Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 110

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2006, 19:49

RóżA pisze:Nie wiem jak Ty fieldy ale ja uważam że nie potrzebujemy w naszym klubie piłkarzy, którym zależy tylko na kasie Becks może i coś potrafi, ale ostatnio jakoś tego nie pokazuje. Becksowi mówimy nie
Już ci mówię, chętnie zobaczyłbym Becksa w Arsenalu.
Jest to ciekawy zawodnik, jak galaktycznym nie idzie - to on się stara zawsze [hoć tez czasami mu nie wychodzi]
piłkarz, który mógłby zarobić dla klubu parę funtów :P swoja droga, ciekawe jaki wybrałby sobie numer :D
Beckham potrafi grać bardzo dobrze, myślę, ze jakby zmienił otoczenie [zwłaszcza na klimaty angielskie] to na jego forme wpłynęłoby to tylko i wyłącznie dobrze.
Jest jeszcze ejdna sprawa - jak wiadomo Beckham jest prawoskrzydłowym - takiego piłkarza nam brakuje, bo niby Hlebb może grac na prawej [choć woli w środku]Freddie wymiata na prawej - ale bardzo czesto ma kontuzje, nawet wczoraj coś tam było nie tak :?
myślę, że sprowadzenie Becksa byłoby ciekawym rozwiązaniem

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 mar 2006, 19:56

No co prawda to w Anglii swojego czasu grał świetnie, ale w wieku 30 lat to ja dla mnie nie ma czego u nas szukać.
Co do prawej strony naszej pomocy- Freddie oprócz tego że ma częste kontuzę to też już pod trzydziestkę podchodzi :? Hleb coraz bardziej się rozgrywa, ale potrzebujemy skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia. Dobrze by było gdyby Wenger zakręcił się koło Snajdera- ale to tylko takie marzenie :wink:
Reasumując jakoś perspektywa gry Beckhama w Arsenalu mnie nie przekonuje. Może i by sie zaaklmatyzował i zaczął prezentować to co w ManU, ale co najwyżej przez 1,5 sezonu :? A później i tak byśmy się musieli wzmocnić :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2006, 20:03

Becks ma już 31 lat, ale co z tego ? on niejest typem pomocnika, który gania po boisku od jednej lini końcowej do drugiej. Woli raczej poruszać sie w strefie środkowej i pod pole karnym przeciwnika, dogrywając piłki do partnerów, lub wbiegajc bezpośrednio na pole karne - nie musi dużo biegać, czyli wiek mu nie będzie zbytnio przeszkadzać - i pewnie z 3 lata jeszcze pograłby na poziomie.
Jak mówię - chetnie zobaczyłbym go w barwach kanonierów.
Zresztą dużo się mówi o tym, ze potrzeba doświadczonych graczy - a jak coś jest na rzeczy - to wybrzydzasz :D Sneijder jest tez młody - żadnego doświadcznenia

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 13 mar 2006, 20:15

IMHO byloby to dobre rozwiazanie dla obu klubow. Zywiolem Becksa jest liga angielska. W Hiszpanii gra sie bardziej technicznie, a drybling nie jest mocna strona Anglika. Widac, ze tutaj gra mu nie lezy, a jego wrzutki w pole karne czesto nie znajduja adresata. W Madrycie szykuje sie zmiana warty i Real na pewno puscilby go za rozsadne pieniadze, a tego, ze Arsenalowi taka inwestycja by sie szybko zwrocila nie musze chyba pisac :) A na jego miejsce sprowadzilibysmy Joaqina :jupi: Ale z tego co wiem to Arsene raczej Davida nie chce :)
Ostatnio zmieniony 13 mar 2006, 20:52 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 mar 2006, 20:50

makis pisze:Joagina

Brawo Jasiu :roll:

To i tak mnie jakoś nie prekonuje. Wiem że sporo przemawia za Becksem, ale mimo wszystko jakś On mi nie pauje do Kanonierów. Zapewne wszyscy pamiętają Jego grę w Manchesterze- świetne wrzutki, strzły z dystansu. Co tu dużo mówić- po prostu gra w Anglii mu leży. Lecz mnie to nie przekonuje. Jednak jakoś bardziej mi w pamięci zalegają Jego występy w barwach Realu. A tu mu nie za dobrze idzie :roll: Waleczny może i jest, ale gorzej ze skutecznością :wink:

Snajder IMHO byłby świetnym rozwiązaniem na dzisiejszy dzień. Przekonują mnie do niego głównie świetne występy zarówno w lidze jak i reprezentacji. A że u nas tworzy się swego rodzaju bastion Holendrów to coś mi się wydaje że świetnie by się zaaklimatyzował :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 13 mar 2006, 21:01

RóżA pisze:Snajder
Brawo Malgosiu :)

Tylko czy Sneijder jest typowym prawym pomocnikiem :?: Chyba raczej nie. Wydaje mi sie, ze w Ajaxie grywa w srodku pola, a graczy srodka pola macie - jest Cesc, Gilberto, Hleb. Holender to obiecujacy pilkarz z przyszloscia i sam chetnie widzialbym go w Realu, jesli jednak rozmawiamy o prawym pomocniku to raczej sie nie nadaje. Byly glosy ze Milan sie o niego stara... A Becks IMHO moglby jeszcze wiele Arsenalowi zaoferowac jesli chodzi o prawa flanke.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 mar 2006, 21:34

makis pisze:Brawo Malgosiu

Przyjrzyj się spolszczeniu nazwiska tego piłkarza najpierw :wink: Wtedy możesz dopiero mnie pouczać :roll:

Wiele może zaoferować ale ile da :roll: W Realu oferuje się dość często a jak już napisałem gorzej ze skutecznością :wink: Co do Snajdera- jest to dość uniwersalny pomocnik, więc może grać zrówno na środku jak i na skrzydle. W reprezantacji częsiciej go widywałem na skrzydle choć lubi On zmieniać pozycje :wink: A tak naprawdę to właśnie taki ktoś jest nam potrzebny :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 13 mar 2006, 22:00

Alez ja Cie nie pouczam, tak tylko chcialem sie zrewanzowac :) Bez urazy :)
Ktos taki jest potrzebny kazdemu klubowi, sledze jego kariere od jakiegos czasu i jestem zwolennikiem jego talentu. W tak mlodym wieku stanowi juz o sile Ajaxu i reprezentacji. Nie dziwie sie, ze chcialabys go miec w Arsenalu. IMHO dlugo juz w Ajaxie nie pogra, po MS na pewno przeniesie sie do jakiegos wiekszego klubu. Co do Becks'a to widze, ze Cie nie przekonam. Tylko niech jego gra w Realu nie przyslania Ci zupelnie jego wartosci jako zawodnika :) Pozdro dla Ciebie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2006, 22:05

Beckham :shock: :zgon: Nie dziwią mnie plotki o jego powrocie do Anglii, ale już aprobata ze strony fieldy'ego jest dla mnie szokiem. Poważnie. Ja rozumiem, że potrzebujecie (podobno) kogoś na prawe skrzydło, ale znajdziecie 235238905 lepszych od Becksa. Przecież ten koleś nie posiada żadnej techniki użytkowej. Nie potrafi dryblować. Jest dość wolny. To wszystko jest potrzebne skrzydłowemu. Jedyne co potrafi robić bardzo dobrze to dośrodkowywać i ogólnie grać długą piłką. Strzelić z wolnego też może jeszcze potrafi. Ja rozumiem, że w Anglii taki styl mógłby się sprawdzić, ale Arsenal nie gra typowo angielskiej piłki. Komu on będzie dośrodkowywał? Henry'emu który wymieniłby chętnie 10 dośrodkowań na jedną piłkę do nogi? Reyes to samo. Beckham nie pasuje do Arsenalu IMHO. Anglia to słuszny kierunek może, ale nie Arsenal.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2006, 22:49

Niggaz pisze:Ja rozumiem, że potrzebujecie (podobno)
potrzebujemy, nie potrzebujemy .... prawda jets taka, ze mamy Freddiego, który w tym momencie wymiata - i nawet jakby Becks przyszeł to nie wygrałby z nim rywalizacji. Tylko, ze freddie ma jedną wadę - czesto się łamie, ma zbyt dużo kontuzji - a na prawą flanke mamy tylko jego [czasem Hleb, ale on jeszcze sie aklimatyzuje :roll: ]
Więc jak Freddiego stracimy na dłużej - to lezymy, więc z obecnych plotek [czyli z prawdopodobnych transferów o jakich słyszałem] najbardziej widziałby mi się Becks.
Urodził się w Londynie, grał coprawda w ManU - ale dawno i nieprawda :P
Zakładam, ze w anglii by się odrodził [tylko zakładam] i szczerze mówiąc - chciałbym zobaczyć jakby sobie radził u nas. Bo grać w piłkę potrafi, czy to dośrodkować z prawej strony [np Gilberto, lub Eboue - którzy lubią zapuszczać się pod pole karne przeciwnika :D] o wolnych nie muszę wspominać - wiadomo, ze potrafi uderzyć.
Ja tez wolałbym np. Sneijdera, czy Joaquina - ale to sa transfery nierealne, a przyjście Becksa jest jak najbardziej możliwe - Wenger się o nim wypowiada dośc przychylnie - i na odwrót Beckham przyznaje, że chętnie przyszedłby do Londynu.
Niggaz pisze:Jedyne co potrafi robić bardzo dobrze to dośrodkowywać i ogólnie grać długą piłką. Strzelić z wolnego też może jeszcze potrafi.
W Realu tak [wszyscy wiedza jak tam wygląda sytsuacja] ame gwiazdy, nie wiadomo kto jest liderem, niby każdy nim może być a tak naprawdę nie ma zadnego :? W Arsenalu sytuacja jest diametralnie inna - jest Titi i reszta piłkarzy, o bardzo zbliżonych umiejetnościach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2006, 9:20

fieldy pisze:a przyjście Becksa jest jak najbardziej możliwe - Wenger się o nim wypowiada dośc przychylnie - i na odwrót Beckham przyznaje, że chętnie przyszedłby do Londynu
... jednak, aby oszło do transferu musi się także zgodzić pan i władca na Highbury, niejaki Peter Hill - Wood, a ten pan kategorycznie zaprzecza, jakby Kanonierzy chcieli kupić Becksa.
Stwierdziła, że gdyby Wenger sprowadził Becksa, to zaprzeczyłby swojej polityce transferowej, którą wszyscy doskonale znają [sprowadzanie młodych piłkarzy, a nie już ukształtowanych "gwiazd"]
Hill - Wod, przyznał, ze Wenger ciepło się wypowiadał o Beckhamie, ale jednocześnie zdementował plotki o chęci pozyskania go.

Skoro mowa o transferach [lub raczej plotkach z tym związnych] warto wspomnieć o młodym katalończyku, którego bardzo chce Real wykupić z Arsenalu :P
Mowa oczywiście o Cescu Fabregasie, Fernando Martin opowiada wszem i wobec, że szuka tak młodego i uzdolnnionego piłkarza jakim jest Cesc, że pasuje mu taki styl gry [nie dziwie się :P]
Oto fragment jego wypowiedzi : "Cesc is a very good player, young, with potential, desire and a big future. That is the kind of player we must sign. He fulfils the requirements of what Real Madrid needs.
Czyli bardzo by im zalezało na pozyskaniu hiszpana.
Warto dodać, że Cesc przedłużył niedawno umowę, która teraz obowiązuje do 2011 roku.
Cesc stanowczo stwierdził, ze z Arsenalu sie ngdzie nie rusza, że przyszedł tutaj aby się rozwijać i że tymbardziej teraz nigdzie nie pójdzie, kiedy zaczęło wszystko zmierzac w dobrym kierunku.

Jeszcze taka plotka z gatunku tych zajebistych, któregoś dnia wyszła wiadomość od szefów Realu, ze chcieliby się wymienić zawodnikami z Arsenalem. Wymienione były 2 nazwiska..... uwaga ..... Ronaldo za Henry'ego :roftl3:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 14 mar 2006, 9:33

Co do transferu Beckhama, to chyba nie jest to najlepszy pomysł. On nie pasuje do stylu gry Arsenalu. Oczywiście czasem jego jedno podanie do napastnika (który jeszcze to wykorzysta) może przesądzić o losach meczu. Jednak uważam, że klub z Londynu powinien innego zawodnika sprowadzić, bardzo szybkiego i równie dobrze wyszkolonego technicznie, żadną gwiazde. Może w kierunku Holandii wartoby zobaczyć ;).

fieldy pisze:Jeszcze taka plotka z gatunku tych zajebistych, któregoś dnia wyszła wiadomość od szefów Realu, ze chcieliby się wymienić zawodnikami z Arsenalem. Wymienione były 2 nazwiska..... uwaga ..... Ronaldo za Henry'ego :rotfl3:
:rotfl:, z taką zamianą to chyba nie powinno być najmniejszego problemu :lol:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 mar 2006, 21:07

Tak przy okazji plotki, o ktorej wspomnial fieldy...
fieldy pisze:któregoś dnia wyszła wiadomość od szefów Realu
Masz cos na poparcie slow, ze to wyszlo "od szefow Realu", czy napisales tak, bo wiadomo, ze kto jest zwiazany z Realem jest fantasta? :roll: Wiem, ze najlatwiej jest utrwalac stereotypy, no ale po co?

fieldy pisze:Wymienione były 2 nazwiska..... uwaga ..... Ronaldo za Henry'ego
mlody_10 pisze:z taką zamianą to chyba nie powinno być najmniejszego problemu
Poza tym to generalnie owszem, mozna sie z niego smiac, ale zobaczymy jak bedzie po MŚ. Nie wiem czy wielu pamieta, ale do Korei tez jechal bez formy i zaraz po kontuzji, a jak sie skonczylo - wiadomo. To jeden z najlepszych napastnikow i w ogole pilkarzy w historii i naprawde robienie z niego Rasiaka jest troche nie na miejscu. No ale co ja tam wiem...

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 14 mar 2006, 21:30

Oto fragment jego wypowiedzi : "Cesc is a very good player, young, with potential, desire and a big future. That is the kind of player we must sign. He fulfils the requirements of what Real Madrid needs.
Czyli bardzo by im zalezało na pozyskaniu hiszpana.
Wierzenie we wszystko, co napisze SkySports jest conajmniej nie na miejscu ;). Angielscy dziennikarze bardzo sprytnie manipulują wypowiedziami różnych osób, a teraz dali tego przykład.
Qué le parece Cesc?
Es joven con proyección, ganas y es muy bueno. Tenemos que fichar jóvenes y de talento. Tenemos la suerte de ser una Junta Directiva muy unida, a la que aprovecho una vez más para agradecerles el apoyo.
To jest oryginalny fragment wywiadu prezydenta dla RMTV i jest dosyć wyraźna różnica między stwierdzeniem "musimy kupić tego piłkarza", a "musimy kupować młodych i zdolnych". Nie sądzicie :?: Sky od razu zrobiło sensację - Cesc jest młody i zdolny, a prezydent Realu chce takich kupować -> Cesc w Realu :]
Ostatnio zmieniony 14 mar 2006, 21:33 przez yazid^, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 mar 2006, 21:32

Można się z niego śmiać i tak też się dzieje :] Ja tam należę chyba do jego czołowych prześmiewców na forum obecnie, ale klasy mu nie odmawiam i jestem prawie pewny, że pobije Gerda Mullera w ilości bramek na mistrzostwach. Wielki zawodnik, ale obecnie nie gra nic. Jak dla mnie może się odradzać. Nawet bym się cieszył. Szanuję go szczególnie za wielką grę w barwach Barcy. Póki jednak jego postawa nie ulegnie zmianie to będę się śmiał. Bo jest z czego.
Krzysztof Jarzyna pisze:"od szefow Realu"
Może chodziło o Thomasa Roncero, który jest mentalnym szefem :lol: :P :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”