Motor Lublin - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Motor Lublin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 sie 2022, 6:29

Mr.Chris pisze:
14 sie 2022, 3:33
Na Motor chodziłem i trochę jeździłem na bliskie wyjazdy około 15 lat temu
No teraz to trochę wstyd kibicować Spartakusowi.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Motor Lublin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 kwie 2023, 11:03

O aferze tackowej już mało kto pamięta, a od tego czasu Motor zaliczył 5 zwycięstw przy jednej porażce. Wygrał m.in. z KKS Kalisz i Zniczem Pruszków, które są nad nim w tabeli i po wczorajszej wygranej 5:1 z Lechem II Poznań wskoczył na miejsce dające udział w barażach.

Pozostało 7 kolejek i do awansu bezpośredniego brakuje tylko 5pkt (8 do lidera), także jeżeli nie utracą tempa, to kontrowersyjna decyzja właściciela może dać awans na zaplecze Ekstraklasy. Wszystko praktycznie w rękach Motoru, ponieważ w 32 i 34 kolejce grają odpowiednio z Kotwicą Kołobrzeg (obecnie 2 miejsce) i Polonią Warszawa (obecny lider) oraz głównie z drużynami z dolnej części tabeli.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Motor Lublin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 04 sty 2024, 19:41

Motor poza tym, ze dobrze spisuje się na boiskach 1. Ligi to okienko tez zapowiada się w Lublinie obiecujące. W barwach Motoru wiadomo już ze będzie występował Paweł Stolarski z Pogoni Szczecin, a w planach mają jeszcze sprowadzić Radwańskiego z Niecieczy, Nagamatsu (za którego poszła już oferta) ze Znicza i jego klubowy kolega Grudziński, jak na te lige każdy z tych transferów wydaje się in plus i na pewnym poziomie, zwłaszcza Japończyka.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Motor Lublin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 sty 2024, 19:58

Na tego Japończyka to się więcej klubów czai.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Motor Lublin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 mar 2024, 16:28

https://www.lublin112.pl/kibice-motoru- ... RzD5jgdhwc

Taka ot ciekawostka. Szkoda, że aż 28km, to może i ja bym się załapał. Ale może kiedyś będzie jakiś mecz pucharowy z Avią i coś podobnego zrobią :D

Na stadionie tylko remis, ale tabela wygląda dużo lepiej niż przypuszczałem kilka miesięcy temu. Jak bodajże Boromir wspominał, że są kandydatami do awansu, to się pukałem w czoło, a teraz 3 miejsce z 4 pkt straty do lidera i 4 bezpieczeństwa w strefie barażowej. Czołówka dosyć ciasna, ale fajnie by było zobaczyć Motor w Ekstraklasie. Może i nawet bym znowu się na jakiś mecz wybrał.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Motor Lublin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 mar 2024, 21:10

Ja chyba tak nie pisałem :wink: Ale hajs tam jest, mieli najwyższy budżet w II lidze więc pewnie tutaj też są w czołówce. Nie widzę powodu dla którego nie mieliby włączyć się do walki o baraże.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Motor Lublin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 03 mar 2024, 21:18

Ja chętnie widziałbym Motor w ekstraklasie. Duże miasto, fajny klimat i głód piłki. Arka, Lechia, Wisła, Motor - ktoś w tym roku obejdzie się smakiem, a możliwe że nawet więcej niż jedno z tych miast.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”