Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 99

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 mar 2006, 13:00

Arce pisze:Bo sie Cassano i Robinho daje w pomocy. Oni są od strzelania brameka nie od rozgrywania, z tego co widziałem Robinho w akcji to na pomocnika się nie nadaje....
:lol: :lol: Jeszcze, jeszcze :lol: Chyba na tym nie poprzestaniesz?:> Jeszcze Ci podpowiem, ze Casillas jest od bronienia karnych, a nie od bronienia w ogole.
Pewnie nie wiesz, ze Robinho 90% czasu spedzonego w Santosie gral w pomocy, pewnie nie wiesz, ze Cassano to nie jest egzekutor, jaki jest potrzebny na "9" w Hiszpanii? No to po co tak pisac?
Napisz jeszcze, ze Real kupuje zawodnikow z mysla o sprzedazy koszulek i ze gra systemem 1-1-8... a nie, to ostatnie juz napisales - wiec wygrales nagrode "Znafffcy futbolu"! Gratuluje, nagroda zostanie wreczona na gali "Nie wiesz? Nie pisz!". Wrecza ja oczywiscie panowie z magazynu Orange Ekstraklasa z TVNu.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 16 mar 2006, 13:22

Krzysztof Jarzyna pisze:wiec wygrales nagrode "Znafffcy futbolu"! Gratuluje, nagroda zostanie wreczona na gali "Nie wiesz? Nie pisz!". Wrecza ja oczywiscie panowie z magazynu Orange Ekstraklasa z TVNu
LOL :lol: :lol:
Real kupuje/kupowal pilkarzy ktorzy podobaja/podobali sie (ex) prezydentowi. Nie wiem co zacznie kupowac nowy prezydent na pilkarskiej gieldzie, ale wiem ze na poczaku bedzie robil to co robil jego poprzednik, Florentino Perez. To sa dwoje wspolpracownikow. Sam Fernando Martin Alvarez powiedzial ze "bedzie sie sluchal" tego co Florentino bedzie mu doradzal. To jeszcze nie jest "omega" Pereza. Nie wiem kiedy odbeda sie nowe wybory na prezydeta i nie wiem co Real planuje na przyszly sezon. Wiadomo tylko jedno, ze Lopez Caro odejdzie po obecnym sezonie. Jest wielu kandydatow na jego miejsce i to bedzie najwazniejsze. Najpierw trener, a potem pilkarze.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 mar 2006, 13:25

No to skoro mit ze "samymi napastnikami Real stoi" zostal juz obalony, to zastanowmy sie, kto powinien byc pierwsza "9" Krolewskich w obliczu, jak sie wydaje przesadzonego odejscia Ronaldo. Pisalem tu wczesniej, ze na szpice moglby powrocic Raul, ale w obliczu jego formy i powaznej kontuzji ktora przeszedl, sprowadzenie kogos jest chyba koniecznoscia. Kogo Ty bys Krzychu widzial w Madrycie? Zlatana, Adriano, Henry'iego? Czy moze jeszcze kogos innego? :)

Awatar użytkownika
Arce
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arce » 16 mar 2006, 14:15

Krzysztof Jarzyna: Masz jakiś kompleks wyższości, czy co? Sam piszesz farmazony a masz o to do mnie pretensje... weź się człowieku ogarnij! Nie jesteś w stanie pojąc, że każdy może mieć własne zdanie? Własną opinie? Twoja opinia nie jest świętością i wg mnie jest po prostu beznadziejna. Mam pełne prawo uważać o Cassano i Robinho tak ja uważam a Ty jako moderator powinieneś o takim prawie dobrze wiedzieć.... choć mam wrażenie, ze ktoś zapomniał Ci o tym powiedzieć......

Dla mnie Cassano i Robinho to typowi napastnicy i już. Wg mnie więcej pożytku z nich by było na tej pozycji i pod tak cienkimi argumentami jak twoje tej opinii raczej nie zmienię. Może gdybyś zamiast próbować mnie obrażać podał kilka sensownym argumentów to bym się zgodził....

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 mar 2006, 14:55

Arce pisze:Masz jakiś kompleks wyższości, czy co?
Wybieram "Czy co".
Arce pisze:Sam piszesz farmazony a masz o to do mnie pretensje...
Nie przecze, ale fajnie jakbys pokazal te "farmazony".
Arce pisze:weź się człowieku ogarnij
Juz. Ogarnalem sie.
Arce pisze:Nie jesteś w stanie pojąc, że każdy może mieć własne zdanie?
Jestem.
Arce pisze:Twoja opinia nie jest świętością
Zaiste.
Arce pisze:wg mnie jest po prostu beznadziejna
Masz prawo tak uwazac.

Dobra, a teraz.
Arce pisze:Mam pełne prawo uważać o Cassano i Robinho tak ja uważam a Ty jako moderator powinieneś o takim prawie dobrze wiedzieć.... choć mam wrażenie, ze ktoś zapomniał Ci o tym powiedzieć......
Czy ja Ci napisalem, ze nie mozesz tak uwazac? Owszem, mozesz. Ale jakby to ladnie powiedziec... Mijasz sie z prawda, wiec jak widze takie pierdoly, ze Real gra padake, bo Cassano (ktory zreszta prawie w ogole nie gra, no ale niewazne) czy Robinho graja w pomocy zamiast w ataku, no to wybacz... Widziales co Robinho robil kiedy gral za Luxa w napasci? Widziales jak sie prezentowal wtedy a jak po przyjsciu Caro i przesunieciu go na skrzydlo? Jezeli nie, to po co zabierac glos, a jezeli widziales, to tym bardziej nie wiem dlaczego tak napisales.
Arce pisze:Dla mnie Cassano i Robinho to typowi napastnicy i już.
No to mamy problem. Ewentualnie rozumiesz cos innego pod pojeciem - typowy napastnik. Bo typowymi napastnikami Robinho i Cassano nie sa. Owszem, moga grac w napadzie, bo sa dosc uniewarsalni w ofensywie, ale typowa hiszpanska "9" nigdy nie beda. Jest nia wlasnie Ronaldo, wczesniej Morientes.
Arce pisze:Wg mnie więcej pożytku z nich by było na tej pozycji i pod tak cienkimi argumentami jak twoje tej opinii raczej nie zmienię. Może gdybyś zamiast próbować mnie obrażać podał kilka sensownym argumentów to bym się zgodził....
Po pierwsze - jeszcze Cie nie obrazilem. Po drugie - jaki argument mam Ci podac? Telefon do Cassano? Zapytasz sie go? Owszem, mozesz ich uwazac nawe za obroncow, bo mnie to szczerze mowiac srednio interesuje, ale nie wydawaj sadow na temat rzeczy o ktorych widocznie masz slabe pojecie. Ja wcale nie chce zebys sie ze mna zgadzal, bo jak sam zauwazyles "pisze farmazony". Nie mam Cie tez zamiaru przekonywac, ze nie masz racji. Jezeli sam tego nie wiesz, to przykro mi.
Zarowno Cassano jak i Robinho nie sa typowymi egzekutorami. Wracaja sie po pilke, lubia rozgrywac (szczegolnie Cassano, bo Robson to raczej po skrzydle biega). Nie sa "sepami" pola karnego. Cassano to bardziej mediapunto.
No ale niewzne. Real gra zle, bo oni nie graja w ataku. Zeby sie Niggaz nie dowiedzial, bo bedzie robil wszystko, zeby w Madrycie sie o tym nie dowiedzieli :lol:

makis pisze:Kogo Ty bys Krzychu widzial w Madrycie? Zlatana, Adriano, Henry'iego? Czy moze jeszcze kogos innego?
Gdybym mial kogos wybierac, to jasne ze Henry'ego. Dla mnie on jest genialny i gdyby tylko przyszedl do Realu to bylbym w siodmym niebie. No ale wiadomo, ze to raczej mniej niz niemozliwe, wiec mozna wlozyc miedzy bajki.
Zlatan i Adriano graja dosc chimerycznie i szczerze mowiac balbym sie za nich dawac kilkadziesiat milionow ojro, a tyle niewatpliwie trzeba byloby wydac, chcac ich sciagnac.
Kogos innego? Owszem - Morientesa :D Odchodzi Ronaldo, wraca Morientes. Odbudowuje forme, Raul przy nim tez odzywa, graja tak jak dawniej ;) A pozniej mnie budzi mama... Nie no, chcialbym zeby wrocil. Moze cos by z tego bylo.
Poza tym IMHO opieranie druzyny na "9" jest tez bledem. Bo majac mocna linie pomocy, na szpicy moze grac solidny zawodnik, ale nie musi byc geniuszem. W Realu trzeba zaczynac od pivota, wzmocnic srodek i wtedy myslec o napastniku, ktory tez niewatpliwie jest potrzebny.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 mar 2006, 15:16

No przyznaje, ze Morientes jest ciekawa opcja, tylko czy chcialby wrocic? Traktowano go w Madrycie w ostatnio okresie jego kariery ze tak powiem, malo dzentelmensko :) Fakt, w Anglii nie wiedzie mu sie jakos specjalnie, ale czy Rafa go pusci? Czy w ogole ktos w klubie, poza Raulem mysli o jego powrocie? Pewnie nie. IMHO bledem byla sprzedaz Owena, teraz bardzo by sie przydal. Jesli chodzi o srodek pola to Xabi Alonso i Diarra i I'm in heven :D
Ostatnio zmieniony 16 mar 2006, 15:37 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2006, 15:26

To co się ostatnio dzieje na tym forum to przechodzi ludzkie pojęcie :? Ludzie wypisują takie głupoty, że się odechciewa przebywania na forum a co najgorsze fakt, iż jest to ich własne zdanie w ich mniemaniu pozwala im na wypisywanie takich idiotyzmów :roll: To jest chore. Nie mamy monopolu na punkt widzenia, ale w wielu przypadkach powinno się jednak trzymać faktów a nie własnych wyobrażeń nie popartych asbolutnie żadnymi argumentami. Jeżeli chcecie przedstawić swoją opinię to starajcie się, aby była ona zgodna z rzeczywistością i warto by było być przygotowanym merytorycznie do zagadnienia które poruszamy. Trzeba liczyć się z tym, że jeżeli napiszemy coś co się mija z prawdą to praktycznie pewne jest, że zostaniemy skrytykowani a na krytykę nie powinno się odpowiadać tekstami w tylu "to jest moje zdanie i mam do niego prawo" bo jeżeli celem takiego delikwenta jest szerzenie nieprawdy na forum to zostanie on po prostu profilaktycznie usunięty. Na krytykę najlepiej odpowiedzieć racjonalnymi argumentami a jeżeli się takowych nie posiada to wyjście jest tylko jedno - nie pisać. Głupie jest także wymaganie podania argumentów od osoby nas krytykującej, kiedy błędność opinii którą przedstawiliśmy jest oczywista. Stwierdzenie, że Robinho to typowy napastnik można umieścić na jednej półce z twórczością Gomeza (Lampard więcej warty od Deco i Xaviego razem wziętych, Borowski mógłby zastąpić Deco, Xavi to czyściciel z domieszką kreatywności itd.).

Robinho nie był sprowadzany do Realu z myślą o strzelaniu niewiadomo jak wielu bramek. To raczej taka nowa siła w drużynie. Zawodnik, który mógłby w pewnym stopniu pociągnąć grę do przodu i bądź co bądź wzmocnić siłę ofensywną, ale nie koniecznie poprzez strzelanie bramek. Oczywiście zarząd liczył na to, że Robson coś tam strzelał będzie, ale nie traktują go na pewno jako typowego napastnika bo on się na takiego nie nadaje po prostu. Cassano z kolei idealnie pasuje na typową dla La Liga pozycję mediapunto. To nie jest typowy egzektur czy inny lis pola karnego. Powinien zajmować miejsce tuż za napastnikami co pozwoliłoby mu zarówno na strzelanie bramek jak i dogrywanie do kolegów z napadu.

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 16 mar 2006, 15:56

welcome pisze:Prsze nie pisz głupot, że kibice wywieszali jakioes flagi bo to nieprawda, Capello odszedł z zupelnie innego powodu i cały Madryt wtedy płakał.
Skąd wiem a widzisz ten login który własnie posiadam do czegos mnie zoobowiazuje- do wiedzy na temat kibiców Realu.Prawde mówiac mam kontakty w tej grupie ale nie o to chodzi.
Cały Madryt płakał ? heh bez kitu dobre pewnie łacznie z kibicami Atletico Madrid.Jakie były prawdziwe powody odejscia Fabio tego nikt nie wie bo te podawane nie zawsze są zgodne z prawdą.Koniec tego dobrego to była tylko moja skormna odpowiedz.
Diarra w Realu Yeah czekałem na tę plotkę.Chce tego zawodnika od ponad roku.Idealny nastpeca tego który już przerwał nie jedna akcje przeciwników Chelsea.Narazie to tylko plotka a co z tego będzie i jak sie rozwinie to sie okaże.
Po co napastnik ? Jest Raul Ronaldo( która jednak chyba opusci Real) a nawet Robson i Antek Bestia którzy także moga grać na napadzie choć to nie jest ich optymalna pozycja.Dodatkowo mamy na wypozyczeniu Javiera Portillo który z tego co słyszałem bardzo ładnie poczyna sobie w Belgii.Choć oczywiscie jesli przyszedłby Henry to bym sie na zarząd nie pogniewał

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 16 mar 2006, 15:56

Oczywiście zarząd liczył na to, że Robson coś tam strzelał będzie, ale nie traktują go na pewno jako typowego napastnika bo on się na takiego nie nadaje po prostu
W Santosie Robinho grał stopera, na bramce stał Diego, a DM grał R. O, Renato wchodził z ławki na lewa obrone...

Niggaz pisze:To co się ostatnio dzieje na tym forum to przechodzi ludzkie pojęcie
własnie :?

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 16 mar 2006, 19:25

Ultras-Sur pisze:Choć oczywiscie jesli przyszedłby Henry to bym sie na zarząd nie pogniewał
Henry, jest zaklepany przez sasiada z Katalonii. :twisted:
Arce pisze:Bo sie Cassano i Robinho daje w pomocy. Oni są od strzelania brameka nie od rozgrywania.
Robinho i Cassano to nie sa typowi snajperzy.

Biorac pod uwage obecny sklad Realu, optymalnym ustawieniem byloby 4:3:3. Gdzie linia ataku i pomocy prezentowalaby sie nastepujaco (wiem, ze Niggaz, za tego typu ilustracjami nie przepada, ale niech bedzie dzis wyjatek :wink: ):

--------Raul---------
Robinho---Cassano

Zidane----------Guti
--------Baptista-----

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 16 mar 2006, 19:30

Wiem, że jako fan Barcelony chciałbyś, żeby Real grał taką zabójczą dla siebie taktyką, ale :roll: Rzuca się w oczy brak defensywnego pomocnika i tylko jeden skrzydłowy, bo Cassano takiej roli jak Messi czy Giuly w Barcelonie spełniać by raczej nie mógł :]

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 16 mar 2006, 20:14

yazid^ pisze:Rzuca się w oczy brak defensywnego pomocnika
Zacznijmy od tego, ze trzeba cos zrobic z Baptista, gracz za 20mln€ na lawe, to jak dla mnie smieszne rozwiazanie. :lol: Bestia na ataku gra piach, wybitnym rozgrywajacym to on nigdy nie byl, pozostaje wiec rola pivota, na ktorej zreszta, Julio swego czasu grywal. Swietne warunki fizyczne Brazylijczyka stanowilyby duzy atut, w rozbijaniu atakow przeciwnika. A patrzac na inne opcje defensywnych pomocnikow Realu (Gravesen, Garcia), to Bestia IMHO "prezentuje" sie najlepiej.
yazid^ pisze:tylko jeden skrzydłowy, bo Cassano takiej roli jak Messi czy Giuly w Barcelonie spełniać by raczej nie mógł
Odp:
Niggaz pisze:Cassano z kolei idealnie pasuje na typową dla La Liga pozycję mediapunto. To nie jest typowy egzektur czy inny lis pola karnego. Powinien zajmować miejsce tuż za napastnikami co pozwoliłoby mu zarówno na strzelanie bramek jak i dogrywanie do kolegów z napadu.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 16 mar 2006, 20:37

Z Cassano dalej nie rozumiem o co Ci chodzi - ustawiłeś go wraz z Robinho na mediapunto czy jak?
Zacznijmy od tego, ze trzeba cos zrobic z Baptista, gracz za 20mln€ na lawe, to jak dla mnie smieszne rozwiazanie. Bestia na ataku gra piach, wybitnym rozgrywajacym to on nigdy nie byl, pozostaje wiec rola pivota, na ktorej zreszta, Julio swego czasu grywal. Swietne warunki fizyczne Brazylijczyka stanowilyby duzy atut, w rozbijaniu atakow przeciwnika. A patrzac na inne opcje defensywnych pomocnikow Realu (Gravesen, Garcia), to Bestia IMHO "prezentuje" sie najlepiej.
Baptista na DMie? To byłaby dopiera porażka. Chyba nieprzypadkowo zmieniono mu pozycję w Sevilli, nie sądzisz?:]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2006, 22:24

Wygląda na to, że Baptista nie może w ogóle u Was grać :lol: W ataku gra piach, rozgrywać nie potrafi, na DM-ie porażka :] Masz jakiś pomysł yazid^ :>

Taktya zaproponowana przez Fernando rzeczywiście dobra z perspektywy kibica Barcy :P Kiedyś już ktoś zaproponował podobne ustawienie i nazwałem je lotnisko. Środek to istny pas startowy dla Dinho, Messiego i reszty :]
yazid^ pisze:Chyba nieprzypadkowo zmieniono mu pozycję w Sevilli, nie sądzisz?
Nie miał kto strzelać bramek :> :wink:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 17 mar 2006, 6:45

Nie miał kto strzelać bramek
Tak, ale gdyby na DM'ie spisywał się rewelacyjnie to raczej lekką ręką nie zrezygnowano by z niego na tej pozycji :>
Wygląda na to, że Baptista nie może w ogóle u Was grać W ataku gra piach, rozgrywać nie potrafi, na DM-ie porażka Masz jakiś pomysł yazid^
Sprzedać! :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”