Liverpool (zbiorczy) - Strona 1053

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1470
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 04 kwie 2024, 22:08

Liverpool ohydny, Argentyńczyk piękny.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 127
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 04 kwie 2024, 22:11

Mac :rydzyk: :witam:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 kwie 2024, 22:23

Nie wiem jak nazwać Liverpoolek w 2024 roku - ciągłe zniżanie się do poziomu rywala i próba przepchania spotkania, mecz w mecz. Momentami dzisiejsze spotkanie to była oczu kąpiel, każda decyzja zła, każde podanie złe, pchanie na siłę, wszyscy niezwykle podgrzani (VVD drugi mecz z rzędu walczy z prowokującym go obrońcą) i po prostu wszystko nie w tempo. Ale znowu do przodu hehe.

NIe mogę znaleźć powtórki, ale kolejne niesamowite wejście zignorowane przez sędziego. Myślałem że po Konate, kolega z SHU spadając w innowacyjny sposób wpadł w rywala nożycami. Zero reakcji.

Czepiam się Gakpo, ale dzisiaj fajne wejście i cieszę się z jego bramki. No ale słabych Holendrów zawsze jest dwóch, czego nie zepsuł Holender ghańsko-togijski, to zepsuł Holender surinamski. Jak z Sithami hehe.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 04 kwie 2024, 22:36

Najważniejsze 3 punkty i tak to zostawmy.
Alexis to jest kocur ostatnio zdecydowanie najlepszy nasz zawodnik ostatnich spotkań.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 kwie 2024, 22:43

Sergek pisze:
04 kwie 2024, 22:23
NIe mogę znaleźć powtórki, ale kolejne niesamowite wejście zignorowane przez sędziego. Myślałem że po Konate, kolega z SHU spadając w innowacyjny sposób wpadł w rywala nożycami. Zero reakcji
Chłopak tam jeszcze karnego chciał XD

Tak myślę, że Gravenberch już się nie ogarnie do końca tego sezonu (dalej dla niego wszystko dzieje się 2 tempa za szybko w Premier League), a skoro się nie ogarnie to być może to będzie pierwszy (multimilionowy) transfer Kloppa, który okaże się flopem nie z powodu kontuzji a z powodu słabej gry. No chyba że Ruben Amorim (też*) znajdzie na niego sposób. Ostatecznie chłopak ma 21 lat, całe życie przed nim.

*kloppek by pewnie w drugim sezonie zrobil z niego Pogbe 2.0.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 04 kwie 2024, 22:43

Szkoda, że ten wolny MacAllistera nie wpadł, ale i tak świetny występ, zdecydowanie najlepszy zawodnik Liverpoolu i jeśli uda się doczłapać do tytułu to będzie ogromna zasługa Argentyńczyka.

3 punkty zdobyte, reszta do poprawy.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 kwie 2024, 22:45

Kurde, no nigdzie nie mogę powtórki znaleźć.

Btw, to zastanawiałem się ostatnio na ile Amorim jest przywiązany do swojego 3-4-3, którym grał (chyba) w Bradze czy gra teraz. W końcu mamy pomoc, z którą można coś zrobić, szkoda to marnować na dwójkę w środku. Ale to inny temat.

Nie wiem czy mam siłę na kolejne United, jeszcze najprawdopodobniej czeka mnie oglądanie w domu samemu. Poszukam chyba lepszego zajęcia xD

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 kwie 2024, 22:46

Sergek pisze:
04 kwie 2024, 22:45
Kurde, no nigdzie nie mogę powtórki znaleźć.
masacra pisze:
04 kwie 2024, 22:43
Chłopak tam jeszcze karnego chciał XD

x-------------------D

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 04 kwie 2024, 22:50

No właśnie dzisiaj taka myśl mi chodziło też apropo Amorima jak był został trenerem .
3-4-3 może tak na szybko udało by się złożyć nam taki skład w takim ustawieniu?
Tylko czy np Szkot to jest wahadło ? Nie widziałem szczerze mówiąc grającego go na wahadle.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 05 kwie 2024, 15:50

Ten Osula generalnie irytujący gość. Nie kojarzę go, ale wczoraj w 2-3 sytuacjach był wkurwiający.

Robertson wyprzedził Trenta w asystach. Tak jak po każdym strzale Gomeza komentatorzy przypomną, że nie strzelił jeszcze nigdy bramki, tak po każdym dobrym występie Szkota można przypominać kwotę za jaką przyszedł na Anfield.

Wczoraj posiadanie piłki 83,1%, podobno najwyższy wynik odkąd zaczęto to rejestrować w Premier League.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 kwie 2024, 14:30

Różnie sprawdzające się ostatnio przecieki głoszą, że w 1 składzie będzie Quansah. Szczegółów nie ma, ale strzelam, że znowu będziemy bez Konate. Jeżeli tak jest, to pewnie zginął po innowacyjnej metodzie upadku zastosowanej przez zawodnika Sheffield w czwartek.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 08 kwie 2024, 16:24

"Odczucia są oczywiście mieszane. Jestem zadowolony z wielu momentów meczu, prowadzenia 1:0 na Old Trafford, posiadania piłki, statystyki strzałów - to coś niesamowitego. W pewnym momencie powinniśmy i mogliśmy zachować się spokojniej i jaśniej. Nie przeszkadza nam nasza sytuacja. Chciałbym, żebyśmy mieli więcej punktów, ale nie mam się czego obawiać i jestem wniebowzięty, że ci chłopcy doprowadzili nas do takiej sytuacji. Ci sami chłopcy, którzy zmarnowali dzisiaj kilka szans, to chłopcy, którzy przynieśli nam 71 punktów "

"Zdominowaliśmy Manchester na Old Trafford, co może nie jest największym osiągnięciem. Prawdopodobnie gdybyśmy nadal grali, byłoby wspaniale, ale Arsenal to dobry zespół. Jeśli Manchester zagra pod koniec sezonu z nim tak jak dzisiaj, to wygra to spotkanie, jestem tego w 100% pewien. Przykro mi to mówić. Powinniśmy wygrać z Manchesterem obydwa mecze, ale tego nie zrobiliśmy"
Widzę , że nasz trenierio już się nie gryzie w język .
Może to dobrze , bo wczoraj to powinniśmy wygrać.
No i ciężko się nie zgodzić , Arsenal jak wyjedzie na pełnej to jest w stanie takie United rozjechać w proch i pył .Tylko zawsze my musimy sobie robić pod górkę w lidze .
Straciliśmy 6 punktów że słabym United w tym sezonie boli.

https://transfery.info/amp/aktualnosci/ ... ent/208982

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3983

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 08 kwie 2024, 16:41

Jeżeli realnie myślimy o mistrzostwie to takie mecze trzeba wygrywać, nie ma co dawać tlenu grupie pościgowej + pożywki ludziom, którzy żyją kompleksami (my jak byliśmy ligowym średniakiem i od święta pokonywaliśmy United albo przegraliśmy po jakimś sędziowskim wałku to również przeżywaliśmy, ale oni i tak wtedy wygrywali tytuły a u teraz nas ciężej o to :P).

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 08 kwie 2024, 17:04

Kontry i skuteczność to spore bolączki w ostatnim czasie. Kiedyś każda kontra, w której udało się wyjść np. 3 na 3 to było wielkie zagrożenie dla bramki przeciwnika, a teraz jest spowolnienie akcji, podanie nie w tempo albo strzał na siłę. W tym sezonie były co najmniej dwie kontry w dużej przewadze (5-1, 5-2?), które nie skończyły się bramkami. W obu meczach z United zawiodła skuteczność, brakuje opanowania w stylu Diogo Joty, ale niestety Portugalczyk jest tak samo wyrachowany pod bramką rywala, jak i szklany.

Awatar użytkownika
firmino
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 23

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: firmino » 09 kwie 2024, 18:15

Taka nieskuteczność rujnuje nam sezon. Byliśmy lepsi od nich w niedzielę, byliśmy lepsi w FA Cup, ale przez momenty słabości nie wygraliśmy żadnego meczu. Ogółem United ani razu nie przegrało z nami w tym sezonie, bo na Anfield też był remis. Za dużo dogodnych sytuacji nie zostało wykorzystanych, a z tyłu, co mogło pójść źle, to poszło. Sami podarowaliśmy pierwszą bramkę, choć kto wie, czy kto inny na miejscu Bruno strzeliłby z tego gola, a drugi gol trochę z niczego, Mainoo zachował się kapitalnie i wykorzystał niewiele swobody, którą miał.

Potrzebujemy Joty, bo akurat on potrafi zachować spokój i dokładność, potrafi to co zrobił Mainoo, czyli oderwać się od przeciwnika i oddać celny strzał. Pozostali nasi napastnicy, jak mają krótko kryjącego zawodnika przed sobą, zazwyczaj są blokowani.

Strasznie mnie ten mecz wnerwił i podkopał wiarę w mistrzostwo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”