Liverpool (zbiorczy) - Strona 1054

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 10 kwie 2024, 10:21

Kuba199292 pisze:
08 kwie 2024, 16:24
Jeśli Manchester zagra pod koniec sezonu z nim tak jak dzisiaj, to wygra to spotkanie, jestem tego w 100% pewien
Szkoda, że Klopp nie wygrał.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1489
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 10 kwie 2024, 19:14

Brytyjskie media informują, że Diaz wpadł w oko Barcelonie i PSG. Gdyby pojawiła się na stole zadowalająca oferta to czemu nie. Mówi się o 75 milionach. Nie wiadomo ile w tym prawdy i od tego trzeba zacząć, ale ojciec Kolumbijczyka wiele razy wspominał o Barcelonie i o tym, że to marzenie syna (jak większości południowców). Tak patrzę na transfery Katalończyków i jednego zawodnika za 50-60 mln zawsze ściągają, chociaż pewnie łatwiej poszedłby ewentualny interes z Paryżanami. Ci nawet za takiego kasztana jak Kolo Muani wydali kupę siana, ten Ramos też nie był tani, a liczb jakichś nie wykręca. No ale nie oglądam PSG, więc nie wiem jak wygląda na boisku poza liczbami.

Ciekawe czy będziemy świadkami letniej przebudowy linii ataku na Anfield. Jeśli Salah ma odejść za pieniądze to ostatnia okazja, bo przedłużenie umowy i transfer za ładny hajs w przyszłym roku to zbyt piękne rozwiązanie, by się spełniło. Diaz jest jednowymiarowy, Gakpo przeważnie nieobecny na boisku, Jota ciągle kontuzjowany, Darwin robi progres, ale mam nadzieję, że zrobi krok do przodu i ustabilizuje formę. Niby czwórka Salah-Nunez-Jota-Diaz strzeliła łącznie 45 bramek/ponad 60% ligowych trafień The Reds, ale jest tu trochę do poprawy. Przede wszystkim często brakuje zimnej krwi pod bramką przeciwnika.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 12 kwie 2024, 2:37

Przeczytane w sieci: miał być tryplet, potem dublet, a będzie naplet :witam:

Piękne.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 130
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 12 kwie 2024, 3:06

Obejrzałem tylko skrót wystarczyło , jak my wyjedziemy w rewanżu z tego wyniku to będzie jakiś cud ......

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3996

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 12 kwie 2024, 13:41

@Kuba199292, nie graliśmy wczoraj źle, no ale skuteczność jednak leżała a Kelleher to nie Alisson.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 13 kwie 2024, 12:51

matt_ pisze:
12 kwie 2024, 13:41
@Kuba199292, nie graliśmy wczoraj źle, no ale skuteczność jednak leżała a Kelleher to nie Alisson.
Ale jednak odrobić będzie ciężko , jak to Włosi ustawia 5 w obronie i będzie trzeba się przebić.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 13 kwie 2024, 14:03

Nie lubię, gdy Liverpool gra z włoskimi drużynami. Wprawdzie udało się dwukrotnie pokonać Milan w grupie, ale z Atalantą na Anfield też były plecy, do tego trudne mecze z Napoli, dramaturgia z Romą kilka lat temu. Ostatnia wizyta w Bergamo to demolka 5:0, ale to było kilka sezonów temu. Z jednej strony przeszłość pokazywała, że The Reds są w stanie odrabiać wielkie straty, ale przy aktualnej skuteczności można tylko pomarzyć. Nie wiem co Jurgen wymyśli na to spotkanie, gdyby udało się szybko otworzyć wynik to może będzie to do zrobienia, jednak to by było sensacyjne rozstrzygnięcie.

Fajna brameczka młodego Dannsa. Chłopak ma potencjał, dobrze rokuje i mam nadzieję, że coś z niego będzie. Miło popatrzeć mając w pamięci strzeleckie popisy napastników pierwszej drużyny.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 13 kwie 2024, 14:47

Czyli jednak można być skutecznym pod bramkami przeciwników .
Wiem to młodzi , ale jednak .

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 13 kwie 2024, 15:03

U Dannsa widać cwaniactwo i wielką pewność siebie. Z Southampton w pucharze lekka podcinka nad bramkarzem, tu w rezerwach też się zabawił pod bramką. Oby nie przepadł.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 14 kwie 2024, 10:09

Quercus pisze:
10 kwie 2024, 10:21
Kuba199292 pisze:
08 kwie 2024, 16:24
Jeśli Manchester zagra pod koniec sezonu z nim tak jak dzisiaj, to wygra to spotkanie, jestem tego w 100% pewien
Szkoda, że Klopp nie wygrał.
No nie wygrał , dlatego mówimy , że straciliśmy 6 punktów z słabym United w tym sezonie .

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 14 kwie 2024, 10:23

Zygmunt-1 pisze:
10 kwie 2024, 19:14
Brytyjskie media informują, że Diaz wpadł w oko Barcelonie i PSG. Gdyby pojawiła się na stole zadowalająca oferta to czemu nie. Mówi się o 75 milionach. Nie wiadomo ile w tym prawdy i od tego trzeba zacząć, ale ojciec Kolumbijczyka wiele razy wspominał o Barcelonie i o tym, że to marzenie syna (jak większości południowców). Tak patrzę na transfery Katalończyków i jednego zawodnika za 50-60 mln zawsze ściągają, chociaż pewnie łatwiej poszedłby ewentualny interes z Paryżanami. Ci nawet za takiego kasztana jak Kolo Muani wydali kupę siana, ten Ramos też nie był tani, a liczb jakichś nie wykręca. No ale nie oglądam PSG, więc nie wiem jak wygląda na boisku poza liczbami.

Ciekawe czy będziemy świadkami letniej przebudowy linii ataku na Anfield. Jeśli Salah ma odejść za pieniądze to ostatnia okazja, bo przedłużenie umowy i transfer za ładny hajs w przyszłym roku to zbyt piękne rozwiązanie, by się spełniło. Diaz jest jednowymiarowy, Gakpo przeważnie nieobecny na boisku, Jota ciągle kontuzjowany, Darwin robi progres, ale mam nadzieję, że zrobi krok do przodu i ustabilizuje formę. Niby czwórka Salah-Nunez-Jota-Diaz strzeliła łącznie 45 bramek/ponad 60% ligowych trafień The Reds, ale jest tu trochę do poprawy. Przede wszystkim często brakuje zimnej krwi pod bramką przeciwnika.
Odejście Salaha będzie bardzo dużym osłabieniem i trzeba będzie kupić kogoś na jego poziomie , albo nawet większym .
Pojawiają się nazwiska takie jak Williams Jr z Bilbao czy Pedro Neto z Wolves , ale czy to są już piłkarze na takim poziomie ?
Do linii obrony też by się przydało kupić kogoś do rywalizacji .
Jak trenerem zostanie Amorim to może się uda kupić tego Diomande do rywalizacji a w przyszłości do zastąpienie np Virgila.
Na boki obrony też by się przydali jacyś nowi Kostas to nie jest poziom na Liverpool.Niby masz na jednej stronie Trenta i Bradleya po drugiej Robertsona i w całkiem nizłej formie Gomeza w tym sezonie .
Do środka pomocy marzy mi się Wirtz z Leverkusen, ale on pewnie zostanie jeszcze sezon w Bayerze a potem może odejść z Alonso gdzieś.
Trzeba będzie poszukać też jakieś DM bo Endo ma całkiem dobry sezon , ale na tej pozycji musi być ktoś jeszcze lepszy.
Takim moim marzeniem jest Luiz z Villa , ale to będzie sporo kosztować, jak Villa awansuje do LM.
Myślę , że mimo wszystko napastnikiem też mogliśmy się jakimś zainteresować, może udało by się ściągnąć tego Toneya ?.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 14 kwie 2024, 14:41

Alisson wraca do bramki. Czas Kellehera się skończył. Jak go ocenić? Zaskoczył mnie na plus, chociaż z Atalantą mógł zachować się lepiej i widzę, że ten występ rzuca trochę cień na cały okres zastępowania Beckera. Nie ukrywam, że miałem co do niego spore obawy, ale w ogólnym rozrachunku dał radę. To topowy nr 2 w Premier League, myślę że ostatnimi tygodniami podbił trochę swoją wartość i jeśli będzie chciał iść do klubu, w którym będzie regularnie grał to można będzie na nim nieźle zarobić.

Ciekaw jestem dzisiejszej reakcji Liverpoolu na ostatnie gorsze występy. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 14 kwie 2024, 17:06

Nic tak nie boli w futbolowym życiu jak rozczarowanie wynikające z rozbudzonych nadziei. No bo tak. Jakby sobie chłopaczki pykali w piłeczkę na takim poziomie jak ostatni circa about miesiąc, gdzieś tam po drodze zgarnęli ten śmieszny pucharek, na końcu lekko awansowali do Ligi Misiów to, biorąc pod uwagę przedsezonowe oczekiwania (a w zasadzie brak jakiś większych lol) to ten performance trzeba by było ocenić na mocne 4+ w szkolnej skali do 6.

Ale. Przez to, że zrobili sobie overperforming im Jürgena Kloppa do kwietnia, a na końcu się wszyscy zesrali, to mogą sobie na czołach wytatuować drukowanymi FAILURE.

Taka jak moja prawda futbolu.

Jeszcze tylko wpierdol repry na Euro i wakacje. Całe szczęście.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 kwie 2024, 17:16

Manchester i Juventus przytulają na pocieszenie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 14 kwie 2024, 17:20

masacra pisze:
14 kwie 2024, 17:06
a na końcu się wszyscy zesrali,
Szybko rzucasz ręcznik :)

ODPOWIEDZ