W telewizji nadali - Strona 22

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 11 lut 2006, 11:18

zapowiada się, że TVN chce dac całą trylogie Matrixa :D za 2 tygodnie w piątek będzie 'Matrix', za 3 tygodnie 'Matrix:Reaktywacja', nie wiem co będzie następne, ale wszystko wskazuje na to, że "Matrix:Rewolucje" tak więc zapowiadają się 3 bardzo dobre piątki :) Szczególnie dla fanów trylogi braci Wachowskich ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 lut 2006, 21:59

Pisakk pisze:Już w sobotę na TVN-ie wyemitowany zostanie film "Rozgrywka" (The Score) z Robertem de Niro, Edwardem Nortonem i Marlonem Brando.

Film ogólnie rewelacyjny nie jest ale z pewnością warto go obejrzeć tylko dla roli Edwarda Nortona. Mistrzostwo świata! Przyćmił samego de Niro i Brando
Tak, Rozgrywka jest flimem, który mnie strasznie denerwuje. Na papierze jest świetny, patrząc na pomysł i obsadę, a w praktyce jest nudny, nieciekawy i irytujący. I ten Brando przedrzeźniający Ojca Chrzestnego :/. Pozytywem mocnym jest Norton, który jest fantastyczny, ale wycinając go, to całej reszcie powinno dać się po pysku za zmarnowanie filmu i czasu widza. Film nie dość, że przewidywalny, to TVN w reklamówce zrobił streszczenie całości z wyjątkiem ostatniej sceny :roll: :lol:.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 lut 2006, 19:10

20:10 TVN7 "Ostateczne rozwiązanie"

Jak zapadała decyzja o eksterminacji Żydów z Kennethem Bannagh i Stanleyem Tucci.

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 19 lut 2006, 20:05

No coś czuję, że tym razem TVP nas rozpieszcza :D Mam tylko nadzieję, że to nie jednorazowy wyskok :roll:

Dziś o godzinie 23:35 "Huragan" z Denzelem Washingtonem w tytułowej roli... Przyznam szczerze, że filmu jeszcze nie widziałem, więc pozwolę sobie skopiować opis:
Znakomity bokser Rubin "Huragan" Carter został w 1966 roku skazany za morderstwo na podstawie fałszywych zeznań. Przez długie lata bezskutecznie próbował udowodnić swoją niewinność. W więzieniu napisał autobiografię. Trafiła ona przypadkowo w ręce młodego czarnoskórego chłopaka, którego bardzo zaintrygowała sprawa Cartera. Po prawie dwudziestu latach Rubin znowu staje przed sądem.
Zapowiada się nieźle... :)

Jutro natomiast o 20:50 TVP1 zaprezentuje nam "Burzę Lodową" modnego ostatnio Anga Lee w gwiazdorskiej obsadzie (m.in. Kevin Kline, Sigurney Weaver). Film opowiada historię dwóch zaprzyjaźnionych rodzin, pomiędzy którymi nawiązują sie wszelkie możliwe kombinacje miłosne i gierki psychologiczne. Kulminacja uczuć następuje podczas spotkania z okazji Święta Dziękczynienia. POLECAM
"Burza Lodowa" otwiera nowy cykl Jedynki pod hasłem Wielkie Kino... To miłe, że w końcu ktoś pomyślał o mniej komercyjnych odbiorcach :)

Miłego oglądania :wink:

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 19 lut 2006, 20:40

Zgadzam się Nareszczie TVP puszcza jakieś ciekawe produkcje filmowe
Ale najważniejsze że puszczą pożadne mecze w LM
We wtorek Real-Arsenal środa Chelsea-Barca
Znając ich (Artmedia-Rangers?) mogli puścić PSV-Lyon Bądż Rangers-Villa

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 mar 2006, 21:05

:angry2: :angry: :płacze: Przez cały tydzień czytałem w różnych gazetach o serialu o starożytnym Rzymie. I trochę napaliłem się na ten filmik :oops: , bo ma lecieć na odkodowanym kanale HBO. Jakieś 10 min temu przypomniałem sobie, że moja kochana kablówka jakiś rok temu usunęła zakodowany syganał i za cholere nie moge go teraz znaleźć :evil: I z filmu nici... :angry:

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 04 mar 2006, 17:13

Dziś mamy całkiem ciekawe propozycje filmowe:
W TVP Oscarowe "Chicago" i bardzo dobry film "Żona Astronauty" vs. "Robin Hood" w Polsacie i "Porozmawiaj Z Nią" Almodovara w Ale Kino!...
Co prawda jedynym filmem spośród , którego nie widziałem jest "Chicago", ale sam nie wiem czy zdecyduję sie wybrać właśnie taką opcję... Myślę, że obejrzę sobie, już chyba z 10-ty raz, "Księcia Złodziei" :D Niby nie ma w tym filmie nic wyjątkowego, ale IMO jest to świetny sposób na poprawę humoru i kawał niezłej rozrywki. A Alan Rickman w roli szeryfa wymiata :lol:
No chyba, że ktoś przedstawi mi jakieś niepodważalne argumenty ukazujące wyższość "Chicago", to może jednak zmienię zdanie :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 mar 2006, 18:58

Void pisze:Dziś mamy całkiem ciekawe propozycje filmowe:
W TVP Oscarowe "Chicago" i bardzo dobry film "Żona Astronauty" vs. "Robin Hood" w Polsacie i "Porozmawiaj Z Nią" Almodovara w Ale Kino!...

A ja dzisiaj obejrze sobie Wisla-Groclin, Real - Atletico i Barca- Deportivo.Transmisje mecz po meczu :wink: Pozdro dla wszystkich kinomanow

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 mar 2006, 16:18

Lukaz pisze:bo ma lecieć na odkodowanym kanale HBO. Jakieś 10 min temu przypomniałem sobie, że moja kochana kablówka jakiś rok temu usunęła zakodowany syganał i za cholere nie moge go teraz znaleźć Evil or Very Mad I z filmu nici... Angry
Ja HBO mialo byc odkodowane, ale guzik z tego wyszedl. Niby odkodowany byl ten kanal, ale ogladac sie nie dalo.
DZisiaj na canale+ leci "Za wszelka cene" i "Vera Drake" no i oczywiscie w nocy NBA-Mavs-Suns :wink:

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 08 mar 2006, 14:25

Najlepsi Jackass`i to oni -----> www.j100.prv.pl ;)
Polecam ;) obejrzcie sobie J100-Reaktywacja

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 mar 2006, 15:36

Void pisze:No coś czuję, że tym razem TVP nas rozpieszcza
Niedziela 22.55 -
Film nominowany do Oscara aż w siedmiu kategoriach. Bankier z Nowej Anglii Andy Dufresne został niesłusznie oskarżony o zabójstwo żony oraz jej kochanka i skazany na bezterminowy pobyt w ciężkim więzieniu Shawshank. Tylko dzięki pomocy czarnoskórego współwięźnia, Ellisa Boyda "Reda" Reddinga udaje mu się przeżyć w tym wyjątkowo ponurym miejscu. To od tego kryminalisty Andy uczy się też, że w brutalnym świecie więziennej przemocy do końca nie wolno tracić nadziei, bo tylko ona pozwala przetrwać.
Skazani na Shawshank jeden z najlepzych filmów w hitorii, coś genialnego, to trzeba obejrzeć :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 mar 2006, 22:33

Bonso pisze:Skazani na Shawshank jeden z najlepzych filmów w hitorii, coś genialnego, to trzeba obejrzeć
Ogladałem :P świetny filmik :!: Już go chyba oglądałem, ale troche mi się coś pomieszało w trakcie seansu bo pomyliłem go z innym filmem o tematyce więziennej, który notabene przed chwilą leciał na TVN7 - "Bunt" - i cały czas czekałem na bunt więźniów :oops:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 13 mar 2006, 22:42

Skazani...zajebisty filmik...nic dodac nic ujac...Freeman klasa sama w sobie...Tim Robins rowniez genialnie...zakonczenie galaktyczne(nie kojarzcie tego okreslenia z takim hiszpanskim klubem, gdyz popelnicie
zapewne blad w interpretacji)

W sobote, z tego co pamietam byl ciekawy, dla mnie ma sie rozumiec, filmik...chodzi mi oczywiscie o swietych z Bostonu...chlopaki ciekawie zwalczali ruska mafie...do tego Defoe...ale w niezbyt ciekawej roli...

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 mar 2006, 23:54

Gomez pisze:Skazani...zajebisty filmik...nic dodac nic ujac...Freeman klasa sama w sobie...Tim Robins rowniez genialnie...zakonczenie galaktyczne(nie kojarzcie tego okreslenia z takim hiszpanskim klubem, gdyz popelnicie
zapewne blad w interpretacji)
No ogolnie "Skazani na Shawshank" wygrywaja wszelkie plebiscyty na najlepszy film,ktory nie dostal Oscara za najlepszy film.Sadze, ze Akademia sie gruuuuuuubo pomylila.
Co do Freemana to mowi sie, ze dostal Oscara za "Za wszelka cene" za najlepsza role drugoplanowa meska dlatego, ze go niedoceniono w wielu innych filmach, chociazby za Shawshank statuetka mu sie nalezala:P
A w piatek 17 na TVN "Park Jurajski" :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 mar 2006, 21:35

Dziś na TVP2 z cyklu 'mocne kino' warty polecenia jest film: ŻYCIE ZA ZYCIE - godz 22:30 - 0:40. Jako że nie za bardzo pamiętam o czym on jest (oglądałem go dość dawno) a bardzo mi sie spodobał to żeby mój news przybliżył Wam nieco treść tego filmu to pozwoloiłem sobie zamieścić informację z onetu.
David Gale (Kevin Spacey), profesor uniwersytetu w Teksasie, od lat aktywnie działa na rzecz zniesienia kary śmierci. Jednak pewnego dnia sam trafia do celi śmierci, skazany za gwałt i morderstwo bliskiej współpracownicy i przyjaciółki, Constance Harraway (Laura Linney). Dziennikarka Bitsey Bloom (Kate Winslet) trzy dni przed egzekucją, spotyka się z profesorem. Przekonana o jego niewinności, prowadzi wyścig z czasem, by udowodnić, że został on niesłusznie skazany. Prawda okazuje się jednak bardziej szokująca od zbrodni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”