Liverpool (zbiorczy) - Strona 1062

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 kwie 2024, 20:44

Widziałem to dzisiaj rano na twitterku i w pierwszym momencie pomyślałem, że to fajna gra klubu na ewentualne podbicie ceny od arabów. Bardzo w stylu Edwardsa. I chociaż dalej tego całkiem nie wykluczam to jak zaczęli o tym pisać Ornstein i Joyce, czyli takich dwóch mocno reliable gości w ostatnich miesiącach, to lekko zwątpiłem. Tzn może być tak, że przy zmianie trenera ci architekci nowego Lpoolku mogą w sumie chcieć zatrzymać tych najbardziej doświadczonych piłkarzy i to nie musi być najgorszy pomysł, o ile za tymi komunikatami wleci nowy kontrakt i to bardzo niedługo, bo w sytuacji biedapoolku najgorsze co mogą zrobić to przetrzymać go ten rok z potężną tygodniówka i puścić za darmo w przyszłe lato albo negocjować 3/4 sezonu nową umowę z presją czasu i uciekających pieniędzy. Szczególnie, że z formą Egipcjanina już różnie bywa, co widać w tym sezonie (i w zeszłym i dwa lata temu).

Tak z kibicowskiego punktu widzenia, fajnie jakby Salah zakończył karierę w Liverpoolu. Ultimate legend, ten sam stolik co Dalglish, Gerrard i takie tam. Ale na romantyczne historię to sobie mogą pozwolić kluby państwa i realki z Madrytu. Ja bym wolał drugie mistrzostwo za mojego świadomego kibicowskiego życia.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 29 kwie 2024, 20:56

Realki z Madrytu w ostatnich latach pokazują właśnie, że takiego Salaha dobrze jest opchnąć za dużą kasę w ostatnim możliwym momencie zamiast dawać po 30-tce jakiś potężny kontrakt. To samo aż do przesady zrobiło PSG z Neymarem, gdzie nie dość, że zeszli z potężnego kontraktu, to jeszcze dostali prawie 100 baniek od Arabów, lol. Bayern też super skończył sprzedając Lewandowskiego, a tyle było płaczu. Tak że to mocno nieromantyczne, ale w pewnym momencie legendę klubu po prostu opłaca się sprzedać.

Oczywiście Salah jeżeli chce zostać i jeżeli chce odejść to zrobi dokładnie to samo, tj. wypełni swój kontrakt na Anfield, bo wiadomka, lepiej na przykład przytulić 50 mln bonusu i dostać +5 mln wyższy kontrakt niż dać Liverpoolowi zarobić 100 baniek.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 kwie 2024, 21:25

No ja wiem, że wy jesteście ruthless i bez serca i pewnie jakby było inaczej to nie wygrali byście 15 lig mistrzów, a państwo PSG nie próbuje nawet zbudować tożsamości (czyli całkiem inaczej niż państwo 115 charges), albo już tam jakaś ma bo chyba Paryż nigdy na brak lojalnych ultras nie narzekał i ma wywalone. Generalnie nic dobrego w dzisiejszym świecie przetrzymywać podstarzałe gwiazdy w klubie, szczególnie że w większości przypadków ciężko połączyć tracona wartość sportowa z rozrośniętym ego takiego piłkarzyka (vide ostatni mecz Lpoolku lol). Tym bardziej dziwna decyzja.
No chyba, że to info puszczane nie z klubu tylko od anturazu Salaha. Wtedy rzeczywiście opcja pt przebieduje jeszcze rok w Anglii za te circa about 20mln rocznie, a potem wracam na pustynię za 2x tyle ile dają teraz. Ale to mi mocno burzy obraz legendy (hehe) więc po co o tym mówić, to niedobra jest :)

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 131
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 29 kwie 2024, 21:44

Jeżeli Salaha ma zostać to tylko wydaje mi się pod nowy kontrakt.
Puszczenie za darmo Mo będzie głupota z naszej strony .
Jeszcze był news , że Van Dijk niby też może odejść , BVB zainteresowane.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2488
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 kwie 2024, 23:17

Już widzę jak VVD w nadal dobrym wieku ucieka sobie tak o do Dortmundu xD Już bym prędzej uwierzył w jakąś Chelsea.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 30 kwie 2024, 2:30

masacra pisze:
29 kwie 2024, 21:25
Generalnie nic dobrego w dzisiejszym świecie przetrzymywać podstarzałe gwiazdy w klubie
No problem z tymi 30-paroletnimi gwiazdorami jest taki, że masz 32-34-letniego gościa i prawie zawsze znajdzie się jakiś Juventus, United, Chelsea czy Barcelona, które będą się gotowe licytować - więc musisz dalej mu dać 3/4-letni kontrakt na poziomie ~top5-top10 kontraktów w Europie pomimo upływających lat. Lewandowski odszedł z Bayernu kilka miesięcy przed 34. urodzinami, kosztował 45 milionów, kilkanaście milionów prowizji i bonusów wzwyż, 12-13 mln netto na sezon na 4 lata, a mówimy o Brokenlonie, Salah mógłby liczyć na +- to samo z większymi bonusami.

I wtedy liczysz, że Twoja gwiazda Cię nie będzie hardballować w negocjacjach - i wiadomo jak to przeważnie się kończy. Ale może z Salahem będzie inaczej, tu nie mam wiedzy. :) Co zrobiłby Richpoolek ze sprzedażą Salaha to też ciężko powiedzieć, czasami kupisz Dembele i Coutinho i 250 baniek przepalisz w piecu, ale 13 mln netto na sezon + spadający poziom sportowy + zerowa wartość na koniec kontraktu vs 120 baniek na transfer (zakładając szalonych Arabów) + miejsce na top10 kontraktów w Europie w payrollu + możliwość kupna młodego dzika, który za 4 lata dalej będzie warty 100 baniek, w symulacji wiadomo, co da Ci lepszy efekt. W nie-symulacji możesz to przejebać na Mudryka i Madueke, ew. flopa Hazarda czy Dembele, ale taki już ten biznes. :)

Realek na odejściu Cristiano, Varane'a, Casemiro, Ramosa, Benzemy czy innego Asensio wyszedł mniej lub bardziej, ale zawsze na plus, a ile było płaczu w trakcie to userzy z forumka mogą pamiętać, więc ja już nie wierzę, że ktokolwiek jest większy od klubu (ogólnie, nie tylko Realu), nawet jak wygra w 5 lat 4 razy Ligę Mistrzów. :) Czasami to pewnie nawet lepiej jak ktoś odchodzi w prime i konieczność pozbycia się Cristiano przerabiać musieli fani Juventusu i United, a Ty pamiętasz tylko sukcesy.

Ale wiadomo, życzę żeby z tym Salahem skończyło się pozytywnie dla Liverpoolu bez względu na to w jakim kierunku to pójdzie. Ale te plotki o Arabii mnie dziwiły, bo 32 lata, podobno 8. kontrakt w Europie, wciąż w prime, rok do końca kontraktu - na każdej płaszczyźnie za wcześnie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 kwie 2024, 7:45

Bernabeu pisze:
30 kwie 2024, 2:30
Ale wiadomo, życzę żeby z tym Salahem skończyło się pozytywnie dla Liverpoolu bez względu na to w jakim kierunku to pójdzie. Ale te plotki o Arabii mnie dziwiły, bo 32 lata, podobno 8. kontrakt w Europie, wciąż w prime, rok do końca kontraktu - na każdej płaszczyźnie za wcześnie
No właśnie chyba nie jest za wcześnie. Ostatnie 3 sezony to bujanie się od top performance w całej lidze na jesień do 0 wartości dodanej dla drużyny na wiosnę + kwasiki jak Kloppek go nie wystawia. No i jak kwasiki robi Kloppkowi to można sobie tylko wyobrazić co zrobi temu biednemu Slotowi. A pchanie Salaha bez formy to byłaby tragedia i przyczynek do przyspieszonego upadku mighty Liverpoolku. Plus budżet domowy też by zyskał na offloadzie Salaha (o ile Araby dalej będą rzucać dolarami na lewo i prawo). Imo to powinien być twardy reset po Kloppku, a nie taka próba kontynuacji na podstarzałych gwiazdach. Jak im transfery nie wypala, to nie wypala życie, zawsze ryzyko. Kloppek dał nowy kontrakt Hendersom Milnerom etc potem połowę z nich puścił za free, a połowę uratowała Arabia (dla klubu) a w międzyczasie zrobił swój najgorszy sezon w Liverpoolu bo okazało się, że przespał moment w którym ci piłkarze jedyne do czego się jeszcze nadawali to nabrać jakiegoś frajera na ich w miarę duże nazwiska. Tu mi pachnie tym samym. No ale zobaczymy.

Plotki o vanDijku w Borussi to niezły cringe i raczej gra agencika przed negocjacjami kontraktowymi. Akurat jego bym zostawił, bo znaleźć obrońcę liderującego formacje defensywna to nie jest takie hop siup. A stary vanDijk z jednym kolanem to i tak top 10 obrońców świata lekko. Na walkę o top 4 się nada.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 30 kwie 2024, 10:28

Za wcześnie - z perspektywy zawodnika, bo że sprzedaż gościa +30 za potężne pieniądze to takie 'sorry not sorry' bez względu na zasługi, to w sumie puenta do jakiej zmierzałem. :)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4001

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 30 kwie 2024, 10:37

Ta sytuacja z soboty wcale nie musiała świadczyć o przerośniętym ego Mo. Są takie momenty w pracy, że przy dużym napięciu, gdy nie idzie to po prostu się ulewa. Myślę, że Klopp też nie wziął tego aż tak do siebie, Salah to nie Sakho. Co zrobią nasi to zrobią, jeżeli Egipcjanin ma odejść (czy teraz czy później) to znajdźmy za niego zastępstwo.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 30 kwie 2024, 12:31

Oczywiście to co napisałem o VVD to jest jakiś news który przeczytałem i tak o wrzuciłem .
Nie chce mi się też wierzyć , że VVD odejdzie do BVB.
Jakiś 3-letni kontakt , albo 2- letni mógłby podpisać .

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 02 maja 2024, 13:23

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1506
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 02 maja 2024, 14:47

Koszulka nawet ładna, lubię nawiązanie do klasyki, chociaż wolałbym normalny kołnierzyk wywijany. Sama prezentacja natomiast rodem z H&M, a Salah w tych spodniach to chyba kara za kłótnie z Kloppem.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 05 maja 2024, 18:12

Na jakiej pozycji widzicie Elliota ? Skrzydło? , 10 ?czy niżej ?

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1506
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 05 maja 2024, 18:40

Nie oglądam, ale widzę, że jak już nie trzeba grać, bo nie ma o co, to sobie przypomnieli co trzeba robić na boisku i prowadzą z Kogutami 3:0 :angry2:

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 05 maja 2024, 18:48

Ojojo Elliot
Prowadzisz 4-0 i dajesz sobie wbić dwie bramki .
Ogólnie bardzo dobry występ tylko szkoda , że jak już o nic .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”