Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 101

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 18 mar 2006, 9:27

Tak, ale po pierwsze grają na zupełnie innych pozycjach, po drugie Joaquin męczy się sam w słabym Betisie, który jest cieniem drużyny z zeszłego sezonu. Jest samotnym liderem, forma zresztą też nie sprzyja. Ale jest to jeden z nielicznych prawoskrzydłowych, których widziałbym na Bernabeu. Zupełnie odrzucają mnie propozycje typu Quaresma czy Cristiano Ronaldo :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 mar 2006, 10:31

Fernando pisze:yazid^ napisał:
Wydaje mi się jednak, że jeśli do klubu sprowadzony zostałby prawoskrzydłowy, to będzie nim Joaquin z Betisu

Ktory zreszta, w tym sezonie nie gra lepiej od Forlana

Ale na ważniejsze spotkania potrafi się zmobilizować :wink: Jego slabsza forma to efekt dna osiąganego przez całą drużynę obecnie, mimo to i tak się tam wyróżnia.
Teraz cena spada za Joaquina, i wiele klubów zaczyna starania o "17".
Ja mam nadzieje że w lecie spokojnie zawita na Bernabeu i moze pociągnie ze sobą swojego kolege z druzyny Rivasa luvb Juanito fakt obrona w tym sezonie jest dziurawa ale Ci dwa gracze przezywaja to samo co Joaquin.

Sprawa Manciniego też jest ciekawa bo to gracz nietuzinkowy, wtedy nasze prawe skrzydło było bo "zabujcze" Mancini który mial być zastępcą Marcosa Cafu jednak nie podołał i gra w pomocy, co świtnie mu wychodzi, no i jeszcze Cicinho ktory mogłby sie wymieniać pozycjami z Mancinim, w dodatku są Canarinhos jednak w ten transfer wątpie pewnie pociśnie go Juve, które stara się o niego bardziej od nas. No chyba ze Roma zacznie się zbroić :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 mar 2006, 11:44

yazid^ pisze:Cristiano Ronaldo
:o
Tfu, nawet nie wspominaj :lol: Dla mnie CR na Santiago to synonim 12letniego fana z Bravo Sport. Byc moze Portugalczyk ostatnio cos lepiej gra, ale dla mnie juz chyba zawsze pozostanie tym, ktory rozbroil defensywe Benfiki piekna zonglerka na kolanie w strone wlasnej bramki (pozdro Niggaz :lol: ;) ). No i pozniej ten piekny fuck i lzy. Siem zem wzruszyl az :cry: :roll:

Joaquin to swietna opcja. Alma blanca, chlop na poziomie, bo nawet w nedznym Betisie w tym sezonie sie wybija, no i pasowalby do Realu jak zloto. Do tego Hiszpan, przystojny, bez nalogow, ustatkowany, niepalacy i niekarany :lol:
Toudinho pisze:Ja mam nadzieje że w lecie spokojnie zawita na Bernabeu i moze pociągnie ze sobą swojego kolege z druzyny Rivasa luvb Juanito fakt obrona w tym sezonie jest dziurawa ale Ci dwa gracze przezywaja to samo co Joaquin.
Ciekawe jakby sobie poradzil Oliveira :twisted: Z Joaquinem w zeszlym sezonie radzili sobie swietnie, wiec gdyby tak niedrogo go sprowadzic... Wolalbym go chyba zamiast Zlatana. :roll: Tylko nie wiadomo co z nim bedzie po kontuzji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2006, 14:08

No właśnie właśnie. Ricardo Oliveira przecież grał świetnie, ale trudno przewidzieć jak długo będzie powracał do formy po kontuzji. Możliwe, że będzie grał jak dawniej, ale to wcale nie jest pewne. A zawodnikiem jest bardzo dobrym. Pasuje do La Liga. Ciekawa opcja. Przejdę jednak do lepszych motywów...

Cristiaaaaaaaaanooooooooo Rooooonaldooooooooo :rotfl:
Już to widzę jak sobie z Becksem nawzajem włosy układają przed meczem :lol2: Puyol by mu się chyba po nocach śnił po jednych GD.

Joaquin to Joaquin. Wszystko już było o nim pisane. Alma blanca. Wystarczy wyłożyć jakieś pieniądze i jest w Realu.

EDIT:
Obrazek
Najnowsza twórczość panów z MD :P

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 19 mar 2006, 11:56

Dzisiaj mija 1000 dni bez żadnego trofeum dla Realu Madryt :| Tak policzyli dziennikarze dziennika "Marca" i nie wiem dlaczego nie uwzględnili Superpucharu Hiszpanii, który Real zdobył 3 miesiące po wygraniu mistrzostwa :> Tak czy owak, to bardzo długo i miejmy nadzieję, że za około 430 dni zobaczymy naszych ulubieńców z jakimś pucharem :P

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 19 mar 2006, 21:48

Real - Betis 0:0. Co do spotkania to żenada + metr mułu. Nie mam nic więcej do powiedzenia, bo jak widzi się piłkarzy, którzy grają w twoim ukochanym klubie i po raz kolejny nie wykazują absolutnie żadnych chęci do gry to... :|

Awatar użytkownika
Nassem
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nassem » 19 mar 2006, 22:11

yazid^ pisze:Real - Betis 0:0. Co do spotkania to żenada + metr mułu. Nie mam nic więcej do powiedzenia, bo jak widzi się piłkarzy, którzy grają w twoim ukochanym klubie i po raz kolejny nie wykazują absolutnie żadnych chęci do gry to... Neutral

Skąd ja to znam :roll:

Co do samego meczu to byłem bardzo zdziwiony brakiem Ronaldo w wyjsciowej jedenastce. Oczywiscie na plus dla Realu. Czyzby trener wkoncu zauważył ze ma w składzie Cassano ? Jak zwykle od pewnego czasu najlepszym zawodnikiem był Cicinho.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 20 mar 2006, 12:57

Meczu z Betisem nie widzialem, ale obejrzalem dokladne skroty po meczu.
Widac bylo ze nalepszym pilkarzem na boisku byl Cicinho. Mial najwiecej okazji na gola. Ronaldo tez prawie strzelil z glowki. Cassano tez mial chyba dwie dobre okazje na gola. Ogolnie bylo widac ze Real gral lepiej, ale nie udalo sie wygrac. To juz jest trzeci mecz z rzedu, bez gola. Wydaje mi sie to czyms wiekszym niz tragedia. Nie chodzi tutaj ze Real nie wygrywa, tylko ze nie strzela goli. Bo brzydka gra, brak goli i przedewszystkim brak zwycieztw to jest najgorsza mezkla jaka moze istniec. O walce z Barca o lige nawet nie ma co wspominac, bo juz nie istnieje zadna walka. Ja w tym momencie bym przyznal Barcy tytul, bo juz prawie nikt nie watpi w to ze wygra.

game over

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 20 mar 2006, 13:50

Nawet gdyby Real wygrał to i tak nie byłyby to zasłużone trzy punkty. Bezbramkowy remis pokazał całą niemoc tej drużyny i beznadziejną grę pomocników :| Można narzekać na Raula, że go w ogóle nie było na boisku, na Cassano, że zmarnował dwie/trzy setki, ale na Boga, z pomocników to tylko Cicinho, który paradoksalnie jest obrońcą, coś grał! Rewolucja jest potrzebna i jeśli teraz nie nastąpi to coś czuję, że wyrównamy niechlubny rekord Barcelony w liczbie sezonów bez zwycięstwa :roll:

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 20 mar 2006, 15:32

Jedyna czego teraz się boję to że w meczu z Saragossą przegramy gorzej niż 6-1 :? Tragedia i tyle.Co z tego że Cicinho grał swietnie w ofensywie jak on jest obrońcą- On jest rozliczany(powinien być) za grę w defensywie a nie za jego akcje pod polem karnym przeciwnika.Ok niech wychodzi i pomaga pomocnikom i napastnikom w ataku ale niech nie zapomina o obronie.Raul słabo ale przynajmniej byl troche bardziej widoczny niż Guti.Iker jak zwykle dobrze ale do tego sie przyzwyczailiśmy choć w tym sezonie jest znacznie słabszy niż w poprzednim, widocznie wziął przykład z innych zawodników.Cassano to już kompletnie w tym meczu zawiódł.Ronaldo miał ze 3 akcje w których mógłby strzelić gola ale po co ?lepiej sobie postać na boisku i poczekac aż sie mecz skończy.
Tyle

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 20 mar 2006, 15:36

Tragedia i tyle.Co z tego że Cicinho grał swietnie w ofensywie jak on jest obrońcą- On jest rozliczany(powinien być) za grę w defensywie a nie za jego akcje pod polem karnym przeciwnika.Ok niech wychodzi i pomaga pomocnikom i napastnikom w ataku ale niech nie zapomina o obronie.
Przecież Cicinho wczoraj zagrał jako prawy pomocnik, więc pretensje o zaniedbywanie defensywy w tym akurat meczu są conajmniej nie na miejscu :>
Raul słabo ale przynajmniej byl troche bardziej widoczny niż Guti
0 strzałów mówi samo za siebie :]
Cassano to już kompletnie w tym meczu zawiódł
Można mieć pretensje, że nie trafił w dość dogodnych sytuacjach, ale on chociaż do nich dochodził, w przeciwieństwie do niektórych.

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 20 mar 2006, 16:01

Chodziło mi ogólnie o Cicinho nie w kontekscie tego meczu tylko źle napisałem :wink: Zdziwiła mnie podczas tego meczu dość niska frekwencja na stadionie

Dacie sobie spokoj z tym Ronaldo.Jeszcze Valdes i zuzycie żelu do włosów wzrosło by niewyobrażalnie

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 mar 2006, 15:10

Ciekawe, kto zostanie nowym szkoleniowcem Realu w przyszlym sezonie :think: Z listy odpadli juz Wenger, Ancelotti i Benitez, czyli jedne z najczesciej wymienianych nazwisk. Kto zatem zostal :?: Capello :?: Del Bosque :?: A moze Deschamp :?: Ten pierwszy chyba tez nie wchodzi w rachube, choc bylby na pewno najodpowiedniejszy z pozostalej trojki. IMHO powrot Del Bosque, czego domaga sie wielu kibicow Blancos, moze okazac sie niewypalem, a my na niewypaly nie mozemy sobie juz pozwalac :) W ciagu najblizszych tygodni miala zapasc decyzja. Jestem ciekaw, czyje nazwisko oglosi nam nasz nowy prezes...

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 21 mar 2006, 15:14

Powrót Del Bosque wykluczony, bo trener z niego tak dobry jak López Caro. Nie oszukujmy się, Sfinks osiągnął sukcesy z Realem bo trafił na wspaniałą grupę zawodników, którzy byli w życiowej formie i zbytnio nie przeszkadzał im na boisku - grali to co potrafili, a że potrafili dużo to grali pięknie. Caro też zbyt wiele nie przeszkadza, ale jest jedna, zasadnicza różnica - teraz piłkarze, którymi on dysponuje nie są w życiowej formie :| Nie chcę umniejszać sukcesów Del Bosque, ale wątpię, aby poradził sobie teraz, w tak trudnej sytuacji kiedy klub stoi przed zadaniem totalnej odbudowy składu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 mar 2006, 15:25

Dokladnie, dlatego uwazam ze jego powrot bedzie niekorzystny. Tak samo nie wyobrazam sobie, zeby to Caro byl tworca nowej potegi Realu, by dobieral zawodnikow i decydowal, kto ma opuscic klub. Lista jego nastepcow stale sie kurczy i zastanawiam sie kto latem obejmie ster. Moim faworytem byl Le Guen, ale on bedzie pracowal z Rangersami. Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie to Ericsson :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”