Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 82

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2006, 21:19

Po prostu bardzo nie lubię (chyba nikt nie lubi) jak się komuś wmawia takie rzeczy. Tylko tyle.

Przestań z tą pomocą koledze z zespołu bo mógł to zrobić na wiele różnych sposób, ale ten był jednym z najgorszych i najbardziej chamskich. Mógł nawet zwyczajnie odepchnąć przeciwnika (nie rękoma tylko ciałem coby nie dostał czerwa od razu) i wystarczyłoby. Takie zagranie jakie zaprezentował to kultura piłkarska na poziomie rynsztoku i tyle.

Może źle się wyraziłem w pierwszym poście o Gallasie. Zamiast pisać, że Gallas to idiota powinienem napisać, że Gallas zachował się jak idiota. O to w gruncie rzeczy mi chodziło. Chociaż różnica praktycznie żadna.
-=MiC=- pisze:Koniec

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 20 mar 2006, 22:32

nie mam pojęcia dlaczego niektórym tak trudno przyznać, że po prostu byli gorsi.
Mourinho znów ma wielkie pretensje, że przegrali, chociaż ręki Drogby wcale nie było i że w ogóle sędzia był stronniczy. oglądałam tą powtórkę i ta ręka dla mnie była, ale nic, być może jestem ślepa. ale nie na tyle, żeby nie zobaczyć błazeńskiego ''tańca'' (to nie przypominało nic konkretnego..) Mourinho po decyzji sędziego. zachowuje się ciągle jakby był niespełna umysłu i jestem to jeszcze w stanie zrozumieć (choć to żałosne, bo ciągle dzieje się kosztem innych), kiedy chce zdjąć presję ze swoich piłkarzy, ale co to miało znaczyć? co miał znaczyć chamski gest naśladujący piłkarzy Barcy po strzeleniu Chelsea bramki? po co były zaczepki w stronę Koemana? mi przynajmniej coraz trudniej dostrzec powody jego zachowania i oby świat (na czele z Abramowiczem) nie zaczął myśleć, że jego geniusz w zwalczaniu presji wywieranej na jego piłkarzach, to zwykła nadpobudliwość i nieumiejętność przegrywania.
wy zresztą też macie pretensje. że zagrali słabszym składem? wiem, że nienawidzicie Ligi Hiszpańskiej, ale nie mogłam się powstrzymać przed przytoczeniem tego przykładu- ostatni mecz Barcy z Sociedad. drużyna podobnej rangi co w lidze angielskiej Fullham, podobnie wcale nie zamierzali przegrać, a chyba mieli bardziej osłabiony skład niż Wy- brak Messiego, w środku pierwszej połowy musiał zejść nasz najlepszy stoper- Marquez, Puyol grał cały mecz z wybitym barkiem, a pod koniec kontuzja przydarzyła się też Edmilsonowi. dodatkowo jakoś cały sezon nikt nie narzeka, że nie gra Xavi i to nas nie wiadomo jak osłabiło. mimo wszystko wygraliśmy 2:0.
ale tydzień temu i Barcie przydarzyła się porażka- 2:1. tylko, że jakoś Rijkaard i zawodnicy potrafili przyznać, że Ossasuna grała dobrze. a nie mówić, że to było źle, tamto, to im nie tak poszło, bla bla bla...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 20 mar 2006, 22:50

girlfromipanema pisze:nie mam pojęcia dlaczego niektórym tak trudno przyznać, że po prostu byli gorsi.
wiesz co to znaczy wielka ambicja :idea: jezeli nie, to nigdy nie zrozumiesz postepowania Jose...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2006, 22:53

Gomez pisze:wiesz co to znaczy wielka ambicja
Ja wiem. I wiem też, że wielka ambicja nie wyklucza zdolności do samokrytyki.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 20 mar 2006, 22:56

Niggaz pisze:
Gomez pisze:wiesz co to znaczy wielka ambicja
Ja wiem. I wiem też, że wielka ambicja nie wyklucza zdolności do samokrytyki.
najwidoczniej w przypadku portugalczyka wyklucza...i do tego oddech Romana na jego plecach...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 mar 2006, 22:59

kolezanka gril coś tam [sorki - cięzko mi dokładnie przytoczyć :?] napisała prawdę. o Jose, gośc nie umie przegrywać, po przegranym mecu wymyśla historyjki jak dzieciak w szkole podstwowej, usprawiedliwienie, ze sedzie wyrzucił niesłusznie del Horno nie jest usprawiedliwieniem, Chelsea ostatnio jest bez formy i to widać po wynikach chociażby.
jak przegrywają - to MOurinho nie powie, ze byli gorsi - powie, ze sędzia ich skrzywdził, lub murawa była nie taka jak powinna - ambitny pewnei jest, ale Gomez nie pisze, że ambicja nim kieruje - trzeba byc śleym, zeby nie widzieć, ze on ma kompeks przegrywania - nie potrafi sie przyznać do błedu. Taki typ - nic nie poradzisz. Trenerem jest zajebistym - taktycznie potrafi znakomicie ustawic zespół, ma jedną poważną wade - nie umie przegrywać, a zawód trenera ma to do siebie, ze porażki beda zawsze, obojętnie jak dobry by nie był trener

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 21 mar 2006, 7:00

Gomez -> nie tylko Mourinho wie co to jest wielka ambicja. i nie tylko my, bo pewnie większość ją ma (i wyobraź sobie, że też wiem jak to jest), ale to tylko my wiemy jak reagujemy na porażkę. za to wiemy jak robią to inni trenerzy klasowych klubów i napewno nie tak jak Jose.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 21 mar 2006, 7:43

Gomez -> nie tylko Mourinho wie co to jest wielka ambicja. i nie tylko my, bo pewnie większość ją ma (i wyobraź sobie, że też wiem jak to jest), ale to tylko my wiemy jak reagujemy na porażkę. za to wiemy jak robią to inni trenerzy klasowych klubów i napewno nie tak jak Jose.

Dla mnie to po prostu jest jakby dopełnienie jego wizerunku ale rozumiem ze można być sfustrowanym kiedy to małym(no może nie do końca) Porto wygrało się wszystko co wygrać było można a w Chelsea już to nie idzie(w sensie puchary europejskie), bo on tak naprawdę nie potrafi zaatakować i nie ustawia czy nie wpaja drużynie podejmowania wlasnej inicjatywy i biegania z piłka i to się mści teraz :)

Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 25 mar 2006, 15:47

A ja mam takie pytanie z innej beczki!!

Na jaką strony o Chelsea wchodzicie sprawdzac najświeższe wiadomości? I dlaczego.

Z góry dzięki za odp.

PS.do moderatorów: żebym nie dostał bana

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 25 mar 2006, 18:17

No i kolejkne rzy oczka do przodu jest Chelsea. Sprawa mistrzostwa jest chyba raczej przesądzona, najciekawsza jest na razie walka o drugie miejsce. Dzisiaj LFC pokonało w derbach Merseyside Everton 3-1. Jutro Man U gra łatwy pojedynek z Birmigham. A wracając do meczu, dwie bramki dla The Blues strzelił Wielkoustny(Drogba). Pierwszy gol po dobrym podaniu Gudjohnsena a drugi po podaniu Carvalho.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 29 mar 2006, 20:47

Amerykanska liga pilki noznej Major league Soccer podpisala dzisiaj w Nowym Jorku wielostronna umowe partnerska z najlepsza obecnie druzyny angielska Chelsea Londyn.

Peter Kenyon szef klubu Chelsea oraz wladze MLS oficjalnie oglosily podpisanie umowy partnerskiej miedzy obiema stronami na World Sports Congress w Nowym Jorku.Porozumienie dotyczy glownie firmy AEG,ktora jest wlascicielem 4 amerykanskich druzyny pilkarskich oraz Chelsea, ale ma byc rozszerzone w pozniejszym czasie na inne kluby MLS.Obecnie najwiekszy udzialowiec MLS firma AEG posiada w lidze cztery zespoly Los Angeles Galaxy, Chicago Fire, DC United i Houston 1836, ale jednoczesnie jest wlascicielem dwoch stadionow pilkarskich w USA oraz buduje kolejny obiekt w okolicy Nowego Jorku.

Umowa dotyczy wymiany zawodnikow, trenerow oraz mysli szkoleniowej, medycznej jak i marketingu.Chelsea bedzie dodatkowo zaangazowana w USA w szkolenie mlodziezy oraz rozwoj soccera w tym kraju.Obie strony jednoczesnie oglosily zorganizowanie turnieju pilkarskiego w Stanach Zjednoczoych pomiedzy Chelsea a klubami MLS,ktory bedzie rozgrywany co dwa lata poczawszy od 2007 roku.

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 01 kwie 2006, 10:47

I dzisiaj Chelsea rozegra spotkanie z Birmigham. Jak wiadomo zespół traci 3 punkty do strefy bezpiecznej, którą otwiera West Bromwich. Murowanym faworytem jest Chelsea, ale czy mecz nie skończy sie wynikiem takim jak z Fulham? :roll: Chciałbym. Birmigham przegrali ostatnio z United 0-3. W rundzie jesiennej wygrali The Blues 2-0 po golach Robbena i Crespo. Spotkanie poprowadzi Dermot Gallagher, które rozpocznie sie o godz. 13.45.W Birmingham z powodu kontuzji nie zagra Matthew Upson, a pod znakiem zaptytania stoją występy: Muzzy Izzeta i Davida Dunna. W Chelsea może już zagrać Arjen Robben, ale wciąż zawieszony jest Williams Gallas. Nie zagra również Glen Johnson. Typ: 1-2.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 01 kwie 2006, 12:29

dzisiejszy mecz bedzie sielanką... beda robic co beda chcieli... Trzy punkty juz mozna dopisac do tabeli ;) pozdro! THE BLUES! THE WINNERS!

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 01 kwie 2006, 12:32

Birmingham ostatnio nie ma dobrych meczy (czyt. ManUtd [3-0] i LFC [7-0] ) i Chelsea jest tutaj niemalże murowanym faworytem do zdobycia 3 pkt w tym meczu.Nie wiadomo jak zachowa się Birmingham , które w meczu z Manchesterem nic nie pokazało.Tak jakby już pogodzili się ze spadkiem , a mają szansę wyjść z strefy spadkowej.Jak Birmingham powalczy to 2-1 dla zespołu z Londynu ,a jak nie powalczy do ok. 3-0 lub 4-0 dla Chelsea.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 kwie 2006, 12:33

pablisso pisze:dzisiejszy mecz bedzie sielanką
?
Sielanka - utwór poetycki,na początku była piosenką pasterską, przedstawiający w sposób wyidealizowany uroki życia wiejskiego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”