AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6764

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1941

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 17 maja 2024, 18:44

Ja o Fonsece pisałem nie dlatego że był news o tym że jego szanse rosną(jak każdego trenera codziennie) ale dlatego że według plotki został wybrany.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 maja 2024, 18:49

Fonseca to trener, który nie będzie stawiał wymagań, będzie pracował tym co ma, nie będzie dużo zarabiał a Milan to będzie dla niego jak szczyt kariery. Dlatego uważam, że to będzie on. Wydaje mi się, że obecnie można się już tylko zaskoczyć na gorzej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 maja 2024, 0:34

Nasz superscout po tym jak odkrył talenty piłkarskie w tamtym roku a tym zaczyna z grubej rury od trenera.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 18 maja 2024, 1:51

Fajny ten nowy trener Milanu, taki nie za dobry. xd

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 maja 2024, 8:39

Ktokolwiek przyjdzie (tak jak pisałem wcześniej stawiam na Fonsece) mam nadzieję, że się sprawdzi (oczekiwania będą awans do LM) i będę trzymał za to kciuki dla dobra Milamu.

Problem jest taki, że przez zarząd ten trener będzie pod niesamowitą presją a nie będzie miał żadnego parasola ochronnego jakiego miał Pioli. Media i kibice będą go zjadali po każdym najmniejszym niepowodzeniu.

Istotny problem jest komunikacja naszej „grupy roboczej” jak to nazwali się w tamtym roku. Nie może być tak, że fanom komunikuje się, że chcemy wygrywać (mówił o tym i Cardinale i Furiani) a następnie robi się ruchy, które lekko mówiąc przeczą temu. Gdyby była jasna komunikacja to kibice z biegiem czasu by to zaakceptowali tak jak zaakceptowano strategię Elliotta, która w ostatecznym rozrachunku przyniosła efekty zarówno sportowe i finansowe.

W 2019 roku przy dochodach mniejszych niż 200 mln euro, długu prawie 200 mln euro, 6 latach bez LM klub zatrudnił Giampaolo/Piolego.

Mamy 2024 rok, przychody grubo ponad 400 mln euro, kończymy drugi rok na plusie, gramy regularnie w LM od 4 lat i klub zatrudnia trenera niewiele lepszego od Piolego.

Tak jak Berlu sprzedał klub oszustom tak niestety wygląda na to, że Elliott sprzedał ludziom, którzy mają zupełny inny cel i powoli się już z tym nie kryją.

Moja jedyna nadzieja teraz, że Cardinale nie znajdzie kasy na spłacenie długu wobec Elliotta i Ci przejmą klub ponownie i teraz już z tak uporządkowanymi finansami będą w stanie znaleść lepszych kupców.

Natomiast nastawiam się na okienko gdzie Milan znów wyda najwięcej. Tak, żeby złapać trochę pozytywnego PR, ale jak już wyda to zupełnie inna bajka. Bo Ci co odpowiadają u nas za transfery nie mają podejścia do tych najlepszych we Włoszech.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 maja 2024, 10:18

Patrząc na to co piszą o grze Lille pod Fonsecą to nie jest to jakiś tragiczny kandydat. Patrząc przez pryzmat jego kariery trenerskiej w Romie, może,ale... patrząc na pryzmat kariery Piolego przed Milanem też miała być katastrofa i koniec świata.
Za dużo chaosu w mediach ale dziś Romano napisał, że z Fonsecą wszystko idzie w dobrym kierunku, więc...
Van Bommel to spore ryzyko by było. Conceicao fajna kandydatura,ale widocznie coś jest nie tak i na pewno to nie argument z dupy, że ma dziwne zachowania a kto ich nie ma?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 maja 2024, 10:24

Jest jeden główny argument zatrudnienia Fonseci teraz.
A raczej 3.5 mln argumentów (mniej niż Pioli).

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4318
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 18 maja 2024, 11:21

Conceicao > Fonseca.
Ten 1 by fajnie trzymał szatnie. Ten 2 jest dobry na ligę francuska. W serie A się nie sprawdził

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6537

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 maja 2024, 11:50

Czemu się nie sprawdził? Jego Roma chyba grała na miarę swojego potencjału z tego co pamiętam.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 18 maja 2024, 11:58

W tej Romie to naprawdę mało który trener dawał radę.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 18 maja 2024, 11:59

no taki potencjał, że w drugim sezonie, gdzie kadra była lepsza niż w poprzednim zajmuje 7 miejsce i nikogo z top4/5 nie może pokonać w lidze

+ bęcki 6-2 od United

od kibiców Romy to miał przydomek "Maślak" przez konferencje :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 maja 2024, 12:27

Ja pamiętam jak Roma Fonseki odpadła z Pucharu Włoch ze Spezią, bo zrobili za dużo zmian i zostali ukarani walkowerem. I Pellegrini podbiegający podczas tej zmiany mówiący trenerowi że zrobił ich za dużo.

Obrazek

Tak czy inaczej, Fonseca z Inzaghim znają się z derbów Rzymu, teraz zmierza się w derbach Mediolanu. Bilans równy, 4 mecze, po 1 zwycięstwie, 2 remisy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 maja 2024, 12:41

mete pisze:
18 maja 2024, 10:24
Jest jeden główny argument zatrudnienia Fonseci teraz.
A raczej 3.5 mln argumentów (mniej niż Pioli).
Sam wiesz, że to nie prawda, bo gdyby była to by było milion innych nazwisk które by wzięły te posadę za 1,5 mln.
Patrzenie przez pryzmat lubię/nie lubię zasłania szersze spectrum.
Romano o Conceicao tak ochoczo nie pisał, jak najgorsze włoskie źródła, więc może problem nie leży w złym wyborze zarządu tylko w kibicach, którzy łapią się na każdą plotkę. Sam Longo z Vitiello (wiadomo przeważnie dobre źródła) wymienili już z 8 kandydatów.
Patrząc na to z boku to tak jakby od Zlatana,przez Moncade, po panią pracującą koszulki każdy miał inny typ. Oczywiście za parę miesięcy się okaże, że połowa z tych plot jest wyssana z palca.
Vitiello i Longo to podają każde info, dosłownie każde tyczące się Milanu. Problem w tym, że jednorazowy kontakt klubu z piłkarzem X,Y czy trenerem X,Y ma się tyle do faktycznego zainteresowania (celu transferowego) co piernik do wiatraka.
Potem jest 60 nazwisk i jedyne co to powoduje to dwie rzeczy:
1) kibice myślą, że zarząd nie wie co robi
2) kibice się napalają robiąc sobie listę ulubionych od góry do dołu i potem czekają aż się spełni. To nie Eska hity 2024.

Koniec końców jest rozczarowanie i kurwy w stronę klubu,bo nie wzięli Conte czy Conceicao. A faktycznie mogło być tak, że po pierwszym telefonie brakowało porozumienia,z tysiąca różnych powodów, z jednej lub drugiej strony.

Vitiello i Longo to się momentami ściągają kto pierwszy coś napisze o Milanie,nie ważne czy coś faktycznie konkretnego czy nie, ważne żeby było.

Już nie mówię o tym, że włoskie media swoje a portugalskie czy francuskie swoje w sprawie choćby Conceicao.

Jeśli wierzyć charakterystykom:

I patrząc na analizy gry potencjalnych kandydatów przez konta, które się analizą taktyczną zajmują,pytanie czy na tyle dobrze czy nie jest raczej kwestią personalnych upodobań,to ten Fonseca jakiś sens ma. Nie chcą wywracać wszystkieg do góry nogami(choćby taktyka Conte) tylko kontynuować styl Piolego z małymi korektami, żeby piłkarze z grubsza wiedzieli co mają grać bez znaczenia że nazwisko wyżej się zmieniło.

Myślę, że kontynuacja to jest to czego nam trzeba. Wielu zarzucało Piolemu, że źle wykorzystuje potencjał kadry, zamieszał z ustawieniem,sam nie chciał DMa itd.. coś w tym na pewno jest.

Każdy trener to ryzyko, Pioli też nim był.
Mam wyjebane personalnie na nazwiska,nie zawsze ten którego lubiłem sprawdzał się po przyjściu i ja odwrót, więc trzeba na chłodno do tego podchodzić.

Nie jest Foncesa kandydatem idealnym,ale jest w ogóle taki?
Motte bym chciał, ale ktoś da sobie rękę uciąć że mu się noga nie powinie w Juve? Wróżenie z fusów mnie nie interesuje.

Co ciekawe, jak już Romano napisał o Fonsece, to Longo już pisze kto może z Fonsecą przyjść, także sami widzicie :D
A z rana chyba z kapelusza wyciągnął kolejne nazwisko trenera z Argentyny.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 maja 2024, 12:43

Eyesmon pisze:
18 maja 2024, 11:21
Conceicao > Fonseca.
Ten 1 by fajnie trzymał szatnie. Ten 2 jest dobry na ligę francuska. W serie A się nie sprawdził
A potem po każdym meczu który Milan by przegrał słuchalibyście na konferencjach że trener rywali obraził jego rodzinę :mrgreen: Przecież ten typ to psychol.
A co do wyników, czy ja wiem czy 3 mistrzostwa Portugali w 7 lat to jest jakiś mega dobry wynik?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 18 maja 2024, 12:44

Diamen23 pisze:
18 maja 2024, 12:27
Ja pamiętam jak Roma Fonseki odpadła z Pucharu Włoch ze Spezią, bo zrobili za dużo zmian i zostali ukarani walkowerem. I Pellegrini podbiegający podczas tej zmiany mówiący trenerowi że zrobił ich za dużo.
Oni tamten mecz przegrali w dogrywce. Na początku dogrywki dwóch graczy wyleciało z boiska po czerwonych kartkach i ostatecznie wynik to 4-2 dla rywali. Więc fakt większej ilości zmian w sumie niewiele ostatecznie zmienił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”