AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1940

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Conrado » 19 maja 2024, 15:35

seba82 pisze:
19 maja 2024, 14:45
Po to żeby udowodnić teorię o słabym piłkarzu.
Conrado pisze:
19 maja 2024, 0:19
Podobnie jest z Reijndersem.Owszem,to niezły piłkarz,ma fajny balans z piłką przy nodze,fajnie ją prowadzi,potrafi uwolnić się od przeciwnika zwodem,założyć siatkę e w pełnym biegu
;)
Conrado pisze:
19 maja 2024, 12:57
I tak gra w Milanie od początku sezonu ?
seba82 pisze:
19 maja 2024, 13:23
Przecież oglądasz mecze swojej ulubionej drużyny prawda?
Wiesz przecież jaką taktyką gra Pioli prawda?
Powinieneś wiedzieć dlaczego w obecnym ustawieniu on musi grać inaczej, więc nie oczekuj tego co widziałeś na kompilacjach z Holandii.
to są te mijanki :) zamiast odpowiedzieć wprost robisz uniki i odbijasz piłeczkę bo wiesz że Reijnders przez cały sezon nie grał tak nisko ;)
seba82 pisze:
19 maja 2024, 14:45
Jeśli uważasz, że piłkarz który ma obok nazwiska pomocnik ogarnie granie gdziekolwiek w pomocy i w jakimkolwiek ustawieniu bez straty atutów ofensywnych/defensywnych(zależy od typu piłkarza) to o czym tu dyskutować.
Równie dobrze Pioli mógłby go ustawić obok Thiawa i zgodnie z tym rozumowaniem Reijnders powinien mieć asysty i strzelać gole, jak nie to jest jednowymiarowy
Popadasz w skrajność.Przecież napisałem że
Conrado pisze:
19 maja 2024, 14:01
To co mam na myśli to nie jest zamiana klasycznej 10 z klasyczną 6 gdzie brak odnalezienia się na boisku byłby zrozumiały (Hakan ),ale mówię o piłkarzu który naturalnie powinien występować pomiędzy tymi pozycjami.
a Ty idziesz dalej i piszesz o ustawianiu go obok Thiawa :?
Podałem przykład Hakana który mimo zmiany pozycji niekoniecznie został wykastrowany i zagrał kapitalny sezon nie grając na swojej pozycji.
Więc chyba się da ;)
Matrixxx pisze:
19 maja 2024, 15:07
Jednak jest jedno pytanie - czy to pełne wykorzystanie jego potencjału sprawi, że Reijnders zostanie liderem drugiej linii Milanu chcącego walczyć o scudetto ? Bo Milanowi dzisiaj brak lidera w tej drugiej linii zdecydowanie. Ja mam mimo wszystko wątpliwości.
Conrado pisze:
19 maja 2024, 0:19
Jeśli będzie miał obok siebie kogoś z wyższej półki to może to wyglądać lepiej,ale na lidera się raczej nie nadaje.
:)

Wróć do „Włochy”