Liverpool (zbiorczy) - Strona 1063

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 10 maja 2024, 20:17

No to mamy komplet chyba.

Btw:

Fajnie.

Tzn nie wiem czy fajnie. Okaże się na ile budowa sielkiego Liverpoolku była dzielonanna tych dwóch gentlemanów i Kloppa, a na ile to zasługa samego Kloppa. Obaj odeszli (tj Edwards i Ward) skonfliktowani z Niemcem (chociaż jak na gentlemanów przystało, mało się o tym mówiło), w obu kibice widzą wspołojców sukcesów. Się okaże.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 134
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 10 maja 2024, 20:25

Teraz będziemy wydawać takie pieniądze , że głowa mała .
Przydają wielkie gwiazdy i nikt nas nie zatrzyma.
A nie sorry.... Poniosło mnie....

A tak apropo transferów to Bayern chciał za Kimicha coś około 60-70 , to może skok po Niemca.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1514
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 14 maja 2024, 8:08

Nie oglądałem wczorajszego meczu, ale zerknąłem na skrót - kuriozalne bramki tam wpadały. Martinez przebił wszystko, ale trafienie AV na 3:3 również zabawne. Cieszy bramka Quansaha, zawsze fajnie jak młody gość wchodzi do składu i ma szansę być kim więcej niż statystą. Przy odejściu Matipa i dość szklanym Konate powinien mieć okazję do grania młody Anglik w kolejnym sezonie. Liczę, że będzie z tego coś pożytecznego :)

Mała i może niewiele znacząca na tym etapie ciekawostka, ale jednak coś ten Quansah potrafi. Oczywiście, zagrał najmniej spotkań z tego grona, ale gdyby reprezentował jakiś słabszy klub to myślę, że już teraz na rynku transferowym trzeba by było za niego trochę grosza rzucić.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 14 maja 2024, 19:31

Widać , że to było granie już bez takiej koncentracji .Ogólnie fajny mecz otwarty dobrze się to oglądało , teraz ostatni mecz i czekanie na następny sezon.Na podsumowanie będzie jeszcze czas .

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 16 maja 2024, 0:05

Pojawiają się info , że mamy ruszyć po Kudusa w letnim okienku transferowym.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4016

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 16 maja 2024, 0:06

Szybko poszło. Ciekawe, czy doczeka strojów od Adidasa :P

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 16 maja 2024, 0:15

Pytanie tylko takie czy to będzie transfer 1:1 za Diaza czy wzmocnienie ofensywy. Osobiście wolałbym aby jednak Diaz został.Gosc kiedy mieliśmy masę konfuzji ciągnął ten zespół.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 maja 2024, 19:38

Obrazek

Zamykam ten temat

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 maja 2024, 19:43

Dobra, otwieram na chwilę.

Chłop jest legendą. Będziemy tęsknić.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4425
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 maja 2024, 19:47

Jurgen to chyba sobie licówki nawet na 9 i 10 nałożył :)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 maja 2024, 19:52

:(

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 19 maja 2024, 20:10

Don't cry because it's over. Smile because it happened.

Pewna era w historii Waszego klubu dobiega końca. 9 lat z fantastycznym menadżerem na czele sprawia, że ciężko będzie się z nim rozstać. Graliście wspaniały futbol, a na każdy wyjazd na Anfield czy też przyjazd Liverpoolu na Old Trafford trzeba było czekać z szacunkiem i świadomością, że ten mecz co najmniej nie będzie łatwy, a może też skończyć się tragedią. Do tego szereg zawodników zamienionych w największe gwiazdy dyscypliny, na których topowe występy pozostawało nam patrzeć z zazdrością i wszystkie możliwe do zdobycia trofea.

Mogę jedynie żałować, że w tym okresie mój klub nie dojechał pod kątem sportowym, przez co mecze te nie były dla Was równie emocjonujące i zabrakło tradycyjnej dla historii obydwu klubów rywalizacji i banteru.

Gratulacje za świetną pracę i powodzenia przy dalszych wyzwaniach, Jürgen!

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2024, 20:57

To niesamowite na jaki PR zapracował Klopp. Zasłużenie warto dodać. Moje wielkie, niespełnione marzenie o idealnym następcy Fergusona (pewnie na forum gdzieś są posty). Podobnie zresztą było z Modriciem jak szedł do Realu, a United szukało następcy Scholesa.

Ciężko Niemca nie darzyć sympatią i chyba nie znajdzie się wielu kibiców, którzy gościa nie trawią. Na pewno jeden z największych trenerów naszych czasów. Patrząc jak i z kogo budował swoje projekty, jak te drużyny grały w piłkę, jakie wyniki notowały, to ciężko nie docenić tego co Klopp robi. Przy takim, jakby nie patrzeć, dość skromnym ratio pod kątem zdobytych pucharów/szans na nie, zbudować sobie tak potężną markę, to jednak wyczyn.

9 lat - 1x mistrzostwo Anglii, 1x LM, 1x FA Cup, 2x Puchar Ligi, 1x Superpuchar Europy, 1x Klubowe Mistrzostwo Świata, 1x Tarcza Wspólnoty. Mogło być tego więcej, przegrał przecież 2x ligę z City kręcąc absurdalne wyniki punktowe, 2x przegrał finał LM, 1x finał LE. Mimo wszystko, patrząc na to co wygrał Liverpool z nim za sterami, to są tam wszystkie praktycznie wszystkie możliwe trofea jakie mogli zdobyć. Do tego jeden z nielicznych, który miał patent na Guardiolę i można było przypuszczać, że Pep miał pełne gacie za każdym razem jak trafiali na siebie w LM. Nie ma przypadku, że City dość gładko zgarnęło tę LM dopiero jak nie było w niej Liverpoolu :wink:

Teraz pozostaje mieć nadzieję, że na holenderskiej loterii, wylosowaliście równie dobry los co my :twisted:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 maja 2024, 21:07

Morrow pisze:
19 maja 2024, 20:57
Teraz pozostaje mieć nadzieję, że na holenderskiej loterii, wylosowaliście równie dobry los co my
Spoko. Najwyżej będziemy razem kibicować Mancheterowi City w ich rywalizacji z Arsenalkiem :)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 maja 2024, 21:14

Ja mam z Kloppem ten problem, że z jednej strony niesamowicie go cenię i życzę, żeby popracował gdzieś, gdzie dopisze sobie trochę trofeów, z drugiej część mnie zwyczajnie go nie cierpi - no kurde, zmora niesamowita, te lata, kiedy my biedowaliśmy, a największy rywal cieszył się z walki o trofea - najgorszemu wrogowi nie życzę. + te wszystkie gierki psychologiczne, tłumaczenia, narzekania - ja wiem, że to część sportu i jak taki trener trenuje twój zespół, to czujesz się jak w oblężonej twierdzy, gdy rywala - naturalnie wręcz cię to irytuje. Ale to też miara wielkości, że dożyłem czasów, gdy Liverpool był w stanie złamać mi serce, myślałem, że nigdy nie doczekam. Ale wróciłem silniejszy.

Świetny trener, topka światowa, trochę żal, że wybrał Liverpool, bo nie dość, że to było moje marzenie swego czasu (czemu nie wypieprzyliśmy Luja w pewnym momencie i go nie wzięliśmy, to sam nie wiem, mam nadzieję, że nigdy więcej nie będziemy w sytuacji, gdy jakaś top opcja przejdzie nam bokiem, bo trener osiąga plan minimum, jak jest opcja na lepsze nazwisko, to nie ma sentymentów, trzeba zwalniać jednego i brać drugiego), a trafił do wroga i nam się ta opcja spaliła raz na zawsze, a dwa, że jednak, mimo że wykonał pracę jakieś 9,8/10, to jednak to wciąż Liverpool - no nie możesz na dłuższą metę rywalizować z równie dobrym trenerem, tylko w 3x bogatszym klubie. Też by mnie w końcu kurwica strzeliła i bym odszedł.

Również po cichu życzę, byście poczuli magię posiadania łysego Holendra, nic tak nie otrzeźwia jak takie doświadczenie hehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”