Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2129

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 maja 2024, 10:31

masacra pisze:
23 maja 2024, 9:46
najważniejsze że PiS nie rządzi i ludzie się częściej usmiechaja
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... k,79cfc278
Ja wiem że prawa strona ma to daleko w dupie,ale to jeden z powodów dla którego częściej się uśmiecham ,co prawda cała sytuacja jest i straszna i smutna,ale uśmiecham się bo ktoś odpowie za to co robił :)
Zbychu, szykuj się,ktoś smutny wkrótce po ciebie przyjdzie,albo policja albo kostucha :?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 maja 2024, 10:39

No, I tu się różnimy. Ja nie mam złudzeń co do polityków i stawiam dolary przeciwko orzechom, że nowa koalicja rządząca będzie zachowywała się w bliźniaczy sposób w takich sprawach, tylko będą dawać swoim. Tak jest było i będzie i to nie tylko w PL. Różnica między PO i PiS jest taka, że ci drudzy przy okazji tych różnych mniejszych i większych wałków, robili coś tam dla rozwoju Polski. PO, jakby to delikatnie ująć, ma taką wizję w której ta nieszczęsna kładka nad rzeką to jest max na co nas stać i co powinno nas napawać dumą. No ale może się pozytywnie zaskocze. Wciąż to dopiero początek (chociaż pierwsze informacje jakie się pojawiają nie napawają optymizmem, a obrazu dopełnia to, że połowa rządu woli ciepła posadkę europosła od zrobienia czegokolwiek dla kraju z pozycji ministra).

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 maja 2024, 10:39

Z tym Orlenem to poczekalibyscie przynajmniej na jakas analize co jak i dlaczego (chyba ze jestescie specami od spolek gieldowych to przepraszam) albo jeszcze lepiej na dane za drugi kwartal (jeszcze lepiej za caly 2024) bo przypomne wam ze Obajtek jeszcze w lutym byl prezesem czyli wyniki "rok do roku" to jego zasluga. Z tej roznicy nawet nie znajac sie moge wam powiedziec gdzie jest 1.6 miliarda to znaczy nie moge bo nikt nie moze ale wiadomo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 maja 2024, 10:41

Conrado pisze:
23 maja 2024, 10:31
Ja wiem że prawa strona ma to daleko w dupie,ale to jeden z powodów dla którego częściej się uśmiecham ,co prawda cała sytuacja jest i straszna i smutna,ale uśmiecham się bo ktoś odpowie za to co robił
Niewielkie masz wymagania od życia... Ukarać polityka i wyborca KO będzie happy.
Oczywiście że to wiadomość pozytywna, ale kradli wcześniej, kraść będą i teraz. Tam, gdzie dostep do publicznych pieniędzy, czyli NICZYICH, tam machlojki.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 23 maja 2024, 10:43

masacra pisze:
23 maja 2024, 10:39
PO, jakby to delikatnie ująć, ma taką wizję w której ta nieszczęsna kładka nad rzeką to jest max na co nas stać i co powinno nas napawać dumą.
Bo się nie da, bo za trudne, bo niepotrzebne, bo już jest w Niemczech.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 maja 2024, 10:57

Za każdym razem kiedy ktoś z lewicy zrobi coś głupiego (niestety często) wrzucane są tutaj linki i filmiki.
To teraz dla odmiany coś z prawicy :)
https://www.rmf24.pl/regiony/krakow/new ... rp_state=1

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 maja 2024, 11:01

Najebany to do domu :rotfl:
Ale przynajmniej przyznał się do winy i przeprosił. A nie szedł w zaparte, że mikrofon się zepsuł.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 maja 2024, 11:12

masacra pisze:
23 maja 2024, 10:39
Różnica między PO i PiS jest taka, że ci drudzy przy okazji tych różnych mniejszych i większych wałków, robili coś tam dla rozwoju Polski.
Udawajcie ze budujecie nam CPK a wybaczymy wam wszystko.
Normalnie jakbym czytal o jakiejs gomorrze. Tam gdzie ona dziala to tez ludzie nie powiedza na nia zlego slowa bo zapewnia bezpieczenstwo finansuje swietlice i place zabaw dla dzieci. Wspiera spolecznosc bez niej bylo zle teraz jest dobrze a bedzie jeszcze lepiej. Lamia prawo? Ja panie nikogo za reke nie zlapalem wszyscy kradna tak bylo jest i bedzie.

Stanmy w prawdzie. Chodzi o to ze to jest wasza mafia albo przynajmniej mafia z ktora wam jest po drodze a niezaprzeczalnym plusem jest ze kiedy ona rzadzi to lewakow dupa piecze.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 maja 2024, 11:14

Ja w ogóle odnoszę wrażenie czytając ten temat, że większość forumowych "prawicowców" okazuję się być tak naprawdę socjalistami którzy nie lubią Unii, gejów i Tuska ;)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 maja 2024, 12:16

cloner pisze:
23 maja 2024, 10:41
Niewielkie masz wymagania od życia... Ukarać polityka i wyborca KO będzie happy.
Nie jestem happy,tylko się częściej uśmiecham :)
Głosowałem na PO,ale czy zagłosuje na nich w kolejnych wyborach to się dopiero okaże.
Mają kilka lat żeby mnie przekonać,bo w przeciwieństwie do pisowców nie jestem wyznawcą lecz wyborcą :)

Chandlerr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 113
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chandlerr » 23 maja 2024, 13:43

Skoro to co odpierdalało PO i tusk do tej pory Cię nie ruszyło, to ja myślę, że w następnych latach też na nich zagłosujesz :)
Tak robi wiekszość wyborców, jest ruchana w dupę, ale w sumie spoko, bo przez tych, których się lubi, a nie przez tych drugich, złych!

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 maja 2024, 15:05

Chandlerr pisze:
23 maja 2024, 13:43
Tak robi wiekszość wyborców, jest ruchana w dupę, ale w sumie spoko, bo przez tych, których się lubi, a nie przez tych drugich, złych!
Właśnie podsumowałeś 99% postów w tym temacie :P

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 146

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 23 maja 2024, 15:16

Z ruchaniem w dupę wyborców przez polityków jest bliźniacza sytuacja jak między naszą reprezentacją a jej kibicami.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 23 maja 2024, 18:05

Jak ktoś myśli że naprawde skaza ludzi z PiSu (tych z 1 ligi) to naprawdę jest głupi. Może będzie jakiś kozioł ofiarny ale stara prawda w polityce to

[k****] kurwie łba nie urwie

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 maja 2024, 18:17

Eyesmon pisze:
23 maja 2024, 18:05
Jak ktoś myśli że naprawde skaza ludzi z PiSu (tych z 1 ligi) to naprawdę jest głupi. Może będzie jakiś kozioł ofiarny ale stara prawda w polityce to

[k****] kurwie łba nie urwie
Skażą czy nie, weź pod uwagę że gdyby nie zwycięstwo koalicji w ostatnich wyborach to ten syf nie tylko nigdy by nie wyszedł, ale ludzie odpowiedzialni za niego mieliby obecnie cały wymiar sprawiedliwości w garści.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”