FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2935

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 maja 2024, 14:03

cóż, trochę jak w tym żarcie:

- szefie, odchodzę!
- nie możesz odejść, bo ja cię zwalniam!

Laporta na stare lata odleciał. Xavi miał odklejki, ale najpierw został poproszony żeby został, aby chwilę później go zwolnić, bo nie chciał grać poteżnym Vitorem Roque.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 maja 2024, 14:06

Ciekawe, czy Flick ściągnie któregoś ze swoich dawnych podopiecznych :think:

Proponuję Kimmicha, najlepiej w duecie z Goretzką, bo jak wiadomo, takiego tandemu nie wolno rozdzielać :P

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 24 maja 2024, 14:12

Dziwie się, że w ogóle chcieli go zostawić. Niby ostatecznie zwalniają go za to, że powiedział to co już wszyscy i tak wiedzą, więc to nie była żadna tajemnica. Mam wrażenie, że szukano pretekstu po przegraniu z PSG, Realem i Gironą. Xavi chciał zbudować presję na działaczach by wzmocnić klub na przyszły sezon no i nie pykło.

W moim odczuciu, samo zwolnienie Xaviego to dobra decyzja, chociaż okoliczności memiczne. Sam jestem ciekaw jak Xavi poradzi sobie w innym klubie, bo w moim odczuciu w Barcelonie radził sobie przeciętnie. W każdym razie Barcelona nie przestaje się ośmieszać. Kurde, mam nadzieję, że coś w tym klubie się zmieni, tam powinni wejść kibice i narzucić presję na ten zjebany zarząd. Bo jak tak dalej pójdzie, to Barca dalej będzie się staczać a jej miejsce w walce z Realem zajmie taka Girona i tyle.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2399

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 24 maja 2024, 14:26

Samuraj pisze:
24 maja 2024, 14:12
Mam wrażenie, że szukano pretekstu po przegraniu z PSG, Realem i Gironą.
No wlasnie najsmieszniejsze jest to, ze po przegranych meczach z psg i realem to oni zwolali konferencje, ze xavi jednak zostaje.

A ze jednak wypierdala to zaczely sie pogloski pojawiac jeszcze pare tygodni pozniej, akurat po kilku wygranych meczach w koncowce sezonu.

Tak ze no logiki w tym szukac prozno. Ciekawie musialo byc za kulisami.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2795
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 24 maja 2024, 14:28

Bernabeu pisze:
24 maja 2024, 14:01
Fajna sprawa chyba, dostanie odszkodowanie jakieś, a jakby sam odszedł, to by nie dostał Xavi nic, nie?
Jak odchodził to się zrzekł. Teraz na miejscu Xaviego nie popuściłabym Barcelonie, a raczej Laporcie mimo sympatii do Barcy. Tak się nie robi! To po cholerę go namawiał do zostania ...

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 24 maja 2024, 14:39

No ciekawe co Flick zrobi i jaka będzie miał wizję grania.

Ważne że Lewy ma pewny sklad i wszystko po 90 minut przecież Hansi swojego gwiazdora z Bayernu nie skrzywdzi <33

Kolejny rok oglądania tej Barcelony ehh. Czy ja to wytrzymam?

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1325

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 24 maja 2024, 15:25

Myślę, że to będzie niewypał, ale chciałbym się mylić.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 24 maja 2024, 18:09

W sumie ładny gambling tego Flicka: robił za Messiasza w Bayernie, potem wyjaśniła go Japonia na MŚ, teraz jak mu nie pójdzie w Barcelonie to może spaść z rowerka, niedługo 60 lat na karku, a nie wiem jakie perspektywy ma Barcelona na duże tytuły. Nie zdziwi mnie jak za 2 lata największym sukcesem post-messiowego okresu dalej będzie mistrzostwo Xaviego. Wiadomo, są rzeczy niemierzalne i magia klubu robi swoje - a może przeceniam jego pozycję na rynku i nie jest tak, że mógłby objąć np. Bayern czy United. W każdym razie jak za 2 lata Mekambe i spółka okażą się jednak zbyt mocni, a Lewa i Raphinha zbyt słabi, to terrorysta Laporta wrzuci go pod autobus, w którym wcześniej zamontował ładunki wybuchowe.

Inna sprawa, że parę miesięcy temu pewnie większość fanów Barcelony brałaby to w ciemno, ale śmieszne w sumie pomiatanie Xavim gdy to Realkowi się dostawało za bee-traktowanie legend.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 24 maja 2024, 18:19

Xavi sam sobie winny jest. Po co pierdolic że sie odchodzi a miesiąc czy dwa później po stu odpowiedziach że jego decyzja jest niezmienna jednak zmienia się zdanie

Grubas zarzadza jak zarzadza, ale Xavi sam się wjebał na minę. Mówisz a to robisz a, a potem nie masz pretensji że wyszedłeś na pośmiewisko.

Przykre rozstanie, ale jeżeli Flick to ogarnie to powinno być dobrze. Obejrzałem 95 procent meczów Bayernu Flicka i to była naprawdę mocarna drużyna z Lewym na wykończeniu a nie na pozycji 9,5 kopiącego się po czole i jedynie czasami grając dobre mecze jako cofnięty.

Zobaczymy jakie Flick dostanie transfery.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 maja 2024, 18:28

Flick zdobył 6 trofeum w jednym sezonie z Bayernem! Sextuple. Był asystentem Loewa na MŚ 2014, więc ma też w CV Mistrza Świata. A traktowany jest jak jakiś trener drugiej kategorii.
Myślę, że to bardzo dobry ruch Barcelony i chętnie zobaczę jak się Niemiec odnajdzie.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 24 maja 2024, 18:33

Hersk pisze:
24 maja 2024, 18:19
Xavi sam sobie winny jest.
To chyba analogicznie gdybyś rozstał się z dziewczyną, bo jest super, ale nie pasujecie do siebie i obie strony potrzebują czegoś innego, ta dziewczyna Cię prosi żebyście do siebie wrócili i dali sobie jeszcze raz szansę, Ty się zgadzasz zachecony roztaczanymi wizjami pięknej przyszłości - a po miesiącu puszcza się z jakimś chadem-latynosem na oczach całego świata, a Tobie każe spierdalać, tylko na samym końcu.

Niby Twoja wina, ale chyba jednak nie.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 24 maja 2024, 18:37

A w sumie jeszcze inna sprawa, że nie wiem kiedy ostatnio Barcelona zatrudniła takiego trenerskiego kozaka, pewnie jakiś Van Gaal, nie?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 24 maja 2024, 18:52

Diamen23 pisze:
24 maja 2024, 18:28
Flick zdobył 6 trofeum w jednym sezonie z Bayernem! Sextuple. Był asystentem Loewa na MŚ 2014, więc ma też w CV Mistrza Świata. A traktowany jest jak jakiś trener drugiej kategorii.
Myślę, że to bardzo dobry ruch Barcelony i chętnie zobaczę jak się Niemiec odnajdzie.
chlop ma 60 lat na karku i pomijajac jakas trzecia lige, to jako pierwszy trener ma na koncie swietne 2 lata jako trener bayernu i fatalne 2 lata jako selekcjoner niemcow, wiec jak dla mnie czlowiek zagadka. zebym z jakimis wiekszymi oczekiwaniami podchodzil do trenera, to musialby pokazac klase w co najmniej dwoch miejscach, bo miec jedna udana przygode to mialo pol ludzi w tej branzy. zwlaszcza ze z tymi monachijskimi sukcesami to ja mam jakos tak, ze jak dla mnie bayern od ponad dekady kreci sie na podobnym, bardzo wysokim poziomie, ciezko tam o jakas spektakularna wtope, ale i ciezko sie jakos niesamowicie wyroznic skoro mistrzostwo jest prawie zawsze, a i w lidze mistrzow sa bardzo powtarzalni (9 awansow co najmniej do cwiercfinalow w 10 ostatnich sezonach)

odkrycia kolo na nowo w jego wykonaniu sie nie spodziewam, duzo zalezy od tego czy ffp pozwoli na robienie transferow, bez nich pewnie przebuja sie rok, dwa i pozegnaja go w podobnym stylu jak xaviego. z drugiej strony o ile z xavim nadziei na to, ze gra zacznie wygladac jako tako nie mialem, o tyle z flickiem moze chociaz bedzie sie te mecze przyjemniej ogladalo

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 24 maja 2024, 18:52

Diamen23 pisze:
24 maja 2024, 18:28
chlop ma 60 lat na karku i pomijajac jakas trzecia lige, to jako pierwszy trener ma na koncie swietne 2 lata jako trener bayernu i fatalne 2 lata jako selekcjoner niemcow, wiec jak dla mnie czlowiek zagadka. zebym z jakimis wiekszymi oczekiwaniami podchodzil do trenera, to musialby pokazac klase w co najmniej dwoch miejscach, bo miec jedna udana przygode to mialo pol ludzi w tej branzy. zwlaszcza ze z tymi monachijskimi sukcesami to ja mam jakos tak, ze jak dla mnie bayern od ponad dekady kreci sie na podobnym, bardzo wysokim poziomie, ciezko tam o jakas spektakularna wtope, ale i ciezko sie jakos niesamowicie wyroznic skoro mistrzostwo jest prawie zawsze, a i w lidze mistrzow sa bardzo powtarzalni (9 awansow co najmniej do cwiercfinalow w 10 ostatnich sezonach)

odkrycia kolo na nowo w jego wykonaniu sie nie spodziewam, duzo zalezy od tego czy ffp pozwoli na robienie transferow, bez nich pewnie przebuja sie rok, dwa i pozegnaja go w podobnym stylu jak xaviego. z drugiej strony o ile z xavim nadziei na to, ze gra zacznie wygladac jako tako nie mialem, o tyle z flickiem moze chociaz bedzie sie te mecze przyjemniej ogladalo

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 maja 2024, 19:39

Teraz czekam aż Hansi zrezygnuje i weźmie inną ofertę

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”