chlop ma 60 lat na karku i pomijajac jakas trzecia lige, to jako pierwszy trener ma na koncie swietne 2 lata jako trener bayernu i fatalne 2 lata jako selekcjoner niemcow, wiec jak dla mnie czlowiek zagadka. zebym z jakimis wiekszymi oczekiwaniami podchodzil do trenera, to musialby pokazac klase w co najmniej dwoch miejscach, bo miec jedna udana przygode to mialo pol ludzi w tej branzy. zwlaszcza ze z tymi monachijskimi sukcesami to ja mam jakos tak, ze jak dla mnie bayern od ponad dekady kreci sie na podobnym, bardzo wysokim poziomie, ciezko tam o jakas spektakularna wtope, ale i ciezko sie jakos niesamowicie wyroznic skoro mistrzostwo jest prawie zawsze, a i w lidze mistrzow sa bardzo powtarzalni (9 awansow co najmniej do cwiercfinalow w 10 ostatnich sezonach)Diamen23 pisze: ↑24 maja 2024, 18:28Flick zdobył 6 trofeum w jednym sezonie z Bayernem! Sextuple. Był asystentem Loewa na MŚ 2014, więc ma też w CV Mistrza Świata. A traktowany jest jak jakiś trener drugiej kategorii.
Myślę, że to bardzo dobry ruch Barcelony i chętnie zobaczę jak się Niemiec odnajdzie.
odkrycia kolo na nowo w jego wykonaniu sie nie spodziewam, duzo zalezy od tego czy ffp pozwoli na robienie transferow, bez nich pewnie przebuja sie rok, dwa i pozegnaja go w podobnym stylu jak xaviego. z drugiej strony o ile z xavim nadziei na to, ze gra zacznie wygladac jako tako nie mialem, o tyle z flickiem moze chociaz bedzie sie te mecze przyjemniej ogladalo