AS Roma (zbiorczy) - Strona 60

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 12 mar 2006, 17:13

Springfield pisze:No i koniec Confused mialem to na kuponie Confused szkoda. Mecz zakonczył sie zwyciestwem Ascoli 3:2 , po bramkach F. Quagliarella, M. Paci , I. Budan i dla Romy R. Taddei i samobojczej G. Comotto. Sad
Ja tez to mialem na kuponie ale taka jest piłka. Roma w drugiej połowie pokazała charakter. Bramki Rodrigo i samobójcza Comotty uchroniły Romę przed blamażem. pod koniec było widać zaangażowanie graczy Romy ale i bezradność(czerwień dla Chivu,a miałem go wysrtawić w AL :] )

P.S Widzieliście na Sant'Elia :shock: Wiatr ich zdmuchiwał co by było z Rasiakiem :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 mar 2006, 19:56

I zadyszka Romy stała się faktem :cry: ale świetna passa nie mogła trwać w nieskończoność skoro zespół gra bez głównego lidera i najważniejszego gracza - Tottiego i prawdziwych napastników - Montelli i Nondy - nie wie ktoś kiedy oni wrócą (napastnicy)? I jeszcze ten PUEFA - nie widze sensu na walczenie w nim (nawet na jego wygranie) i tracenie sił poprzez granie dwa razy w tygodniu i tak nieco okrojonego składu skoro Roma nie zajmie czwartego miejsca w lidze.

Przeczytałem na onecie że jakiś typer w 70 min postawił 500zl na zwycięstwo Ascoli po kursie 1,06.
Za 500zl :arrow: wygrał 530zl
Pewnie po 75 min prawie wyłysiał a serce biło mu jak dzwon, ale udało mu się :?

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 20 mar 2006, 0:15

Roma - Messina 2:1 :)

Dla mnie w tym meczu wynik schodzi na drugi plan.. :wink: Mianowicie w 35 minucie po dośrodkowaniu z rzutu wolnego bramkę zdobywa De Rossi.Gracze Messiny protestują, że zdobyta ona została w nieprawidłowy sposób.Powtórki potwierdzają to: młody Włoch pomógł sobie ręką..Jednak sędzia tego nie dostrzega i wskazuje na środek boiska.Teraz najlepsze:w okolicach środka boiska Daniele podchodzi do sędziego i przyznaje się, że bramkę zdobył ręką.Sędzia ostatecznie nie uznaje gola.Podaję ręke zawodnikowi Romy i pokazuje mu żółtą kartkę.Zachowanie naprawdę godne odnotowania..Wielkie brawa za taką postawę...Pierwszy raz jestem świadkiem czegoś takiego. :brawo: :brawo: :brawo:

Grazie De Rossi!!!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 mar 2006, 0:20

zagi82 pisze:Roma - Messina 2:1

Dla mnie w tym meczu wynik schodzi na drugi plan.. Mianowicie w 35 minucie po dośrodkowaniu z rzutu wolnego bramkę zdobywa De Rossi.Gracze Messiny protestują, że zdobyta ona została w nieprawidłowy sposób.Powtórki potwierdzają to: młody Włoch pomógł sobie ręką..Jednak sędzia tego nie dostrzega i wskazuje na środek boiska.Teraz najlepsze.W okolicach środka boiska Daniele podchodzi do sędziego i przyznaje się, że bramkę zdobył ręką.Sędzia ostatecznie nie uznaje gola.Podaję ręke zawodnikowi Romy i pokazuje mu żółtą kartkę.Zachowanie naprawdę godne odnotowania..Wielkie brawa za taką postawę...Pierwszy raz jestem świadkiem czegoś takiego.

Grazie De Rossi!!!
Trzeba przyznać, że gestr bardzo ładny, ale ciekawe co byście powiedzieli jakby Roma zremisowała lub przegrała ten mecz? Jakby ta bramka mogła decydować o losach spotkania? Wtedy inaczej byście na to patrzyli no, ale 3 punkty zostają w Rzymie i chyba to jest najważniejsze. Sędzia nie zauważył? może był przekupiony :P żart oczywiście. Duże uznanie należy się De Rossi'emu tylko dlaczego dostał żółtą kartkę skoro to sędzia popełnił błąd nie widząc tego co się działo pod bramką? Jeśli macie filmik z tego zdarzenia to prosiłbym o umieszczenie tutaj lub w dziale 'Football videos - Włochy'.

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 20 mar 2006, 0:32

Tomusmc pisze:Trzeba przyznać, że gestr bardzo ładny, ale ciekawe co byście powiedzieli jakby Roma zremisowała lub przegrała ten mecz? Jakby ta bramka mogła decydować o losach spotkania? Wtedy inaczej byście na to patrzyli no, ale 3 punkty zostają w Rzymie i chyba to jest najważniejsze.
Hmmm..Co byśmy mówili?A cóż w takiej sytuacji można powiedzieć?Tylko tyle, że sędzia popełnił gigantyczny błąd.Uwierz mi Tomusmc pozostałby wielki niesmak i radość ze zwycięstwa nie byłaby taka sama.Bo cóz to za zwycięstwo odniesione w taki sposob??Oczywiście jest to moje prywatne zdanie i inni Romaniści nie muszą się z nim zgadzać...
Tomusmc pisze:Duże uznanie należy się De Rossi'emu tylko dlaczego dostał żółtą kartkę skoro to sędzia popełnił błąd nie widząc tego co się działo pod bramką?
Mój błąd, De Rossi nie otrzymał jednak żółtej karki. :oops:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 mar 2006, 0:39

zagi82 pisze:
Tomusmc pisze:Trzeba przyznać, że gestr bardzo ładny, ale ciekawe co byście powiedzieli jakby Roma zremisowała lub przegrała ten mecz? Jakby ta bramka mogła decydować o losach spotkania? Wtedy inaczej byście na to patrzyli no, ale 3 punkty zostają w Rzymie i chyba to jest najważniejsze.
Hmmm..Co byśmy mówili?A cóż w takiej sytuacji można powiedzieć?Tylko tyle, że sędzia popełnił gigantyczny błąd.Uwierz mi Tomusmc pozostałby wielki niesmak i radość ze zwycięstwa nie byłaby taka sama.Bo cóz to za zwycięstwo odniesione w taki sposob??Oczywiście jest to moje prywatne zdanie i inni Romaniści nie muszą się z nim zgadzać...
I tak wiadomo, że każde zwycięstwo cieszy inaczej bo bywają mecze słabsze i lepsze czy też sprawiedliwe i nie. Tu zawsze chodzi o wiarę w drużynę i zawsze liczy się na 3 pkt w meczu. Na pewno byś się cieszył z wygranej, ale mi ogólnie nie o to chodziło. Ciekawi mnie stosunek jaki byście mieli do De Rossiego gdyby ten gest zaważył nad meczem bo przeciez tak się mogło stać. Roma prowadził 1:0 czyli przewaga nie była miażdząca, a Danielle przyznał się, że nie było gola na 2:0. Bardzo ładnie z jego strony, ale nagle Messina strzela na 1:1 i po meczu. Wiadomo, że nastroje byłyby różne i na pewno De Rossi nie byłby chwalony. Tylko o to mi chodziło. Fakt faktem, że jeszcze nie spotkałem się z takim czymś dlatego należy się duży szacunek Włochowi za to co zrobił. Pozdrawiam :)

p.s. wytłumacz mi jeszcze dlaczego dostał żółtą kartkę, za rękę?
Tomusmc pisze:Mój błąd, De Rossi nie otrzymał jednak żółtej karki.
Dzięki ;)

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 20 mar 2006, 1:07

Tomusmc pisze: Ciekawi mnie stosunek jaki byście mieli do De Rossiego gdyby ten gest zaważył nad meczem bo przeciez tak się mogło stać. Roma prowadził 1:0 czyli przewaga nie była miażdząca, a Danielle przyznał się, że nie było gola na 2:0. Bardzo ładnie z jego strony, ale nagle Messina strzela na 1:1 i po meczu. Wiadomo, że nastroje byłyby różne i na pewno De Rossi nie byłby chwalony.
Otóż pozwolę się nie zgodzić..Chodzi mi o ostatnie zdanie.Nie byłby chwalony? Moim zdaniem byłoby właśnie odwrotnie.Nie wiem może ze mną jest coś nie tak, może jestem dziwnym kibicem..Wynik w przypadku takiej sytuacji schodzi na drugi plan.Liczy się gest.W tym przypadku niewątpliwie mamy doczynienia z precedensem.Być może znaleźliby się tacy fanatycy, którzy w przypadku niekorzystnego wyniku mieliby pretensje do De Rossiego.Ja do nich się nie zaliczam.

Tomusmc napisz mi jakbyś zareagował gdyby to chodziło o Juventus.Chodzi mi o wersję z ewentualnym remisem lub porażką.Może być priv :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 mar 2006, 16:38

zagi82 pisze:Tomusmc napisz mi jakbyś zareagował gdyby to chodziło o Juventus
Na pewno bym był zły bo w piłce wiadomo, najważniejszy jest wynik. Bym był w szoku jak bym widział, że ta bramka była decydującą. Może zły kibic ze mnie, ale niestety w piłce trzeba być stanowczym i robić wszystko jak najlepiej dla drużyny. Roma wygrała, a gest De Rossi'ego pozostał i to mi się podoba bo w tym momencie nikt do niego pretensji mieć nie będzie :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 20 mar 2006, 18:08

Pamiętam sytuacje podobną z wczorajszego meczu.jakiś włoski napastnik(nie pamiętam jaki0 został przewrócony w polu karnym, ale karnego nie było.Sedzia się pomylił i wskazał na wapno, po czym zawodnicy zaczeli protestowac a sam przewrócony zaświadczył sędziemu że karnego nie było po czym sedzia pokazał mu żółtą kartke :shock: Za prawde otrzymuje sie jeszcze kare.
Tomusmc pisze: Na pewno bym był zły bo w piłce wiadomo, najważniejszy jest wynik. Bym był w szoku jak bym widział, że ta bramka była decydującą. Może zły kibic ze mnie, ale niestety w piłce trzeba być stanowczym i robić wszystko jak najlepiej dla drużyny. Roma wygrała, a gest De Rossi'ego pozostał i to mi się podoba bo w tym momencie nikt do niego pretensji mieć nie będzie Smile Pozdrawiam
i tutaj jak najbardziej się zgadzam. Pewnie gdyby było 0:0 De Rossi nigdy by tak nie postąpił. Ja jako trener romy na pewno nipochwaliłbym akiej decyzji.W piłce najważniejszy jest wynik i gdyby było 4:0 to rozumiem ale 1:0? Ja bym na jego miejscu tak nie postąpił zagrtał fair ale jak dla mnie aż za bardzo.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 22 mar 2006, 12:00

Na pewno bym był zły bo w piłce wiadomo, najważniejszy jest wynik.
Kendo pisze:W piłce najważniejszy jest wynik i gdyby było 4:0 to rozumiem ale 1:0?

No właśnie najwyraźniej dla De Rossiego wynik nie jest na szczęście najważniejszy :? Za ten gest szanuję go tak jak szanuję Di Canio za to że nie strzelił w arcyważnym meczu dla West Ham gola na pustą bramkę, gdy zobaczył, że bramkarz rywala doznał kontuzji i nie jest w stanie bronić - Di Canio wybił piłkę na aut, a West Ham spadł z Premiership, czy tam nie awansował do niej, już nie pamiętam dokładnie.
To się nazywa fair play i z pewnością jest ważniejsze niż wynik.
Skoro możnaby strzelić gola ręką i się do tego nie przyznać żeby tylko osiągnąć dobry rezultat to czemu np. nie złamać celowo nogi rywalowi, albo doprowadzać murawę do fatalnego stanu bo przyjezdni grają swietnie po ziemi a my nie itp. Przecież usprawiedliwia nas chęć osiągnięcia tego co najważniejsze - wyniku :roll: IMHO chore podejście...

Brawo De Rossi!!!

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 22 mar 2006, 15:18

janiofcb Wiem że De Rossi zrobił świetnie i za to mu chwała.Ale jestem ciekaw czy zrobił by tak przy wyniku remisowym czy gdyby przegrywali. Zdaję mi się że nie. Walczą z Violą o Lige Mistrzów i trzeba najprostszymi sposobami cel osiągnąć. Brawo dla de Rossiego ale czy zrobiłby tak przy innym rywalu i w meczu o innej stawce?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 mar 2006, 15:31

Kendo pisze:ale czy zrobiłby tak przy innym rywalu i w meczu o innej stawce?
Tego się nie dowiemy jak nie dojdzie do takiej sytuacji, więc nie wiem po co tu gdybacie. De Rossi postąpił tak w meczu z Messiną i wg mnie należą mu się za to brawa :brawo: oby było więcej tak postępujących piłkarzy od tych którzy za wszelką cenę przez eliminacje przeciwnika próbują wygrać - to się tyczy całego sportu.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 24 mar 2006, 19:30

Kendo pisze:janiofcb Wiem że De Rossi zrobił świetnie i za to mu chwała.Ale jestem ciekaw czy zrobił by tak przy wyniku remisowym czy gdyby przegrywali. Zdaję mi się że nie. Walczą z Violą o Lige Mistrzów i trzeba najprostszymi sposobami cel osiągnąć. Brawo dla de Rossiego ale czy zrobiłby tak przy innym rywalu i w meczu o innej stawce?
O najprostszych sposobach dla osiągnięcia celu pisałem w poprzednim poście więc nie będę się powtarzał :roll:

Natomiast co do mojego przekonania czy Daniele postąpiłby tak samo gdyby Roma przegrywała lub grała z lepszym rywalem to chcę wierzyć (i wierzę), że tak! Nie sądzę żeby De Rossi po zastanowieniu i skalkulowaniu ewentualnych korzyści lub strat postanowił przyznać się sędziemu. Był to raczej taki bardzo pozytywny impuls i dziwię się tylko, że cała ta sprawa nie została bardziej nagłośniona w mediach bo takie zachowanie naprawdę na to zasługuje!

Jak mawia "Cygan" z Torunia: I tak powiem - Forza De Rossi!

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 mar 2006, 19:35

Mecz Romy widziałem dopiero wczoraj i muszę przyznać ze czegoś takiego jeszcze nie widziałem :shock: Bardzo pozytywne zachowanie De Rossiego. Powinien dostać za cos takiego jakąś nagrodę fair play albo coś w tym stylu :wink: Chyba prawie każdy piłkarz nie przyznałby się do czegoś takiego, więc tym bardziej należy pochwalić to zachowanie. Brawo :brawo:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 kwie 2006, 21:39

cos mi ten temat zaspal... chciaz ja sam ostatnio rzadko pisze bo mam problemy osobiste to jednak poczytac moge...
dzieisaj pewni9e 3 pkt nad Lecce ktore sotatnimi czasy niezle sobie radzi w SeroeA(np ostatni mecz z Milanem ...boadz co badz byly rezerwy ale to jednak byl Milan) dwie bramki Amantino i jedna Chivu..mysle ze dzisiaj juz zajmiemy to upragnione 4 miejsce po tym jak Juve wygra z Viola...po pierwszej pol jest po 0 dzisiaj chba nadszedl ten dzien ze czas powuiedziec forza Juve...ui jutro do spowiedzi...!!!

UNO CAPITANO!!!

Toni na 0-1...na turynczykow nigdy nie mozna liczyc...;/

Il Capitano* UNO, to w Turynie- Fiaty ;) :lol: //maestro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”