AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6785

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 cze 2024, 17:47

Ja myślę, że nowy trener będzie miał ten plus że będą chcieli wydać, jeśli będzie okazja wydać pod górną granice to uważam, że to zrobią. Kwestia czy będzie możliwość i na kogo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 716

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 cze 2024, 9:53

W ciągu 2 ostatnich dni media połączyły nas z Cashem, Kiwiorem i Bułką. Wcześniej przybyli Stalmach i ten od biletów.
Moncada lubi naszą wódeczke?

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 04 cze 2024, 10:13

Może Bułka dałby radę,reszta :pogrzeb:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 04 cze 2024, 14:22

Majka chce podobno City, coś może być na rzeczy podobno.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 cze 2024, 14:45

Nie wiem czy zamieniłbym Mike na Bułkę (btw wie ktoś coś więcej o nim oprócz tego, że miał dużo czystych kont, bo to mi w sumie wiele nie mówi jako, że jego ekipa była mocno defensywnie nastawiona), ale jak już tak bardzo kogoś chcą sprzedać to niech to będzie Maignan mimo iż w formie i zdrowy to kapitalny bramkarz.

Nie wiem czy to pech, ale jak już mamy projekt u-23 to wygląda na to, że chyba poraz pierwszy od X lat żadna drużyna w Lega Pro nie zbankrutuje…

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 04 cze 2024, 14:47

Bułka świetnie gra nogami,świetnie broni karne,ale fakt że masa czystych kont spowodowana była świetną grą w obronie całej ekipy,w tym dziadka Dante :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 cze 2024, 14:58

Nie wiem czy mam dobre dane może zaraz Bernabeu znudzi się Mbappe i poprawi, ale Bułka średnio na mecz 3 strzały, Maignan około 4 a Di Gregorio (btw byłem w wielkim błędzie niedawno i nie spodziewałem się, że aż tak się rozwinie, ale już za późno) ma ponad 5, więc na bank obrona mu ułatwiła zadanie. Więc do końca nie wiem czy on jest aż tak dobry czy po prostu cała drużyna na to zapracowała.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 04 cze 2024, 22:19

Conrado pisze:
04 cze 2024, 10:13
Może Bułka dałby radę,reszta :pogrzeb:
Cash też dałby radę bo w formie to jest świetny zawodnik, w zeszłym sezonie chyba nawet zawodnikiem sezonu w AV go wybrali.

Bułka za 20 mln to jest świetny interes. Bramkarz na lata jak wszystko dobrze pójdzie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 cze 2024, 23:06

Redbird wraz ze Skydance przejmują Paramount
Może teraz my będziemy mieli na koszulkach fajne reklamy? :)

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 04 cze 2024, 23:50

mete pisze:
04 cze 2024, 14:58
Nie wiem czy mam dobre dane może zaraz Bernabeu znudzi się Mbappe i poprawi, ale Bułka średnio na mecz 3 strzały, Maignan około 4 a Di Gregorio (btw byłem w wielkim błędzie niedawno i nie spodziewałem się, że aż tak się rozwinie, ale już za późno) ma ponad 5, więc na bank obrona mu ułatwiła zadanie. Więc do końca nie wiem czy on jest aż tak dobry czy po prostu cała drużyna na to zapracowała.
Tych bramkarzy ciężko oceniać po cyferkach, bo np. topowy bramkarz w topowym teamie będzie miał paradoksalnie często dużo gorsze cyferki niż w średniaku jeżeli chodzi o obronione strzały czy 'uratowane bramki' (expected goals w celnych strzałach - goals), więc trzeba podchodzić z dystansem - ale ten Di Gregorio widzę dobry kosmita, +10/+12 'uratowanych' bramek, elitarny wynik. A ten Bułka wypada dobrze, ale nic wyjątkowego i faktycznie Nicea miała chyba najlepszą obronę w lidze. Tak że pewnie zgadza się to co piszecie.

Donnarumma za to dobry wariat, prawie 85% obronionych strzałów, kosmiczny rezultat, najlepszy w top5 ligach, drugi Sommer 83%. Ale obaj to przecież dobre przykłady, że jeżeli kogoś sprzedawać i oddawać, to właśnie bramkarza.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2024, 7:53

Spodziewałem się czegoś takiego gdzieś mniej więcej w połowie sierpnia, żeby być szczerym.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 cze 2024, 13:04

Di Marzio biorę z przymrużeniem oka, chłop ma takie odpały że szkoda na to czasu, momentami. Natomiast jest jedna ciekawa sprawa, bo raptowna zmiana założeń może wynikać z ewentualnego transferu nr2 do ataku, dlatego być może próbują ugrać Lukaku na fajnych warunkach. Lukaku coś tam gwarantuje a jak nr2 odpali to Lukaku wróci z z wypożyczenia.

Póki co bez konkretów podobno,ale sondowali Kevina Denkeya z Brugge. 23 gole w 28 meczach, 23 lata cena nie jakaś wygórowana bo 15-20 mln.

Jeśli moja hipoteza ma jakieś ręce i nogi, to pewnie tych zakulisowych nazwisk będzie więcej. Nie mówię tu o medialnych Zirkzee, Gimenezie, Lukaku etc, tylko właśnie takich wynalazków jak Denkey.

Niestety jak to Di Marzio, to raczej skłaniam się, że nabija cenę agentowi,bo wiadomo że Conte będzie chciał Lukaku w Napoli, więc to jest typowe podbijanie prowizji. Nie pierwszy i nie ostatni raz w wykonaniu Di Marzio.
Kto awantury medialnej narobił, że Camarda nie przedłuży umowy z Milanem, bo ma ofertę z m.in. Juve?
Dlatego tego gościa radzę z dystansem,bo już niewiele mu brakuje do poziomu tego pana z Juve co procentami operuje podczas mercato (zapomniałem nazwiska).

Ancona zostanie zdegradowana z Serie C za niepłacenie wynagrodzeń od 3 miesięcy. Jest miejsce dla naszej drużyny U23.

.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2024, 13:14

Problem jest taki, że oni od roku wiedzieli że muszą kupić napastnika a być może dwóch. To raz.

Wygląda na to, że od dłuższego czasu celem numer 1 jest Zirkzee a chyba wczoraj się dowiedzieli, że trzeba płacić prowizję.

Patrząc na alternatywy to Gimenez, z którym udokumentowano przynajmniej 2-3 spotkania w przeciągu roku to zupełnie inny piłkarz. Zresztą może jestem w błędzie, ale mam dziwne przeczucie, że on przepadnie w topowym klubie.

Więc ciężko mi stwierdzić, że zaplanowano cokolwiek gdy na poważnie łączeni zawodnicy na jedną pozycję są do siebie tak podobni jak Rui Costa z RLC.

I tak jak przez cały rok do tej pory budowano narrację i mocnej 9 tak teraz co raz częściej czyta się o możliwej opcji 2 napastników średniej klasy.

Skończy się tak, że dostaniemy jakiś półśrodek o który nie będzie walki ze strony innych klubów albo kolejne rozwiązanie na 1-2 lata.

Tak jak z trenerem odwalili prowizorkę (nie chodzi o sam wybór Fonseci) tak będzie to samo z napastnikiem.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 cze 2024, 13:41

mete pisze:
05 cze 2024, 13:14
Wygląda na to, że od dłuższego czasu celem numer 1 jest Zirkzee a chyba wczoraj się dowiedzieli, że trzeba płacić prowizję
Ty się dowiedziałeś wczoraj z mediów jaką(podobno) na pewno nie ludzie którzy rozmawiają z agentami. Media sobie mogą nas łączyć z kim chcą nie mając pojęcia, że na przykład od pół roku dany gość nie jest w kontakcie z klubem z różnych przyczyn.
mete pisze:
Więc ciężko mi stwierdzić, że zaplanowano cokolwiek gdy na poważnie łączeni zawodnicy na jedną pozycję są do siebie tak podobni jak Rui Costa z RLC
Zamiast skupiać się na nazwiskach w prasie proponuję się skupić na tym jakiego napastnika potrzebuje Fonseca pod względem stylu gryz wtedy możesz sobie scrollowac dalej wysrywy dziennikarskie,bo od razu wiesz, że dany gość nie pasuje a jest wytworem medialnym,bo jest napastnikiem czyli gra na pozycji której szukamy a kliki muszą się zgadzać a gazety sprzedawać.
mete pisze:
I tak jak przez cały rok do tej pory budowano narrację i mocnej 9 tak teraz co raz częściej czyta się o możliwej opcji 2 napastników średniej klasy
I gdzie masz zmianę jakąkolwiek? Nazwiska są dobre a to, że chcemy jakiś prospekt obok Jovica to chyba rzecz oczywista, więc ja tu póki co żadnej zmiany nie widzę. Jak się skończy to zobaczymy, ale prasa wymienia ciągle te same 4-5 nazwisk a potemcjalny 2-3 napastnik rezerwowy to póki co cisza.
mete pisze:
Tak jak z trenerem odwalili prowizorkę (nie chodzi o sam wybór Fonseci) tak będzie to samo z napastnikiem
A o co bo nie czaje? Albo odwalili prowizorkę albo jej nie odwalili skoro nie chodzi Ci o Fonsece to o co?
Juve też prowizorkę odwaliło? Bo jakoś takich głosów nie słyszę. Patrząc stricte na CV to co osiągnął Motta w trenerce względem Fonseci?
Juve tak samo zwolniło Allegriego jak my. Różnica leży w kibicach i ich podejściu, no ale jak się nienawidzi ludzi w klubie to jak tu oceniać obiektywnie.

Cały czas przemawia przez Ciebie pogarda do ludzi w zarządzie, więc dopisujesz do normalnych spraw jakieś kolejne teorie. Po co? Daj im się najpierw wykazać.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 05 cze 2024, 13:51

seba82 pisze:
05 cze 2024, 13:04
Dlatego tego gościa radzę z dystansem,bo już niewiele mu brakuje do poziomu tego pana z Juve co procentami operuje podczas mercato (zapomniałem nazwiska).
na 33,7% chodzi o Momblano :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”