FMy - Strona 318

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
_Tiesto_
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Tiesto_ » 23 mar 2006, 22:41

Poradzi mi ktos co robie zle... Gram Romą pierwszy sezon, idzie kiepsko 7 miejsce przy nienajgorszym składzie! Wygrywam 3 mecze w dobrym stylu by nastepnie przegrac z 4 z kolei w bardzo słabym stylu ( nawet z najgorszymi zespołami ) Ogólnie zespół gra zle! :? Po zakupieniu Messiego, M. Lopeza i Del Horno wyglada to troche lepiej, ale to i tak jest słaba gra! Z góry mówie ze niegrzebałem nic przy edytorze. Może któryś ze speców w tej dziedzinie poradzi mi co robie zle :roll: Statystyki zawodników sa fatalne, kondycja, forma itp. Bardzo często piłkarze doznaja kontuzji! Zreszta zobaczcie jak to z lekka wygląda:

Obrazek

Nieliczyłem ze odrazu będe grał jakoś fenomenalnie, ale prawde mówiąc liczyłem na wiele wiecej :roll: A moze trzeba poczekac, pograc którys sezon, wzmocnic skład bo narazie to w porównaniu z takim Interem czy Juve to skład Romy niejest jakis imponujący! A wystawiając skład na mecz to kierujecie się nazwiskami, forma, kondycją?? Niech ktos mi cos poradzi bo zespół gra fatalnie...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 23 mar 2006, 22:54

wejdź w opcje mededżera i ustaw sobie, żeby odpowiedzialny za trening, wystawianie składu itd był asystent, a jak skład ustalasz, też niech Ci asystent pomoże. Na początku jak znalazł, a później eksperymentuj. Musisz poprawić wyniki Romy bo Cię wykopią !

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 27 mar 2006, 17:24

Nie uważam ,żeby pomoc asystenta była najlepsza. Musisz sobie sam dobrać skład. Patrz przedewszystkim na umiejętności. Bo te są najważniejsze. Ważna jest też kondycja. Może masz złe treningi albo źle przygotowałeś piłkarzy od sezonu. Ważne są także w przerwie meczu i na koniec meczu rozmowy z piłkarzami. Rozmowy możesz też ustalić żeby z piłkarzami rozmawiał asystent. Ale przy składzie asystenta odradzam. Nie zawsze dobierze odpowiedni skład. A i jeszcze jedno, ustawiaj polecenia druzynowe i indywidualne

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 mar 2006, 19:12

_Tiesto_ pisze:Po zakupieniu Messiego, M. Lopeza i Del Horno wyglada to troche lepiej
A który masz sezon bo w pierwszym na transfery w Romie dostałem nico powyżej 2 mln euro :cry:
Loczek pisze:wejdź w opcje mededżera i ustaw sobie, żeby odpowiedzialny za trening, wystawianie składu itd był asystent, a jak skład ustalasz, też niech Ci asystent pomoże
Ja w ogóle nie proszę asystenta o pomoc bo on podejmuje jakies dziwne decyzje, nawet przydziela piłkarzy nie na swoją pozycję.
_Tiesto_ pisze:A wystawiając skład na mecz to kierujecie się nazwiskami, forma, kondycją??
Dokładnie mówiąc to wszystkim po trochu. Chociaż jak koleś nie ma formy to u mnie nie ma przebacz, nawet jakby się nazywał Ronaldinho :shock: Kilka meczów przerwy nikomu nie zaszkodziło, a powinno spowodować lepsza motywację.
Ja gram Romą, rozegrałem coś około 10 spotkań i przegrałem 1 mecz (z Chievo na wyjeździe), jeden zremisowałem (z Milanem u siebie) a resztę wygrałem :P Zawodnicy nie mają jakichś zadziwiających statystyk meczowych, a wręcz przeciwnie - na ogół są one średnie. Mam ustawiony wymyslony przeze mnie trening i gram taką taktyką 4-2-3-1 (dwóch defensywnych i 3 ofensywnych pomocników, na lini środkowej nie mam nikogo) Możę właśnie spróbuj jakąś inna taktykę.
Powodzenia :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 28 mar 2006, 16:25

Gram drugi sezon Amicą Wronki. Jestem w trakcie przebudowy składu. Przedłużyłem kontrakt z Dembińskim. Odchodzą Simr i Gregorek - nie chcą przedłużyć kontraktu.
Mój skład wygląda następująco :

Bramkarze

Arkadiusz Malarz
Radosław Cierzniak
Dariusz Klytta

Obrona:
Xu Qun
Przemysław Krolak
Piotr Dziewicki
Roman Madej
Marcin Wasilewski
Vjatseslav Smirnov
Zhang Xu
Cui Nanri
Nando
Maris Smirnovs
Jacek Paszulewicz
Paweł Skrzypek

Pomoc:
Affo Omorou Erassa
Arkadiusz Bąk
Mateusz Bartczak
Omen Joldic
Marcin Kikut
Jaromir Simr - odchodzi za 12 mln zł do Grazu
Sebastian Marzec
Zbigniew Grzybowski
Filip Burkhardt
Dusan Kerkez
Marek Suker
Arkadiusz Sojka
Adrian Citko

napastnicy:
Karol Gregorek - odchodzi
Zbigniew Zakrzewski
Przemysław Pitry - drugi strzelec ekstraklasy
Ilijan Micanski
Lionel Sanchez

troszkę eskperymentuję z talentami, ale nie bardzo wychodzi. Chińczycy się nie sprawdzają wcale a wcale. Paragwajczyk w ataku też jest do bani.
Nie chcę grać takimi jak Guarim czy Adu bo wszyscy nimi grają.
Zastanawialem się nad sprowadzeniem Lerato Chabangulu ale za drogi jest.
Mam 12 mln i po transferach Gregorka i Simra mysle ze bedzie mial okolo 30 mln zł. Może ktoś ma pomysł na przebudowę klubu ?
Asystentem jest Edward Klejdinst.

Awatar użytkownika
_Tiesto_
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Tiesto_ » 28 mar 2006, 16:31

Lukaz pisze:A który masz sezon bo w pierwszym na transfery w Romie dostałem nico powyżej 2 mln euro Crying or Very sad

No ja grałem pierwszy sezon, teraz zacząłem 2! Mi tez dali cos powyżej 2 mln., ale sprzedałem Cassano za 22mln. do Bayernu, pozatym Perrotte za 5.75mln., Kouffura coś koło 4.5mln. i Tommasiego chyba 3.75mln. A Messi taki drogi niejest, wystarczy dać 10mln. i jest sprzedany! M. Lopez strzelił parenascie goli, ale dałem 15 z tym ze 9 musze oddać w ciągu 12miesięcy chyba :?

A po wielu meczarniach w grze, pierwszy sezon fatalny 8 miejsce, w przerwie letniej pobawiłem sie tymi treningami itp. teraz jak narazie wszystkim na treningu poszły strzałki w góre i jest dobrze ( wczesniej z tym był problem, chyba zły trening )! Po sezonie za darmo sprowadziłem Recobe, kupiłem dodtakowo Vagnera Love z CSKA, bardzo dobry napastnik!
Karmelinho15 pisze:Nie uważam ,żeby pomoc asystenta była najlepsza.
No mi asystent przy ustalaniu składu doradza np. na lewa Manciniego :? Ogólnie skład wybierany przez niego jakos mi sie niepodobał!
Teraz po rozpoczęciu nowego sezonu gra jakos lepiej idzie, 3 mecze ( 2 wygrane i remis ) Zawodnicy mają bardzo dobre morale itp. narazie wszystko sie dobrze układa :P
Karmelinho15 pisze:Ważne są także w przerwie meczu i na koniec meczu rozmowy z piłkarzami.

Z tym ze mam wersje po angielsku ( spolszczenie nic mi niedało, tylko pare wstawek polskich słów ), i jakos niełape sie w tym języku, ale juz niedługo wybieram się chyba po orginał do sklepu.

Dzieki wszystkim za porady! :wink:

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 29 mar 2006, 18:49

Po pierwszym sezonie gry Wisłą jestem w 100% zadowolony. Zdobyłem Wisłą chyba wszystko co mogłem. Pierwsze moje trofeum to mistrzostwo Polski. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/gh3 ... kkipr.html
Drugie chyba najważniejsze trofeum to Puchar UEFA http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/icd ... 5udr6.html
Trzecie trofeum to Puchar Polski.
Nie robiłem wielkich rewolucji w składzie. Kupiłem tylko kilku zawodników i to za małe pieniądze. Zdenerwowała mnie jedna rzecz. Przekładanie meczy. Musiałem grać kilka meczy dzień po dniu. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10e ... jl25u.html

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 29 mar 2006, 19:47

jak mozna wygrac wisla w pierwszym sezonie p.uefa i wygrac z juve 6-1 czy z roma 4 -1?????? jaki masz sklad, taktyke, trening?
ja gram 4 sezon i narazie to doszedlem 2x do 1/4 p.uefa :? a sklad moim zdaniem mam bardzo dobry(kilka postow wczesniej) a w porownaniu z Twoim to znakomity(ty masz zienczuka i salige, a ja ngwenye i vittiego :? ) wiec dlaczego ja nie moge wygrac p.uefa. a moze zapisujesz gre przed kazdym meczem?? :)
daj jakies rady

Awatar użytkownika
jasu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jasu » 29 mar 2006, 22:27

tez mi sie nie chce wierzyc ze w pierwszym sezonie puchar uefa zdobyles grajac uczciwie te wyniki 6:1 z Athletic i Juve sa podejrzane wiec albo zapisujesz przed kazdym meczem i jak ci sie nie uda to grasz mecz od nowa albo uzyles jakiegos edytora zeby polepszyc umiejetnosci swoich zawodnikow,bo podejrzewam ze nie masz jakis super zawodnikow bo wisla nie ma na poczatku duzo kasy a zreszta zawodnicy nie chca przychodzic ze wzgledu na reputacje klubu i ligi,moze sie pochwal swoim skladem wrzuc screena.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 30 mar 2006, 11:53

No to fakt ,że nie mam jakiś gwiazd ale mam świetnego bramkarza. Joaquin Irigoytia. Uratował mnie wiele razy. Grunt to dobra taktyka. Wiem ,że wydaje to się wam dziwne ,że w pierwszym sezonie praktycznie bez wzmocnien. Zawsze przed ważnym meczem analizuje gre przeciwnika. Np. Juventus. Zobaczyłem jakim grają ustawieniem, jaka bedzie 11, kto jest najgroźniejszy. Po przeanalizowaniu ich składu ustawiania. Sam musiałem ustalić jak ma grać Wisła. Nie można grać defensywnie bo zostanie się zepchniętym do własnego pola karnego i bedzie sie przez 90 minut bronic. Trzeba ustawić taką taktyke która będzie się sprawdzać w ataku i w obronie. Najlepsza to jest chyba 4-3-1-2(Moim zdaniem). Trzeba ustalić polecenia drużynowe. Pressing na całym boisku i gra na czas. Podania bezpośrednie. W starciu z takim rywalem jak Juve przetrymywanie piłek może się skończyć stratą i kontrą. Nastawienie- suwak na najniższe ustawienie ofensywne. Podawania do zawodników po ziemi. Polecenia indywidualne dla obrońców to długie piłki żeby jej nie przetrzymywali pod własną bramką. Nastawienie defensywne. Krycie 1-1. Pomocnik srodkowy pełni więcej funkcji defensywnych niż ofensynych. Napastnicy strzelają dużo z dystansu. To część ustawień jakie ustawiam. Ustawiam wszystko szczegółowo. Polecenia drużynowe, indywidualne i pol. przy wolnych i rożnych.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 31 mar 2006, 13:52

Karmelinho15 pisze:No to fakt ,że nie mam jakiś gwiazd ale mam świetnego bramkarza. Joaquin Irigoytia. Uratował mnie wiele razy. Grunt to dobra taktyka. Wiem ,że wydaje to się wam dziwne ,że w pierwszym sezonie praktycznie bez wzmocnien. Zawsze przed ważnym meczem analizuje gre przeciwnika. Np. Juventus. Zobaczyłem jakim grają ustawieniem, jaka bedzie 11, kto jest najgroźniejszy. Po przeanalizowaniu ich składu ustawiania. Sam musiałem ustalić jak ma grać Wisła. Nie można grać defensywnie bo zostanie się zepchniętym do własnego pola karnego i bedzie sie przez 90 minut bronic. Trzeba ustawić taką taktyke która będzie się sprawdzać w ataku i w obronie. Najlepsza to jest chyba 4-3-1-2(Moim zdaniem). Trzeba ustalić polecenia drużynowe. Pressing na całym boisku i gra na czas. Podania bezpośrednie. W starciu z takim rywalem jak Juve przetrymywanie piłek może się skończyć stratą i kontrą. Nastawienie- suwak na najniższe ustawienie ofensywne. Podawania do zawodników po ziemi. Polecenia indywidualne dla obrońców to długie piłki żeby jej nie przetrzymywali pod własną bramką. Nastawienie defensywne. Krycie 1-1. Pomocnik srodkowy pełni więcej funkcji defensywnych niż ofensynych. Napastnicy strzelają dużo z dystansu. To część ustawień jakie ustawiam. Ustawiam wszystko szczegółowo. Polecenia drużynowe, indywidualne i pol. przy wolnych i rożnych.
ja poproszę screeny składu i tych innych rzeczy, bo wierzyć się nie chce, aczkolwiek nie chcę umniejszać osiągnieć twoich. Tylko, że grałem już lepszymi klubami niż Kraków a takich kolosalnych wyników nie miałem .

Awatar użytkownika
jasu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jasu » 31 mar 2006, 14:02

ja gralem wisla i mi tak dobrze nie szlo.mozna miec farta ale nie caly czas i nie wygrane po 6:1 albo 4:1 z bardzo dobrymi klubami.pokaz screeny z umiejectnosciami najlepszych zawodnikow.albo moze uzywsz opcji "nowy gracz" i jednoczesnie prowadzisz 2 zespoly i dlatego takie wysokie wygrane bo ja jak juz wygrywalem z jakims zespolem w europejsckich pucharach to zazwyczaj 1 bramka albo w dogrywce ale nie paroma bramkami.tak to mozna wisla wygrac w 2 rundzie eliminacyjnej ligi mistrzow i to nie zawsze albo po ktoryms sezonie jak juz kupisz lepszych zawodnikow zmienisz sztab szkoleniowy bo ten co jest na poczatku w isle jest niezbyt dobry.wrzuc sreeny to ci uwierze bo ja tez moge powiedziec ze polonia wrszawa doszedlem do 1/4 finalu pucharu uefa po pierwszym sezonie i wygralem mistrzostwo polski i puchar polski i co uwierzylbys???

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 31 mar 2006, 15:27

Nie dodaje nowych graczy ani nie powtarzam meczy. Rozumiem was ,że nie za bardzo mi wierzycie. Oto mój skład http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/oxu ... tcdgo.html
A oto mój bramkarz. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2nn ... gu9rb.html
Ten bramkarz jest rewelacyjny. Obronił kilka karnych. Uratował mnie wiele razy. Broni świetnie. Jest dobry w sytuacjach 1 na 1 a także strzały z dystansu

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 31 mar 2006, 16:54

Karmelinho15 pisze:Nie dodaje nowych graczy ani nie powtarzam meczy. Rozumiem was ,że nie za bardzo mi wierzycie. Oto mój skład http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/oxu ... tcdgo.html
A oto mój bramkarz. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2nn ... gu9rb.html
Ten bramkarz jest rewelacyjny. Obronił kilka karnych. Uratował mnie wiele razy. Broni świetnie. Jest dobry w sytuacjach 1 na 1 a także strzały z dystansu
Chylę czoła. Ale dziwne, u mnie nie ma w grze tego bramkarza . Chociaż mam ustawione na zasób piłkarzy - ogromny . Dziwne .
Niemniej jednak słowa uznania.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 31 mar 2006, 17:14

Gram na patchu 6.0.3 i update 3.0 Robiego Robsona. Jest on na wolnym transferze. Gram na rozmiarze bazy danych ogromny. Uzywam też generatora. Wybierasz ligi z jakich chcesz zeby byly wszystkie kluby i piłkarze w grze. Ja zawsze ustawiam bardzo dużo lig. Więc dlatego mam bardzo dużo piłkarzy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”