GRUPA C: Słowenia, Dania, Serbia, Anglia - Strona 6

Knajpa | Składy
Grupa A | Grupa B | Grupa C | Grupa D 🇵🇱 | Grupa E | Grupa F
1/8 | 1/4 | 1/2 | FINAŁ EURO 2024
Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

GRUPA C: Słowenia, Dania, Serbia, Anglia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 16 cze 2024, 22:55

angielscy bajeranci wałek i autobus na koniec, jak ja nie cierpię tej reprezentacji

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 16 cze 2024, 22:55

Ta Serbia tragiczna. Zrobili oni chociaż jedną dogodną akcję w tym meczu? Nienawidzę tej repry. Nie ma chyba bardziej bezjajecznej ekipy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 cze 2024, 22:59

Elegancki mecz Anglików. Napakowani graczami z premier league a grają jak jakaś Roma Mourinho. Gdzieś w dalszej fazie ekipa Garego Brzęczka odpadnie i skończy się jak zawsze.

Serbia nielepsza - dużo dobrych piłkarzy ale drużyny nie mają, z resztą jak zawsze.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 89
Kibicuję: Liverpool

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 16 cze 2024, 23:00

Te drugie połowy ogólnie są słabsze czy to Anglia czy Włochy ,Hiszpania .
Na razie tylko Niemcy dwie połowy dobre zagrali .

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 16 cze 2024, 23:10

a tyle było głosów jacy to Anglicy nie są faworyci
Oczywiście dalej są w grze ale nie wiem, są dużo lepsze drużyny a angoli to tak nie trawie jak niemcow

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 16 cze 2024, 23:13

Hannibal pisze:
16 cze 2024, 22:55
angielscy bajeranci wałek i autobus na koniec, jak ja nie cierpię tej reprezentacji
Jaki wałek?

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 16 cze 2024, 23:18

WKB pisze:
16 cze 2024, 23:10
Oczywiście dalej są w grze ale nie wiem, są dużo lepsze drużyny a angoli to tak nie trawie jak niemcow
Najgorsze jest to, że z taką grą Anglicy i tak dojdą do minimum ćwierćfinału/półfinału.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 16 cze 2024, 23:18

WKB pisze:
16 cze 2024, 23:10
a tyle było głosów jacy to Anglicy nie są faworyci
Tylko Niemcy pokazali się z dobrej strony w całym meczu .
Anglia czy Włochy tylko jedna połowa dobra , tak samo Holandia nie zagrała jakoś wybitnie .

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 17 cze 2024, 0:19

Na Mistrzostwach Świata Argentyna przegrała pierwszy mecz z Arabią, a po 1/8 w wykonaniu Brazylii i Portugalii wydawało się, że zaraz któraś z tych ekip wygra mistrzostwo świata, tak że chyba jednak bym nie przeceniał takich meczyków. :)

Po tych Angolach widać, że jak przyjdzie tam jakiś Pep, kupi paru obcokrajowców to potem te Stonesy wyglądają jak mistrzowie świata - ale jak trzeba samemu coś takiego zbudować to bieda. Nawet wychowankowie wielkiego Pepa to Hiszpanie, Belgowie i Włosi. Grać taki paździerz z graczami Bayernu, City, Arsenalu, Realu i Liverpoolu - bez wyjątku - to godne podziwu.

Ale znowu - na MŚ te ekipy grające fajną piłeczkę to epicko poodpadały, bo Maroko odpaliło murarkę, a Chorwaci uratowali się bramkarzem i kluczyzmem, tak że takie analizy mogą się średnio zestarzeć. No i ci Francuzi też lubią zagrać kunktatorsko i potrafią się cofnąć nawet z polską husarią, a gdyby nie Martinez to obroniliby MŚ, tak że zobaczymy.

A ta Serbia niby dużo znanych nazwisk, ale Vlahovic-Mitrovic to chyba średnio tak ze sobą pasują, środek pomocy taki sobie, wahadła bez szału - i ciężko z nich IMHO robić jakiegoś czarnego konia. Jakby to był jakiś FM, to by się sprzedało Vlahovicia i kupiło szybkiego murzyna na skrzydło z Ligue 1 i jakiegoś kreatywnego pomocnika z La Ligi, ale to tak niestety nie działa i trochę tartaku tam mają sympatyczni Serbowie.

Dania ma dużo bardziej wyrównany skład, ale dzisiaj się zesrali i turbo wyrównana ta grupa może być.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 17 cze 2024, 9:20

Anglia jak zawsze, ciezko sie to oglada. Ale tez jeszcze bym nie przesadzal bo nie graja dobrej pileczki. Z grupy wyjda, nie wiem jak wyglada drabinka i strzelam ze pewnie skonczy sie na jakims odpadnieciu z Francja po nudnym meczu po fazie grupowej. Jak nie moga na siebie trafic to strzelam ze jakis cwiercfinal czy polfinal znowu bedzie, a my bedziemy co mecz pisac ze ooo ale slabo graja. Tutaj pelna zgoda z postem wyzej i cytatem:
Bernabeu pisze:
17 cze 2024, 0:19
Po tych Angolach widać, że jak przyjdzie tam jakiś Pep, kupi paru obcokrajowców to potem te Stonesy wyglądają jak mistrzowie świata - ale jak trzeba samemu coś takiego zbudować to bieda. Nawet wychowankowie wielkiego Pepa to Hiszpanie, Belgowie i Włosi. Grać taki paździerz z graczami Bayernu, City, Arsenalu, Realu i Liverpoolu - bez wyjątku - to godne podziwu.

Ale znowu - na MŚ te ekipy grające fajną piłeczkę to epicko poodpadały, bo Maroko odpaliło murarkę, a Chorwaci uratowali się bramkarzem i kluczyzmem, tak że takie analizy mogą się średnio zestarzeć. No i ci Francuzi też lubią zagrać kunktatorsko i potrafią się cofnąć nawet z polską husarią, a gdyby nie Martinez to obroniliby MŚ, tak że zobaczymy.
A propo to fajnie widac - Foden u Pepa to gosc, a z drugiej strony nie wiem czy on w reprezentacji dobry mecz zagral. Chcialem napisac ze Southgate wyciaga co lepsze z innego typu zawodnikow, ale w sumie nie wiem z kogo on wyciaga cos wiecej. Rice gral chyba najlepiej ale wylaczylem gdzies na starcie drugiej polowy. Nawet Kane wydaje mi sie dostal troche wykastrowana role, bo prawie sie nie cofal jak to on i ciagle trzymal przod.

No i moj ulubiony watek. Ciekawe ile jeszcze utrzyma sie narracja o Trenciku w pomocy. Ja od zawsze utrzymuje ze to zaden pomocnik. U Garego ma bardzo generyczna role i juz w niej widac braki. U nas zawsze mial warunki ktore wyciagaly z niego co najlepsze, gdzie inni moga nie chciec ustawiac calej druzyny pod niego i to zrozumiale. Raczej srednio gra w srodkowym scisku, potrzebuje duzo miejsca i potrzebuje wsparcia defensywnie. A jak sie go wrzuca do takiej formacji jak robi to Gary to nic dobrego z tego nie wyjdzie. A i tak ma o tyle latwiej, ze obok niego gra bardzo dobry Rice. Najlepszy okres to byl zdecydowanie na prawej pomocy przy wsparciu srodka pola, czyt. jakies do 2020 najpozniej. Druga sprawa jest taka ze IMO Walker jedzie na opinii sprzed kilku lat (roku? nie wiem) gdzie sama szybkosc juz nie nadrabia wszystkiego innego i jego defensywny warsztat jest regularnie wykorzystywany przez rywali. No ale szybko biega hehe. Jakby White chcial grac w tym zespole to pewnie mialby pewne miejsce. Jakby James byl powaznym pilkarzem i gral wiecej niz 3 mecze w sezonie, to pewnie tez mialby pewne miejsce. No ale to juz sci-fi hehe.

Z jednej strony chce ogladac jak Ferdinardy i inne ciamajady w mediach placza, no ale z drugiej strony z raz mogloby sie cos tym Anglikom udac. Win-win co by sie nie stalo.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 17 cze 2024, 14:51

Hersk pisze:
16 cze 2024, 22:18
Szczerze... uważacie tego Bellinghama za jakiegoś wirtuoza czy coś? Przy całym szacunku do niego, mega pilkarz, ale on jest wysoki, mega wybiegany, ma wszystko na dobrym poziomie i jest po prostu wszechstronnie piłkarsko uzdolniony.
Mówimy o gościu, który za cztery dni skończy, raptem, 21 lat.
Piłka go szuka. Miał fantastyczne wejście do Realu Madryt. Wczoraj to akurat, oprócz tej bramki, to za wiele dobrego nie pokazał. Kilka razy się zagotował w starciach z Serbami. Ale jak na tyle lat co on ma to bardzo dużo już daje drużynie. Dla mnie też to nie jest nowy Zizou czy Lampard .. ale gdzie oni byli w jego wieku?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 cze 2024, 14:58

Thomas Muller nie umie grać w piłkę a karierę zrobił piękną.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 20 cze 2024, 11:43

Serbowie grożą UEFA wycofawaniem się z turnieju bo w meczu Chorwacja vs Albania były okrzyki obrażające Serbów.
Tylko Ci Serbowie sami wnosili jakies transparenty gdzie popierali ruskich i putina.
Czy tylko ja widze tutaj sprzeczność?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 cze 2024, 11:48

Kuba199292 pisze:
20 cze 2024, 11:43
Serbowie grożą UEFA wycofawaniem się z turnieju
Jak dla mnie spoko.
Ale niech sie spiesza zeby Slowenia ich nie wycofala wczesniej.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 cze 2024, 15:00

O, ten ekspresyjny komentuje :love: on jest o tyle spoko że przy nim raczej trudno byłoby przysnąć na jakimś meczu :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „EURO 2024”