FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 102

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 mar 2006, 0:40

Niggaz pisze:Ajax. Klub od dawna uważany za kopalnie talentów. Od dawna też nie liczy się w Europie. Od dawna już kreuje nowe gwiazdy które ogrywają sie pierwszej drużynie Ajaxu. Drużynie która sporo odstaje od europejskiej czołówki. Tutaj jest chyba różnica nie uważasz
Teraz odstaje. Kiedy wygrywali LM po golu Kluiverta z Milanem chyba nie odstawali. A caly czas eksportowali uzdolnionych zawodnikow. No ale niewazne, to nie temat o Ajaxie.
Niggaz pisze:Trudno nie płakać czasem kiedy ogląda się wychowanków Barcelony grających piękną piłkę, ale ja dalej nie rozumiem co jest w tym nienormalnego. Zarówno w tym, że odchodżą jak i w tym, że płaczemy. Obie kwestie IMO są zupełnie naturalne i wszystko jest OK. Przecież w Barcelonie nie ma miejsca dla wszystkich. Po prostu.
Nie to nie jest "naturalne". Bo jezeli z gory wiadomo, ze taki 16latek nie przebije sie do skladu i nie bedzie przydatny, to dlaczego nazywac Wengera "zlodziejem", robic afere z tego, ze chce kolejnego mlokosa wyciagnac z Barcy, ze - w takim ukladzie - chce dac mu szanse rozwoju. Tego wlasnie nie moge za bardzo zrozumiec.
Niggaz pisze:To prawda, ale to Ty napisałeś, że jest słabszy od Cesca. Naciągana teoria.
Jezeli nie teraz, to za rok - dwa na pewno. Chociaz IMHO - juz jest. No ale wiadomo, ze ciezko ich porownywac.

Dobra, ale niewazne. Chyba srednio istotna kwestia :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2006, 0:48

W takim razie pomijamy już Ajax i Iniestę.
Krzysztof Jarzyna pisze:Nie to nie jest "naturalne". Bo jezeli z gory wiadomo, ze taki 16latek nie przebije sie do skladu i nie bedzie przydatny, to dlaczego nazywac Wengera "zlodziejem", robic afere z tego, ze chce kolejnego mlokosa wyciagnac z Barcy, ze - w takim ukladzie - chce dac mu szanse rozwoju. Tego wlasnie nie moge za bardzo zrozumiec.
Już wiem chyba w czym tkwi problem. Starasz się zrozumieć użytkownika welcome? Powodzenia.

Nie wiadomo z góry czy taki 16latek się nie przebije. Wiadomo natomiast, że spośród dajmy na to 10 zawodników przebić się może powiedzmy trzech. Trzech najlepszych albo trzech przypuszczalnie najbardziej potrzebnych (ze względu na pozycję chociażby). Reszta może się wiele nauczyć i dalej musi się niestety wynieść jeżeli liczą na karierę. Mogą też zostać i czekać na swoją szansę, starać się. To ich wola. Jeżeli chcą odejść to dlaczego klub ma ich trzymać i wstrzymywać rozwój? Poza tym z niewolnika nie ma pracownika. Chce odejść to niech idzie. To, że welcome nazywa Wengera złodziejem nie znaczy, że jest to ustalona opinia kibiców Barcelony :roll: Zresztą ja jakoś nie widzę tych masssssssss narzekających na Wengera. Może ślepnę? No chyba, że mówimy o pojedynczych jednostkach (userach) w skali całego forum, ale w takim razie ... nie ma o czym rozmawiać chyba :roll:

Niggaz [*]

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 mar 2006, 16:16

welcome pisze:A tutaj bedzie ostrzeżenie?
Jezeli jest jakas konsekwencja w dawaniu ostrzeżen to zarowno Niggaz jak i Martinho powinni otrzymac ostrzeżenia, za zwracanie sie do innego uzytkownika z małej litery. Jesli nie bedzie ostrzezen, nalezy wywnioskowac ze wszystko mozna pisać z małej liery. A wiec chcialbym prosic o zdjecie mi jednego ostrezenia.
Po pierwsze - zaraz dostaniesz nastepne za pisanie OT, do skarg i wnioskow jest osobny temat.
Po drugie - jezeli Twoj nick brzmi "welcome" to dlaczego ktos ma pisac "Welcome"? :? Jezeli sie rejestrujesz pod nickiem z malej litery, to dlaczego ktos ma pisac wielka? Kapisz? :roll:
Po trzecie - "Cie" z duzej litery jest zwrotem grzecznosciowym. Jezeli ktos nie czuje potrzeby zwracania sie do Ciebie czy kogokolwiek innego w taki sposob to juz jego sprawa. Mysle, ze masz juz tyle lat, ze powinienes to rozumiec.

EOT - dalszy ciag (jezeli masz jeszcze watpliwosci) w odpowiednim temacie.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 25 mar 2006, 20:58

wracając do meczu z Malagą- po pierwszej połowie 0:0 =/
nie widziałam niestety bramki Eto'o, która nie została uznana, ale mam nadzieję, że jej nieuznanie było sprawiedliwe... bo zwątpię ;P więcej wypowiem się jak ściągnę torrenta, powiem tylko, że nie uważam za słuszne, żeby pauzowało tylu dobrych zawodników i w środku pola nie grali ani Deco, ani Iniesta.

Szerszen
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 25 mar 2006, 21:24

Tak byla tam raczka Larssona a zatem wszystko zgodnie z przepisami.

Awatar użytkownika
RCD Espanyol Barcelona
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RCD Espanyol Barcelona » 25 mar 2006, 21:54

0:0 sie skonczylo i kuponik mi wtopilo :x :wink: :roll: :lol:

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 25 mar 2006, 23:00

RCD Espanyol Barcelona pisze:0:0 sie skonczylo i kuponik mi wtopilo
Jestem nabijaczem range dostane zatem, 0:0 się skończyło wszak głupoty nie wybiło, kuponik mi wtopilo, mózg stopiło, jestem głupi jak but więc przestane pisać tu!

:ban:
Ostatnio zmieniony 25 mar 2006, 23:32 przez k@li, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 25 mar 2006, 23:31

Szerszen -> widziałam i dla mnie to nie była wcale ręka Larssona... zdecydowanie zdaje mi się, że to zawodnika Malagi, który stał po jego lewej. dlatego nie dość, że powinien być gol to jeszcze karny uciekł ;/ ale w sumie mogę się też mylić, jak obejrzę to jeszcze ze 20 razy to może dojdę do nowych wniosków ;P
a narazie wydaje mi się, że sędzia Rodriguez po prostu musi strasznie Barcy nie lubić i lubi to pokazywać (;

choć też nie będę zwalać całej porażki na niego. Larsson i Giuly nie wykorzystali setek, Eto'o Bóg opuścił w ostatniej minucie i była poprzeczka, za to szczęście i umiejętności sprzyjały Arnau. nie ma to jak moja ''ulubiona'' sytuacja, kiedy były zawodnik się ''mści''' ;P a to już nasz drugi taki ''dawny'' bramkarz. w każdym razie Arnau gratuluję świetnego meczu, choć mam nadzieję, że w następnym meczu mu się nie powiedzie (; swoją drogą w Maladze się marnuje.
nie rozumiałam też do końca decyzji Rijkaarda. rozumiem, że chciał dać odpocząć potrzebym pilnie na Benficę zawodnikom, ale pierwszy skład był dla mnie trochę nielogiczny. pozbawianie Barcy Deco i Iniesty to wg. mnie błąd, bo kiedy jeszcze nie ma R10- to kto ma być ''mózgiem''? ani Motta, ani Van Bommel, ani Gabri (btw, pokazał że na opaskę kapitana nie zasłużył) się w tym raczej nie sprawdzają i nie chcę przez to wcale powiedzieć, że są złymi piłkarzami. dodatkowo zmiana Giulego na Ezquerro... nie wiem czy nie prędzej dałabym już Maxi Lopeza, którego Mister wyraźnie nie lubi.

jakby nie było, po prostu się zdarzyło (nie obstawiałam, nie wtopiłam) i żyje się dalej ;P nie zagraliśmy tak najgorzej, szkoda zmarnowanych sytuacji, ale z Benficą sobie poradzimy (:

Szerszen
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 26 mar 2006, 0:15

Faktycznie jeszcze raz obejrzalem powtorke (znaczy sie kilka razy :)) i reka zagrywal zawodnik Malagi. No coz nie uzali bramy ale trzeba spojrzec na ten wynik z optymistycznej strony jestesmy o 1ptk blizej mistrzostwa. Fakt moglo by byc 3ptk ale ten 1ptk tez sie liczy. A odnosnie decyzji Rijkaarda, bardzo sie ciesze, ze dal odpoczac kilku zawodnikom. W tygodniu LM i bardzo wazny mecz dla Barcy w walce o final w Paryzu. IMO warto "poswieciec" 2ptk w lidze aby w tygodniu wypoczecie zawodnicy postarali sie o korzystny wynik z Benfica.
Aha i jeszcze brawa dla obrony, ktora pierwszy test ma juz za soba a najwazniejszy czeka ja w tygodniu.

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 26 mar 2006, 7:22

nie ma profesjonalnych kontraktow przed 17 rokiem zycia pilkarza. o hajs nie chodzi, bo taki zawodnik jest sciagany za free, jezeli nie ma prof kontraktu. barcelona nie jest klubem, w ktorym maja sie ogrywac talenty. barcelona jest klubem stworzonym do wygrywania, nie ma miejsca na ogrywanie sie. szkolka barcelony w tym momencie, na moje, jest najleszpa na swiecie. zaden ajax, czy psv, czy francja, czy cokolwiek. ystarczy spojrzec, zainteresowac sie.
oleguer drewniany? spojrz na sergio '27 baniek' ramosa.
dlaczego mlodzi odchodza? tak jak pisal niggaz. nie dla kazdego jest miejsce w barcy. nawet jak sa bardzo dobrzy, to czesto to nie wystarcza na gre w katalonii.
wenger zlodziejem? tak. nie chodzi o to, ze w barcy i tak by sobie cesk nie pogral, raczej. chodzi o to, ze wyciaga go za free. a jest na tyle dobry, ze jakby go wenger nie ukradl, to jezeli by sie nie miescil, to mozna by na nim zarobic. kibicowi zalezy na dobru klubu. a dla klubu nie jest dobre jak wenger kradnie bardzo dobrego zawodnika i nic za to nie placi. chce miec, niech buli katalonii, za to, ze go wychowala i nauczyla wszystkiego.
nie placze z powodu, ze wenger to zlodziej. jedyne co, to sie troche denerwuje. juz tak mam, ze nie lubie zlodziei (zajebali mi wczoraj 4 stowy, nawet nie wiem kto. jak spotkam, znajde, dowiem sie, to zapierdole, polamie rece choojowi, lub tez choojom).
wengera mam gdzies. to co jest najwartosciowsze i tak nie buchnie. niech zre ochlapy po lwie. barca nie jest klubem, ktory sie musi o to martwic. nie zarabia na transferach, nie taka jest polityka, i nie takie sa potrzeby.
iniesta slabszy od ceska? watpliwe conajmniej. iniesta jest kapitalny, tylko goli strzelac nie potrafi (pala, to co zrobil w ostatnim meczu, to masakra. jak mozna byc az tak niezdolnym, do podjecia decyzji o strzale).
100% barcelonismo ;] pisze:Trudno nie płakać czasem kiedy ogląda się wychowanków Barcelony grających piękną piłkę
trudno sie nie cieszyc, jak sie oglada wychowanka barcy jadacego w kapsko real. visca cesk.
giuly jest pala. zdenerwowal mnie w tym meczu. co za łoch. fuera giuly. dobrze, ze nie jest az taka pala jak baptista i ze tyle nie kosztowal. minuta ciszy dla kibicow realu...................................................................................... co oni musza przezywac, jak ja sie na giulyego denerwuje.
kto stawia w zakladach bukmacherskich na barce po przerwie swiatecznej, ten musi byc pala po prostu. conajmniej glupie. i nie chodzi o to, ze nie wchodzi, bo wchodzi (z reguly). chodzi o to, ze jest to totalnie nioplacalne. myslenie nie boli, powaga.
k@li pisze:jestem głupi
co fakt, to fakt
ezquerro za giulyge = z deszczu pod rynne.
strata punktow z malaga. smiech na sali, mimo absencji kluczowych pilkarzy. brak motywacji? spoczecie na laurach? zachlysniecie sie soba? gracie dla katalonii, dla barcy. zrozumcie, pojmijcie i pamietajcie o tym. mes que en club. brak zaangazowania, to brak szacunku, a ten jest niewybaczalny. jestecie zawodnikami barcelony, to zobowiazuje...
wstyd i wkurwa

czy sa jakies obawy przed meczami z benfica? o dziwo nie. pokazali juz w tym sezonie, ze graja swietnie, graja z polotem, graja niepokonywalnie... jak im sie chce. a co do LM jestem pewien, ze im sie chce. dlaczego w lidze, tym bardziej teraz im sie az tak nie chce mozna zrozumiec, gorzej zaakceptowac. nosza koszulki barcy i zawsze powinni o tym pamietac i zdawac soebie sprawe co to oznacza i jaka ma wartosc. barca to katalonia, katalonia to barca, to tradycja, historia, jezyk, narod, patriotyzm, milosc, oddanie, poswiecenie. wkurza jak ktos o tym nie pamieta.

Mysle, ze 3 WP. Chyba wielkiej krzywdy Ci nie zrobie ;) // K.J.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 mar 2006, 13:39

HB pisze: wenger zlodziejem? tak. nie chodzi o to, ze w barcy i tak by sobie cesk nie pogral, raczej. chodzi o to, ze wyciaga go za free. a jest na tyle dobry, ze jakby go wenger nie ukradl, to jezeli by sie nie miescil, to mozna by na nim zarobic. kibicowi zalezy na dobru klubu. a dla klubu nie jest dobre jak wenger kradnie bardzo dobrego zawodnika i nic za to nie placi. chce miec, niech buli katalonii, za to, ze go wychowala i nauczyla wszystkiego.
nie placze z powodu, ze wenger to zlodziej.
Dodam tylko ze Wenger na poczatkach swojej kariery "porywacza" nawet nie chcail placic symbolicznego ekwiwalentu za wyszkolenie zawodnika. Wykorzystywal w dosc perfidny sposob luki w prawie itd....
HB pisze:
k@li pisze:jestem głupi
co fakt, to fakt
ezquerro za giulyge = z deszczu pod rynne.
strata punktow z malaga. smiech na sali, mimo absencji kluczowych pilkarzy. brak motywacji? spoczecie na laurach? zachlysniecie sie soba? gracie dla katalonii, dla barcy. zrozumcie, pojmijcie i pamietajcie o tym. mes que en club. brak zaangazowania, to brak szacunku, a ten jest niewybaczalny. jestecie zawodnikami barcelony, to zobowiazuje...
wstyd i wkurwa
Widac ze rezerwowi nie daja rady ale zauwaz ze w tym meczu nie wystapilo serce druzyny czyli cala linia pomocy plus Puyol. Zachowanie Mistera mnie nie dziwi bo juz samo wystawienie takiej jedenastki dalo do zrozumienia ze Campeone jest nasze(pozdro Robinhio i Carlos). A gdyby nie sedzia(owie) ktory(rzy) nie wiem dlaczego nie uznali gola lub nie przyznali karnego dla FCB to pewnie bysmy ten mecz wygrali i to wyskoko. Wystarczylo strzelic pierwsza a worek by sie rozprol, stalo sie inaczej- trudno

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 26 mar 2006, 14:30

Bienias pisze:Widac ze rezerwowi nie daja rady ale zauwaz ze w tym meczu nie wystapilo serce druzyny czyli cala linia pomocy plus Puyol. Zachowanie Mistera mnie nie dziwi bo juz samo wystawienie takiej jedenastki dalo do zrozumienia ze Campeone jest nasze(pozdro Robinhio i Carlos). A gdyby nie sedzia(owie) ktory(rzy) nie wiem dlaczego nie uznali gola lub nie przyznali karnego dla FCB to pewnie bysmy ten mecz wygrali i to wyskoko. Wystarczylo strzelic pierwsza a worek by sie rozprol, stalo sie inaczej- trudno
nic wielkiego sie nie stalo, ale z malaga... nie ma sie co tlumaczyc absencjami. lawka jest dobra, chyba lepsza od druzyny malagi. to nie sa kolki, tylko bardzo dobrzy pilkarze. powinni wygrac i tyle.

znowu pojechalem za mocno, ale zdenerwowany wczoraj lekko bylem. mecz, zlodzieje i tak jakos wyszlo. ale cos chyba w tymmusi byc jak zamiast strzelac podaja pilke bramkarzowi. spalaja sie czy co? zapomnieli jak sie kopie? o co chodzi? grac i nie marudzic!

Mysle, ze 3 WP. Chyba wielkiej krzywdy Ci nie zrobie Wink // K.J.
spoko

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 26 mar 2006, 14:35

No i po meczu z Malagą... :roll: Znakomity mecz Arnau. Fenomenalne parady, nie wiem ile alew obronił z 15 setek w czasie mecz, dosłownie parę minut dobej gry miała Malaga, reszte dominowała Barca. Piłkarze Manuela Ruiza Hierro patrzyli, jak kolejne strzały broni bramkarz gospodarzy. Świetny mecz Oleguera, najlepszy w naszym zespole, kolejny bardzo dobry występ Valdesa, widać, że chce zmazać plamę, za szmatę puszczoną trzy kolejki temu, pięknie też sie zaprezentował Rodri, w ogóle cała obrona była grała świetnie, napastnicy Malagi kompletnie nic nie grali. Jestem pozytywnie nastawiony przed meczem z Benficą, jeszcze wróci Gaucho i będzie git :)

Visca el Barca!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 mar 2006, 17:06

HB pisze:
nic wielkiego sie nie stalo, ale z malaga... nie ma sie co tlumaczyc absencjami. lawka jest dobra, chyba lepsza od druzyny malagi. to nie sa kolki, tylko bardzo dobrzy pilkarze. powinni wygrac i tyle.
[/quote]

Powinni ale taka jest pilka. Wg mnie oni zyli juz meczem z Benfica i Realem i wyszlo jak wyszlo. Za miesiac nawet nie bedziesz pamietal o tej niespodziewanej wpadce :wink:

PS: czy jakis mod moze zmienic date i gospodarza w temacie o GD?

Gotowe. // Niggaz

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 26 mar 2006, 17:18

Bienias pisze:zyli juz meczem z Benfica i Realem
nie ma innego wytłumaczenia...chyba że to zasłona dymna typu tej sprzed Euro 2004 kiedy Grecy dostali z Polską a potem wiadomo :wink:
Barca to nie Grecja ale i tak wygra Champions League :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”