Boks - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 16 paź 2005, 11:06

Teraz czekam na Tomka aż wpadnie do Częstochowy na tą obiecaną pielgrzymkę
On byl na juz na tej pielgrzymce, jak zdobyl tytul MS. Pokonal Briggsa, poszedl na pielgrzymke, bo obiecal sobie tak i pozniej dopiero zaczal sie przygotowywac do walki z Ulrichem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 paź 2005, 11:25

Rzeczywiście Admek pokazął klasę - udowodnmił, że pokonanie Briggsa nie było preypadkiem 8)
Pod każdym względem był lepszy od Ulricha.
Lepszy technicznie, większy asortyment ciosów, dużo szybszy no i obrona - tutaj miazdząca przewaga Tomka [Adamka, nie Ulricha :lol: ]

Podobała mi się również wcześniejsza walka wspomnianego Briggsa, pokonał Whitekaera [?] jakoś tak się nazywał. Był dużo szybszy, silniejszy - dominowął jeszcze bardziej jak Adamek w swojej walce

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2247
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 paź 2005, 11:36

On byl na juz na tej pielgrzymce, jak zdobyl tytul MS. Pokonal Briggsa, poszedl na pielgrzymke, bo obiecal sobie tak i pozniej dopiero zaczal sie przygotowywac do walki z Ulrichem.
Ale teraz ma ponoć przyjść znowu :P :P
Poza tym to żart był. Nie będę koczować pod Jasną Górą żeby go zobaczyć :D :D /za daleko mam :P/

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 16 paź 2005, 14:16

brawo, brawo i jescze raz brawo !!!

mozemy byc dumni z Adamka, tym bardziej ze byla to bardzo ciezka walka z bardzo wymagajacym przeciwnikiem. pierwsza runda to wyrownana walka bez wskazania na zadnego z bokserow, w drugiej mala przewage mial chyba Ulrich, w trzeciej swoje oblicze pokazal Adamek. Do 6 rudny walka byla bardzo wyrownana i nie mozna bylo wskazac kto wygrywa w punktacji. nikt nie mogl byc pewny swojej przewagi. co do ostatniej rundy to nie spodziewalem sie, ze Adamek znokautuje Ulrricha. Rudna ta, jak inne byla bardzo wyrownana, ale Ulrich popelnil jeden blad, podczas gdy Adamek nie popelnil zadnego bledu. piekielnie mocny cios i Ulrich laduje na deskach. myslalem, ze sie podniesie ale nie zdazyl...

jeszcze raz wielkie brawa !

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 16 paź 2005, 18:34

romantyk pisze:myslalem, ze sie podniesie ale nie zdazyl...

a ja wręcz przeciwnie, zobaczyłem cios i juz wiedziałem, że to koniec...takiego ciosu nikt by nie wytrzymał...perfekcyjnie w szczęke, z ogromną siłą...naprawde wielki szacunek dla Adamka !!

a co do walki Briggsa to też bardzo ładna, ogromna przewaga i zwycięstwo bez większych problemów :D

ogółem bardzo dobra, fajna gala wczoraj była w Dusseldorfie, oby jak najwięcej takich :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 paź 2005, 19:18

romantyk pisze:mozemy byc dumni z Adamka, tym bardziej ze byla to bardzo ciezka walka z bardzo wymagajacym przeciwnikiem.
jego walka z maja z Biggsem - była dużo cięższa - tam przeciwnik był trudniejszy [co można było zaobserwować choćby wczoraj] Tamta walka trwała 12 rund ta tylko 6 - nie zmienia to jednak faktu, że Adamek klasę pokazał - oby tak dalej :wink:

Awatar użytkownika
frazer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frazer » 16 paź 2005, 19:26

Wielkie ukłony dla Tomka Adamka poprostu rozłożył na łopatki tego Szwaba Michalczewski mógł by się od niego wiele nauczyć naprawde. :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 lis 2005, 14:15

Mam smutną wiadomość dla fanów Witalija Kliczki.
Z powodu kontuzji świetny Ukrainiec musi zakończyk karierę.

Mały skrót:
Na zawodowym ringu Kliczko wygrał 35 walk, w tym 34 przed czasem, i poniósł dwie porażki. Ostatni pojedynek stoczył 11 grudnia 2004 roku, pokonując w Las Vegas przez techniczny nokaut w ósmej rundzie Amerykanina Danny'ego Williamsa.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 18 gru 2005, 8:20

Vałujev - Ruiz .
Była to najśmieszniejsza walka jaką widziałem .
Malutki Ruiz , który jeszcze niedawno wygrywał z Gołotą z olbrzymem z Rosji . Ruiz przy Vałujevie wyglądał jak dziecko , jego ambicja i ruchliwość w ringu z każdą rundą malała , w ostatnich rundach widziałem tylko próbe uderzenia Rosjanina i po ciosie klejenie się do niego .
Vałujev nic oprócz swoich olbrzymich gabarytów nie zaprezentował . Walczył praktycznie jedną lewą ręką bo prawej używał bardzo rzadko .
Mimo to Vałujev został mistrzem świata WBA . Jedno jest pewne ten pas będzie mu bardzo trudno odebrać , gdyż bardzo ciężko go trafić przy 147 kg wagi .
Ostatnio zmieniony 18 gru 2005, 12:51 przez fala, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 18 gru 2005, 10:53

No ruska bedzie trudno powalić.
Wygladał tak troche jak mutant jakiś :lol:
No i gabaryty ma potęzne.
Choć moze Endrju by sie z nim zmierzył :wink:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 19 gru 2005, 12:07

Ogladalem walke. Byla nawet wyrownana. :)
Sam liczylem punkty i wyszlo mi 118:117 dla Vałujeva, ale szkoda mi Ruiza. Gdyby mial troche dlurzsze rence to muglby wygrac. Ostatnia runda byla najbardziej zacieta, zreszta zawsze tak jest. :twisted:
Walka odbyla sie w Berlinie i nie bylo tego szolu emocji kibicow jakie zawsze ma miejsce na ringach w USA. :arrow:
Z tego wsystkiego najbardziej zapamietalem dwie sprawy i zadna nie ma nic wspolnego z walka. :!: :?: :!:
1) Don King jest dalej taki sam. Chce przez to powiedziec ze jak go widzialem w latach 70 (w telewizji) to byl taki sam. Te samo zachowanie i te wlosy odrobine siwe. :roll:
2) Nie wiem kto to byl, mam na mysli tego kolesia z wasem ktory zabral Vałujevi Pas Mistrzowski po walce. Pewnie to byl trener Ruiza ktory nie mogl sie pogodzic z porazka. :oops: Przez moment przypominal mi naszego Lecha Walase :roll: . Dostal malego sierpowego od innego kolesia (chyba trenera Valujeva) ktory sie wkorzyl ze zabrano pas swieerzo zdobyty przez jego goryla. :twisted:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 mar 2006, 8:40

Krzysztof Wlodarczyk pokonal wczoraj na punkty Mayfielda i Diablo ma juz 2 pasy mistrzowskie :) Przed walka wszyscy zapowiadali ze bedzie to najtrudniejsza walka Polaka na ringu zawodowym i taka byla....Wygrana z Mayfieldem daje przepustke Wlodarczykowi do walki z Virgillem Hillem. Brawo dla Krzyska :!:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 26 mar 2006, 10:56

To jest dobra wiadomosc dla fanow polskiego boksu. :) To juz jest 35 zwycieztwo Krzyska na zawodowym ringu i zapowiada sie ze bedzie staral sie o wiecej. Wygral na punkty 106:103, 106:102 i 107:101.
Martinho pisze:Wygrana z Mayfieldem daje przepustke Wlodarczykowi do walki z Virgillem Hillem.
No tak, ale na razie trzeba bedzie poczekac. Napewno stoczy jeszcze jakies pojedynki zanim zmierzy sie z Hillem. :)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 26 mar 2006, 12:07

Brawo dla Włodarczyka za "zwycięstwo", ale... powiedzmy sobie szczerze! Werdykt sędziów jest niesprawiedliwy :!: Amerykanin był wczoraj lepszym bokserem i Krzysztof na pewno nie zasłużył na zwycięstwo. Decyzja krzywdząca Mayfielda.

Kto oglądał walke powinien się ze mną zgodzić... :?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 mar 2006, 12:08

Martinho pisze:Krzysztof Wlodarczyk pokonal wczoraj na punkty Mayfielda
A wg Was kto był lepszy na ringu (tylko szczerze)? Bo werdykt był dla mnie duzym zaskoczeniem :shock: Nawet komentatorzy przed ogłoszeniem zwycięzcy mówili że Mayfield wygrałby w USA. To skoro tam okazał by się lepszy to czemu w Polsce przegrał? I dlatego nie boksuję :P bo to ogłaszanie zwycięzcy prawie zawsze jest krzywdzące. Lepszym jest ten który boksuje u siebie w kraju lub jego promotor jest bardziej wpływowy. :shock: Diablo prawie wcal nie oddawał ciosów (było ich średnio gdzieś tak ok do 5 na rundę) tylko prezentował nam takiego chodzonego, cały czas się czaił i nic z tego nie wynikało. Widać było że nie miał pomysłu na przebicie się przez długie ramiona Amerykanina i całą walkę próbował coś wykombinować ale chyba sam nie wiedział co. A Amerykanin szybkimi i może nie najmocniejszymi ciosami nawalał Polaka. Nawet po końcowym gongu po zachowaniu Polaka wydawało mi sie że nie wierzył on w wygraną, trener też jakiś wielce szczęśliwy nawet po ogłoszeniu werdyktu nie był :? Ja jak oglądałem walkę to prawie zasnąłem bo była ona bardzo nudna a jeden z 'ekspertów' Borek zachwycał się pojedynkeim :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”