Euro 2024 - 1/2 finału - Strona 7

Knajpa | Składy
Grupa A | Grupa B | Grupa C | Grupa D 🇵🇱 | Grupa E | Grupa F
1/8 | 1/4 | 1/2 | FINAŁ EURO 2024
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 lip 2024, 9:08

moody pisze:
09 lip 2024, 22:56
nie no tego olmo i ruiza to od razu na badania antydopingowe powinni brac. pressuja ich tam wlosi, chorwaci, niemcy, francuzi a ci wyjebane se klepia jakby z przedszkolakami grali
No właśnie, Yamal piękna bramka, ale jednak ta pomoc zrobiła robotę. Często się mówi, że Francja to mogłaby 4 jedenastki wystawić, a ta najsłabsza dalej biłaby się o zwycięstwo, ale jak niektóre kraje cierpią chronicznie na brak klasowej "9", tak trochę nie widzę, żeby we Francji pojawił się jakiś sensowny ofensywny pomocnik. Swojego czasu mówiło się o tym Cherki z Lyonu, pojęcia nie mam, jak gra, ale może on odpali.

olivstone
Skład B
Skład B
Reputacja: 4
Kibicuję: FC Barcelona

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olivstone » 10 lip 2024, 9:54

Bardzo mi się podoba ten młody skład Hiszpanii. Zdecydowanie zasługują na tytuł. A Francja słabiutko - strzelili w całym turnieju tylko dwie bramki, w tym jedną podczas rzutu karnego z nami...

A

olivstone
Skład B
Skład B
Reputacja: 4
Kibicuję: FC Barcelona

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olivstone » 10 lip 2024, 9:56

dias pisze:
09 lip 2024, 22:44
Moim zdaniem to całkiem niezły mecz. Bramki były, akcje są, w nieprzesadnej liczbie, ale są. U Hiszpanów chyba lekko zaciągnięty ręczny (zmęczenie? Bo raczej nie "defensywka", powiedziałbym, że minimalnizm), Francuzi jakoś niespecjalnie się odnajdują w tym składzie, nawet zmiany niewiele wniosły (poza rajdami Barcoli).
W fazie pucharowej to według mnie był najlepszy mecz, przynajmniej pierwsze 30 minut. Francja przynajmniej się trochę tu starała.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 10 lip 2024, 11:37

olivstone pisze:
10 lip 2024, 9:54
Bardzo mi się podoba ten młody skład Hiszpanii. Zdecydowanie zasługują na tytuł. A Francja słabiutko - strzelili w całym turnieju tylko dwie bramki, w tym jedną podczas rzutu karnego z nami...

A
Czy ja wiem czy taki mlody. Francja miała młodszy.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 10 lip 2024, 13:09

Fajnie wygląda ta Hiszpania, duży plus za grę, gdzie da się ich oglądać bez zażenowania, ale niech to będzie podsumowanie tego turnieju, gdzie wyróżniasz pojedynczą kadrę na tle pozostałej mizerii. Dramatyczny jest poziom tego EURO, a głównie dzięki Hiszpanii idzie mu wystawić ocenę większą niż 0/10.
Z tego co śledzę, oglądam jakieś skróty i sobie co nieco czytam, też oglądając wczorajszy mecz cieszę się, że Hiszpanie awansowali do finału (z tego, że nasza francuska kolonia szybciej wróci do Madrytu też ofc), teraz niezależnie z kim zagrają w finale, oby go wygrali, choć wygrana Holendrów byłaby mi totalnie obojętna (tak, zgadza się, chodzi tylko o brak złota dla Brytoli).
Osobny akapit dla Yamala, młody albo będzie zajechany przez natłok meczów i skończy jak Fati, albo będzie geniuszem, nic pomiędzy IMO. Od czasów młodego Mbappe w Monaco nikt nie robił na mnie takiego wrażenia z tych nastolatków wchodzących do dorosłego futbolu.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 10 lip 2024, 14:27

Tylko ja mam wrażenie że ludzie przesadzają z tym "tragicznym" turniejem? Nie jest to Euro, które rzuca na kolana, ale mam wrażenie że głównie przez pryzmat Francji i Anglii trochę umniejsza się temu turniejowi.

Ogólnie nie jest tak źle, początek fajny, faza grupowa była spoko, trochę jest zawód w tych najważniejszych meczach, ale sporo było spotkań które trzymały w napięciu. Nie nazwałbym jakoś wybitnie słabym tego euro

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 10 lip 2024, 14:48

Hersk pisze:
10 lip 2024, 14:27
Tylko ja mam wrażenie że ludzie przesadzają z tym "tragicznym" turniejem
Może przesadzam, ja ogólnie jestem reprezentacyjnosceptykiem co pewnie już większość zdążyła zauważyć, może jest to spowodowane tym, że piłka klubowa > piłka narodowa, a rozpływanie się nad talentem Ardy Gulera niedzielnymi wieczorami na Sadar > oglądanie kunsztu taktycznego Garetha Southgate'a, i finalnie ten zimowy turniej w Katarze nie był taki zły, bo raz - piłkarze ewidentnie bardziej wypoczęci, dwa - większa możliwość oglądania spotkań, bo będąc szczerym wolę sobie wyskoczyć z domu teraz niż tracić wieczór (tym bardziej weekendu) i oglądać mecz EURO, a jednak zimowy wieczór w środku tygodnia to raczej nie jest pora na wyjście z domu przy tej polskiej pizgawicy.
Przy obecnym turnieju do zapamiętania po latach MOŻE będzie fajnie grająca Hiszpania, ale chyba nic poza tym. Fakt, faza grupowa była okej, ale finalnie po jakimś czasie wspomina się głównie te najważniejsze mecze, czyli fazę pucharową i jej ostatnie etapy, tak patrząc na turnieje, które już w miarę świadomie oglądałem, dogrywka Turków z Chorwatami na EURO08, zajebisty Urugwaj na MŚ2010, gwałt na Brazylii na MŚ2014, JE Aaron Ramsey na EURO16, finał MŚ2022, z aktualnego turnieju nie wyciągnę nic, ale to jak pisałem, nie grzeje mnie absolutnie piłka na poziomie reprezentacyjnym poza występami Urusów, więc nie jestem pewnie do końca obiektywny, gdzie większe emocje daje mi gol w doliczonym czasie Lucasa Vazqueza na Mendizorrotzie na wagę trzech punktów, a nie nudne mecze Portugalczyków czy Francuzów, gdzie np. wokół tych pierwszych zbudowano wiadomo jaką narrację po eliminacjach, a potem otrzymujemy taki a nie inny paździerz.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 10 lip 2024, 14:49

Narzekania na turniej i zbyt dużą liczbę szachów zaczęły się gdzieś w 1/8 finału. Wtedy w 8 meczach padło 19 bramek. W 2020/1 było to 29. Bramki nie są tożsame z poziomem, ale jest w tym to logika jak ciepło był odbierany tamten turniej a jak ten.

Na pewno nie ma co pisać, że Hiszpania uratowała nas przed Francją w finale, bo też nie pokazali wczoraj zbyt wiele w drugiej połowie. Największym pozytywem meczu jest to, że zamiast kolejnej samobójczej bramki, gola otrzymał chorwacki Hiszpan.

Awatar użytkownika
Milena
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 36
Kibicuję: Celta Vigo Wisła Płock

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milena » 10 lip 2024, 16:23

Stawiam dziś na Anglię

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 lip 2024, 16:27

matt_ pisze:
10 lip 2024, 14:49
też nie pokazali wczoraj zbyt wiele w drugiej połowie.
na dobrą sprawę to nie musieli tego robić bo po co? Było prowadzenie i wystarczyło im jedynie tego nie wypuścić. To Francja musiała coś z tym faktem zrobić i nie zrobili kompletnie nic. Simon w zasadzie bezrobotny w drugiej połowie.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 10 lip 2024, 16:32

Milena pisze:
10 lip 2024, 16:23
Stawiam dziś na Anglię
Oby przeczucie podobne jak wczoraj z Helsinkami.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 lip 2024, 17:17

Zostaly dwa mecze delektujmy sie nimi.
Jestem bardzo ciekawy dzisiejszego spotkania a szczegolnie wystepu angielskiego Rui Costy Pickforda ktorego na pewno bedzie czekac duzo rozgrywania. Taki styl gry inspiruje bo w nocy Martinez i Argentyna probowali go kopiowac. Trzeba przyznac ze bramkarz albicelestes zachowywal jeszcze wiekszy spokoj niz Pickford i naprawde piescil te pilke stopa niemal do znudzenia jednak bylo malo grania wszerz no i mistrzowie swiata strzelili dwie bramki co wzudzilo pewien niesmak na trybunach szczegolnie wsrod wyrobionej kanadyjskiej publiki.
Jezeli wolno mi marzyc to chcialbym zeby synowie Albionu nawiazali do swojego opus magnum czyli spotkania z Islandia ktore odbylo sie tuz przed Euro.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 10 lip 2024, 17:58

Delpiero14 pisze:
10 lip 2024, 16:27
na dobrą sprawę to nie musieli tego robić bo po co? Było prowadzenie i wystarczyło im jedynie tego nie wypuścić. To Francja musiała coś z tym faktem zrobić i nie zrobili kompletnie nic. Simon w zasadzie bezrobotny w drugiej połowie.
No i prawidłowo, ale ciężko ich za to chwalić, zwłaszcza że z Niemcami też się wycofali i ci skorzystali tylko raz.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 10 lip 2024, 18:38

matt_ pisze:
10 lip 2024, 17:58
Delpiero14 pisze:
10 lip 2024, 16:27
No i prawidłowo, ale ciężko ich za to chwalić, zwłaszcza że z Niemcami też się wycofali i ci skorzystali tylko raz.
wczoraj akurat to byl pokaz tego, jak nalezy grac z korzystnym wynikiem. bez nadziewania sie na kontry i bez cofniecia sie we wlasne pole karne. ktos tam wyzej wspomnial, ze nie rozumie podejscia francuzow ktorzy nawet w koncowce nie wygladali jakby im zalezalo na wyrowananiu, ale to wlasnie zasluga hiszpanow, ze francuzi wiekszosc meczu walczyli nie o to, zeby strzelac hiszpanom gole, tylko zeby w ogole wziac im pilke

z niemcami co innego, tam hiszpanie mieli wiecej szczescia niz rozumu, bo bo sciagnieciu mudzinow ze skrzydel dali sie zdominowac strasznie

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Euro 2024 - 1/2 finału

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 10 lip 2024, 21:08

Jakas taka dziwna ta interwencja Pickforda

ODPOWIEDZ

Wróć do „EURO 2024”