Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 11 lip 2024, 10:23
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 11 lip 2024, 13:35
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 lip 2024, 15:57
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 lip 2024, 18:05
bez kitu, tez mam mega sentyment do tego turnieju, drugi w zyciu ogladany po euro 2000. siedzialo sie i ogladalo po nocach ukradkiem zeby rodzice nie widzieli. jak to abstrakcyjnie brzmi z dzisiejszej perspektywy. zarywanie nocek dla jakichs anonimowyh zawodnikow. nie wiem, czy to byla kwestia dzieciecego entuzjazmu, czy bardziej kwestii popytu/podazy pilki w tv, bo o regularnym ogladaniu klubowej pilki co tydzien moglem wtedy jedynie pomarzyc i bralo sie to, co bylosickstick pisze: ↑11 lip 2024, 15:57Jezu, ten sukces Kolumbi na Copa to było 23 lata temu Pamiętam to jak wczoraj, miałem 10 lat, nie wiedzieć czemu w nocy/wczesnym rankiem puściłemTV a tam... mecze. Kolumbia z kapitalnym Victorem Aristizabalem, Meksyk z Jesusem Arellano, Konstaryka z Wenchopem, fatalna Brazylia będąca w gigantycznym kryzysie, która poza słabym turniejem drżała o to by w ogóle wejść na mundial (który rok później wygrali ), Argentyna zdaje się nie przyjechała przez to że w Kolumbii była wojna. Świetnie mi się to oglądało, później żadna Copa nie zrobiła już na mnie żadnego wrażenia.
sickstick pisze: ↑11 lip 2024, 15:57Jak wygra Argentyna, to Messi włączy się do wyścigu o ZP? Wczoraj Laskowski rzucił apropo Bellinghama, że wygrana w EURO będzie ważnym argumentem dla jego ewentualnej ZP i nie powiem mocno mnie to wszystko rozśmieszyło. No OK strzelił piękną bramkę ze Słowacją, bez której Anglii nie byłoby już w turnieju, ale prawda jest taka że gość ch*ja gra, przy takim Sace, Fodenie czy nawet młodziutkim Mainoo wygląda jak przeciętniak do uzupełnienia składu, a jeśli koledzy wygrają mu EURO to nagle zacznie być faworytem do tytułu najlepszego piłkarza świata
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 11 lip 2024, 19:00
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 lip 2024, 20:43
Sergek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 lip 2024, 21:55
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 13 lip 2024, 22:36
Też pamiętam jak oglądałem te mecze nad ranem,ale to było ok 98 r chwilę po powrocie do domu.Twarożku nie było,ale odbijało mi się mocno wódką lub spirytusemZygmunt-1 pisze: ↑11 lip 2024, 19:00Też skojarzyłem, że chyba oglądałem za dzieciaka jakieś mecze CA 2001. Turniej był chyba transmitowany na TVP, a rano około 8-9 na jedynce lub dwójce były powtórki. Pamiętam, że byłem u dziadków na działce, jadłem kanapki z twarożkiem w łóżku i oglądałem kompletnie nieznanych mi zawodników![]()
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 14 lip 2024, 12:52
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 14 lip 2024, 15:53
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 14 lip 2024, 16:50
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 lip 2024, 1:53
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 15 lip 2024, 2:17
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 15 lip 2024, 2:19