Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 197

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 mar 2006, 13:08

Martin Pellegrino pisze:Co do bramkarza to możnaby pomyśleć jeszcze o de Sanctisie

De Sanctis niezły. Już kilkakrotnie Udinese ratował, a większość bramek padała raczej z winy obrońców. Ja jednak pozostaje przy Freyu :] licze, że to on zastąpi kiedyś Toldo w bramce. A może pojawi się jakiś nowy młody i dobry bramkarz :?: :] wtedy nie będzie wyjścia :wink:
Martin Pellegrino pisze:Mancio jest u nas już drugi sezon (chyba się nie mylę co? poprawcie jakby co ) i nie zdobył mistrzostwa. Ba, nie był nawet bliski tego.

Drugi sezon. Ale faktycznie, że nawet nie był bliski mistrzostwa. O ile tu gra wygląda dobrze to strata do rywali ciągle jest duża. W przeciwieństwie do Coupera. Styl fatalny, ale brakowało szczęścia jak w pamiętnym sezonie 2001-2002. Może do trzech razy sztuka :?: :>
Ale wywalenie Manciniego było by błędem. Co prawda narazie nie ma jeszcze oczekiwanych wyników, ale dajmy mu czas. Nie wszędzie się zdarza tak jak z np. Benitezem i Liverpoolem, że po pierwszym sezonie drużyna wygrywa LM. Jeszcze nie skończył się ten sezon, więc może Inter nas czymś zaskoczy. Nawet jeśli nic nie wygramy to dajmy czas Manciniemu przynajmniej do następnego roku. Wtedy przyjdzie czas na oceny i skutki jego pracy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 mar 2006, 13:23

Mi się wydaje, że odejście lub zostanie Manciniego powinno zależeć tylko i wyłącznie od wyników w tym sezonie. Jeżeli zdobędzie PW i dojdzie do finału LM to zostaje. Jeżeli to się nie uda to odchodzi. Jest jeszcze sprawa drugiego miejsca w lidze ale to według mnie już przegrał, wczoraj właśnie. Dużo osób pisze, że nowy trener to budowanie nowej drużyny i prawdopodobnie kolejny sezon w plecy. Ja jednak jestem innego zdania. Jeżeli trener jest dobry to nie potrzebuje dwóch lat na poznanie i ułożenie zespołu (tylko czasu miał Mancio). Wystarczy spojrzeć na Capello czy Murinho którzy w pierwszych swoich sezonach zdobyli mistrzostwa.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 26 mar 2006, 13:46

Zico_FCI pisze:Jeżeli trener jest dobry to nie potrzebuje dwóch lat na poznanie i ułożenie zespołu
Jeśli trener jest dobry to tak. Ale patrząc z perspektywy ostatnich lat to nigdy nie mieliśmu szczęścia do trenerów. Lippi przeszedł z Juventusu, z którym święcił sukcesy, ale w Interze się nie sprawdził. Couper też dobrze sobie radził w Hiszpanii, a u nas jakoś niebardzo.
Zico_FCI pisze:Wystarczy spojrzeć na Capello czy Murinho którzy w pierwszych swoich sezonach zdobyli mistrzostwa.
Kogo byś zaproponował na stanowisko szkoleniowca Interu?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 mar 2006, 14:24

:arrow: HITZFELD jedyny godny uwagi trener swietny taktyk .... na drugim planie Martin O 'Neal

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 mar 2006, 21:57

Takie coś znalazłem.

Zestawienie przedstawiające jak kształtują się sympatie kibicowskie w całych Włoszech.

Ta tabelka przedstawia sytuację w poszczególnych latach:
Obrazek

A te według podziału na regiony Włoch:

- pod kątem miejsca zamieszkania kibiców poszczególnych klubów:
Obrazek

- i tego komu kibicują w każdym z regionów:
Obrazek

:wink: Ciekawe co na to Zaza :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 mar 2006, 22:09

Zico_FCI pisze:Zestawienie przedstawiające jak kształtują się sympatie kibicowskie w całych Włoszech.

A co to ma do dyspozycji tych zespolow :?: Mimo ze Inter ma wiecej kibicow jest gorszy od Milanu i to wcale nie minimalnie , to samo Fiorentiny i Napoli...Ciekawe zestawienie jednak nie powiem...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 mar 2006, 22:14

Martinho pisze:A co to ma do dyspozycji tych zespolow
:lol: :shock:
A czy ja pisałem, że ma coś do dyspozycji ? Puknij się lepiej w głowę a jak nie wiesz o co chodzi to się nie udzielaj...
Ostatnio zmieniony 26 mar 2006, 22:20 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 mar 2006, 22:18

Ja bym wolal zobaczyc zestawienie na przyklad pod wzgledem wyksztalcenia.
Wole 1 rozsadnego i wiedzacego o czym pisze fana niz 20 oddanych ale nieobiektywnych dzieciakow krzyczacych Forza.

Bo liczy sie jakosc a nie ilosc.PiS tez wygral wybory ale zrobil to glosami plebsu ludzi z co najwyzej srednim wyksztalceniem i moherowych beretow.

Abstrahujac od tego widac wyrazna przewage Starej Damy.Ciekawe ze Milan w latach kryzysu mial wiecej kibicow niz teraz.Ale to i tak nie ma znaczenia ja ogladam sie tylko na siebie.Chociaz Zaza pewnie powie inaczej i dowiedzie z tych tabelek ze to Milan ma najwieksza ilosc fanow :]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 mar 2006, 23:31

Chlopaczek pisze:Ja bym wolal zobaczyc zestawienie na przyklad pod wzgledem wyksztalcenia.
Wole 1 rozsadnego i wiedzacego o czym pisze fana niz 20 oddanych ale nieobiektywnych dzieciakow krzyczacych Forza.

Dokładnie. Przecież ankieta mogła być przeprowadzana także w szkołach podstawowych :roll: nie ma więc większego sensu brać na poważnie takie statystyki, bo równie dobrze możemy zaobserwować w ostatnim roku wzrost liczby "fanów" Barcy czy Chelsea. Dlatego z Juve także sympatyzuje najwięcej ludzi bo trzeba przyznać, że ostatnie lata należą do nich we Włoskim futbolu. Choć przyznam, że ja w szkole podstawowej nie myślałem o czym innym jak o Internazionale 8) Ale wiadomo jeden od małego aż po grób, drugi w przypadkach sukcesu i papa.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 26 mar 2006, 23:39

Sero pisze:. Dlatego z Juve także sympatyzuje najwięcej ludzi bo trzeba przyznać, że ostatnie lata należą do nich we Włoskim futbolu.

piperzysz źą. Gdyby chodzilo o sukcesy to Inter mialby najwyzej 5 %. Zreszta ta tabela pokazuje wyniki z ostatnich 15 lat, gdzie Milan i Juventus, mniej wiecej zdobywali tyle samo, a jednak Milan ma o wiele mniej kibicow.

Chlopaczek pisze:Ja bym wolal zobaczyc zestawienie na przyklad pod wzgledem wyksztalcenia.

Co innego bys mowil gdyby to Milan prowadzil w tej tabeli.

Swoja droga, to Mister B. wiedzial co robi, wypozyczjac Abbiatiego do Juve. Spory elektorat.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 mar 2006, 23:59

Lakier pisze: Co innego bys mowil gdyby to Milan prowadzil w tej tabeli.
Dobrze ze znasz mnie lepiej niz ja sam Lakier.Mi to zwisa ktora druzyna ma najwiecej kibicow we Wloszech.Nigdy sie nie wyklocalem o to jakby to byla najwazniejsza sprawa (a odnosze wrazenie ze dla niektorych jest).Najbardziej krzyczac ci ktorzy nie postawili nawet nogi w Italii.

Poza tym jak mam odczytywac procentowy spadek fanow Milanu?Prawdziwy fan porzuca kibicowanie druzynie ktora wybral?To nie jest fan tylko wlasnie dzieciak krzyczacy forza.Tacy fani kompletnie nic dla mnie nie znacza juz abstrahujac od tego ze to ile ktory zespol ma fanow w danym kraju tez mnie nie rusza.Sam sobie jestem wyznacznikiem.Nie potrzebuje do tego jakis procentow.Poniewaz te zestawienia nie oslabiaja mojego przywiazania do Milanu ani go tym bardziej nie umacniaja bo mocniej juz przywiazany byc chyba nie moge niz jestem obecnie :)

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 mar 2006, 8:36

Lakier pisze:piperzysz źą. Gdyby chodzilo o sukcesy to Inter mialby najwyzej 5 %. Zreszta ta tabela pokazuje wyniki z ostatnich 15 lat, gdzie Milan i Juventus, mniej wiecej zdobywali tyle samo, a jednak Milan ma o wiele mniej kibicow.

Nie rozumiesz, że ta ankieta była również przeprowadzana w szkołach gdzie kibicami mogą byc 10 letnie dzieci :?: :roll: Przecież gdy bierzemy takich kibiców to nie dziwne, że jedna drużyna ma przewage nad drugą. Choć nie wiem co ich tak przyciaga do Juve :roll: może kolory :lol: Co do przewagi Interu nad Milanem to widać, że Nerazzurri mają wiernych fanów którzy z drużyną są od lat. Nie ma wielkich sukcesów, ale są wielkie tradycje dzieki którym klub przyciąga fanów. Co to za fan który z drużyną jest tylko podczas sukcesów :?:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 mar 2006, 9:45

Sero pisze:Nie rozumiesz, że ta ankieta była również przeprowadzana w szkołach gdzie kibicami mogą byc 10 letnie dzieci Przecież gdy bierzemy takich kibiców to nie dziwne, że jedna drużyna ma przewage nad drugą. Choć nie wiem co ich tak przyciaga do Juve może kolory Co do przewagi Interu nad Milanem to widać, że Nerazzurri mają wiernych fanów którzy z drużyną są od lat. Nie ma wielkich sukcesów, ale są wielkie tradycje dzieki którym klub przyciąga fanów. Co to za fan który z drużyną jest tylko podczas sukcesów
Aha, czyli przewaga kibiców Juve nad Interem i Milanem bierze się z tąd, że kibicami Juve sa dzieci, debile itd, natomiast przewaga Interu nad Milanem wynika z przywiązania kibiców do klubu. Super.
Sero pisze:Milanem to widać, że Nerazzurri mają wiernych fanów którzy z drużyną są od lat. Nie ma wielkich sukcesów, ale są wielkie tradycje dzieki którym klub przyciąga fanów
Racja, podobno ludzie konsolidują się ze sobą podczas niepowodzeń i biedy.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 mar 2006, 11:04

Bosh. O co wam chodzi? Zico poprostu chciał pokazać jak się rozkłada popularność klubów we Włoszech, a wy zaraz przypisujecie Juventusowi, że ich kibice to dzieci. Takie badania trzeba przyjąć z lekkim przymrużeniem oka. PO też miała wygrać wybory, ale jakoś im nie wyszło. Logiczne jest, że Juventus ma najwięcej kibiców we Włoszech bo to jest towar eksportowy Calcio od początku jej istnienia. 28 (prawda?) tytułów mistrza kraju zobowiązuje do tego zby mieć największą rzeszę kibiców. W Hiszpanii teraz FCB gra dobrze, ale i tak Real jest klubem posiadającym największą liczbę kibiców. Nie tylko w Hiszpanii, ale i na całym świecie. Wspomniani Królewscy dobrze o tym wiedzą, że kibice są potrzebni. Ich wyjazdy do Azji, czy Ameryki przysłóżyły im nowych fanów, a co za tym idzie pieniądze. To tyle o kibicach.

W środę czeka nas mecz w LM. Mancini w swoim stylu powiedział, że nie ma większych problemów. Zawodnicy są wspaniale przygotowani kondycyjnie i jedyne czego brakowało ostatnio to bramek (filozof się z niego zrobił :lol:). Smuci mnie fakt, że najprawdopodobniej Imperatore zagra. Z taką formą drużyna tylko traci na jego bytności na boisku. Mancio powiedział, że nie ma co winić Adriano za to, że nie strzela bo to wina całej drużyny. Bez sensu. Dryżyna gra po to by stwarzać sytuacje strzeleckie, a napastnik by je wykańczać. Sytuacji z Parmą było dość sporo, a Adriano de facto zagroził bramce tylko raz (no może dwa).

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 mar 2006, 11:50

'Piotrek' pisze:Aha, czyli przewaga kibiców Juve nad Interem i Milanem bierze się z tąd, że kibicami Juve sa dzieci, debile itd, natomiast przewaga Interu nad Milanem wynika z przywiązania kibiców do klubu. Super.

Nie. Poprostu chodzi o małoletnich kibiców którzy z drużyną są najczęściej wtedy gdy jej idzie. Oczywiście nie chodzi o wszystkie dzieci bo są też takie co z drużyna są od malego aż po grób. Nie podważam tego, że Juve ma najwięcej fanów. Pewnie to, że Inter ma więcej fanów od Milanu także bierze się przez dzieci. Ale zobacz, że one raczej nie mogły pokochać Interu przez sukcesy - bo tych ostatnio niewiele. Większość z nich zostanie Nerazzurrimi na zawsze, choć nie muszą to być fani znający się dobrze na piłce. Starczy, że orientują się w rozgrywkach ligowych . Nie każdy musi być kibicem i znawcą.
A jak myślisz skąd ostatnio tylu fanów Chelsea :?: :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”