Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2181

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1076

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 25 lip 2024, 23:16

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 128
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 26 lip 2024, 8:04

gilardino11 pisze:Za pół roku rozejm na ruskich warunkach za rok pierwsze rozmowy a wigilię 2026 będziecie smażyć karpia na ruskim gazie, czego nie rozumiecie ? Wy naprawdę wierzycie w wykluczenie ruskich na amen? Nie znacie historii innych konfliktów zbrojnych i ich "życia po" ? I akurat żadna władza tego nie zmieni, UE wróci do interesów oficialnie dzień po podpisaniu paktu pokojowego. Nord stream'y już są w Gótowości
Wojna 1904-1905 między Rosją i Japonią doskonale do ukazuje. Rosja przegrała militarnie wojnę z Japonią, ale Rosja na drodze handlowo-dyplomatycznej odwróciła negatywne dla siebie skutki.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 lip 2024, 9:15

Hannibal pisze:
25 lip 2024, 23:16
Bez przesady. Kto był na granicy to wie. Ja osobiście spodziewałem się czegoś gorszego a w sumie jakby to napisać... No jest pokazany jakiś zarys zdarzeń, wojsko w tym filmie praktycznie nie uczestniczy a pokazywana jest SG. Z perspektywy czasu i ich zachowań względem wojska polskiego przez SG...
Ogólnie 3 lata temu to był armagedon nad którym nikt nie panował teraz jest to dzieki zabezpieczeniom dużo bardziej ogarnięte, dzięki perymetri każda próba jest "odchaczona" i taka grupka 20 osób robi 8 podejść na dobę i jest szansa że za każdym razem się odbije. Wtedy przechodziło 500 turystów dziennie i potrafili sami się zgłaszać do SG czy WP o azyl :angry2: W tym momencie są to pojedyncze jednostki . A ludzi na granicy jest połowe mniej

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 lip 2024, 9:15

Hannibal pisze:
25 lip 2024, 23:16
Bez przesady. Kto był na granicy to wie. Ja osobiście spodziewałem się czegoś gorszego a w sumie jakby to napisać... No jest pokazany jakiś zarys zdarzeń, wojsko w tym filmie praktycznie nie uczestniczy a pokazywana jest SG. Z perspektywy czasu i ich zachowań względem wojska polskiego przez SG...
Ogólnie 3 lata temu to był armagedon nad którym nikt nie panował teraz jest to dzieki zabezpieczeniom dużo bardziej ogarnięte, dzięki perymetri każda próba jest "odchaczona" i taka grupka 20 osób robi 8 podejść na dobę i jest szansa że za każdym razem się odbije. Wtedy przechodziło 500 turystów dziennie i potrafili sami się zgłaszać do SG czy WP o azyl :angry2: W tym momencie są to pojedyncze jednostki . A ludzi na granicy jest połowe mniej

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 26 lip 2024, 9:28

Uśmiechnięta zemsta, państwo z gówna

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 lip 2024, 12:15

Ja tak się zastanawiam tankując ostatnio olej napędowy cały czas nie mogę się doczekać zdjęcia tej ogromnej marży o ile tutaj było wojen na tym forum. Tymczasem zmiana prezesa nastąpiła marza chyba została albo jest nawet wyższa ! ( Obajtek widzisz to!?) No bo jak wytłumaczyć jeszcze niższą niż rok temu cenę baryłki ropy na giełdach a ceny np oleju napędowego są nawet o 20 groszy wyższe niż rok temu. Walka sekt politycznych trwa, ludzie się opluwają a politycy się z was śmieją i robią swoje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8580
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lip 2024, 12:25

gilardino11 pisze:
26 lip 2024, 12:15
Ja tak się zastanawiam tankując ostatnio olej napędowy cały czas nie mogę się doczekać zdjęcia tej ogromnej marży o ile tutaj było wojen na tym forum.
Łap: ,

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 lip 2024, 20:10

Nowe, uśmiechnięte elity KO :twisted:
Przy okazji - zawieszono Babiarza za interpretację Imagine zgodą z tą autora patrząc po wpisie na wiki. Za chwilę będzie czapa za myślozbrodnię, okno Overtona przesuwa się już niebezpiecznie w tym kierunku u nas.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1941

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 lip 2024, 7:08

No więc pan ppłk swoje stanowisko zawdzięcza poprzedniej władzy (2017) a któż to się z nim kłóci ? samuel perreira przechodził z tragarzami zupełnie przypadkiem :rotfl4:
Ciekawe ;)
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... le/4zjk1kf

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6537

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 lip 2024, 7:23

Prowokacja.

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 30 lip 2024, 11:36

Kwiatek odpolitycznia TVP i przy tym robi z siebie ofiarę czekając na przeprosiny od Babiarza xD Jest standardowa zagrywka, narzekanie na hejt i zasłanianie się z rodziną. Czekam jeszcze na jakąś rolke z pieskami w tle i będzie komplet :rotfl4: Dotychczas miałem go za normalnego gościa

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 lip 2024, 11:47

Babiarz jest postrzegany jako człowiek Kurskiego i chyba tylko czekano żeby dał pretekst nowej władzy do zawieszenia/wywalenia z pracy.
Wyszło mocno słabo,jest list poparcia od sportowców i dziennikarzy,ale nie podpisał go min Szpakowski który przeżył trochę podobną sytuację do Babiarza.Być może wtedy on nie ujął się za Szpakiem,wiec ten teraz zrobił to samo,do tego skoro obecna władza go przywróciła to raczej nie chciał robić nic przeciwko niej.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 lip 2024, 11:52

MazurXIII pisze:
24 lip 2024, 20:51

Ukraińskie służby podrzucają premierowi naszego kraju panienkę do łóżka a on nawet się z tym nie kryje. Pięknie.
Nie chce mi się,ale takie kurestwo trzeba odkłamywać :)
Po pierwsze na zdjęciu jest inna kobieta niż ta o której mowa(Pani ze zdjęcia zapowiedziała już kroki prawne)
Po drugie Pani która jest konsultantką społeczną Tuska została sprawdzona przez służby.
Zwykły pisowski trolling i obrzucanie gównem w sieci.Jeśli ktoś się złapie to świadczy to o nim samym ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3296

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 lip 2024, 12:32

Conrado pisze:
30 lip 2024, 11:47
Babiarz jest postrzegany jako człowiek Kurskiego i chyba tylko czekano żeby dał pretekst nowej władzy do zawieszenia/wywalenia z pracy.
Smiga tez troche inna wersja ktora kolportuje na przyklad onet. Babiarz mial byc zwolniony po odbiciu TVP z rak PiSu ale Kwiatkowski sie za nim wstawil pod warunkiem ze nie bedzie uprawial tego typu wycieczek politycznych (to nie jego pierwszy raz). Jak wiemy dal im pretekst i teraz dla mnie pozostaje pytanie otwarte czy zrobil to celowo.
Ja pierwotnie Babiarza bronilem i dalej uwazam ze tego typu cenzura nie powinna miec miejsca ale mozliwe ze zakulisowo dzialo sie o wiele wiecej a my widzimy tylko fragment obrazu.

Co do tej asystentki czy kimkolwiek ona jest to te akurat zdjecia z zacytowanego przez Ciebie twittu sa prawdziwe ale oczywiscie funkcjonariusze pisowscy dalej grzali temat i posuneli sie do przypisywania rozneglizowanych zdjec innej kobiety wlasnie tej Ukraince zeby jeszcze mocniej w nia uderzyc (a w zasadzie w Tuska bo wiadomo ze ta pani to druga Mata Hari). Potem musieli wpisy kasowac i przepraszac ale mozliwe ze sprawa skonczy sie w sadzie. Generalnie jak czasami sie mowi ze aborcja to temat zastepczy to nie wiem jak nazwac tego rodzaju rzeczy.

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 30 lip 2024, 14:01

[/quote]
Nie chce mi się,ale takie kurestwo trzeba odkłamywać :)
Po pierwsze na zdjęciu jest inna kobieta niż ta o której mowa(Pani ze zdjęcia zapowiedziała już kroki prawne)
Po drugie Pani która jest konsultantką społeczną Tuska została sprawdzona przez służby.
Zwykły pisowski trolling i obrzucanie gównem w sieci.Jeśli ktoś się złapie to świadczy to o nim samym ;)
[/quote]
Myślisz, że jakiś wiejski głupek się na to złapał?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”