Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 25 mar 2006, 18:29

No i piękny w Bundeslidze. Opłacałom się spędzić dwie godziny przed telewizorem :twisted: :P No i po 56 dniach bez bramki Ebi wreszcie trafia do siatki. No i wielki futbol pokazała Borussia, mam nadzieję, ze ta zwycięska passa będzie trwać dalej. Pierwszy-błąd De Jonga i niepilnowany Smoli trafia do siatki. 10 minut później trafia Benjamin Lauth. W drugich 45 minutach rządziła tylko BVB.najpierw Ailton i 2:1 a potem Rosicky, później Kringe=bramka weekendu :D , no i ponownie Rosicky. Chciało mi sie śmiac gdy zobaczyłem jak na czwartego gola strzelał Czech. Nie wiem po co Kirchsten wychodził w pole karne gości. Może liczył na gola 8) :P Dzisiaj szczerze powiedziawszy spodziewałem sie czegoś więcej od HSV. Zespół goni Bayern, który i tak sobie już zapewnił mistrzostwo, a Hamurgczyków goni Werder, który dziś rozgromił Hannover. No i cieszy gol i dwie asysty Smoliego, mam nadzieję, że razem z Borussią powędrują wyżej w tabeli :)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2006, 18:32 przez Woju83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 25 mar 2006, 18:30

Gomez pisze:szanowni zwolenicy CALCIO...watpie aby kiedykolwiek w waszej lidze odbyl sie mecz podobny do tego dzisejszego...
I kto to mówi... fan bundesligi... przedstawiciela... 0 drużyn :lol: w 1/4 LM :P do tego reprezentacja... Włochy 3-0 Niemcy (reprezentacja, Werder i Bayern) proszę Cię, nie wspominaj o Calcio :lol: Nie ma podstaw- marna napinka ;) :P

Co do meczu- nie widziałem, więc się nie wypowiem ;) ale cieszy fakt, że wreszcie Ebi się przełamał. Rosicky- on w dużej mierze stanowi o sile Borussii... aż szkoda, że nie trafił do Juve ;) :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 mar 2006, 18:43

Gomez pisze:szanowni zwolenicy CALCIO...watpie aby kiedykolwiek w waszej lidze odbyl sie mecz podobny do tego dzisejszego...

Nie przesadzaj. Pamiętasz kapitalny mecz Inter-Sampdoria w tamtym roku :?: ten mecz może buty wiązać :]
Widziałem tylko drugą połowe. Trzeba przyznać, że spotkanie stało na naprawde wysokim poziomie. Świetny mecz Ebiego.
Po pierwszej 1-1, a w drugiej Ailton zaczął strzelanie po świetnym dograniu Barbareza. Bośniak to wielka klasa mimo 35 lat. Natychmiastowa odpowiedź Borussi odegranie klatką Smolarka do Rosickiego i boomba w bramce :] piękny gol, ale najpiękniejszy miał dopiero nadejść 8) Kringe atomowe uderzenie z jakiś 35 metrów po długim słupku i piłka w bramce. Coś pięknego. Końcówka to wykowpywanie przez gospodarzy piłki w pole Borussi kilka kornerów i ... przy ostatnich dwóch bramkarz HSV wyszedł pod bramke rywala co wykorzystaki goście. Gol podobny do tego co zawinił VdV. Bramka Rosickiego i kolejna asysta Ebiego :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 mar 2006, 19:19

Gol na 4-2 był naprawdę smieszny. Rosicky jeszcze na 30 metrów przed bramka zaczął podnosić ręce w geście triumfu, potem aż sam się śmiał ze Smolarkiem że takiego gola sztrzelił. Bramka Kringe to prawdziwy majstersztyk. Gol życia. HSV jak widać nie powalczy już raczej o mistrza. BVB znów pokazało, że jest nieobliczalnym zespołem. Potrafi.a przegrac u siebie z Hannoverem 2-0 czy zremisowac z Mainz by wygrac na wyjeźdżie z van der Vaartami 4-2.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 25 mar 2006, 19:45

maestro pisze:
I kto to mówi... fan bundesligi... przedstawiciela... 0 drużyn :lol: w 1/4 LM :P do tego reprezentacja... Włochy 3-0 Niemcy (reprezentacja, Werder i Bayern) proszę Cię, nie wspominaj o Calcio :lol: Nie ma podstaw- marna napinka ;) :P
przeciez moje stwierdzenie w zaden sposob nie ubliza waszej ukochanej lidze... :roll: a z LM to faktycznie...bardziej z forma trafily Wloskie zespoly.
Sero pisze:

Nie przesadzaj. Pamiętasz kapitalny mecz Inter-Sampdoria w tamtym roku :?: ten mecz może buty wiązać :]
Widziałem tylko drugą połowe. Trzeba przyznać, że spotkanie stało na naprawde wysokim poziomie.
Vieri strzela w 90 i 92 :?: :idea: o ten chodzi?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 mar 2006, 19:51

maestro pisze:I kto to mówi... fan bundesligi... przedstawiciela... 0 drużyn w 1/4 LM do tego reprezentacja... Włochy 3-0 Niemcy (reprezentacja, Werder i Bayern) proszę Cię, nie wspominaj o Calcio Nie ma podstaw- marna napinka

Teraz to Ty ublizasz - fanom Bundesligi....I co z tego ze Seriea jest lepsza od Bundesligi :?: Jeszcze marniejsza napinka :roll:

Mecz Borussi dzisiaj byl rzeczywiscie bardzo dobry.Piekne bramki, duza ich ilosc, mnostwo sytuacji podbramkowych, gol Ebiego. Jdnym slowem majstersztyk ;)
Gomez pisze:Vieri strzela w 90 i 92 o ten chodzi?
O ten w ktorym Sampa do 87` prowadzila z Interem 2:0 a przegrala w koncowce 2:3...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 mar 2006, 19:53

Gomez pisze:Vieri strzela w 90 i 92 o ten chodzi?

0-2 dla Sampy
89' Martins, 91'Vieri, 93'Recoba
3-2 8)

Albo świetne derby Interu z Milanem z tego sezonu 8)
U was derby rzadko kiedy stoją na tak wysokim poziomie. A innych spotkań Calcio, które były emocjonujące jest całe dziesiątki :] Nie trzymaj się tak stereotypów

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 mar 2006, 23:24

Nie wiem o czym Wy tu rozmawiacie ale ja a do powiedenia że Borussia zagrała dzisiaj bardzo dobrze. W końcu Smolarek strzlił bramkę, ba miał dwie asysty przy bramkach Rosicky'iego. Piękna bramka Kringe i Rosicky'iego, ale Niemca mi się bardziej podobała. Straszne błędy obrony i przez to Hamburger stracił mecz. Fajna była mina Dolla, który wpuścił Ailtona, a ten strzelił bramkę, po czym Hamburger stracił dwie :lol: Niestety nie oglądałem pierwszej połowy, ale druga dostarczyła mi wiele emocji :) Fajna była czwarta bramka dla Borussi kiedy to Czech biegł do bramki z uniesionymi rękoma chociaż piłka jeszcze nie była w siatce ;) Gratuluje kibicom Borussi i życzę więcej takich meczy :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 26 mar 2006, 0:15

Martinho pisze:Teraz to Ty ublizasz - fanom Bundesligi
Moja odpowiedz, jako fana Calcio, była odpowiednia- przedstawiłem fakty, nie używając żadnego obraźliwego słowa :roll: Porównywanie jednego meczu Bundesligi do ogółu Serie A jest nie na miejscu. Nie miałem zamiaru nikogo obrażać i nie czuję się też obrażony przez Gomeza. Przykro mi, jeśli Ty poczułeś się obrażony przeze mnie :rozga: Nie miałem zamiaru, serio :wink:

Jeszcze raz gratuluję Borussii zwycięstwa, cieszy mnie ono tak samo jak Was :)

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 28 mar 2006, 18:23

I Doortmund stoi przed wielką szansą awansu do Pucharu UEFA. Następny mecz rozegrają ze swoją imienniczką z Monchegladbach. BVB soatnio rozegrała znakomite spotkania i wygrała z wiceliderem HSV 4-2 a Ebi znów trafił do siatki :) Za to druga Borussia przegrała ze słabym w tym sezonie Kaiserslautern aż 3-0. Liczę na wygrana lub remis dortmundczyków, są w tak dobrej formie, że szkoda aby przegrali. Po za chcą wyprzedzic Herthę, która jest lepsza tylko w stosunku bramkowym. Mecz w rundzie jesiennej wspominamy bardzo dobrze, ponieważ Smolarek rozegrał znakomite spotkanie i strzelił dwa gole :) Po za tym Hertha rozgrywa spotkanie z Vfb gdzie może paść remis :) A BVB goni Leverkusen oraz Stuttgart, więc szkoda aby spaść z tak dobrego miejsca :) No i oczywiście liczymy na Smoliego, aby i w tym weekendzie strzelił gola :) :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 mar 2006, 19:23

Woju83 pisze:I Doortmund stoi przed wielką szansą awansu do Pucharu UEFA. Następny mecz rozegrają ze swoją imienniczką z Monchegladbach. BVB soatnio rozegrała znakomite spotkania i wygrała z wiceliderem HSV 4-2 a Ebi znów trafił do siatki :) Za to druga Borussia przegrała ze słabym w tym sezonie Kaiserslautern aż 3-0. Liczę na wygrana lub remis dortmundczyków, są w tak dobrej formie, że szkoda aby przegrali. Po za chcą wyprzedzic Herthę, która jest lepsza tylko w stosunku bramkowym. Mecz w rundzie jesiennej wspominamy bardzo dobrze, ponieważ Smolarek rozegrał znakomite spotkanie i strzelił dwa gole :) Po za tym Hertha rozgrywa spotkanie z Vfb gdzie może paść remis :) A BVB goni Leverkusen oraz Stuttgart, więc szkoda aby spaść z tak dobrego miejsca :) No i oczywiście liczymy na Smoliego, aby i w tym weekendzie strzelił gola :) :wink:
Wolałbym BVB jak Herthę, bo BVCB ma perspektywiczny zespół i plany na przyszłość. Zobaczmy tylko, że w tej drużynie będa być może grać Smolarek, Frei, Valdez, Koller, Pieenar, Rosicky, Dede, Kehl, Buckley, Metzelder. Jeśli wswzystko się sprawdzi i nie odejdą.

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 28 mar 2006, 20:22

Właśnie dlatego lubię ten zespoł. Budowanie zespołu na młodych zawodnikach-to jest to 8)

Ebi pisze:Rosicky

Jest zdeterminowany aby odejść, ma podobno przejść latem do Atletico.

Ebi pisze:Valdez

Uwielbiam tego zawodnika. Ostatnio strzelił hat-ricka z Hanoverem 8) Chce odejść z powodu niezbyt pewnego miejsca w składzie, ale po takim występie dzialacze Bremy będą chcieli go sprzedać?Nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 mar 2006, 11:32

Woju83 pisze:Właśnie dlatego lubię ten zespoł. Budowanie zespołu na młodych zawodnikach-to jest to 8)

Ebi pisze:Valdez

Uwielbiam tego zawodnika. Ostatnio strzelił hat-ricka z Hanoverem 8) Chce odejść z powodu niezbyt pewnego miejsca w składzie, ale po takim występie dzialacze Bremy będą chcieli go sprzedać?Nie wiadomo.
Przecież jeden mecz nie decyduje o miejscu w składzie. Już kibice zapomnieli niektóre żenujące występy tego piłkarza jak np. w meczu z Barcą na Weserstadionie gdzie nie trafiał do bramki w takich sytuacjach, że przedszkolaki trafiają? To dość himeryczny poiłkarz, raz gra świetnie, raz nie trafia do pustej bramii z 5 metrów. Na BVB jednak wystarczy.

bvb_all
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bvb_all » 12 kwie 2006, 14:10

Może kogoś zainteresuje:

Szalik
http://allegro.pl/item98074886_szalik_b ... azja_.html

Pozdrawiam

Może i kogoś zainteresuje... :roll: Szlag człowieka trafia :? http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=514&start=180
//maestro

Awatar użytkownika
Baraneq
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baraneq » 11 cze 2006, 17:09

witajcie. Ja też lubie BVB :P ... Myślę ,że niepotrzebnie sprzedawali kilku kluczowych graczy , ale sprzedarz , np: Rosicky , to była potrzebna dla jego dobra. Powinni się wzmocnić kilkoma zawodnikami , np: Nikola Zigic (napastnik) lub Carlos Tenorio (napastnik )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”