Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 71

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
38%
#TeamProbierz
4
19%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
9
43%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 mar 2006, 16:05

cloner pisze:chyba Janas cos gadal, ze sprawdzi mlodych
gadał też że nie weźmie na mundial tych co nie graja u siebie w klubach ... czyli Dudka, Kosowskiego, Krzynówka, Mili - zobaczymy jaki jest słowny i czy nalezy wierzyć we wszystko co mówi Janosik

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8801
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 mar 2006, 16:09

fieldy - gadal tak, zeby oni jak walczyli na treningach, zeby probowali jednak wskoczyc do skladow, ale niestety im sie nie udalo :evil:
i obawiam sie, ze i Dudka, i Mile Janas wezmie na Mundial :evil:

bo Kosowski jednak po kontuzji zaczal grac w Southamptonie :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 mar 2006, 16:14

A co w kadrze robi Jenen :?: Nawet jesli jest to druga reprezentacja, to on na miejsce w niej po prostu nie zasluzyl. Powolalbym tez Kikuta z Amiki, mozna by go sprawdzic na prawej pomocy. Dudek i Kosa pojada na 100%. Mila podobno szuka klubu w Norwegii, ale IMHO na mundial nie powinien jechac.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 mar 2006, 18:32

makis pisze: Mila podobno szuka klubu w Norwegii, ale IMHO na mundial nie powinien jechac.

A kto ma jechać :?: Polska to nie Brazylia. U nas nie ma 10 piłkarzy na jedną pozycje godną reprezentanta Polski. Mila powinien znaleźć klub i jechać na MŚ. Innej opcji jak narazie nie widzę.
Co do Dudka to mimo siedzenia na ławce powinien jechać jako dobry duch kadry. Przecież i tak dwójka bramkarzy pojedzie na finały tylko w roli kibiców (wykluczając przypadki) i z doświadczenia zebranego w poprzednich mistrzostwach mógłby odpowiednio nastawić do gry dwóch innych bramkarzy. Wszystko jednak ma dwie strony i zamiast Dudka mógłby pojechać np. młody Fabiański aby poczuć tę atmosfere, która na przyszłośc mogłaby zaprocentować. O ile oczywiście wygra rywalizacje z Kuszczakiem :twisted:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 mar 2006, 20:50

Mecz bez tempa, bez ambicji, poza tym straszne przewidywalne są te nasze ataki :/. Jedyne co mnie cieszy w tym meczu to postawa Błaszczykowskiego, jest chyba najczęściej zatrzymywanym nieprzepisowo graczem (widać, że wyczuli zagrożenie :lol:) i jak zwykle jest jedynym, który nie boi się gry jeden na jeden. Szkoda tylko, że tymi faulami nie dają mu za wiele pograć, ale mimo to, to (chyba, nie przyjrzałem się :lol:) on zainicjował ładnym podaniem do Jelenia akcję, po której padła bramka. Na boisku jest pięciu wiślaków, ale dziwię się co tam robi Dudka, zostawia kompletnie wolną prawą stronę dla Arabii. Sobolewski bezbarwny, Mila jak zwykle straszny i łamagowaty, oddać piłke to zmarnuje, Baszczyński plus za bieganie, minus za efektywność a raczej brak, jedynie ładnie uruchomił kontrę pod koniec. Dobrze, że się Sosin potrafi ustawić w polu karnym, bo przy takim gniecieniu przez Arabów powinniśmy przegrywać. W drugiej połowie mam nadzieję, że wprowadzą Brożka, pora przepchnąć trochę tą defensywę turbanów; widać, że jak się ich mocniej naciska to się gubią. I przede wszystkim dłużej utrzymywać się przy piłce, bo to wstyd co do tej pory oglądałem...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 mar 2006, 21:55

ARABIA SAUDYJSKA 1- 2 POLSKA

Mecz czego mozna było się spodziewać nudny. Właściwie nie wiem po co grać takie mecze, bo wątpie by ktoś nowy spróbowany dzis prze treneiro pojechał do Niemiec na mundial. Pozytywy widze tylko i aż dwa: Ireneusz Jeleń i Łukasz Sosin. Pierwszy najlepszy na boisku, walczył, szarpał chyba ma najwięsze szanse na wyjazd na MŚ(w przypadku kontuzji któregoś napstnika oczywiście). Drugi imponował właściwie dobrym ustawieniem w polu karnym. Ośmiele się wystawić dość ryzykowna teze że z dwójki złego (Rasiak, Sosin) wolałbym jednak Sosina. Sprawia wrażenie jakby lepiej biegał z piłka od Grzesia, w pojedynkach główkowych wygrywał i co najwazniejsze miał dwie okazje i 100% skuteczności. Ktoś może powiedzieć że to tylko Arabia lecz warto zauważyć że jest to także finalista MŚ 2006 i pewien poziomn prezentuje.

Jak pewnie skomentuje to piwus Janas zorganizował mecz aby tabloidy dały mu spokój że nie powołał tego czy tamtego.

Nuda...wracam na CL

pozdro

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 mar 2006, 22:16

Babel pisze:Mecz czego mozna było się spodziewać nudny.
Nie przesadzaj bywaly nudniejsze w wykonaniu naszych Orlow

Babel pisze:Właściwie nie wiem po co grać takie mecze, bo wątpie by ktoś nowy spróbowany dzis prze treneiro pojechał do Niemiec na mundial.

To ze Ty watpisz, to nie znaczy ze wszyscy watpia lacznie z Janasem...Przeciez sa w reprezentacji luki, ktore trzeba zapelnic, bo nie wyobrazam sobie np Radomskiego na mundialu...

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 mar 2006, 23:37

Babel pisze:Pozytywy widze tylko i aż dwa: Ireneusz Jeleń i Łukasz Sosin

ja bym dorzucil jeszcze Blaszczykowskiego
Babel pisze:Ośmiele się wystawić dość ryzykowna teze że z dwójki złego (Rasiak, Sosin) wolałbym jednak Sosina.
Ja tez bym wolal ale i tak pewnie pojedzie Rasialdo :)

Awatar użytkownika
Baszczu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baszczu » 28 mar 2006, 23:44

-- CO TO ZA SKŁAD? --
Mila - dno do kwadratu, Dudka - kompletna beznadzieja, Bąk z Kłosem wyglądali jak po niezłej balandze. Błaszczykowski bez wyrazu, Brożek - kompletnie niewidoczny ale jak zwykle brutalny. Wogóle ilość przedstawicieli niespecjalnie od dłuższego czasu grającej Wisły Kraków jest zatrważająca. Jeśli ci piłkarze mają być zbawcami polskiej piłki to biada nam. Jedno co mnie ucieszyło to dwie bramki Sosina, o którym pisałem parę miesięcy temu dopominając się o jego powołanie. Nie wiem co Janasowi chodzi po głowie, ale załamany jestem oślim uporem trenera w kwestii braku powołania dla piłkarzy będących w rzeczywistej, wysokiej formie. A myślę tu o Saganowskim i Burkhardzie. Jeśli ktoś ma wątpliwości co do Saganowskiego ze względu na ligę to mógł sobie dzisiaj zobaczyć jak Benfica, zespół z tej ponoć słabej ligii portugalskiej gra z Barceloną. Przypominam, że Saganowski wraz ze swoim zespołem pokonywał w tym sezonie Benficę. Już mi ręce opadają jak widzę kolejne mecze naszej reprezentacji. Janas juz nigdy się nie wyzwoli z wizji swojej optymalnej drużyny. Jesteśmy po prostu skazani na takich graczy jak ukochany Rasiak, ulubienic Dudka, czy parę świetnych stoperó Lewandowski - Radomski. Coraz czarniej widzę nasz wystep na MŚ. Chociażby się waliło i paliło ukochani ławkowicze i ulubieńcy trenera muszą zagrać na MŚ, a my kibice najemy się gigantycznego wstydu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 28 mar 2006, 23:45

Mecz byl rzeczywiscie nudny, ale za to jakie atrakcje zapewniali nam panowie komentatorzy :) Wiemy juz przynajmiej, ze w TVP uzywa sie telefonow NOKIA, bo najpierw ktos do pana Jasiny przyslal smsa, a potem jeszcze zadzwonil i wszystko to na wizji :lol: Sosin tym meczem zasluzyl na dalsze powolania. Oczywiscie wole go od Rasiaka w kadrze na MS, ale to jest chyba nierealne. Pupilek Janasa pojedzie na pewno :D Jelen nawet dobrze zagral, lepiej niz sie spodziewalem. Po Krzynowku widac, ze nie gra w klubie - niedobre dosrodkowania, proste straty, brak czucia pilki. Podziekowalbym juz Mili, wolalbym juz Burkhardta w jego miejsce w Niemczech.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8801
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2006, 23:58

Mecz zakonczyl sie tak jak powinien - czyli zwyciestwo Polakow :-)
Cieszy postawa Sosina i Jelenia - reszta ponizej oczekiwan :twisted:

A bardzo, bardzo ponizej oczekiwan - Klos, Bak, a takze Sobolewski, no i oczywiscie przede wszystkim Mila :lol:

Sosin zagral bardzo dobrze, ktos wspomnial - ze wolalby Lukasza od Grzegorza - no i musze przyznac, ze mam dylemat :think:
Rasiak niby dzis zagral poprawnie w meczu Championship, ale to Sosin ciagle strzela gole :wink:
wzrostem od Rasiaka nie odbiega, walecznoscia tez nie, technika byc moze nawet przewyzsza :wink:
ciekaw jestem czy Janas da znowu szanse naszemu krolowi strzelcow z Cypru :P
oby dal [szanse] :lol:

niestety brakuje w naszej kadrze srodkowych - zarowno obroncow jak i pomocnikow - sa niepewni :evil:

jak kazdy pewnie juz wie - mam swoja wizje ;)
wg mnie - dzis potwierdzilo sie przekonanie, ze w kadrze nie ma miejsca dla Baka, Klosa, i dla Sobolewskiego w 1.skladzie :twisted:

obrona musi byc mocna fizycznie, ale nie mocna technicznie - czyli Jop-Lewandowski :twisted:
a na srodku pomocy tylko i wylacznie Radomski [ktory takze moze grac w obronie] 8)

hmm, to tyle na dzis - moze cos jeszcze naskrobie jutro :P

pozdro

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 29 mar 2006, 9:14

Baszczu pisze:-- CO TO ZA SKŁAD? --
Mila - dno do kwadratu, Dudka - kompletna beznadzieja, Bąk z Kłosem wyglądali jak po niezłej balandze. Błaszczykowski bez wyrazu, Brożek - kompletnie niewidoczny ale jak zwykle brutalny. Wogóle ilość przedstawicieli niespecjalnie od dłuższego czasu grającej Wisły Kraków jest zatrważająca. Jeśli ci piłkarze mają być zbawcami polskiej piłki to biada nam. Jedno co mnie ucieszyło to dwie bramki Sosina, o którym pisałem parę miesięcy temu dopominając się o jego powołanie. Nie wiem co Janasowi chodzi po głowie, ale załamany jestem oślim uporem trenera w kwestii braku powołania dla piłkarzy będących w rzeczywistej, wysokiej formie. A myślę tu o Saganowskim i Burkhardzie. Jeśli ktoś ma wątpliwości co do Saganowskiego ze względu na ligę to mógł sobie dzisiaj zobaczyć jak Benfica, zespół z tej ponoć słabej ligii portugalskiej gra z Barceloną. Przypominam, że Saganowski wraz ze swoim zespołem pokonywał w tym sezonie Benficę. Już mi ręce opadają jak widzę kolejne mecze naszej reprezentacji. Janas juz nigdy się nie wyzwoli z wizji swojej optymalnej drużyny. Jesteśmy po prostu skazani na takich graczy jak ukochany Rasiak, ulubienic Dudka, czy parę świetnych stoperó Lewandowski - Radomski. Coraz czarniej widzę nasz wystep na MŚ. Chociażby się waliło i paliło ukochani ławkowicze i ulubieńcy trenera muszą zagrać na MŚ, a my kibice najemy się gigantycznego wstydu.
Ja bym dodał do Twoich wyliczeń wszystkich oprócz Jelenia i Sosina. Z tym, że Jeleń zagrał jako prawy pomocnik, a nie ( jak miał w planach ) jako napastnik.

Oprócz wymienionych zawodników trzeba dodać jeszcze, że graliśmy jedenastką złożoną z ligowców. Tylko, że taki Chałbiński, Iwański, Burkhardt to są zawodnicy, którym winien Janas jest powołanie. Szkoda, że Seweryn Gancarczyk miał problemy na granicy i musiał powrócić do macieży, bo może akurat byłby doskonałym wzmocnieniem, a nie jedynie alternatywą.

Transmisja była tragiczna. Nie dość, że pan Jasina co chwile mówił innym tonem ( widać, że TVP sprawdza wydajność zarówno głosu komentatora jak i sprzętu ), to jeszcze ( jak wspomniał Cloner ) Nokia wygrała ten teleturniej .

Słabi Saudyjczycy na tle monotonnych Polaków wyglądali całkiem dobrze. Poprawnie grali technicznie, nie raz wprawiając w zakłopotanie naszą defensywę.

Najgorszym zawodnikiem meczu był Sebastian Mila. To, co prezentował sobą było dla mnie jak gra na drugoligowych boiskach. Mnóstwo niecelnych podań, strzały Panu Bogu w okno. Mógłby zadbać też o swój image, bo z tymi włosami to on kariery w gazetach nie zrobi. No ale rozumiem, przed chwilą wstał i nie zdążył założyć żelu i pianki, każdemu się zdarza :rotfl2:

Co do postawy bramkarzy: Nie ma za co winić Dudka przy utracie bramki. Strzał był na tyle silny, że nasz bramkarz poprostu rzucił się na futbolówkę, gdy ta już przekroczyła linię bramkową. A tak, oprócz banalnie łatwego strzału z rzutu wolnego Dudek nie miał co robić.

Cieszy fakt, że pomimo tak beznadziejnej gry naszych janosików zespół zwyciężył, a co za tym idzie, pewnie polecimy w górę w rankingu Fifa.
Teraz trzeba się przyszykowywać na Litwę i Chorwację. Ciekawe, kto w międzyczasie. Bo lepiej przecież jest grać z zespołami egzotycznymi, ale z górnj półki, niźli z Bułgarią, Słowenią i inną Armenią nieprawdaż?

A co do wypowiedzi Clonera - czy Rasiak czy Sosin. Wystarczy mi ten mecz, ażebym wyklarował sobie opinię. Sosin miał TYLKO ( co podkreślam grubą kreską) dwie sytuacje. I ile bramel strzelił? A Rasiak w spotkaniu ma takich podobnych z 4 - 5. A ile strzela ?
Pytanie za pytaniem, odpowiedzi znają wszyscy. A to, że poprawnie zagrał w Nationwide ... to bardzo dobrze. Tylko, że podobnych występów POPRAWNYCH to my mamy mnóstwo, począwszy od Frankowskiego, przez Wichniarka ( też poprawnie ) a na Smolarku kończąc. Także obsada napadu i bramkarzy jest najlepsza. I według mnie w linii ataku na mistrzostwa powinni się znaleźć Żurawski, Frankowski, Smolarek, Sosin i Saganowski. Reszta się nie nadaje, tudzież są do wymiany . I na tym kończę. Miłego dnia . :bicz2:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 mar 2006, 10:52

Babel pisze:Właściwie nie wiem po co grać takie mecze, bo wątpie by ktoś nowy spróbowany dzis prze treneiro pojechał do Niemiec na mundial

Ale to nie o to chodzi, że mamy grać pięknie i porywczo w takich meczach tylko o to, żeby wyłowić ewentualnych zawodników do selekcji. Jak najbardziej powołanie dla takiego Kusia czy Bosackiego od początku wydawało się śmieszne, ale odkryto przecież Sosina. Niezły był także Jeleń więc walka o miejsce w napadzie zaostrza się i w zasadzie na dzień dzisiejszy tylko Magic może być pewny wyjazdu. Reszta walczy.
Sero pisze: Mila powinien znaleźć klub i jechać na MŚ. Innej opcji jak narazie nie widzę.
Zmieniam zdanie :lol:
cloner pisze:niestety brakuje w naszej kadrze srodkowych - zarowno obroncow jak i pomocnikow - sa niepewni

O Sobola raczej bym się nie martwił. Gorzej z rezerowymi :roll:
cloner pisze:obrona musi byc mocna fizycznie, ale nie mocna technicznie - czyli Jop-Lewandowski

Szczerze powiedziawszy też chętnie zobaczyłbym jak poradzą sobie ci dwaj zawodnicy w środku. Lewandowski to nie jest żaden pomocnik i naprawde nie wiem czemu Janas na siłe robi z niego dublera dla Sobola. Niech tym dublerem zostanie Radomski, a Lewego przesunie na obrone.
Loczek pisze:czy Rasiak czy Sosin. Wystarczy mi ten mecz, ażebym wyklarował sobie opinię. Sosin miał TYLKO ( co podkreślam grubą kreską) dwie sytuacje. I ile bramel strzelił? A Rasiak w spotkaniu ma takich podobnych z 4 - 5. A ile strzela ?
Mimo wszystko nie zachwycajmy się tak jeszcze nad Sosinem. Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Niech potwierdzi swoją przydatność w kolejnych meczach.

Awatar użytkownika
Ha5aN1
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ha5aN1 » 29 mar 2006, 14:07

Właśnie, Sosin spróbowałby sie w meczu z lepszym rywalem, to wtedy zobaczylibyśmy, co potrafi. A tak- nie mówie, że Arabia jest słaba- to był poziom jego ligi cypryjskiej, przynajmniej w tym meczu. Trzeba chłopaka jeszcze sprawdzić, bo jak Janas powiedział, jeszcze sie zagrzeje jak Piechna i nic z tego nie będzie... Ale nie mieszam w to Kiełbasy, bo on niewiadomokiedy wystrzeli :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 mar 2006, 15:44

cloner pisze:dzis potwierdzilo sie przekonanie, ze w kadrze nie ma miejsca dla Baka, Klosa, i dla Sobolewskiego w 1.skladzie
Pewnie. Wywalmy gracza, bo zagrał jeden zły mecz i nie doszedł do siebie jeszcze po kontuzji. Nieważna postawa w eliminacjach i brak zastępców. Jeśli chcesz Sobolewsiego wyrzucać, to ciekawe co sądzisz o Krzynówku. Jest w jeszcze gorszej sytuacji niż Sobol, nawet nie ma jak grać poważnie w piłkę i odbudować formę. Poza tym wydobrzał po kontuzji wcześniej niż Sobol.
cloner pisze:a na srodku pomocy tylko i wylacznie Radomski [ktory takze moze grac w obronie 8)]
Czemu?

Nawiasem mówiąc kiedy Radomski grał ostatnio na pomocy? Przerzucaniu w reprezentacji graczy z ich klubowych pozycji mówimy nie*. Widzieliśmy przykład z Lewandowskim.

* Jakiekolwiek graniczenia nie dotyczą niejakiego Euzebiusza Smolarka. On gra klasę wyżej.
Ha5aN1 pisze:Ale nie mieszam w to Kiełbasy, bo on niewiadomokiedy wystrzeli
Piechnie jestem przeciw, chociaż myślałem, że runda konia potrwa trochę dłużej niż pół roku :roll:.

A Sosin postąpił po chamsku. Tak się nie robi. Teraz biedny Janas będzie miał wyrzuty sumienia powtarzając przez następny miesiąc, że selekcja się nie skończyła. Trzeba było poprzestać na krytyce poprzez usta Skorży po meczu z Kaiserslautern i więcej nie powoływać. A tak niekonsekwencja została ukarana, Sosin strzelił, choć nie powinien. Ale wierzę w Janasa, dał radę skreślić Saganowskiego, to myślę, że da radę z Sosinem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”