Liverpool (zbiorczy) - Strona 1080

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 sie 2024, 10:22

Z tym bramkarzem to faktycznie bez sensu, chyba ze sie okaze ze Alisson za rok odchodzi (a moze skonczy sie jak z Osimhenen - oglosili ze idzie za worek siana, a jak co wyjdzie to maksymalnie polowa z tego) ale i tak wydawanie 35M za gracza aktualnie niepotrzebnego jest dziwne, tym bardziej jak piszecie ze potrzeby sa gdzies indziej.

Co do Chiesy, mam zbiezne zdanie z kolega z J - male ryzyko, a jak wypali to swietny gracz i zwiekszenie wachlarza ofensywnego.

Ogolnie, mysle ze zarzad Liverpoolu kieruje sie tymi samymi przeslankami jak za Jurgena - zamiast dawac pilkarzy, wierza w trenera, ze ten bedzie wyciskal maksa z tego co ma, albo jakichs no namow z akademii. Mocno ryzykowne, kiedys moze zawiezc.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 sie 2024, 10:28

Generalnie z bramkarzem chyba dzieje sie to co mozna spodziewac sie przy Salahu i VVD. Czyt. moze jest przeswiadczenie ze nie chca dawac duzym kontraktom starszym zawodnikom. Tylko ci starsi zawodnicy to w dalszym ciagu nasze top 5. Nie wiem jak interpretowac ostatni wywiad Alissona ale ja to wlasnie tak interpretuje. Odrzucil Arabow, chce skonczyc kontrakt i chcialby otrzymac nowy. Ale srednio wierzy w podobne/lepsze warunki. Ja chce zeby tu siedzial bo analogicznie przy Salahu, spodziewam sie ze za rok czy dwa bedzie lepszy dalej od Gruzina a moze jeszcze dalej tez bedzie. Kwestia jak jego kontuzje bo on lubi troche za duzo pauzowac i zeby mu sie to przypadkiem nie pogorszylo.
Enjo pisze:
28 sie 2024, 10:22
Ogolnie, mysle ze zarzad Liverpoolu kieruje sie tymi samymi przeslankami jak za Jurgena - zamiast dawac pilkarzy, wierza w trenera, ze ten bedzie wyciskal maksa z tego co ma, albo jakichs no namow z akademii. Mocno ryzykowne, kiedys moze zawiezc.
No. Tylko wlasnie zrobilismy sobie maly exodus wszystkich malych zawodnikow ktorzy rok temu pomogli. No prawie wszystkich ale za bardzo sie nie myle w tym stwierdzeniu. Kompletnie komiczne planowanie skladu i podchodzenie do kolejnego sezonu. Przeciez tu sie jeszcze toczy dyskusja czy przypadkiem nie sprzedamy Gomeza.

Ja nie mam problemu z transferem Chiesy kiedy jestesmy w jakims styczniu i zauwazylismy okazje a nam przyda sie poszerzyc opcje z przodu. Albo zrobilismy co wazne latem i chcemy poszerzyc opcje z przodu. A my tu doszukujemy sie zastepstwa dla Salaha i bede tak uwazal dopoki cos nie rozwieje moich watpliwosci.

Mam nadzieje ze jeszcze zobacze Liverpoolek w ktorym z samej gory idzie chec wygrywania. Ale to nie z FSG wiec bedziemy musieli sporo poczekac jezeli w ogole cos sie kiedys zmieni. Reakcja fanow Celtics na potencjalne zainteresowanie FSG druzyna bawi mnie do dzis.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1329

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 sie 2024, 13:45

Chiesa here we go!

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 130
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 28 sie 2024, 16:19

dias pisze:
28 sie 2024, 13:45
Chiesa here we go!
Za mało mamy opcjii w ofensywie ? To jeszcze bierzemy Chiese , lepiej kupić DM niż kolejnego skrzydłowego/napastnika

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 sie 2024, 17:59

12,5mln funtów to jakieś śmieszne pieniądze w dzisiejszej piłce, nawet biorąc pod uwagę historię kontuzji i rok do końca kontraktu. Na tyle śmieszne, że aż podejrzane. Juventus pewnie miał swoje powody dla których oddał - jeszcze nie tak dawno temu - top pilkarza za czapkę gruszek. Bardziej martwi, że konkurencji o jego podpis nie było praktycznie wcale. No ciekawe czy Liverpoolscy spece od transferów widzieli coś czego nie widział nikt inny, czy może podjęli ryzyko, którego nikt inny nie chciał podejmować. Będziemy chłopa żywic 4 lata, także lepiej jakby jednak wypalił.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 28 sie 2024, 18:23

Tylko ja nadal nie rozumiem po co nam Chiesa ?
Dlaczego osoby które te transfery robią nie myślą o pozycjii nr 6 ? Przecież my mamy tylko Endo i nikogo innego na tej pozycji mimo , że Gravenberch jest na niej na ten moment testowany .
Rozumiem nawet transfer Gruzina bo to jest inwestycja w przyszłość i pewnie jedynka w przyszłości , ale inne pozycje to jest dramat.

Brak na ten moment kontraktu dla Salaha , Trenta i VVD na czym ma ten zespół być budowany w przyszłości?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 sie 2024, 17:03

Chiesa oficjalnie. 10+2.5, a pieniądze jak w Juventusie, czyli te circa 150k plus bonusy o których się nigdy nie dowiemy.

Czy Nat Phillips znowu przetrwa? Najwyraźniej tak. Ten kontrakt dla niego po sezonie 20/21 to mistrzostwo, też bym taki chciał. Z drugiej strony, dziwię się, że nikt nie chce Kellehera i prawdopodobnie znowu zostanie z nami.

Moje życzenie na losowanie LM jest jedno - abyśmy w tygodniu zaczynającym się 21 października, nie grali we wtorek, bo jestem spragniony większego meczu (a jest to mecz z Chelsea) w sobotniej porze wieczorowej. I żebyśmy nie trafili na Realek.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2488
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 sie 2024, 18:36

Sergek pisze:
29 sie 2024, 17:03
I żebyśmy nie trafili na Realek.
:witam:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 sie 2024, 19:10

HMK pisze:
29 sie 2024, 18:36
Sergek pisze:
29 sie 2024, 17:03
I żebyśmy nie trafili na Realek.
:witam:
nuda jak nie wiem co - jestem zawiedziony

no ale generalnie to na to trzeba bedzie miec sklad. to bedzie ciezka jesien w europie w porownaniu do zeszlego roku. prosba o brak realu sie nie spelnila, wiec oby chociaz prosba terminarzowa sie spelnila.

no i czuje jeszcze jeden transfer.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 29 sie 2024, 20:36

Wyniki losowania LM u siebie z Realem , Leverkusen, Lille, Bolonia
Wyjazdy do Lipska , Milanu , PSV i Girony

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 985

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 29 sie 2024, 22:05

masacra pisze:
28 sie 2024, 17:59
śmieszne, że aż podejrzane. Juventus pewnie miał swoje powody dla których oddał - jeszcze nie tak dawno temu - top pilkarza za czapkę gruszek.
Chcieli zejść z jego wysokiego kontraktu. A za przedłużenie chciał jeszcze więcej.
Ile Ferdek na Wyspach ma zarabiać rocznie?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 sie 2024, 22:13

Tak samo ewentualnie ciut wiecej do reki bedzie mial

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 sie 2024, 22:18

Kuba199292 pisze:
29 sie 2024, 20:36
Wyniki losowania LM u siebie z Realem , Leverkusen, Lille, Bolonia
Wyjazdy do Lipska , Milanu , PSV i Girony
Ciężkie losowanie. Z Realem u siebie może być w pizde, jak dojdą do formy bo narazie widzę, że jadą na zaciagnietym ręcznym. Potem w Leverkusen znowu wpizde, jak Xabi utrzyma formę zespołu z zeszłego sezonu. No a jak już zaczniemy od dwóch porażek to będzie wesoło. W ogóle jak to wygląda z awansami dalej?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 sie 2024, 22:18

Z Leverkusen u siebie

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda