Liverpool (zbiorczy) - Strona 1082

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 130
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 03 wrz 2024, 12:47

PietroBosman pisze:
03 wrz 2024, 10:59
Kuba199292 pisze:
02 wrz 2024, 2:35
pójdziemy grubo i kasa pójdzie na jakieś Leao z Milanu czy coś .
Gość ma muchy w nosie. Strasznie zmanierowany. Duże wahania formy. Nie najlepszy pomysł.
Ja z tym Leao to pierwsze nazwisko które mi przyszło do głowy :D
Sergek pisze:
03 wrz 2024, 11:18
Kuba199292 pisze:
02 wrz 2024, 2:35
pójdziemy grubo
que?

choć w sumie kolejny zawodnik na lewą stronę, to moze miałoby sens hehe.
I widzisz moje braki w oglądaniu w Seria A wyszły bo myślałem , że gość na prawej stronie.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 985

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 03 wrz 2024, 18:13

Kuba199292 pisze:
03 wrz 2024, 12:47

braki w oglądaniu w Seria A wyszły bo myślałem , że gość na prawej stronie.
A tegoroczne Euro oglądałeś?
W reprezentacji Portugalii grał na tej samej pozycji. Lewa strona.
Co do formy...
Od roku gra w ACM jak na tym turnieju.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 03 wrz 2024, 18:26

PietroBosman pisze:
03 wrz 2024, 18:13
Kuba199292 pisze:
03 wrz 2024, 12:47

braki w oglądaniu w Seria A wyszły bo myślałem , że gość na prawej stronie.
A tegoroczne Euro oglądałeś?
W reprezentacji Portugalii grał na tej samej pozycji. Lewa strona.
Co do formy...
Od roku gra w ACM jak na tym turnieju.
Portugalia może jeden mecz nawet nie cały .

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1502
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 04 wrz 2024, 22:38

Mam nadzieję, że Gravenberch utrzyma obecny poziom, bo wygląda całkiem przyzwoicie. Ma za trenera rodaka, widzi, że konkurencja na jego pozycji niewielka, więc może podbuduje się mentalnie. On przez pewien czas nie miał stabilizacji. W Bayernie o ile pamiętam nie pracował długo z żadnym trenerem, potem trafił do Kloppa, a teraz przepracował pełen okres ze Slotem i może udowodni swój potencjał. W sumie chciałbym, bo gdzieś chłopaka zawsze broniłem i mimo sporych nierówności w formie/występach nie skreślałem go. Czas pokaże, sezon zaczął nieźle.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 wrz 2024, 12:59

MacAllister z jakimś problemem przywodziciela, więc jest oszczędzany aby mógł zagrać z Kolumbią. Wróci cały, czy zwrócą go w stanie do naprawienia, tak by był gotowy na kolejne zgrupowanie reprezentacji?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 11 wrz 2024, 11:22

Elliott nie zyje do pazdziernika/listopada w najlepszym wypadku. Jones wroci na weekend z tego co kojarze, wiec na chwile obecna mamy jeden wraca jeden wychodzi, co brzmi jak progres.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 14 wrz 2024, 18:31

Slocik pierwsze potknięcie w Premier League. Zobaczymy jak zareaguje. Szkoda, bo prędzej czy później musiało to nastąpić, ale nie sądziłem, że już z Forest u siebie. Z nimi to ciężary już były w marcu, kiedy Nunez uratował punkty w setnej minucie. Teraz wyjazd z Milanem, wymagający mecz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 wrz 2024, 18:34

Zygmunt-1 pisze:
14 wrz 2024, 18:31
Teraz wyjazd z Milanem, wymagający mecz.
oglądałeś Milan w tym sezonie?

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 14 wrz 2024, 18:52

Nie oglądałem. Widziałem, że nie wygrali jeszcze meczu, ale potyczki z Włochami są przeważnie wymagające dla Liverpoolu i nie licząc kilka lat temu 5:0 w Bergamo to na ogół jest trudno. Nie spodziewam się spaceru.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 14 wrz 2024, 19:05

Jak Liverpool zagra z Milanem tak jak dzisiaj z Nottingham Forest to będzie to prawdziwy pojedynek ślepego z klulawym.

Pięknie się miesiąc miodowy Slocika z Premier League skończył prawym sierpowym w szczękę. Przegrać u siebie (u siebie lol) z Nottingham Forest to jednak sztuka. Zawiodło dzisiaj ostatnie podanie bo akcje, szarpane bo szarpane ale były, tylko w kluczowych momentach kończyło się podaniem pod nogi przeciwnika. Nie wiem czy to bardziej wina Slota, czy tych ułomków co biegają po boisku ale wyglądało to momentami komicznie. Dwa zarzuty - Szoboszlay nie sprawdzi się jako 10 bo brakuje mu wizji, a Jota to nie jest piłkarz na pierwszy skład drużyny walczącej o coś więcej niż środek tabeli. Im szybciej to Slot skuma tym lepiej dla niego.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 14 wrz 2024, 19:07

nie ogladalem ale jak mi tylko powiadomienie wyskoczylo po wyladowaniu to zaczalem sie smiac :lol2:

zawsze to samo po jakims fajniejszym wyniku

strach cos wiecej pisac i silic sie na grubsze analizy, nastepna na boxing day XD

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 wrz 2024, 17:47

Z innej beczki.

Wrzesień 2023:
Fenway Sports Group has today announced that global sports investment firm Dynasty Equity has completed a strategic common equity minority investment in Liverpool FC.

The minority investment will primarily be used to pay down bank debt incurred during the COVID-19 pandemic and capital expenses made to enhance Anfield, build the AXA Training Centre, repurchase Melwood training ground and, most recently, acquisitions during the summer transfer window.
Dziś złożyliśmy do urzędu aktualizację struktury własnościowej i... inwestycji ze strony DE nigdzie nie ma, co sugeruje, że ruch został dokonany na poziomie FSG. Strzelam, że kasa poszła gdzieś na poziomie modelu multidrużynowego, w najgorszym wypadku amerykańskie dziady zbierają naszym kosztem kasę na kupno kolejnej drużyny. I tak to się kręci.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 16 wrz 2024, 20:21

Sergek pisze:
14 wrz 2024, 19:07
nie ogladalem ale jak mi tylko powiadomienie wyskoczylo po wyladowaniu to zaczalem sie smiac :lol2:

zawsze to samo po jakims fajniejszym wyniku

strach cos wiecej pisac i silic sie na grubsze analizy, nastepna na boxing day XD
Też nie oglądałem meczu tylko skrót widziałem , ale widać było , że ta przerwa na reprezentacje trochę wybiła nas z rytmu.
Dużo strat niedokładnych podań, potem nawet się ratowaliśmy Trentem w środku pola .
Słabo wyglądał Szobo ogólnie nie mam przekonania co do Węgra.
Salah , Jota , Diaz oprócz strzału w słupek też jakoś wybitnie nie wyglądał .
A o zmianach nie ma co mówić Nunez kompletnie nic nie daje od początku sezonu .
Teraz z Milanem to może być różnie bo jednak grają u siebie i będą chcieli się pokazać ten wynik z Venezia nic mi nie daje bo to beniaminek .
Ale ogólnie jakoś bym nie robił większej tragedii z tego meczu z Forest parę spotkań na bank przegramy w tym sezonie w lidze więc trzeba się z tym liczyć , że wyniki takie jak z Forest mogą być

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 18 wrz 2024, 9:59

Strasznie słaby był Milan. Myślałem, że u siebie będą trochę mocniejsi. Poza pierwszymi pięcioma minutami, to w sumie nie było tam większej rywalizacji. Ewentualnie Leao vs reszta. Jak z ławki uniósł się Emerson Royal, to nie powstrzymałem śmiechu. Ale to chyba przypadek drużyn chcących grać ładnie i agresywnie w piłkę (bo to chyba zamiar?) - jak masz mieszankę piłkarzy dobrych i średnio użytecznych, to nic z tego nie będzie. I ten Abraham szukający zaczepki na koniec :lol2:

Szkoda, że nie strzeliliśmy bramki po klepu klepu, bo okazje były (dalej to samo), ale tak czy siak ważna wygrana. Tym bardziej po ostatnim weekendzie, który nadrobiłem i który chciałbym skomentować, ale odpuszczę. Mac i Jota wyglądają na bardzo zmęczonych, a jest wrzesień. Jak daleko dojedziemy? Slot mówi, że rotować nie musiał w Feyenoordzie i tu też raczej nie będzie, więc ciekawy eksperyment nas czeka.

No i - BARDZO miłe sędziowanie, może poza jedną lub dwiema instancjami. Miła odmiana po bezużytecznym Majkelu Oliwierze gwiżdżącym każdy upadek wielkich chłopów. Jakbym inny sport w Europie oglądał. Clattenburg w telewizji powiedział, że powinien był dać kilka faulów Milanowi by uspokoić trybuny XD a potem mamy co mamy.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 wrz 2024, 10:24

masacra pisze:
14 wrz 2024, 19:05
Jak Liverpool zagra z Milanem tak jak dzisiaj z Nottingham Forest to będzie to prawdziwy pojedynek ślepego z klulawym.
Nie widziałem pierwszej połowy, to nie wiem co tam się działo (czytam, że Liverpool miażdżył [kiedyśpotężny]Milanek) ale w drugiej to właśnie tak wyglądało jak pojedynek ślepego z klulawym. Liverpool popełniał komiczne momentami błędy w obronie/rozegraniu (kulawy) a Milan i tak tego nie potrafił wykorzystać (ślepy). No widać mimo wszystko było różnice pomiędzy piłkarzami za 50-60mln euro, w piłkarzami za 20-30 mln.
Szkoda mi tego Milanu bo dorastałem w latach gdy rzeczywiście był potężny. Nic z tej potęgi dzisiaj nie zostało.

Ogólnie widać, że w Liverpoolu forma taka se po tej przerwie na reprezentację i chyba nie wszystko działa tak jak powinno działać. Są za to nowe schematy przy rzutach różnych, które co prawda w Premier League nie przynoszą żadnych rezultatów i najgroźniej jest jak Trent albo Sobo strzelają bezpośrednio na bramke z narożnika (lol) ale wczoraj właśnie to wygrało nam mecz, także zawsze to jakiś pozytyw.

I tak coś tak czuję, że najłatwiejszy pojedynek w LM za nami. :witam:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”