Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 02 kwie 2006, 12:01

Ibrahimović pisze: Pffff. tez mi Trofeum. To taki puchar stworzony, zeby sprawdzić forme zespołów przed sezonem i swego rodzaju grzechotka i nagroda pocieszenia. Gratuluje :lol: przypominam, ze przed sezonowy tutniej Tim Cup Inter także zwycięzył :D :lol: No i ..... no własnie ,nic :wink:

Pozdrawiam
No trofeum niewatpliwie pod wzgledem prestizu we wloszech - wiadomo Scudetto , Puchar Wloch a na koncu Superpuchar Wloch - ale zawsze PUCHAR to PUCHAR i w gablocie ladnie wyglada :P No i zwyciestwo nad odwiecznym rywalem zawsze cieszy ...
W lidze nas ogralisci 2 razy i tego nie podwazam :)
Ale mam nadzieje ze w Europie to my sie pokazemy z lepszej strony ....

Pozdro !

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 02 kwie 2006, 12:01

LAtifa_19 pisze:Miejmy nadzieje że juventus odpadnie z LM bo styl gry jaki prezentuje w tym sezonie to tragedia.
Miejmy nadzieje że fantatstyczna, boska i fenomenalna Barca przegra z Benficą bo duma jaka ich rozpiera działa mi na nerwy...

Awatar użytkownika
Ziko
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ziko » 02 kwie 2006, 12:28

Treviso-Juventus 0:0 :?
Lecce- Milan 1:0 :D
Wczorajszy wynik meczu Treviso-Juve mógłby być niezadowalający gdyby nie to że Milan przegrał :wink: Naprawde sie cieszyłem. Mimo wielu dogodnych sytuacji Bianconeri nie mogli strzelic gola, ale cóż osłabiony skład Nedved Del Piero :? Pierwsze 20 minut to były naprawde swietne sytuacje Juve, póżniej gra troche osłabła i tak sie juz utrzymało. Korzystnie dla Juve że Milan przegrał :twisted: mamy 9 pkt. przewagi i Scudetto bedzie nasze :D
Wierze że możemy powalczyć z Arsenalem :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 kwie 2006, 13:01

Ibrahimović pisze:Zaraz, zaraz Capello ma odejść Na początku sezonu tez tego chcieliście ? kiedy pokonaliśmy Rome 4:1 kiedy wygraliśmy z Interem, Fiorentiną.....
Fakt, że mecz z Romą zagraliśmy pięknie, ale reszta? Z Fiorentiną tylko szczęście nam dopisało bo gra była beznadziejna. Chcę trenera, który potrafi wybobyć z zepołu technike, a nie ustawiać defensywanie i lecieć z kontr.
bagg pisze:scudetto nikogo nie cieszy jest głupotą
bagg scudetto zawsze cieszy i to bardzo, ale nie chciałbyś żeby Juventus był najlepszą drużyną w Europie, która gra piękną piłkę? Tego mi najbradziej brakuje. We Włoszech jesteśmy najlepsi, ale co z Ligą Mistrzów? Od 10 lat pomiatają nami lepsze zespoły i to mnie denerwuje. Przypomnij sobie sezon 02/03 po którym Lippi został zwolniony. Wtedy to był Juventus, który grał przepiękną piłkę. Doszliśmy do finału w którym przegraliśmy z Milanem, a mecz z Realem? cudo. Tego Capello zrobić niestety nie umie. Co roku gadka, że uderzamy w Europe i cały czas są to puste słowa.
Juras_InterFan pisze:Oj ludzie ludzie - macie jednego z najlepszych treneró świata - i jeszcze narzekacie
Na mistrzostwo Włoch jest on bardzo dobrym trenerem. Fakt, że zdobywał Ligę Mistrzów z Realem i Milanem nie znaczy, że zdobędzie z każdą drużyną w której jest trenerem.

A jesli mowa o Capello to za pojedyncze mecze (np. z Romą) nie chwaliłem jego, tylko drużynę tak więc wolę żeby odszedł i chciałbym trenera na poziomie Lippi'ego, poprostu chę powrotu pięknych lat Juventusu.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 kwie 2006, 13:23

Dobra, Lippi wraca, ale jaka jest gwarancja sukcesów? Gramy piękną piłkę i zajmujemy 2 miejsce po czym chcemy zwolnienia trenera? Capello bronią wyniki i można powiedzieć, że tylko wyniki. Piłkarze cały czas mówią, że chcą zwyciężać, że atmosfera w drużynie jest świetna, a z drugiej strony Nedved gada o jakiejś blokadzie psychicznej i zartudnieniu psychologa(żartobliwie, ale jednak). Capello słaby motywator? Nie wiem co robi w szatni, więc nie oceniam. Ale po wypowiedziach po meczowych można odnieść wrażenie, że tak. Może przydało by się jakieś wzmocnienie w ofensywie? Granie dwoma dm-ami, z których tylko jeden jest w formie jest dość dziwne. Może Maduro? To jest taki transfer, który mi się marzy troszeczkę. Poza tym jak widzę Zebine w najważniejszym meczu sezonu to przeklinam Capello jak tylko można. Aha, bym zapomniał o Grande Alessio. Taki Giannicheda sobie hasa, a Włoch prezentuję wysoki poziom w Villereal. No, ale wyniki Fabio bronią...

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 02 kwie 2006, 13:30

Dobra, Lippi wraca, ale jaka jest gwarancja sukcesów? Gramy piękną piłkę i zajmujemy 2 miejsce po czym chcemy zwolnienia trenera?
Spójrz też na skład jaki ma do dyspozycji Capello a jaki miał Lippi.
Lippi ze słabszymi zawodnikami zdobywał Scudetto, dochodził do finału LM grając przy tym naprawde ładną i widowiskową piłke. Jestem pewien że Lippi mając takich piłkarzy w składzie jak Vieira, Emerson, Cannavaro czy Mutu zawojowałby LM. Taktyka Capello w każdym meczu jest identyczna i w Serie A bardzo dobrze to się sprawdza ale jak już gramy z zespołem z poza Włoch to gra nie wygląda za dobrze. :?

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 kwie 2006, 13:33

bagg pisze:Dobra, Lippi wraca, ale jaka jest gwarancja sukcesów? Gramy piękną piłkę i zajmujemy 2 miejsce po czym chcemy zwolnienia trenera? Capello bronią wyniki i można powiedzieć, że tylko wyniki. Piłkarze cały czas mówią, że chcą zwyciężać, że atmosfera w drużynie jest świetna, a z drugiej strony Nedved gada o jakiejś blokadzie psychicznej i zartudnieniu psychologa(żartobliwie, ale jednak). Capello słaby motywator? Nie wiem co robi w szatni, więc nie oceniam. Ale po wypowiedziach po meczowych można odnieść wrażenie, że tak. Może przydało by się jakieś wzmocnienie w ofensywie? Granie dwoma dm-ami, z których tylko jeden jest w formie jest dość dziwne. Może Maduro? To jest taki transfer, który mi się marzy troszeczkę. Poza tym jak widzę Zebine w najważniejszym meczu sezonu to przeklinam Capello jak tylko można. Aha, bym zapomniał o Grande Alessio. Taki Giannicheda sobie hasa, a Włoch prezentuję wysoki poziom w Villereal. No, ale wyniki Fabio bronią...
I nie tylko Alessio. Maresca też dobrze gra. A u nas na rezerwe zostają tacy zawodnicy jak GG czy Blasi. I ta milość Capello do Zebiny i Ibry.
Maduro? A czy on czasami nie jest def. pomocnikiem? Po co nam kolejny defensywny? Jak po sezonie przychodzi jeszcze C. Zanetti. Albo do śrdoka przesunąć na stałe Neveda i kupić skrzydłowego? Pavel lata nie te, nie będzie już tak mógł przelatać na skrzydle. A na środku wziołby się za rozgrywanie piłki. Na lewą albo kogoś kupić, albo Mutu, albo Zambro przesunąć. A w obronie na skrzydłach młokosy. W każdym razie napewno potrzebny nam jest rozgrywający.

P.S. Alex zagra na szczęscie w rewanżu. Na JP zrobili głupi żart :?
A w Arsenalu nie zagrają na 60% Cesc i Eboue. NIe ukrywam, ciesze się.

EDIT.
Marq pisze: Spójrz też na skład jaki ma do dyspozycji Capello a jaki miał Lippi.
Lippi ze słabszymi zawodnikami zdobywał Scudetto, dochodził do finału LM grając przy tym naprawde ładną i widowiskową piłke. Jestem pewien że Lippi mając takich piłkarzy w składzie jak Vieira, Emerson, Cannavaro czy Mutu zawojowałby LM. Taktyka Capello w każdym meczu jest identyczna i w Serie A bardzo dobrze to się sprawdza ale jak już gramy z zespołem z poza Włoch to gra nie wygląda za dobrze. :?
Słabszą kadre? NIe powiedziałbym...i za Lippiego mieliśmy dłuższą ławkę.
W bramce był Buffon. W obronie Zambrotta, Birindelli, Montero, Thuram, Grande Ciro, Iuliano. Wszyscy grali wtedy bardzo dobrze. W pomocy Davids, Camoranesi, Nedved, Del Piero(lub też w ataku), Tacchinardi, Maresca. Również grali b. dobrze. I atak w którym znakomicie spisywali się Del Piero, Miccoli, Trezeguet czy Di Vaio.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2006, 13:40 przez ossy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 02 kwie 2006, 13:36

P.S. Alex zagra na szczęscie w rewanżu. Na JP zrobili głupi żart Confused
A w Arsenalu nie zagrają na 60% Cesc i Eboue. NIe ukrywam, ciesze się.
To świetnie z perspektywy kibica Juve, bo ten Eboue w pierwszym meczu zaskoczył mnie swoją świetną grą i na pewno bez niego obrona Arsenalu sporo straci. Brak Fabregasa to też dobrze dla nas, może jest jeszcze nadzieja na 1/2. :) I mam nadzieje że Capello od pierwszej minuty wpuści Del Piero a Zlatan posiedzi na ławce.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 kwie 2006, 13:40

Maduro def. pomocnikiem jest tylko teoretycznie :) Chłopak ma niesamowity przegląd pola, zapędza się często pod pole karne przeciwnika, ma niesamowite podanie i odbiór. Biorąc pod uwagę, że jest młody i w Juve miałby się od kogo uczyć to czego chcieć więcej?

Co do tych zawodników to...czy nie tęsknicie w tej chwili za Di Vaio?

A, i jeszcze sprawa Lippi - Capello. Przypomnijcie sobie jak Roma grała za czasów Fabio :roll: Capello potrafi grać pięknie, w Starej Damie nie ma odpowiednich piłkarzy po prostu.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 02 kwie 2006, 13:48

Przypomnijcie sobie jak Roma grała za czasów Fabio Rolling Eyes
Tak jak teraz Juve, byli bardzo skuteczni tracili mało bramek a to dzięki taktyce Capello.
Co do tych zawodników to...czy nie tęsknicie w tej chwili za Di Vaio?
Di Vaio kupiliśmy z Parmy chyba za około 20 mln, był to świetny rezerwowy i wolałbym żeby grał zamiast Zlatana, ale to już przeszłość...
Brakuje mi też Maresci, potrafił rozgerać, strzelić, no ale Moggi i Capello go skreślili.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 kwie 2006, 13:49

bagg pisze:Maduro def. pomocnikiem jest tylko teoretycznie :) Chłopak ma niesamowity przegląd pola, zapędza się często pod pole karne przeciwnika, ma niesamowite podanie i odbiór. Biorąc pod uwagę, że jest młody i w Juve miałby się od kogo uczyć to czego chcieć więcej?
No tak, a czy przypadkiem po sezonie nie kończy mu się kontrakt? Napewno by się przydał. Pamiętam jego piekną bramkę, taką bombę, która była chyba dwudziestce najpiękniejszych 2005 r.
bagg pisze:Co do tych zawodników to...czy nie tęsknicie w tej chwili za Di Vaio?
Za Di Vaio i nie tylko. Choć jemu nigdy nie zapomne bramki z Milan(1-1). Fantastico :P Ale i brak mi Davidsa, Tacchiego, Ferrary, Montero, Miccoliego za lat świetności. Choć Miccoli mody jeszcze jest, ale do Juve nie wróci.
bagg pisze:A, i jeszcze sprawa Lippi - Capello. Przypomnijcie sobie jak Roma grała za czasów Fabio :roll: Capello potrafi grać pięknie, w Starej Damie nie ma odpowiednich piłkarzy po prostu.
Miał przede wszystkim Cassano i Tottiego ale i innych grajków.
A skoro Juve sciąga grajków których chce Capello, to czemu nie zażyczy sobie kogoś, kto pomógłby w zbudowaniu pieknie grającego Juve?

Marq pisze:
Przypomnijcie sobie jak Roma grała za czasów Fabio Rolling Eyes
Tak jak teraz Juve, byli bardzo skuteczni tracili mało bramek a to dzięki taktyce Capello.
Gówno prawda. Roma grała ładnie. Może nawet razem z Milanem najładniej we Włoszech.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 kwie 2006, 14:09

Tomusmc pisze:Chcę trenera, który potrafi wybobyć z zepołu technike, a nie ustawiać defensywanie i lecieć z kontr.

Przyjdzie inny trener, bedziemy grac bardziej ofensywnie, ale zakonczymy sezon na 2 czy 3 miejscu wtedy bedzie płacz i zgrzytanie zębów .... "Capello wróć" :roll: .

Marq pisze:i wolałbym żeby grał zamiast Zlatana, ale to już przeszłość...

Niech mi się ktoś odezwie w następnym sezonie jak Zlatan będzie bramki strzelał ,niech ktoś go chwali ,podziwia... Nie macie prawa :!: Wtedy macie siedziec cicho i przepraszac za to ,ze skreslacie Ibre ,podobnie zreszta było z Trezeguetem jak poczuliście kase z Chelsea :? :roll: (nie mówie o wszystkich)

ossy pisze:Miccoliego
Miccoliego brak? Przeciez on jest potępiony przez wiekszosc kibiców Starej Damy :!: Miccoli jest oficjalnym wrogiem Juve :evil:

hehehe :lol: Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 kwie 2006, 14:12

ossy pisze:No tak, a czy przypadkiem po sezonie nie kończy mu się kontrakt? Napewno by się przydał. Pamiętam jego piekną bramkę, taką bombę, która była chyba dwudziestce najpiękniejszych 2005 r.

Właśnie z tego co słyszałem to mu się kończy :) Powalczyć o niego trzeba. Ale nie wiadomo co zrobi Moggi.

ossy pisze:Ale i brak mi Davidsa, Tacchiego, Ferrary, Montero, Miccoliego za lat świetności. Choć Miccoli mody jeszcze jest, ale do Juve nie wróci.

Weź, bo się popłaczę :( Jak sobie pomyślę o Davidsie, tym cudownym walczaku, o jego grze o Ciro, który w Juve grał tyle lat, o Tacchim i jego bombach z dystansu o Montero, który był boiskowym chamem, ale wszyscy go kochali :twisted:

A skoro Juve sciąga grajków których chce Capello, to czemu nie zażyczy sobie kogoś, kto pomógłby w zbudowaniu pieknie grającego Juve?

No właśnie. On ma chyba dla Juve taką wizję gry :? Bo jestem pewny, że Moggi mogłby się raz szarpnąć na jakiegoś piłkarza, od czasu do czasu tak robi. Nie rozumiem kompletnie Capello.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 kwie 2006, 14:16

Ibrahimović pisze: Przyjdzie inny trener, bedziemy grac bardziej ofensywnie, ale zakonczymy sezon na 2 czy 3 miejscu wtedy bedzie płacz i zgrzytanie zębów .... "Capello wróć" :roll: .
Ja nie mówie Capello out. Przecież ma możliwości aby ten zespół ustawić ofensywmnie. A z Lippim graliśmy pięknie i mistrzostwo było. Tylko ostatni sezon mu nie wsyzedł. Myśle że Marcelo wypalił się już w Juve, nie miał pomysłu. Sądze że jego powrót to niezbyt dobry pomysł.

Ibrahimović pisze:Niech mi się ktoś odezwie w następnym sezonie jak Zlatan będzie bramki strzelał ,niech ktoś go chwali ,podziwia... Nie macie prawa :!: Wtedy macie siedziec cicho i przepraszac za to ,ze skreslacie Ibre ,podobnie zreszta było z Trezeguetem jak poczuliście kase z Chelsea :? :roll: (nie mówie o wszystkich).
Ja nie mówie tu o jego sprzedaży, jestem za tym aby został. Ale jestem też za tym aby jego tyłek poczuł smak siedzienia na ławie. Gra słabo, tego nie można pomijać. Jak będzie w przyszłym sezonie znów grał dobrze, to mu podziękuje, ale nie przeprosze, bo za co?

Ibrahimović pisze:Miccoliego brak? Przeciez on jest potępiony przez wiekszosc kibiców Starej Damy :!: Miccoli jest oficjalnym wrogiem Juve :evil:
Ale słabo nie grał. I na samym początku na Juve nie psioczył ze chce odejść.

bagg pisze:
Właśnie z tego co słyszałem to mu się kończy :) Powalczyć o niego trzeba. Ale nie wiadomo co zrobi Moggi.
Jak jestesmy przy Ajaxie to nie tylko jemu się kończy. jest tam kilku ciekawych grajków. Ale fakt, Maduro by się przydał.

bagg pisze:Weź, bo się popłaczę :( Jak sobie pomyślę o Davidsie, tym cudownym walczaku, o jego grze o Ciro, który w Juve grał tyle lat, o Tacchim i jego bombach z dystansu o Montero, który był boiskowym chamem, ale wszyscy go kochali :twisted:
I Birin tez niezle wali z dystansu. Ale Tacchi, mistrz rozbijania akcji, niegdys...choc teraz tez źle nie gra. Może nawet lepiej od Vieiry, w każdym razie równiej.
A Montero był chamem, ale na początku. Póżniej był nawet aniołkiem, i jego seria 19 kolejek bez kartki. Szkoda starej gwardii.
i byłbym zapomnał o kimś jeszcze. Żołnierzyk Di Livio, i Capitano Antonio Conte.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 kwie 2006, 14:31

Apropo Capello widzieliscie co sie wczoraj działo jak Capello zmienił Zlatana :lol: szkoda, ze sie nie pobili :wink:

Zeby Juventus zaczał grać bardziej ofensywnie potrzeba kogos, kto mógłby przeprowadzić akcje środkiem boiska czyli potrzeba kogoś takiego jak Davids. Proste. Bo obecnie 90 % akcji jest przeprowadzana skrzydłami - Vieira lub Emerson przejmują piłkę i podaję do skrzydłowych a sami wchodza w okolice pola karnego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”