Żużel - Strona 10

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 03 kwie 2006, 21:30

O jakich ty krzesełkach mówisz na stadionie Włókniarza to same ławki były tylko poza sektorem centralnym(chyba,bodajże koloru zielono białego)
No i ta krata to przynajmnie o połowę mniejsza powinna być,no ale można bez kraty kibice Włókniarza nie są jakimiś pseudokibicami

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 03 kwie 2006, 21:34

No krzesełka były obok sektora centralnego. Tej kraty to wogóle nie powinno być. Ta krata to tak jakbyśmy byli pseudolami. A w Cz-wie są jedni z najlepszych kibiców w Polsce.

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 03 kwie 2006, 21:39

W Częstochowie kibice są wzorem dla innych kibiców.Ja jak byłem to ludzie byli z całymi rodzinami i nikt się nie bał pseudokibolów.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 03 kwie 2006, 21:49

No i oprawa jest świetna. Szkoda tylko ,że nie ma Lorka. Zawsze po wygranym biegu jest podwojna fala. Jedynie to zdarza się ,ze w strone niektórych zawodników polecą butelki. Ostatnio często lecą w zawodników z Leszna. Ten sezon będzie chyba jednym z najciekawszych w historii. Po zniesieniu limitu obcokrajowców kluby jak opętane kontraktowały obcokrajowców. Inaugaracja w niedziele w Rzeszowie, mecz będzie transmitowany w polsacie sport. Oto terminarz 1 kolejki:
Lotos Gdańsk - Adriana Toruń
Atlas Wrocław - BTŻ Polonia Bydgoszcz
Marma Polskie Folie Rzeszów - CKM Włókniarz Częstochowa
Unia Leszno - Unia Tarnów ŻSSA

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 03 kwie 2006, 21:52

Karmelinho nie wiesz kiedy będzie inauguracja stadionu po renowacji.Mi się coś wydaje że w 2 kolejce ligi.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 03 kwie 2006, 22:26

No w drugiej kolejce. Stadion jest już prawie gotowy. Zresztą tor jest nieruszany bo niedawno był wymieniany.

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 03 kwie 2006, 22:36

Dzięki za informacje,napewno będę na inauguracji po remoncie stadionu.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 04 kwie 2006, 10:27

Rozpoczęcie sezonu tuż, tuż. Pora podać składy drużyn.
Adriana Torun
Obcokrajowcy: Bjarne Pedersen, Niels K. Iversen, Simon Stead, Ales Dryml, Brian Karger, Lenar Nigmatzyanov
Seniorzy: Wiesław Jaguś, Mariusz Puszakowski, Krzysztof Słaboń, Sebastian Trumiński, Andy Smith
Juniorzy: Adrian Miedziński, Karol Ząbik, Damian Stachowiak
Atlas Wrocław
Obcokrajowcy: Jason Crump, Hans Andersen, Kenneth Bjerre, Ricky Kling
Seniorzy: Jarosław Hampel, Tomasz Gapiński, Piotr Świderski
Juniorzy: Ronnie Jamroży, Mariusz Pacholak, Adrian Płuska, Marek Czerwiński
Budlex Polonia Bydgoszcz
Obcokrajowcy: Andreas Jonsson, Emil Sajfutdinow
Seniorzy: Piotr Protasiewicz, Robert Sawina, Robert Kościecha, Krystian Klecha, Krzysztof Jabłoński
juniorzy: Krzysztof Buczkowski, Marcin Jędrzejewski, Michał Łopaczewski
Unia Leszno
Obcokrajowcy: Leigh Adams, Mark Loram, David Howe,
Seniorzy: Damian Baliński, Rafał Dobrucki, Marcin Jankowski, Krzysztof Kasprzak, Norbert Kościuch, Robert Miśkowiak
Juniorzy: Damian Baliński, Robert Kasprzak, Adam Kajoch
Unia Tarnów
Obcokrajowcy: Tony Rickardsson, Scott Nicholls, Lukas Dryml,
Seniorzy: Tomasz Gollob, Janusz Kołodziej, Marcin Rempała, Jacek Gollob, Grzegorz Rempała, Stanisław Burza
Juniorzy: Paweł Hlib, Kamil Zielińsk, Grzegorz Dzik, Maciej Ciesielski
Marma Polskie Folie Rzeszów
Obcokrajowcy: Nicki Pedersen, Andriej Karpov
Seniorzy: Rune Holta, Tomasz Chrzanowski, Maciej Kuciapa, Dariusz Śledź, Tomasz Rempała, Karol Baran, Tomasz Piszcz, Piotr Winiarz
Juniorzy: Paweł Miesiąc, Dawid Stachyra, Krzysztof Dominiczak
RKM Rybnik
Obcokrajowcy: Renat Gafurov, Denis Gizatulin, Chris Harris, Martin Smolinski
Seniorzy: Zbigniew Czerwiński, Rafał Szombierski, Łukasz Romanek, Roman Povazhny, Roman Chromik
Juniorzy: Wojciech Druchniak, Patryk Pawlaszczyk, Michał Mitko
CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa
Obcokrajowcy: Ryan Sullivan, Greg Hancock, Lee Richardson, Peter Ljung, Christian Hefenbrock, Matej Zagar
Seniorzy: Sebastian Ułamek, Sławomir Drabik
Juniorzy: Mateusz Szczepaniak, Marcin Piekarski, Sebastian Pydzik, Damian Romańczuk, Mateusz Kowalczyk, Borys Miturski, Kamil Mistygacz

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 04 kwie 2006, 11:14

Karmelinho postarałeś się, fajny skład Włókniarz ma Ryan Sullivan, Greg Hencock i Lee Richardson z obcokrajowców a z polskich Ułamek jest niezły do i Drabik nasz kochany tylko juniorzy się uczyli i dobrze jeździli(w miarę swoich możliwości).

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 kwie 2006, 13:44

Sezon zapowiada się bardzo ciekawie.
Adriana ma ciekawy zespół, ale ich dyspozycja jest wielką zagadką. Ja liczę szczególnie na Pedersena, Jagusia i młodych Miedzińskiego i Ząbika. Ciekwa jestem jak zaprezentuje sie młody Stead i Iversen. Dobrze byłoby gdyby Słaboń z Puszakowskim zdobywali w mecz średnio z 8 punktów.

W Bydgoszczy mają wyrównaną kadrę krajowych zawodników, ale z obcokrajowców Jonsson jest tylko pewniakiem do zdobywania większej liczby punktów.

Leszno jak zwykle średni skład. Brawo za ściągnięcie do zespołu "Loramskiego". Wraz z Adamsem, Kasprzakiem i Dobruckim powinni ciułać punkty dla Unii.

O tarnowskiej Unii za dyżo pisać nie trzeba, bo to jeden z faworytów do zdobycia mistrzostwa. Szerkoa i wyrównana kadra.

Atlas bez jakichś rewelacji. POwalczą zapwne o 'czwórkę'.

Rzeszów ma ciekawy zespół i jest dla mnie pewną zagadką.

Rybnik zapewne okaże się outsiderem.

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 04 kwie 2006, 15:06

Manumef zapomnialeś o Włókniarzu :roll:

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 04 kwie 2006, 17:02

Ja też pozwole sobie na przedsezonowe spekulacje
Adriana Toruń
Ta drużyna to może być jedna wielka niewiadoma. Dość dużo obcokrajowców którzy nie wiadomo jak będą jeździć. Chyba najlepszymi z nich są B. Pedersen i A. Dryml. Dobrze w turnieju par zaprezentował się S. Stead zdobywając 15pkt. Atutem Aniołów napewno są juniorzy. Ząbik i Miedziński radzą sobie bardzo dobrze. Mocnym punktem napewno będzie W. Jaguś. Myśle ,że Torunianie mogą być czarnym koniem rozgrywek.
Atlas Wrocław
W tym sezonie ich liderem i gwiazdą zapewne będzie J. Crump. Trener M. Cieślak napewno będzie mógł liczyć na "Małego". Swoje kilka "groszy" dorzuci napewno Gapa i Świderski. Najsłabszym ich elementem chyba będą juniorzy. Atlas ze swoim trenerem będzie stać napewno na wiele. Mają bardzo młody skład. Są w stanie wygrać z najlepszymi i przegrać z najsłabszymi.
Budlex Polonia Bydgoszcz
Po Uni Tarnów drugi faworyt. Mają bardzo silny skład. Jest to najbardziej Polski skład. O sile będą stanowić A. Jonsson, Pepe i Kościecha. Podstawowym juniorem ma być K. Buczkowski który miał udany występ w kryterium asów.
Unia Leszno
Medalu raczej nie zdobędą ale napewno powalczą. Siłą napędową jak co roku L. Adams. Liczą też na M. Lorama. Z polaków dobrze powinni jeździć: Baliński i Dobrucki. Niewiadomą jest R. Miśkowiak. Po nieudanym sezonie w Wrocławiu przeniósł się do Leszna. Na czele juniorów ma stać R. Kasprzak. Reszta juniorów do najlepszych nie należą. Myśle ,że Unia zajmie miejsce w środku tabeli. Nie zdziwiłbym się gdyby zajeli miejsce w drugiej czwórce
Unia Tarnów
Główny pretendent do tytułu. W tym roku skład jeszcze silniejszy. Wzmocniony przez Kołodzieja i M. Rempałe. Będzie bardzo cięzko ich pokonać. Świetny junior i seniorzy. Jedyna szansa to potknięcia w meczach wyjazdowych. Bo na ich specyficznym torze ciężko wygrać. Napewno najlepsi to T. Gollob i T. Rickardsson.
Marma Polskie Folie Rzeszów
Główne ich gwiazdy to R. Holta i N. Pedersen. Skład mają wyrównany. Zapewne będa sprawcami wielu niespodzianek. Mają dość szeroką kadre co jest atutem. W razie kontuzji zawodników z drugiej lini trener będzie miał ich kim zastąpić. Mają też dość dobrych juniorów.
RKM Rybnik
Chyba najsłabsza drużyna E-ligi. Trudno im będzie się utrzymać. Zresztą chyba niespodziewali się ,że będą jeździć w E-lidze. Myśle ,że może z 6pkt. zdobędą. Jeśli się zmobilizuje to na miejsce 6-7 szanse mają ale będzie to bardzo trudne.
CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa
Celem Lwów jest lepszy wynik niż w poprzednim sezonie. Skład głównie zbudowany z obcokrajowców. Przywódcą drużyny ma być R. Sullivan. L. Richardson kreowany jest na zastępce Holty. Niewiadomą w drużynie jest S. Drabik który ostatni sezon nie może zaliczyć do udanych. Wiele będzie zależeć od jego dyspozycji. CKM nie może nażekać na brak juniorów. Podstawowymi będą M.Piekarski i M.Szczepaniak. Do składu może też wskoczyć niemec Ch. Hefenbrock. Ciekawymi postaciami mogą być P.Ljung i M.Zagar którzy będą występować jeżeli braknie kogos z podstawowego składu. Wiele będzie zależeć od postawy obcokrajowców.

Licze ,że ten sezon będzie ciekawy i wyrównany jak żaden inny. Rozpoczęcie sezonu w najbliższą niedziele. Mecz Marmy Rzeszów ze Złomrexem Częstochową transmitowany będzie o 15 w Polsacie Sport.

Jarosław H.
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarosław H. » 05 kwie 2006, 10:33

Wczoraj zamieściłem na espeedway.pl wywiad z Gizatulinem. Zapraszam wszystkich gorąco na najlpeszy portal żużlowy w Polsce - http://www.eSpeedway.pl Duzo wywiadow i newsow. Polecam! :D

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 05 kwie 2006, 12:36

No bardzo fajny ten portal. Wiadomości na bierząco. Często wchodze na ten serwis bo jest dużo ciekawostek i jak już napisałeś wywiadów.
Drużyny przygotowują się do rozgrywek i rozgrywają sparingi.
Polonia Bydgoszcz- Stal Gorzów 65-25, Adriana Toruń- Intar Ostrów 54-36

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 05 kwie 2006, 12:47

Karmelinho a iwesz coś o sparingach Włókniarza??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”