LM: Juventus Turyn - Arsenal Londyn 5.04.2006 - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2006, 9:34

Sero pisze:Wy 5 bramek raczej też nie strzelicie
Ale najpierw niech obie ekipy awansują
gdybym miał postawić, czy wy strzelicie 3, czy my 5 - to wybrałbym 2 opcję :D
oczywiście tak sobie gdybam - bo wiadomo, ze trzeba awansować pierw :wink:
Sero pisze:Wogóle to był dziwny sezon Interu w LM. Pamiętam na początek 2 zwycięstwa 6 pkt, Arsenal po dwóch kolejkach miał 0 lub 1 pkt
cos takiego było - 2 kolejki przed końcem chyba byliśmy na ostatnim miejscu w grupie i wygraliśmy kolejne mecze :D

Mecz z Juve bedzie napewno ciężeki, myślę, że gdyby mecz zbliżał sie do końca i gdybysmy mieli awans juz zapewniony - Wenger musiałby zdjąc Henry'ego, może Reyesa, bo w niedzielę wyjazd na Old Trafford - a wiadomo, ze w lidze angielskiej Arsenal jeszcze walczy [w przeciwieństwie do tego co mówił Jacek Kurowski :angry: "[...] Arsenal w Premiership już o nic nie walczy [...]"] eskpert :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 kwie 2006, 9:47

fieldy pisze:gdybym miał postawić, czy wy strzelicie 3, czy my 5 - to wybrałbym 2 opcję

A to ciekawe :think:
:pinokio:
:wink:

fieldy pisze:Mecz z Juve bedzie napewno ciężeki, myślę, że gdyby mecz zbliżał sie do końca i gdybysmy mieli awans juz zapewniony - Wenger musiałby zdjąc Henry'ego, może Reyesa, bo w niedzielę wyjazd na Old Trafford - a wiadomo, ze w lidze angielskiej Arsenal jeszcze walczy [w przeciwieństwie do tego co mówił Jacek Kurowski "[...] Arsenal w Premiership już o nic nie walczy [...]"] eskpert

TVP i ich znakomici dziennikarze od szportu :]
Możliwe, że zdejmie jak przd wami ważny mecz w Premier League z MU. Oni jeszcze wierzą w mistrza, więc tym bardziej łatwo nie będzie :roll:
Coś mi po głowie lata remis 1-1 w jutrzejszym meczu. Sprzedano już ponad 40 tysięcy biletów co jak na Delle Alpi jest wynikiem imponującym. Ciekawe tylko czy będzie jakiś doping :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2006, 9:51

Sero pisze:A to ciekawe
prawda :?:
Sero pisze:Coś mi po głowie lata remis 1-1 w jutrzejszym meczu
może po pierwszej połowie :think: bo przecież postawiłem na wygraną Kanonierów i zawieść się nie mogę :D [4,35 -> kurs na Arsenal :P ]

Sero pisze:Sprzedano już ponad 40 tysięcy biletów co jak na Delle Alpi jest wynikiem imponującym. Ciekawe tylko czy będzie jakiś doping
pewnie połowa z nich z Londynu przyjechała :lol:

P.S. dlaczego o meczu dyskutuje z kibicem Interu :think:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 kwie 2006, 10:03

fieldy pisze:prawda

Fałsz :!:

fieldy pisze:pewnie połowa z nich z Londynu przyjechała

Nie zdziwie się :lol: Tak jak na mecze Serie A, sporą część trybun podczas meczów hitowych zajmują przyjezdni :]

fieldy pisze:P.S. dlaczego o meczu dyskutuje z kibicem Interu

Hola hola
Coś sie nie podoba panie fieldy :?: :> :evil:

Ps. to jak to w końcu z tym Eboue i Cescem :roll: zagraja czy nie :?:

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 04 kwie 2006, 10:05

Eboue bedzie na 90 % gral od pocztku spotkania a Fabregas usiadzie na lawce a zastapi go Diaby...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2006, 10:09

Sero pisze:Coś sie nie podoba panie fieldy
tak :!: brak wiary u niekórych kibiców Juve, wiara czyni cuda :!:
Sero pisze:Ps. to jak to w końcu z tym Eboue i Cescem zagraja czy nie
Pewne jest, ze pojechali do Turynu. I tak sobie myślę, że skoro nie byłoby szansy na wystep w środę to nie brałby ich w podróż - dąłby im wolne przed meczem z ManU, na który już powinni być gotowi.
Bliższy wystepu jest Eboue, gorzej wygląda sprawa z Cescem, u którego pojawił asie opuchlizna, etc. etc. - zobaczymy, dzis po południu Wenger ma podać kadrę na mecz.
Arsenal ma o co walczyć, gdyby udało się zachowac czyste konto, to Kanonierzy pobija kolejny rekord - rekord Milanu, którzy w 7 meczach LM z rzędu zachowali czyste konto [bo my już tez tyle mamy :P]
człapuś pisze:Eboue bedzie na 90 % gral od pocztku spotkania a Fabregas usiadzie na lawce a zastapi go Diaby...
skąd takie informacje ? Diaby jak do tej pory w LM zagrał tylko 10 minut z Realem, więc może byc mu ciężko nagle zagrać przeciwko Juventusowi, jest to młody zawodnik, może nie wytrzymac presji [ale tez może sobie poradzić]
Myślę, że Cesca z powodzeniem może zastąpić Hleb, przecięz grywał na środku w VFB, u nas tez grał na środku, teraz kiedy nabrał pewneości siebie - powinien dać radę. na lewej stronie niepodwarzalna pozycję ma Reyes, a z prawej - Pires, lub Freddie, zreszta Freddiego zawsze można wcisnąc gdziekolwiek :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 kwie 2006, 10:58

fieldy pisze:tak brak wiary u niekórych kibiców Juve, wiara czyni cuda

E, to pretensje nie do mnie prosze zgłaszać :P Tak jak pisałem. Gdyby Inter przegrał 5-0 to nawet wtedy bym wierzył :lol:

fieldy pisze:Arsenal ma o co walczyć, gdyby udało się zachowac czyste konto, to Kanonierzy pobija kolejny rekord - rekord Milanu, którzy w 7 meczach LM z rzędu zachowali czyste konto [bo my już tez tyle mamy ]

No rekordzik ładny by był 8) Pamiętam wtedy jeszcze Milan w spotkaniach z Interem zachowywał czyste konto.
Wydaje się, że Arsenal może zagrać na 0. Napewno nie ruszy pierwszy (choć bramka na początku ustawiła by mecz )

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 04 kwie 2006, 11:01

fieldy pisze:skąd takie informacje ? Diaby jak do tej pory w LM zagrał tylko 10 minut z Realem, więc może byc mu ciężko nagle zagrać przeciwko Juventusowi, jest to młody zawodnik, może nie wytrzymac presji [ale tez może sobie poradzić]
Czytałem o ile się nie mylę w dodtaku sportowym do gazety Wyborczej albo w PS... Diaby grał w ostatnim spotkniu przeciwko Aston Villie i spisał się rewelacyjnie. Dogrywał piłki, zaliczył asyste i sam gola strzelił.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2006, 11:01

Sero pisze:E, to pretensje nie do mnie prosze zgłaszać
bo ja ponapinać, żem się chciał :P
Sero pisze:Gdyby Inter przegrał 5-0 to nawet wtedy bym wierzył
że uda się strzelić honorową bramkę w rewanżu :wink:
Sero pisze:Wydaje się, że Arsenal może zagrać na 0. Napewno nie ruszy pierwszy (choć bramka na początku ustawiła by mecz )
Ja liczę, że Titi jednak ruszy od poczatku i w pierwszej połowie wypracuje nam bramkę - Henry to geniusz, wie co trzeba robić, wie co jest najlepsze dla druzyny, w jutrzejszym meczu priorytetem będzie strzelenie gola. I ufam, ze Titi na tym się skupi.
Choć jak strzeli w drugiej połwoie to ise nie obraże na niego :P
człapuś pisze: Diaby grał w ostatnim spotkniu przeciwko Aston Villie i spisał się rewelacyjnie. Dogrywał piłki, zaliczył asyste i sam gola strzelił.
Tak, widiząłem ten mecz - ta bramka to raczej zasługa Ade [który niestety zagrać nie może, a gra rewelacyjnie. Musze się przyznac do błędu - bo byłem sceptycznie nastawiony do tego transferu]
Choć nie ujmuje strzelcowi ostatniej bramki :D myślę, ze ma za małe doświadczenie w meczach o tak dużą stawkę.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 kwie 2006, 11:08

fieldy pisze:bo ja ponapinać, żem się chciał

Co to dla nas Arsenal. Zrobimy z nich miazge i wygramy jutro 3-0 po czym w półfinale zagramy z Interem który także zgnieciemy :twisted:

fieldy pisze:że uda się strzelić honorową bramkę w rewanżu

Albo nawet 6 honorowych :wink:

fieldy pisze:Ja liczę, że Titi jednak ruszy od poczatku i w pierwszej połowie wypracuje nam bramkę - Henry to geniusz, wie co trzeba robić, wie co jest najlepsze dla druzyny

Co do tego nikt nie ma wątpliwości. Ale wydaje się, że Wenger nie da mu zbyt dużej kompani do pomocy. Henry będzie raczej skazany na siebe i swój kunszt, jeśli szybko strzeli to nie pozostanie wam nic innego jak catenaccio :]

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 04 kwie 2006, 11:08

fieldy pisze:Tak, widiząłem ten mecz - ta bramka to raczej zasługa Ade [który niestety zagrać nie może, a gra rewelacyjnie. Musze się przyznac do błędu - bo byłem sceptycznie nastawiony do tego transferu]
Choć nie ujmuje strzelcowi ostatniej bramki myślę, ze ma za małe doświadczenie w meczach o tak dużą stawkę.

W ten sposob myslac to np Messi nie bylby teraz gwiada od ktorej zalezy gra Barcelony. Bo mlody, niedoświadczony etc. Trzeba stwiać na młodzież szczególnie tą uzdolnioną. A kogo być wystawił zamiast Fabregasa??

P.S Zagra Ljunberg??

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2006, 11:15

człapuś pisze:W ten sposob myslac to np Messi nie bylby teraz gwiada od ktorej zalezy gra Barcelony
ta, a Cesc nie byłby gwiazda u nas, tak ? NIe powiedizałem, ze młodzi nie mają grac - bo u nas większość piłkarzy jest młoda. Ale to jest oczywiste i nie ma sie nad czym rozwodzic. Po prstu uważam, ze skoro mamy do wyboru Hleba, Piresa, Freddiego i Diaby'ego to nalezy najpierw sięgnąć po bardziej doświadczonych graczy, zwazywszy na to, z jakim przeciwnikiem i na jakim szczeblu rozgrywek przyszło nam grac :D
człapuś pisze:A kogo być wystawił zamiast Fabregasa??
Już to pisałem zdaje się, Hleb może grac obok Silvy, Freddie może biegac po całym boisku, Pires może zastąpić Hleba na prawej, a Reyesa z lewej bym nie ruszał pod żadnym pozorem.
człapuś pisze:P.S Zagra Ljunberg??
dziś po południu Wenger poda kadrę na mecz.

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 04 kwie 2006, 11:18

fieldy pisze:mamy do wyboru Hleba
Hleb ani nie gra dobrze ani pożytecznie dla zespołu. On według mnie odpada na samym starcie.
fieldy pisze:Piresa

Jak ma niezagrać Ljunberg to na jego pozycji zagra właśnie Pires.

fieldy pisze:Freddiego

Ja już zagra (o ile) to na flance a nie w środku pola...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 kwie 2006, 11:27

człapuś pisze:Hleb ani nie gra dobrze ani pożytecznie dla zespołu. On według mnie odpada na samym starcie.
:shock:
Hleb nie gra dobrze ?! Hleb nie gra pożytecznie ?! Dziwne bo jak oglądam mecze Arsenalu czy skróty to gra conajmniej poprawnie
nie przesadzaj, najpierw Wome teraz Hleb :lol:
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2006, 11:27 przez Sero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2006, 11:27

człapuś pisze:Hleb ani nie gra dobrze ani pożytecznie dla zespołu. On według mnie odpada na samym starcie
tak grał na pocżatku sezonu i zaraz po kontuzji, ostatnio udziela mus ię dobra forma zesołu i sam gra coraz lepiej, a już na prawej flance grywał ostatnio wręcz dobrze i napewno pożytecznie dla zespołu
człapuś pisze:fieldy napisał:
Freddiego

Ja już zagra (o ile) to na flance a nie w środku pola...
Widać nie oglądasz za dużo meczy Kanoneirów, Feeddie może zagrać w obronie i da sobie rade, moze zagrac w ataku is tzrelić 2 gole, nawet Juve. A najlepiej czuje się w pomocy, czy to lewej, prawej czy w samym srodku tej formacji - radzi sobie równei dobrze, jest to piłkarz uniwersalny, do tego doświedczony i potrafi się odnaleźć na każdej pozycji. Miejsce dla niego zawsze się znajdzie. JAk będzie zdrowy Reyes to nie ma możliwość, aby Freddie zastąpił go na lewej stronie boiska. Na prawej też może zagrac. W sumie możemy zagrać 5 w pomocy, jak w poprzednich mecach, ale myślę, że przy nieobecności Cesca, Wenger wystawi 4 pomocników i Titiemu do ataku wystawi Robina, który jest przeciez głodny gry :P
Sero pisze:Nie no nie przesadzaj, najpierw Wome teraz Hleb
co nie ? :P

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”