Real Betis - dookoła klubu - Strona 4

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 02 lis 2005, 19:45

Wielkie osłabienie w zespole z Andaluzji. Olivieira to świetny zawodnik i ogniwo zespołu, kluczowy zawodnik. Mam nadzieję, że chociaż Dani zastąpi go w połowie. A ma potencjał.

Betis zrobił dużą niespodziankę jak i u kibiców jak i ludzi stawiających u buksów, gdyż wielu osobom nie weszły kupony.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 02 lis 2005, 19:48

Mikusinski pisze:Betis zrobił dużą niespodziankę jak i u kibiców jak i ludzi stawiających u buksów, gdyż wielu osobom nie weszły kupony.
A to heca z tymi buksami :? .
Mikusinski pisze:A ma potencjał.
Oj ma.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 18 lis 2005, 17:35

Betis Sevilla prawdopodobnie wyszedl juz z kryzysu w ktorym byl niedawno. Przegrali sporo waznych meczy, ale zwycieztwo z Chelsea na wlasnym stadionie dodalo im sil.
Liga Hiszpanska robi sie coraz bardziej ciekawa. Ostatnio zauwazylem ze jakos wszyscy mysla tylko o meczu Real-Barca i zapomnieli o innym waznym derby, jednym z najwazniejszych w Primera Division jakim jest Betis Sevilla-FC Sevilla. Juz w sobote, czyli jutro na stadionie Ramon Sanchez-Pizjuan odbedzie sie to wielkie spotkanie, w ktorym zmierza sie dwie najwieksze zespoly ze stolicy Andalizji.
Mecz jak zawsze jest zaliczany do bardzo wysokiego ryzyka, bo kibice obydwoch druzyn "nie przepadaja za soba". :P
Mysle ze bedzie duzo kartek i goli. Stawiam na 2:2

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 25 lis 2005, 11:56

Moim zdaniem przyczyną kryzysu Betisu są występy tego zespołu w Lidze Mistrzów. Betis bardziej koncentruje się na Champios League, w której jest do zarobienia sporo kasy, a mniejszą wagę przykłada do Primera Division. Teraz jednak już na 99 % odpadł z Ligi Mistrzów i będzie mógł skupic sie na PD. Teraz mecz z Cadiz i moim zdaniem trzecie zwycięstwo w obecnym sezonie.

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 25 lis 2005, 13:58

Mecz z Kadyksem to będzie ciężki chleb dla Betisu. Po pierwsze. Kadyks gra lepiej na wyjazdach niż u siebie, choć mieli ostatnio dwie pechowe porażki u siebie z Mallorcą i Valencią. Jakby nie patrzeć najbliższy mecz to derby Andaluzji, może nie takiej rangi jak spotkania w trójkącie Betis-Sevilla-Malaga, no ale zawsze ;). A co do LM to prawda, już nie mają szans awansu, choć swoją droga tylko jakiś debil mógł umieścić dwie angielskie drużyny w jednej grupie. I będzie w niej tak jak podejrzewałem. To znaczy pierwsza Chelsea, potem L'pool, trzeci Betis i ostatni słaby Anderlecht. Przynajmniej Betis ma zapewnione starty na wiosnę w Pucharze UEFA. A to też będą kolejne profity dla klubu ;). Błędem było pozbycie się Denilsona. Może i kiedyś dużo kosztował, ale przynajmniej Betis mógł grać skrzydłami. I była to zawsze trudność dla rywali, czy to Joaquin będzie walić do przodu, czy Denilson :P. Nie wiem co prawda gdzie gra teraz Alfonso, ale swego czasu gość był świetny, tak samo jak Casas. Oliveira na dziś jest wporzo gość, ale brakuje mu dobrego partnera do gry w ataku Zielono-Białych. Podobnie miała się rzecz w Atletico Madrid. Był tylko Torres i nikt więcej. Chociaż byli tam też ostatnio Javi Moreno, Correra, ale dla mnie za słabi :P. W Betisie ja bym chętnie widział w ataku Oliveirę i Guizę, a wy jak stawiacie?

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 17 mar 2006, 21:58

Nie wiem czemu ale juz nikt nie pisze w tym temacie.
Wczoraj Betis zagrał bardzo ale to bardzo słabo i pożegnał sie z Pucharem Uefa w którym był typowany w roli faworyta całego turnieju.Według mnie Joaquin nie powinien dostąc wczoreaj ten czerwonej kartki.Mam wrazenie ze brak tegoz bardzo waznego zawodnika zle wpłyneło na postawe całej druzyny.Betis ogolnie w tym sezonie gra tragicznie i mogą miec nawet duże problemy z utrzymaniem sie w 1 Lidze.Pomyślec że w poprzednim sezonie walczyli o najwyzsze miejsca :wink:

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 18 mar 2006, 9:04

Nikt nie pisze, bo Betis gra słabo, a komu się chce pisać jak klubowi nie idzie?
Hehe... Betis faktycznie ma słaby sezon. Są 3 drużyny z Andaluzji w strefie spadkowej co źle rokuje na przyszłość :(. Najsłabszy w tej trójce jest Cadiz, ale to jest beniaminek ligi. Betis powinien się utrzymać, to samo się tyczy Malagi.
A swoją drogą da się ostatnio zauważyć, że kilka klubów, które ostatnio w lidze na koniec sezonu zajmowały miejsca 3-4 w następnym sezonie grały o wiele gorzej. Przykładem jest Celta Vigo. Zagrali jeden bardzo dobry sezon i awansowali do Champions League, by w następnym sezonie spaść z ligi.
Można zauważyć, że wiele klubów olewa sobie ligę kosztem pucharów.
Na przykład ostatnio Parma dobrze grała w P. UEFA, by w lidze do ostatnich minut walczyć o pozostanie w lidze. Ja mówię, że najpierw klub powinien zabezpieczyć sobie dobre miejsce w lidze, a potem myśleć o pucharach europejskich.
Jeśli Betis spadnie z ligi to tylko na rok, czego im nie życzę, bo to dobry klub z ładnym stadionem. No i nie byłoby derbów Sevilli. A to dla mnie już byłby koniec świata :P.
Pozdro

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 04 kwie 2006, 20:28

A mi szczególnie szkoda Joaquina ,któremu trener nie pozwala odejść
Ale mam nadzieję ,że tego lata przeniesie do lepszego klubu niż Betis :)

zomo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zomo » 04 kwie 2006, 20:52

A gdzie było powiedziane, że trener mu nie pozwala odejsć? :lol:
Sorki, ale jeżeli nie masz pojęcia o sytuacji to nie mów takich bzdur :roll:

Joaquin miał w zimie wolną ręke i sam zrezygnował z odejścia.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 04 kwie 2006, 21:17

zomo pisze:A gdzie było powiedziane, że trener mu nie pozwala odejsć?
Nie ze nie pozwala, ale Lorenzo Serra Ferrer powiedzial pare razy ze nie chcialby zeby Joaquin odchodzil bo go "potrzebuje" i kibice byliby na niego wsciekli. On sam pewnie dobrze sie tam czuje, bo gdyby tak nie bylo to juz dawno widzielibysmy go w innym klubie.
Zaloze sie jednak ze to jest jego ostatni sezon w Sevilli.
Pozatym jak ktos nie wie to ostatnio w niedziele odbylo sie wielkie swieto w Andaluzji, jakim jest mecz miedzy Betisem i FC Sevilla. Wygrali los verdiblancos (Betis), po ostrym jak zawsze meczu.
Gole strzelili Robert (14 min) i Varela (44 min) a dla Sevilli, Saviola w 28 minucie. Widzialem skruty i Joaquin i Edu byli najlepszymi zawodnikami meczu bez watpienia. :)

zomo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zomo » 04 kwie 2006, 23:02

Odnośnie odejścia Joaquina po sezonie to chyba niestety masz rację bowiem sam piłkarz zapowiadał że na 99% to jego ostatni sezon w Betisie :(

A odnośnie niedzielnego meczu to zgodzę się że Joaquin byl najlepszy na boisku :) ale odnośnie Twojej oceny gry Edu to jest przesadzona. Miał kilka niezłych zagrań, ale kilka razy też nieźle skiksował, a jego skutecznosć woła o pomstę do nieba :?
Moim zdaniem od Edu dużo lepiej w tym meczu zaprezentował sie Robert :)

a tak przy okazji to jeżeli ktos jest bardziej zainteresowany drużyną Verdiblancos to zapraszam na polską stronke o Betisie- http://www.realbetis.uk.pl

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 05 kwie 2006, 9:50

Joaquin odejdzie i mam nadzieje że na Santiago Bernabeu :twisted:

Świetny mecz Joaquina w derbach Sevilli.Patrzac ostatnio na formę obu drużyn to smiało mozna było myśleć że Betis przegra ze swoim odwiecznym rywalem.Jednak tak się nie stało.Derby rządzą sie swoimi prawami. Edu zagrał dobrze ale bez rewelacji zgodze się z zomo że Robert grał znacznie lepiej :wink: Oby Betis nie spadł z La Liga bo już nie od jednego sezonu ten zespół tworz historię w Primera Division. To dziwne bo a poprzednim sezonie Betis grał rewelacyjnie a w tym wręcz tragicznie.Widac że brak Brazylijczyka jest widoczny.Pewnie Betis po tym sezonie sciagnie paru pikarzy bo dostali troszke pieniędzy od Uefa za wystep w Lidze Mistrzów i Pucharze Uefa. W przyszłym sezonie powinno być lepiej :wink:

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 05 kwie 2006, 14:24

Ultras pisze:Joaquin odejdzie i mam nadzieje że na Santiago Bernabeu
Ja też chciałbym ,żeby odszedł do Realu ,ale wątpie w to. Real chciał go pozyskać ale równie interesujące powinny być dla nigo oferty z Anglii.
Ultras pisze:Oby Betis nie spadł z La Liga
nie może spaść ,to by była tragedia

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 15:02

Real Betis w tym sezonie zagrał bardzo słabo, mimo że uchronił się przed spadkiem do drugiej ligi kibice Betisu nie byli zadowoleni z minionego sezonu który zakończyli na 14 miejscu z dorobkiem 42 pkt. Jak powiedział prezydent klubu Realu Betis Joaquin nie odejdzie, jest on zawodnikiem kluczowym tego zespołu więc nigdzie go nie odda. Interesowali się nim takie kluby jak Chelsea i Real Madryt jednak żadna z tych drużyn nie podjęła się kroków które przybliżyły by mu drogę na stadion Stamford Bridge czy Santiago Bernabeu.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 14:59

Dudek wyrazil sowoje zainteresowanie gra w Betisie dla "Super Expresu". Zrodlo malo wiarygodne, ale jezeli jeszcze chce cos osiagnac to hiszpanski kierunek jest jak najlepszy :) .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”