Liverpool (zbiorczy) - Strona 1095

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 lis 2024, 21:28

Ta. Ciekawe co tam jeszcze jest z nim. No ale pod tym wzgledem konkretny dzban. Ja to uciekam jak tylko na jakims zgromadzeniu ludzi widze aparat lub ludzi nagrywajacych telefonem. A ten prawdopodobnie jeszcze sam siebie nagrywa.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 lis 2024, 21:54

Sergek pisze:
13 lis 2024, 21:28
Ciekawe co tam jeszcze jest z nim
Pewnie nic nadzwyczajnego. Jego największą zbrodnia jest to, że pozwolił się parę razy nagrac.
Nie ma żadnych złudzeń. Większość, jeśli nie wszyscy sędziowie mają jakieś swoje sympatię czy uprzedzenia względem tych czy innych klubow/trenerów/piłkarzy. Tego się raczej nie uniknie. Cały ich profesjonalizm polega też na tym aby te emocje nie wpływały na decyzję podejmowane w czasie pracy. No i też nic nadzwyczajnego, że ktoś sobie wciąga to czy tamto. Jakby tak wszystkim ludziom że świecznika robić randomowo testy antynarkotykowe, to podejrzewam że niedługo musielibyśmy szukac sobie nowych elit. I to tak globalnie lol.

Problem sędziów w Anglii najkrócej opisać starosłowiańskim powiedzniem - [k****] kurwie łba nie urwie. Tam ziomki oceniają ziomków i ich wzajemne relacje niestety często wpływają na jakość tej oceny. Dopóki tej sytuacji nie rozwiążą, to degrengolada tego środowiska będzie postępowała.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 lis 2024, 21:55

A to ja sie zgadzam w 100% w sumie. Ale tak sie smieje co tam jeszcze powysylal hehe. I to nie ze wzgledu na jakies sportowe scenariusze tylko sie smieje z glupoty.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 lis 2024, 22:15

z twitterka szybko spadlo (albo gosc usunal i dziwie sie ze wrzucil w ogole), ale jest na xcancelu. oczywiscie przy zachowaniu ostroznosci.

https://xcancel.com/stokeyyg2/status/18 ... ISFQQAAA#r

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 15 lis 2024, 10:18

Jones z fajnym debiutem w reprze i jeszcze fajniejsza bramka. Czy po raz kolejny kompletnie losowa kontuzja zastopuje jego forme? Bo to jak dobrze kojarze byl standard w ostatnim czasie.

Kelleher z istotnym wystepem dla swojej reprezentacji - obroniony karny i 1v1 jeszcze przed wyjsciem na prowadzenie. Znowu korzysta na cyklicznej nieobecnosci Beckera. Czy to jego ostatni sezon u nas? Mysle ze tak. Czy bedzie mi smutno? Moze troszeczke.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 lis 2024, 9:55

Czy my przerabiamy właśnie powtórkę z pięknych komitetowych czasów, kiedy to Brendan i komitet (w tym Edwards) przerzucali się za pomocą zaprzyjaźnionych dziennikarzy kto jest winny za który transfer? :D

Bo od kilku dni w rezimówkach jest ciśnienie na pisanie co złego działo się w klubie za Jurgena. Pod koniec zeszłego sezonu, a tym bardziej po tym jak wiadomo było, że niektóre osoby wracają do klubu, te artykuły tez się pojawiały.

A niestety są istotniejsze kwestie.

Czy Chiesa zagra w tym roku? Czy zagra kiedykolwiek? Bo nawet Alisson już wrócił do treningów, a ten chyba dalej ma obóz przygotowawczy.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 lis 2024, 10:39

To wygląda na damage control przy ewentualnym fiasku z podpisaniem któregoś z wielkiej trójki. Anyway, powodzenia w przekonywaniu bazy kibiców Lpoolku, że za wszystko co zle w niedługiej przyszłości spotka klub, odpowiada Jurgen. :)

To, że on w ostatnich kilku sezonach miał olbrzymią władze przy transferach i to, że to doprowadzało do odejść kolejnych dyrektorów sportowych to pewnie prawda. Tylko raz, ktoś mu ta władze dał, dwa - jego decyzję transferowe były w większości przypadków strzałami w dychę, trzy - pół roku to wystarczający czas aby przekonać jednego czy drugiego piłkarza do podpisania kontraktu.

Nie chca robić kominów płacowych, nie chcą dawać 32 i 33 latkom po 300k/tydzień na dwa lata czy zrobić z prawego obrońcy najlepiej zarabiającego piłkarza ligi? Ok, to jest do zrozumienia i nie ma powodu szukać kozłów ofiarnych w tym przypadku.

Ja mam z tym tylko taki problem, że klub jak Liverpool który nie wydaje po 150-200mln na czysto w okienko bo by im się tabelki w excelu za bardzo rozjechały, powinien przynajmniej nie dopuszczać do odejścia swoich najcenniejszych assetow. I to za wszelką cenę. Albo jedno albo drugie. Albo bawimy się jak Realek z Madrytu i bez żalu żegnamy się z wiekowymi legendami ale za chwilę sprowadzamy za +100mln Bellingamow albo zachowujemy się bardziej tradycyjnie i po prostu te pieniądze inwestujemy w utrzymanie obecnego składu, a na rynku transferowym szukamy promocji. Nie ma trzeciej drogi. Tzn pewnie jest ale klubowi, który chce być topem nie przystoi nią iść.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 lis 2024, 10:48

ja w przypadku akurat tej trojki a tym bardziej tej dwojki nie jestem za bardzo w stanie tego zrozumiec, jak ich przedluzenie nie jest takie proste to co powiedziec o zastapieniu :D tzn. sa argumenty przeciwko oczywiscie (choc bardziej przy salahu, bo przy vvd nie ma), ale boze swiety, nie dyskutujemy tu o przedluzeniu jakiegos wijnalduma

no i to co mowisz, albo to albo tamto, a my w sumie to nie wiem co probujemy osiagnac. choc po doswiadczeniach z kolejnego komicznego lata nie ma co sie juz sie czymkolwiek dziwic

no, na pewno im sie uda zrzucenie wszystkiego na kloppa. ale faktycznie cos sie dzieje, bo simon hughes regularnie od ich spiny pisal negatywne rzeczy (bardziej lub mniej wiarygodne), ale tu nagle cala athleticowa kasta sie odezwala

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 22 lis 2024, 11:18

wyglada na to ze nikt z kontuzjowanych za bardzo w tym tygodniu nie bedzie uczestniczyc - alisson cos tam wrocil ale chyba dalej nie trenuje na 100%, trent nie trenuje, jota nie trenuje

szkoda bo to dosc istotny tydzien

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2486
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 22 lis 2024, 11:42

masacra pisze:
21 lis 2024, 10:39
Nie ma trzeciej drogi.
W Polace niestety jest

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 127
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 24 lis 2024, 18:23

Wygrywamy z Southampton 2-3 było troszkę nerwowo jak zaczęliśmy przegrywać 2-1 , ale wszystko w swoje nogi wziął Salaha i wygrywamy 2-3 .
Jesteśmy plus 8 na City i plus 9 nad Arsenalem, Chelsea .
Za tydziem ważny mecz jak wygrywamy z City u siebie będziemy plus 11 to będzie 13 kolejka dopiero , ale będzie to wyglądać bardzo dobrze .

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 25 lis 2024, 10:11

:lol2:

jakies negocjacje to sa na pewno, ale jak doslownie nic sie nie wydarzylo na tym etapie to... bez komentarza

Spoiler:

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1470
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 25 lis 2024, 16:38

Gdy mogło się wydawać, że Salah z wiekiem będzie coraz słabszy i pójdzie do Arabów pokopać do emerytury to gość rozgrywa świetny sezon i w 12 kolejkach wrzucił 16 punktów do kanadyjki. Wkurwia mnie, bo może do Arabów czy gdziekolwiek pójść gość w sztosowej formie :)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 lis 2024, 21:47

Sergek pisze:
25 lis 2024, 10:11

:lol2:

jakies negocjacje to sa na pewno, ale jak doslownie nic sie nie wydarzylo na tym etapie to... bez komentarza

Spoiler:
Obejrzałem ten wywiad. Śmierdzi ustawka na kilometr. I to taka niezbyt ładna ze strony Salaha i jego agencika. Wszyscy wiemy, że jakieś rozmowy się toczą, a brak formalnej oferty wynika pewnie z dużych rozbieżności pomiędzy tym co chce piłkarz i jego agent, a tym co klub chce/ jest w stanie zaoferować. Więc, wysłanie oficjalnej oferty, która zostałaby odrzucona byłoby jeszcze większym pr-owym samobójem niż brak jakiejkolwiek plus zaraz pojawiłyby się przecieki od 'zaprzyjaznionych' dziennikarzy, że piłkarz czuje się nie doceniony odpowiednio.
Po co więc ten wywiad? Żeby pokazać się w oczach kibiców jako ten dobry, który kocha klub, chce zostać, tylko źli dyrektorzy wychowani na moneyball nawet nie spróbują go do tego przekonać. No słabo. Ale patrząc na reakcję futbolowej społeczności - działa. Presja rośnie. Imo skończy się to tym, że Salah dostanie to co chce i zostanie. Takie czasy. Klub jest na straconej pozycji w tego typu sytuacjach.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 25 lis 2024, 22:11

gdzies na poczatku sezonu po pierwszym marudzeniu w mediach bylo ze no oczywiscie ze z pilkarzami pewnie nikt nie rozmawial, bo przeciez rozmawia sie z agentami i cos na pewno sie dzieje, teraz jestesmy juz prawie w nowym roku i dalej nic nigdzie nie ma (kontrakt konate tez gdzies utknal)

co do zaprzyjaznionych rezimowcow to wlasnie mam troche inne zdanie, bo to jest raczej tuba klubu a nie pilkarzy - dlatego tez ktos dzis powiedzial, ze z reguly salah nie rozmawia z nikim po meczu, a teraz sam zagadal. to jest gdybanie, ale mam wrazenie ze ten taniec juz uprawialismy. jak dwa czy trzy lata temu jego kontrakt byl przedluzany to bylo duzo gadania w mediach, marudzenia, domyslania sie ze pewnie chce za duzo a ostatecznie okazalo sie ze jego spelnione zadania niespecjalnie byly takie przesadzone.

jak tak jest to sie zgadzam z niechecia do dawania nowego kontraktu. ale uwazam ze jakby salah nagle chcial jeszcze sowita albo jakakolwiek podwyzke ponad to co juz ma, to juz dawno mielibysmy glowna strone athletic.com tym zasmiecona. ale nie mamy.

jak egipcjanina lubie i szanuje, tak cala sytuacja nie bylaby problemem gdybysmy a) nie mieli 3 kluczowych zawodnikow w ostatnich kilku miesiacach kontraktu, b) regularnie nie udawadniali ze mamy ostatnio problem z kupieniem pilkarzy ktorych chcemy i ktorzy nie maja klauzuli w kontrakcie oraz c) regularnie nie udawadniali ze kazdy powod jest dobry by kogos nowego nie kupowac.

bo majac na uwadze ze zaraz kolejny afcon to obawy oczywiscie sa. i to nie tylko to. ale ja mam wieksze obawy ze po odejsciu salaha naszym atakiem po prostu bedzie jakas wariacja gakpo-nunez-diaz. albo gdzies tam doak wskoczy.

i ja nie sadze ze salah musi specjalnie taki taniec w mediach wykonywac, kazdy widzi jak istotny dalej dla nas jest i wiekszosc chce by pozostal. dla mnie klub jest bardzo malo wiarygodna instytucja ostatnimi czasy i oczywiscie zaden pilkarz nie jest wiekszy od klubu (wiec jak ma nagle jakies absurdalne zadania ponad to co juz ma to rozumiem niechec) tak ja mam malo zaufania do ambicji tej wersji klubu.

oczywiscie za na razie przyjemna tranzycje ze slotem plusik. ale transferowo jak ktos czyta ten temat to zna moje zdanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”