Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 18 lis 2024, 11:48
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 18 lis 2024, 12:00
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 18 lis 2024, 12:03
A jak to teraz wygląda? Bo jak ja zdawałem na placu robiło się rękaw i losowało któreś parkowanie. A potem, z tego co kojarzę, parkowanie już i tak robiło się na mieście.
Przede wszystkim nie uczy się ludzi poruszać poza miastem, a zwłaszcza na drogach szybkiego ruchu.
19B10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 18 lis 2024, 13:31
Na plac jedzie się tylko na łuk, a na egzaminie dodatkowo jest ruszanie z górki. Da się z tego wyciągnąć wnioski, ale tak jak ujął @venomik jest to nauka schematu. Mi to pomogło o tyle, że trochę to zmodyfikowałem i przeniosłem na rzeczywistość i teraz przy parkowaniu prostopadłym tyłem zwracam uwagę na to co jest w małym oknie w tylnych drzwiach i w ten sposób mierzę odległości oraz w którym momencie skręcać. Niestety, parkowania prostopadłego tyłem nie ma na egzaminie, więc prowadzący tego nie uczył. Przydał mi się plac, ale czas na dojazd do placu i sam plac wolałbym, żeby były przeznaczone na parkowanie w mieście.
To już w ogóle jest śmiech na sali. W Lublinie wyjeżdżało się na obwodnicę już na 6 albo 8 godzinie, gdzie człowiek jeszcze się oswaja z prędkościami oraz samochodem. Jeszcze nastraszył, żebym nie przekraczał 100, bo może odpaść Lka, ale kazał nie schodzić poniżej 90-95, żeby nie powodować zagrożenia. Więc zamiast skupić się na jeździe i nauce poruszania się po ekspresówce, to skupiałem się na prędkościomierzu, żeby nie wyjść poza widełki. Później przez to miałem stres pierwszy raz włączając się do ruchu na obwodnicy, a okazało się, że to jedna z najprostszych czynności jaka może być jak już się czuje samochód, a jazda po Skach to najprzyjemniejsze co może być.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 18 lis 2024, 14:10
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 18 lis 2024, 14:12
19B10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 18 lis 2024, 14:24
Ciekawe.
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 18 lis 2024, 14:31
venomik
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lis 2024, 14:37