Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2890

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 02 kwie 2006, 14:34

Tomusmc pisze:
Ibrahimović pisze:Zaraz, zaraz Capello ma odejść Na początku sezonu tez tego chcieliście ? kiedy pokonaliśmy Rome 4:1 kiedy wygraliśmy z Interem, Fiorentiną.....
Fakt, że mecz z Romą zagraliśmy pięknie, ale reszta? Z Fiorentiną tylko szczęście nam dopisało bo gra była beznadziejna. Chcę trenera, który potrafi wybobyć z zepołu technike, a nie ustawiać defensywanie i lecieć z kontr.
Otóż to,przecież grajków mamy nie gorszych niż ta cała Barca nad którą się wszyscy rozpływają w zachwytach. Buffon najlepszy i bardzo efektowny gracz.Obrona nie do przejścia+ Zambro chyba nabardziej ofensywny obrońca świata.Pomoc,2 walczaków Camor i Pavel,Vieira. Gdzie ten Vieira wymachujący tymi swoimi nogami po całym boisku.Stracił wszewlkie walory.Atak marzeń Alex,Trzez,Zlatan. Ktoś kiedyś pisał na tym forum, że Zlatan grał w zeszłym sezonie dobrze dlatego że okres przygotowawczy przepracował w Holadnii.I chyba ten ktoś miał rację. Capello trener bardzo dobry ale dlaczego nie potrafi przygotować takiego potencjału do równej,dobrej gry przez cały sezon a tylko na pół :?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 03 kwie 2006, 22:41

Wreszcie wystartował Juve Channel :twisted:
Nowy program telewizyjny, całkowicie poświęcony Juventusowi, został dziś zaprezentowany całemu światu na stoisku Rai Trade na MIP TV w Cannes. Nowa stacja jest rezultatem podpisanej niedawno umowy pomiędzy Starą Damą, a Rai.
Roberto Di Russo, prezydent Rai Tre, wyraził swoją radość z podpisanej umowy z zarządem klubu: Nicolą Cona i Romy'm Gai - dyrektorami Juventusu ds. handlowych. Juventus i Rai Tre zaprezentowały dziś wielki projekt dla 14 milionów fanów we Włoszech i 150 milionów na świecie. Juventus Channel będzie dostępny na wielu platformach: będzie osiągalny przez satelity, nadajniki naziemne, przez Internet i w telefonach komórkowych.
Dzięki temu przedsięwzięciu, telewizja Rai będzie mogła pokazać 37 tysięcy archiwalnych materiałów o Juventusie już od dziś.
www.juvepoland.com

Jak narazie sprzedano 40.620 biletów na rewanżowy mecz z Arsenalem.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 04 kwie 2006, 16:18

sci pisze:
Tomusmc pisze: Otóż to,przecież grajków mamy nie gorszych niż ta cała Barca nad którą się wszyscy rozpływają w zachwytach.
Wydaje mi się że zdecydowanie starszych zestarzało się JUVE i tyle nie chce obrażać kibiców JUVE czy coś ale tak uważam NEDVED i DEL PIERO to przeciez trzon ofensywy Juventusu ale ich wiek mówi sam za siebie :?
Juventus czeka mała przebudowa a trenera JUVE ma bardzo dobrego i nie wiem czego chcecie od Capello po prostu Juventus ma starych zawodników
którzy nie mogą cały sezon grac na najwyższych obrotach ale myśle że z ARSENALEM się zmobilizują i obejrzymy ciekawy mecz.

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 04 kwie 2006, 19:14

LAtifa_19 pisze:Wydaje mi się że zdecydowanie starszych zestarzało się JUVE i tyle nie chce obrażać kibiców JUVE czy coś ale tak uważam NEDVED i DEL PIERO to przeciez trzon ofensywy Juventusu ale ich wiek mówi sam za siebie
Jak to się mówi. Nieważny wiek tylko umiejętności. Jeżeli Del Piero czy Nedved okazują się lepszi np od Kapo czy czasami od Ibtahimovica to znaczy, że coś w tym musi być. Myślę że mało który klub mając w składzie Nedveda odważyłby się go posadzić na ławce.
Spójżmy na Sparte Praga. Tam Poborsky był gwiazdą i jedynym piłkarzem obdarzonym przeglądem pola, inteligencją boiskową etc. A teraz po degradacjii z przyczyn finansowych tegoż zawodnika Sparta gra najgorszy sezon od paru lat. A prypomne że Karel ma grubo ponad 30 lot.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 04 kwie 2006, 20:27

A prypomne że Karel ma grubo ponad 30 lot.
Wiek Nedveda, ta sama "generacja" piłkarzy.
ak to się mówi. Nieważny wiek tylko umiejętności.
Dokładnie! Przykładem może być Roberto Baggio który na wsyokim poziomie grał przez całą karierę. Albo Costacurta, ma facet 40 lat a gra na przyzwoitym poziomie.

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 04 kwie 2006, 20:34

Albo Costacurta, ma facet 40 lat a gra na przyzwoitym poziomie.
Tylko załóważ ,że Costacurta gra już mało w podstawowym składzie a co do Baggio się zgadzam chopak przez całą karierę umiał mieszać :P

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 05 kwie 2006, 15:17

Kilka hot newsów o wzomcnieniach.
Bramkarz Sampdorii, Francesco Antonioli, prawdopodobnie dołączy do zespołu Juventusu z końcem bieżącego sezonu.

Według doniesień z Włoch Bianconeri przygotowują ofertę dla piłkarza, inni natomiast utrzymują, że warunki umowy zostały już nawet uzgodnione.
36-latek miałby przeprowadzić się na Delle Alpi na zasadzie wolnego transferu i współpracowałby z drużyną w sezonie 2006-2007.

Antonioli, który grając w Romie pod opieką Fabio Capello zdobył Scudetto, typowany jest do roli zastępcy Gianluigiego Buffona, obecnego bramkarza numer 1 Juventusu Turyn.
Zespół Starej Damy szuka zmiennika Buffona w związku z tym, że po zakończeniu sezonu do Milanu powróci Christian Abbiati.
W zespole Bianconerich nie ma też już Antonio Chimentiego, który w związku z wypożyczeniem Christiana Abbiatiego dołączył do drużyny Cagliari podczas zimowego okna transferowego.

Antonioli, który grał już też dla reprezentacji Włoch, to doświadczony bramkarz. Grał dla drużyn takich jak Milan i Bologna.
Spox, przyda się na rezerwe dla Buffona. Wprawdzie troche stary, ale będzie. :wink:

Według doniesień z Francji wszystko wskazuje na to, że William Gallas od przyszłego sezonu będzie nosił koszulkę w czerwono-czarne, a nie biało-czarne pasy.

Magazyn L'Equipe pisze, że obrońca Chelsea zdecydowany jest wybrać ofertę Milanu, a odrzucić warunki proponowane przez Juventus i Barcelonę.

Do tej pory ani Chelsea Londyn, ani sam zawodnik, nie wypowiedzieli się w tej sprawie. Wypowiedział się za to jakiś czas temu agent piłkarza, który przyznał, że "gdyby to zależało od niego, sprzedałby Gallasa do Milanu."
Szkoda, choć to jeszcze nic pewnoge. :roll:
Przedstawiciele Juventusu Turyn wznowili rozmowy z władzami Liverpoolu na temat transferu Stevena Gerrarda do Turynu.

Gerrard to piłkarz, którego widzi w składzie swojej drużyny trener Fabio Capello. Wydaje się on być celem numer 1 Juventusu podczas letniego mercato. Dyrektor generalny Juve Luciano Moggi przeprowadził już serię rozmów z przedstawicielami angielskiego klubu na temat zakupu Anglika.

Oba kluby utrzymują ze sobą dobre stosunki, a sytuacja i przyszłość Gerrarda jest omawiana podczas zebrań zarządu.

Turyński klub poinformował zawodnika o przygotowanej ofercie: 3,75 milionów funtów rocznie.
Jak Vieira dalej bedzie tak grał to jestem za. Chlć tranfer raczej nierealny.

I Thuram na rozgrzewke.
Podczas konferencji prasowej Lilian Thuram odpowiadał na pytania dziennikarzy, którzy zastanawiali się jak Juventus przygotowuje się do meczu z Arsenalem oraz jakie odczucia mają piłkarze przed spotkaniem, w którym należy odrobić dwubramkową stratę: "Będzie to trudne, ale nie niemożliwe. Piękno futbolu polega na tym, że jeszcze nic nie jest zadecydowane, wszystko jest na boisku. Musimy strzelić bramkę, a potem przydusić ale być jednocześnie bardzo skoncentrowani i uważni."

Na pytanie o to, którzy piłkarze, są w najlepszej formie, co może zadcydować o meczu odpowiedział: "Różnicy nie robi jeden zawodnik, ale grupa, duch drużyny."
Na boisku nie zobaczymy Del Piero. Thuram spotkał go w korytarzu i przekazał wiadomość dziennikarzom: "Do zobaczenia w półfinale."

Na koniec zapytany o to jak powstrzymać Henry'ego, z którym wielokrotnie grał w drużynie narodowej powiedział: "On jest niesamowity jak ma dużo wolnego miejsca, musimy zrobić wszystko aby mu je ograniczyć."
Forza Juve.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 05 kwie 2006, 15:25

Antonioli to dobry bramkarz i na rezerwe chyba w sam raz, chociaż te 36 lat nie zachwyca. Co do Gerrarda to wątpie żeby on się w Serie A sprawdził, anglicy w Serie A nie grają najlepiej i troche nie wesoło by było jak byśmy dali za niego 50 mln a on by grał tak jak np. Gaizka Mendieta w Lazio(sprowadzony z Valenci za około 40 mln jak dobrze pamiętam).

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 05 kwie 2006, 15:31

ossy pisze:Chlć tranfer raczej nierealny.
W tamtym mercato podobnie mówiło się o Vieirze 8) więc wiesz :wink:
Ja mysle, ze Gerrard przyjdzie, Moggi obiecywał zakupienie jakiejś gwiazdy więć ja myśle, że chodzi o Gerrarda 8)

ossy pisze:I Thuram na rozgrzewke

Coś mi się wydaje, że ta wiara to tylo pod publike :? Obym się mylił :wink: Nie licze zabardzo na awans bo zapewne stracimy bramke, ale mam nadzieje, ze chociaz powalczą i może bedzie zwycięstwo. Bardzo dużo zależy od Nedveda :) .

ossy pisze:Spox, przyda się na rezerwe dla Buffona. Wprawdzie troche stary, ale będzie

Co tam stary, na bramkarza może być taki wiek :wink: Bramkarz dość dobry, bedzie mało grał jesli Buffon nie bedzie kontuzjowany ,da rade... w Coppa :wink:

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 05 kwie 2006, 15:53

Marq pisze:Antonioli to dobry bramkarz i na rezerwe chyba w sam raz, chociaż te 36 lat nie zachwyca
A ja słyszałem ,że bramkarz jest jak wino im starszy tym lepszy ;)
Przykładem może być taki Peter Schmeichel czy David Seaman (chyba tak nie pamiętam jak się pisało :P)
Moggi obiecywał zakupienie jakiejś gwiazdy więć ja myśle, że chodzi o Gerrarda
Ja chciałbym Gerrarda w Juve ale wątpie w to :?

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 kwie 2006, 17:05

Jey pisze:A ja słyszałem ,że bramkarz jest jak wino im starszy tym lepszy Wink
Przykładem może być taki Peter Schmeichel czy David Seaman (chyba tak nie pamiętam jak się pisało Razz)
Ta Seaman, to juz naprawde byl genialny pod koniec swojej kariery.
http://news.bbc.co.uk/media/images/3808 ... afp300.jpg
prosze jakie brameczki wpuszczal :twisted:

Ogolnie to Seaman i Schmeichel w 2003 roku grali w City. Tylko juz nie pamietam, czy w jednym czasie byli w zespole.
Jey pisze:Ja chciałbym Gerrarda w Juve ale wątpie w to
I Vieira lub Emerson na lawe? :roll: fajnie......
Jey pisze:A ja słyszałem ,że bramkarz jest jak wino im starszy tym lepszy Wink
To prawie jak z forumowiczami :lol:

Ogolem to moze i masz racje, ale bez przesady. 32 czy 33 lata to gora. Wiecej nie mozna.Zobacz co wyprawia Kahn

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 05 kwie 2006, 17:25

berik pisze:32 czy 33 lata to gora
Racja można dojść do 35 ale Antonioli to nie jakiś genialny bramkarz ,żeby jeszcze w tym wieku grać ,zdarzają mu się kiksy!

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 05 kwie 2006, 17:59

Ibrahimović pisze: W tamtym mercato podobnie mówiło się o Vieirze 8) więc wiesz :wink:
Ja mysle, ze Gerrard przyjdzie, Moggi obiecywał zakupienie jakiejś gwiazdy więć ja myśle, że chodzi o Gerrarda 8)
Wiem, wiem. Ale czy uda sie nam ściągnąć Gerrarda? Zobaczymy 8)
Bo ostatnio gra Vieiry wola o pomste do nieba :? :roll: ...

Ibrahimović pisze: Coś mi się wydaje, że ta wiara to tylo pod publike :? Obym się mylił :wink: Nie licze zabardzo na awans bo zapewne stracimy bramke, ale mam nadzieje, ze chociaz powalczą i może bedzie zwycięstwo. Bardzo dużo zależy od Nedveda :) .
Jeśli stracimy bramke to strzelimy 4... 8)
Ja wiem że to pod publike, ale najbardziej spodobał mi się tekst Thurama do Alexa: Do zobaczenia w półfinale 8)
Trzeba wierzyć. A nuż się uda i awansujemy :D A jak nie to nie, jestem na to przygotowany. W przeciwieństwie kibiców Arsenalu :wink:

Ibrahimović pisze:Co tam stary, na bramkarza może być taki wiek :wink: Bramkarz dość dobry, bedzie mało grał jesli Buffon nie bedzie kontuzjowany ,da rade... w Coppa :wink:
Wiem że da rade na Coppa, ale ile taki u nas pobroni :?: Nie za długo, no ale później wróci Mirante. Razem z Tudorem. I Igor znów sobie pojeździ z Tottim. Pamiętacie?

berik pisze: I Vieira lub Emerson na lawe? :roll: fajnie......
W sumie to Vieira na ławe zasługuje :? ...
berik pisze: To prawie jak z forumowiczami :lol:

Masz kogos konkretnego na myśli :>

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 05 kwie 2006, 18:32

ale bez przesady. 32 czy 33 lata to gora. Wiecej nie mozna.Zobacz co wyprawia Kahn
Wiek bramkarza to nie jest taka ważna sprawa. Spójrzcie na Seamana grał na światowym poziomie prawie do 40 lat, albo Chilavert, Van der Sar i wielu innych.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 kwie 2006, 19:06

ossy pisze: W sumie to Vieira na ławe zasługuje Confused
Ostatnio tak. Ale wyobrazmy sobie co bedzie jak Steven zawita do Turynu. BEdzie 3 naprawde klasowych srodkowych pomocnikow...jaki wniosek?Emerson do Madrytu?Vieira siedzi dopiero 1 rok, wiec pewnie nigdzie sie nie ruszy, a o Emersonie w Realu juz dosc glosno kiedys bylo

Marq pisze:Wiek bramkarza to nie jest taka ważna sprawa
Na pewno mniej wazna od graczy z pola, ale jednak 40 latek nie ma takiej motoryki, sprawnosci, co zawodnik przed 30. Juz lepiej kupic jakiegos mlodego goscia i go ograc, niz wydawac kase na 35latka. Tacy zawodnicy najczesciej maja najlepsze lata za soba.
ossy pisze:Masz kogos konkretnego na myśli Łypiący
nie :P
Jesli zawodnik na lawe, tylko w niektorych meczach o puchar, to Antonioli moze byc. Ale czy zawodnik u kresu swojej kariery bedzie chcial gracz lawe w Juve?przeciez wiadomo, ze Buffon ma stale miejsce w bramce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”