Polacy na świecie - Strona 411

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2136
Kibicuję: Manchester United

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 24 lis 2024, 10:47

I git. Tu by podniósł poziom - przynajmniej w chwili obecnej.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1066

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 lis 2024, 16:14

Może razem z Tymkiem Puchaczem. Dziś wędka w 33 minucie.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 24 lis 2024, 16:16

Zdjęcie piłkarza w pierwszej połowie to nie wędka.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 lis 2024, 16:26

Kwestia szkoły. Co nie zmienia faktu, że Puchacz jest beznadziejny na swojej pozycji i cudem w tych Niemczech jeszcze dostaje szansę, które kończą się tak a nie inaczej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8788
Kontakt:

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 lis 2024, 16:26

Nie ogarniam, skąd wzięła się ludziom ta wędka. Kurde, przecież to wystarczy użyć mózgu i pomyśleć co się z tą wędką robi.. najpierw trzeba ją zarzucić.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 lis 2024, 16:39

O agresywne wejście w dyskusję i używanie mózgu, lubię to. Aż przypominaja się komentarze rodem ze starego, dobrego onetu. Czasem zacznij się stosować do swoich rad i pamiętaj, że milczenie to szansa. Warto z niej korzystać. A jak już ją zmarnowałeś to zapodaj oficjalną definicję żeby rozstrzygnąć spór. :)

Odkąd pamiętam na wędkę mówiło się gdy ktoś wychodził w pierwszym składzie i kończył występ przed przerwą, bo grał słabiutko albo został wprowadzony w trakcie meczu i zdjęty z powodu słabej gry. Tak funkcjonowało to u mnie w szatni, widziałem że ludzie różnie wykorzystują te określenia, ale zeby ktoś zaczepki z tego powodu robił, to dopiero tutaj futbolowy ekspert z Bytomia mnie uświadomił. Pamiętam, ze z czytaniem ze zrozumieniem u Ciebie słabiutko, to od razu dopowiem, że zarówno w jednym jak i drugim przypadku zmieniany piłkarz samowolnie na boisko nie wbiegł jako ten dwunasty - kwestia interpretacji.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2136
Kibicuję: Manchester United

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 24 lis 2024, 16:43

Przema pisze:
24 lis 2024, 16:39
ale zeby ktoś zaczepki z tego powodu robił
Tu raz nieomal doszło z tego powodu do rękoczynów. Ja bym uważał.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8788
Kontakt:

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 lis 2024, 16:53

Przema pisze:
O agresywne wejście w dyskusję i używanie mózgu, lubię to. Aż przypominaja się komentarze rodem ze starego, dobrego onetu. Czasem zacznij się stosować do swoich rad i pamiętaj, że milczenie to szansa. Warto z niej korzystać. A jak już ją zmarnowałeś to zapodaj oficjalną definicję żeby rozstrzygnąć spór. :)

Odkąd pamiętam na wędkę mówiło się gdy ktoś wychodził w pierwszym składzie i kończył występ przed przerwą, bo grał słabiutko albo został wprowadzony w trakcie meczu i zdjęty z powodu słabej gry. Tak funkcjonowało to u mnie w szatni, widziałem że ludzie różnie wykorzystują te określenia, ale zeby ktoś zaczepki z tego powodu robił, to dopiero tutaj futbolowy ekspert z Bytomia mnie uświadomił. Pamiętam, ze z czytaniem ze zrozumieniem u Ciebie słabiutko, to od razu dopowiem, że zarówno w jednym jak i drugim przypadku zmieniany piłkarz samowolnie na boisko nie wbiegł jako ten dwunasty - kwestia interpretacji.

A wystarczy naprawdę przyznać się do błędu. A nie obrażać swojego interlokutora.

Pozdrowienia.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 lis 2024, 16:58

Po pierwsze primo kim jest Konrad Nowak.
Po drugie primo nikogo nie obraziłem.
Po trzecie primo ultimo pozdrawiam również cieplutko :)
Mr.Chris pisze:
24 lis 2024, 16:43
Przema pisze:
ale zeby ktoś zaczepki z tego powodu robił
Tu raz nieomal doszło z tego powodu do rękoczynów. Ja bym uważał.
Przepraszam w takim razie :D
Wracając do tematu to patrząc po tym Puchaczu, Moderze, Jóźwiaku i innych młodych z Lecha, to sam nie wiem co myśleć.
Niby odchodzą za niezłą kasę, ale potem chwilowy błysk i szmata w ryj. Teraz odżył Kamiński, miejmy nadzieję że nie chwilowo. Kownacki gdzieś przepadł. Moder wiadomo - musi szukać nowego klubu. O Jóźwiaku to już świat zdążył zapomnieć. Marchwiński nie ma lekko. Wychodzi na to, że na razie renomę buduje sympatyczny Szwed w Udinese, Linetty w tej samej lidze i Bednarek w Anglii. Ciekawe jest to, że ostatnia dwójka w kontekście reprezentacji zbiera raczej negatywne opinie.

Ps. Nazywając rzeczy po imieniu, to zamiast interlokutora wypadałoby użyć słowa prowokator :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 24 lis 2024, 18:43

Przema pisze:
24 lis 2024, 16:58
Ciekawe jest to, że ostatnia dwójka w kontekście reprezentacji zbiera raczej negatywne opinie.
Bo są w uj słabi i to że coś tam grają w tych nic nieznaczących drużynach zmienia niewiele. Dobrego wystepu Bednarka w kadrze to ja naprawdę chyba nie pamiętam, a chłop uzbierał już ponad 60 występów w reprezentacji.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 lis 2024, 19:11

Ostatni raz przynajmniej przyzwoicie wyglądał w parze z Glikiem, co pewnie przypadkiem nie jest i nie wynika również z wahań formy.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 24 lis 2024, 19:55

Przema pisze:
24 lis 2024, 19:11
Ostatni raz przynajmniej przyzwoicie wyglądał w parze z Glikiem
z obrona często jest tak że wystarczy jeden pewny obrońca o charakterze lidera który potrafi dowodzić resztą defensywy. Wtedy cała reszta obrońców gra dużo lepiej niż bez niego i wyciskają maksa ze swoich umiejętności. Myślę że tak było właśnie w przypadku kadry i Glika i gdybyśmy tylko mieli kogoś o podobnym charakterze to cała reszta tych placków nagle wychodowalaby sobie włosy na jajach i cała defensywa zrobiłaby się sporo pewniejsza niż obecnie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4448
Kibicuję: AC Milan

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 24 lis 2024, 20:03

Tylko kto? W pewnym momencie stawiałbym na Salamona ale wiadomo... nie mam w głowie nikogo...

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 lis 2024, 20:08

Delpiero14 pisze:
24 lis 2024, 19:55
Przema pisze:
24 lis 2024, 19:11
Ostatni raz przynajmniej przyzwoicie wyglądał w parze z Glikiem
z obrona często jest tak że wystarczy jeden pewny obrońca o charakterze lidera który potrafi dowodzić resztą defensywy. Wtedy cała reszta obrońców gra dużo lepiej niż bez niego i wyciskają maksa ze swoich umiejętności. Myślę że tak było właśnie w przypadku kadry i Glika i gdybyśmy tylko mieli kogoś o podobnym charakterze to cała reszta tych placków nagle wychodowalaby sobie włosy na jajach i cała defensywa zrobiłaby się sporo pewniejsza niż obecnie.
No i tak to u nas wyglądało, dokładnie o to mi chodziło. Dodajmy do tego jeszcze Krychowiaka, który był jaki był, ale potrafił zejść po piłkę i próbować od tyłu rozegrać i wspomagał mocno obronę. Takiego gościa plus lidera wśród obrońców nam brakuje.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4039

Polacy na świecie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 27 lis 2024, 17:13

Piątek gol z karnego w LK przeciwko Petrocubowi Hincesti.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”