Liverpool (zbiorczy) - Strona 1096

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 lis 2024, 22:35

Sergek pisze:
25 lis 2024, 22:11
co do zaprzyjaznionych rezimowcow to wlasnie mam troche inne zdanie, bo to jest raczej tuba klubu a nie pilkarzy
Tzn wiesz, są goście w stylu Pearce czy Joyce etc, którzy rzeczywiście często gęsto stają się taka tuba jak klub chce sprzedać opinii publicznej jakaś narrację ale myślę że agenci w futbolu też mają swoich znajomość w tym świecie i potrafią się odgryzać. A akurat Salah Tu gadał z jakimś ziomkiem pracującym dla amerykańskiej stacji telewizyjnej. No ciężki przypadek.
Pierwsze pytanie - wszyscy interesujemy się twoja sytuacja kontraktowa, co nam możesz o tym powiedzieć. I bum. Nagle z dupy na takie ogólnikowe pytanie wybucha bomba, bo Mohamed postanowił być bardziej wylewny niż przez ostatnie kilka miesięcy razem wzięte. Serio? :)
Sergek pisze:
25 lis 2024, 22:11
to jest gdybanie, ale mam wrazenie ze ten taniec juz uprawialismy. jak dwa czy trzy lata temu jego kontrakt byl przedluzany to bylo duzo gadania w mediach, marudzenia, domyslania sie ze pewnie chce za duzo a ostatecznie okazalo sie ze jego spelnione zadania niespecjalnie byly takie przesadzone
No oczywiście, że to powtórka z rozrywki przy poprzednim przedłużaniu kontraktu przez Egipcjanina.
I ostatecznie klub spełnił jego zadania i zrobił najlepiej opłacanym piłkarzem w historii klubu i 3 albo 4 w lidze. I to tylko jeśli wziąć pod uwagę sucha tygodniówkę. Bo też już widziałem plotki,że ze wszystkimi bonusami to Salah w dobrej formie (jak strzela i asystuje) dochodzi nawet do 500k/tydzień.

Imo teraz bardziej może wchodzić w grę długość kontraktu niż jego wartość ale to tak sobie tylko gdybam.

Ogólnie mnie strasznie zraża do piłki chciwość piłkarzy i ich agencikiow, dlatego ciężko mi stawać po stronie zawodnika w takiej sytuacji. Rozumiem argumenty, bo sam o tym pisałem i wiem, że lepiej dla wszystkich byłoby żeby został. Ale jakoś szczególnie emocjonalnie do tego nie podchodzę. Jak odejdzie będzie to dla mnie sygnał, że chciwosc po raz kolejny wygrała i tyle. Bo w to, że klub nie chce mu zaoferowac jakiegos obiektywnie dobrego kontraktu nie wierze.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 25 lis 2024, 22:40

nie no, to ze to jest celowe dzialanie to ja tez sie zgadzam, zreszta sam jego agent lubi na twitterku popisac co mu najdzie na jezyk i jak tylko dostanie amunicje to na pewno znow wystrzeli.

a z ta sytuacja to salah chyba sam zagadal, gdzies ktos tam pisal ze podszedl i sie spytal czy maja dwie minuty.

mnie tez mierzi chciwosc ktora jest na tym etapie. w tym wypadku mam granice jak opisalem - czy on chce wiecej niz juz ma? no to slabo, rozumiem. dlugosc kontraktu to samo. jak klub daje np. 2+1 a on chce 3 no to tez troche slabo i co zrobisz.

ale na tym etapie tego nie wiemy, ja tez jak pisalem strzelam ze jakby tak bylo to juz bysmy dawno o tym wiedzieli.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 lis 2024, 10:43

no. mysle ze powoli wchodzimy w ulubiony moment sezonu.

troche ciezko bo mamy dwoch ciezkich rywali a nasze boki obrony sa oslabione. bradley nie moze wyjsc na real bo, jezeli nie zaliczy zmiany o 180, zostanie zjechany. ale z robertsonem na drugiej stronie tez nie jest za dobrze. gomez sie nie rozdwoi hehe.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 lis 2024, 12:20

spokojna twoja rozczochrana, real tez przyjezdza bez bokow - rodrygo i vinicius nie zagraja

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 27 lis 2024, 10:14

wiem ze przyjezdzaja bez bokow ale w dalszym ciagu sa tam osoby ktore moga skrzywdzic - a zarowno robertson czy bradley udawadniali w tym sezonie, ze nie sa w stanie poradzic sobie z przecietniejszymi rywalami

tak czy siak zagra chyba robertson i gomez, trent na lawce. ciekawa statystyka jest taka, ze to pierwszy raz od 4 lub 5 lat kiedy trent bedzie dostepny na city na anfield. faktycznie go cos brakowalo.

nie przegrajmy dzis, nie wygralismy z realem od wiekow i mam przed tym meczem srednie nastawienie jaka sytuacja by nie byla. wygrajmy za to w niedziele pls, aczkolwiek boje sie sytuacji kiedy kazdy oczekuje ze wygramy bo wtedy to sie nieciekawie konczy. ale moze za lysego bedzie inaczej.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 27 lis 2024, 10:22

W niedzielę będzie 0-1. Liverpool jest archrywalem piłkarzy City w jakiej formie by nie było, na ten mecz zrobią wyjątek. Zresztą u nas też często bywało tak, że słabą formą słabą formą ale z City jakoś się w tych okresach udawało robić wyniki.
Zresztą, nawet nie chce 11 pkt przewagi na tym etapie sezonu. To będzie największą bottlejob w historii jak w maju nas wyprzedza hehe.

A dzisiaj stawiam takie 4-1 dla lpoolku. :ozob:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 27 lis 2024, 19:32

Bradley jednak, boję się. Slot chyba Gomeza tak nie ceni na boku hehe. Realek widać, że przerzedzony urazami, ale i tak mają czym tam walnąć. Oby to się jak najszybciej i najnudniej skończyło, bo już za bardzo mnie boli dupsko po tych spotkaniach

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1470
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 28 lis 2024, 6:06

Pojebane jest to, że Kelleher w listopadzie obronił trzy rzuty karne :badziewie: Owszem, dobitka z Southampton wpadła do bramki, ale zatrzymał strzał z jedenastu metrów. Do tego obrona w kadrze + zatrzymanie Mbabuku.

Ogółem w pierwszym zespole obronił 3 karne na 4 możliwe :smoke:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 lis 2024, 21:21

Bradley w nagrode za dobry mecz dostanie miesiac odpoczynku wedlug pierwszych przesluchow. Troche wasko sie robi, a granie na okraglo

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 127
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 28 lis 2024, 23:07

Pojawiło się info , że za Trenta może przyjść Frimpong jeżeli tak to zastępstwo dobre byłoby.
Chociaż chciałbym zobaczyć Trenta w środku a na boku właśnie Frimponga.
Szkoda , że to tylko marzenia , ale może się spełnią :D

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 lis 2024, 16:48

Konate out na 2 miesiące :pogrzeb:
Był monstrum w tym sezonie. W zeszłym zresztą też do czasu kontuzji. Znając życie to ma już po sezonie. Ciekawe co tam z Jota

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 gru 2024, 17:24

Alisson znowu kontuzjowany? Nie dziwię się że tego Gruzina kupili jak mają taką szklankę na bramce

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1470
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 01 gru 2024, 17:40

No Alisson ostatni raz grał na początku października. Wrócił już do treningów, ale Kelleher jest w dobrej dyspozycji pod nieobecność starszego kolegi.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 01 gru 2024, 19:29

Fajne smaczki miał ten mecz ale chyba najlepszy był ten jak kibice Liverpoolu zaczęli skandować sacked in the morning do Guardioli, a ten im pokazał na palcach 6 :)
No i dostał za to owacje. Nic nie sprawia takiej frajdy kibicom jak trener czy tam piłkarz reaguje na ich zaczepki hehe.

Inna sprawa że tu jednak czuć duży wzajemny szacunek. Po meczu Pep podziękował wszystkim 4 trybunom na Anfield.
Pomijając te brudne interesy City, to jednak ta rywalizacja to jest kawał historii Premier League i coś czuję że wszyscy będą po latach wspominać to z dużą dozą sentymentu.

Piłkarsko o meczu to ciężko, bo City to nie jest na chwilę obecną dobra drużyna. W Liverpoolu wszyscy zagrali świetny mecz w City chyba nikt. 2-0, wyraźnie najmniejszy wymiar kary. Generalnie mamy szczęście, że spotkaliśmy się w tym ich okresie, bo miesiąc wcześniej nie byloby tak łatwo i podejrzewam, miesiąc później też już nie.
No ale to ich problem.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 gru 2024, 19:33

Hehehe nawet Ci lajka dałem choć z pierwszym akapitem nie do końca się zgadzam, no ale trudno. Nie można mieć wszystkiego :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”