Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 45

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2006, 23:53

Ibrahimović pisze:fieldy ma to jakikolwiek sens? to co napisałes ?
zobacz
Tomusmc pisze:Tak fieldy przyznaje Ci w pełni rację bo Juve grało lipę!!
muzyka dla moich uszu - jestem dumny jak cholera, z moich równieśników Obrazek
Tomusmc pisze:Bez przesady
bez Obrazek

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 kwie 2006, 23:57

Łukasz[ACM] pisze:Pamiętam jak sprzeczałem się że Ibra jest słabym napastnikiem z przebłyskami i wymieniłem grono lepszych od niego
Ibra był wybranym najlepszym transferem Serie A w 2005 roku więc o jego klasie nie ma o czym mówić. Fakt, że w tym sezonie gra cienko, a co z Adriano? czy Shewchenko, który gra ostatnio poniżej oczekiwań? nie chodzi tu o bramki bo Trezeguet też ma ich dużo, a gra cienko. Wczeraj Ukrainiec nic nie pokazał oprócz bramki. Fakt, że nigdy nie byłem zwolennikiem Ibry bo wolałem atak Del Piero - Trezeguet, ale nie można mówić, że Ibra jest cienki :shock:
fieldy pisze:muzyka dla moich uszu - jestem dumny jak cholera, z moich równieśników
Nagrałem przebój :P
fieldy pisze:bez
Lehmann? fakt jest lepszy od Kahna, ale na arenie światowej? teraz mu się udaje, ale jest wielu lepszych ode niego. Nigdy wśród najlepszych nie wspomniał bym jego nazwiska 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2006, 0:03

Ibrahimović nie twierdze że tak ktoś napisał ale wielu przesadzało i to bardzo.
ossy pisze:Nie dziwie sie ze wyśmiali. Jakżes z Gilardino wyskoczył
Wybacz ale taki Ibrahimovic mi w Milanie wogóle nie jest potrzebny, który tylko kase ma w głowie i już sie zaczyna kłócić z trenerem. Ibra jest bardziej kreatywny i nie gra tylko w polu karnym jak Gila który od tego w Milanie jest bo przecież mamy Szewe. Skuteczność - to jest najważniejsze.

Tematu Ibry już nie mam zamiaru wznawiać.
Tomusmc pisze:Fakt, że w tym sezonie gra cienko, a co z Adriano? czy Shewchenko
:roll: Szewa prowadzi w rankingu królów strzelców LM w lidze jest chyba 3 więc czego Ty od niego chcesz :?: Weź pod uwage że on często siedzi na ławie w lidze i zmienił całkiem styl gry. Po przyjściu Gili dużo się cofa i nawet czasami rozgrywa, widać go na lewej i prawej stronie, już nie gra tak jak kiedyś że dostawł cały czas piłki bo tą role teraz pełni Gila.Wczoraj nic nie pokazał :?: A dzięki komu padła pierwsza, druga i trzecia bramka :roll:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 kwie 2006, 0:06

Łukasz[ACM] pisze:Szewa prowadzi w rankingu królów strzelców LM
Trezeguet jest trzeci (bo Ronaldinho dzisiaj strzełił) i co z tego?
Łukasz[ACM] pisze:lidze jest chyba 3
Francuz jet drugi i to mnie dalej nie przekonuje bo Shevchenko gra cienizne tak samo jak Trezeguet, ale na ostatnim miejscu pozostaje Adriano. Jak to możliwe, że WP wczoraj napisało, że Sheva jest bohaterem Mediolanu? Nie jest tak dobry jak kiedyś i to widać nie po jednym meczu
Łukasz[ACM] pisze:piłki bo tą role teraz pełni Gila.Wczoraj nic nie pokazał
Gila? Nic 8)
Łukasz[ACM] pisze:A dzięki komu padła pierwsza, druga i trzecia bramka
A kto miał najwięcej asyst w Serie A? Ibra, a i tak był szykanowany dlatego odrazu Ci powiem, że napastników rozlicza się za bramki, a nie za asysty :P
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2006, 0:09 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2006, 0:09

Wiadomo z latami gra się coraz ciężej i wszyscy go już znają i uważają na niego ale jedno jest pewne, kiedyś pełnił w Milanie taką funkacje jak teraz Pippo czy Gila i dlatego było o nim głośniej. Widać że teraz się więcej cofa i już nie tylko w głowie ma strzelanie bramek.

Gila w LM nic nie gra, wczoraj nawet nie miał okazji ale mówiłem o Szewie bo to dzięki niemu padły wszystkie 3 bramki.

Ale syf się zrobił :P nie zmieniał juz posta tylko napisz nowego :D

Awatar użytkownika
Satan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Satan » 06 kwie 2006, 0:47

Tyle porażek Juve za mną,tyle przede mną, to przecież normalne, a zawsze tak trudno się z tym pogodzić.Arsenal był absolutnie nie osiągalny, zagrał w obu meczach świetnie, wspaniale etc. Teraz widać jak te złudzenia były śmieszne(jeszcze w 89min. powtarzałem "może jeszcze coś się stanie").
Pozostaje pokornie czekać na kolejny sezon.

Marność, wszystko marność

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 kwie 2006, 1:58

Porazka z Arsenalem powinna i musi byc nauczką dla działaczy Juve i sklonic ich do pracy nad druzyna z która sie zle dzieje ostatnio. Po pierwsze Juve musi wrocic do systemu gry z typowym rozgrywającym, byc moze warto by sprowadzic do turynu spowrotem Maresce drugi mankament to starzejace sie co niektore ogniwa w druzynie: Thuram,Nedved nastal czas aby ich wymienic a nastepnym sezonie ja proponuje Barzagli i Malouda. Najwieksze zmiany jak wspomnialem trzeba zrobic w linii pomocy trzeba podziekowac Emersonowi za gre w miejsce ktorego jw wspomnialem powinien grac Maresca lub inny typowy rozgrywajacy. Jesli chodzi o gre napastnikow to bym zostawil tak jak jest no moze poza Zalayeta i w jego miejsce sprowadzic na lawke Palladino.Drodzy kibice nie trzeba robic rewolucji kadrowej za wielkie pieniadze tylko trzeba zdobyc takich zawodnikow ktorzy pasowali by do stylu grania za czasow Lippiego. Moj sklad na nastepny sezon; Buffon-Chielini,Barzagli,Cana,Zambro-Camor,Vieira,Maresca,Malouda-Trezeguet,Ibra
lawka:bonefoi,balzareti,kovac,mutu,marchioni,nedved,del piero,palladino,

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 06 kwie 2006, 9:02

Wczorajszy mecz to dno w wykonaniu Juventusu. :? Jak zobaczyłem że od początku zagramy 4-4-2 to już przeklinałem Capello i wiedziałem że szans nie ma. Capello po raz kolejny wykazał się intuicją i fatastyczną taktyką,,,rok tem z Liverpoolem było identycznie, ta sama taktyka, ale Capello się niczego nie nauczył. :? Ja tego nie rozumiem jak można przez cały mecz grać długimi podaniami i wrzutkami w pole karne. :roll: W pierwszym meczu było widać że to nie jest taktyka na angielskie zespoły ale Capello myślał że się uda. :roll: Na boisku istaniało 3 piłkarzy Juventusu - jak zwykle Zambrotta, Nedved(dał z siebie wszystko co mógł) i Buffon który wrócił już do normalnej formy. A to co wyprawia Zlatan to się w głowie nie mieści! Jak liczyłem to wyszła mu jedna wrzutka w pole karne, jeden strzał i ze 3 celne podania. :lol: Jak go Moggi nie sprzeda po sezonie to nie wiem co to będzie... Jak oglądam Ibrahimovica to wydaje mi się że widzę Rasiaka...
O dziwo dobrze zagrał Gianicheda, który sporo przerywał akcji Arsenalu, ale w ofensywie zupełnie nie widoczny. Szkoda kibiców którzy przyszli na mecz, bo po zobaczeniu takiego piachu jaki grał Juventus to zyć się odechciewa. :roll:
Cóż może za rok będzie lepiej, ale jeśli nie kupimy ofensywnego pomocnika to nic nie wygramy...

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 06 kwie 2006, 9:07

A gdzie gra teraz Maresca?? Z tego co wiem to w Sevilli i nie jest tam nawet wyróżniającym się zawodnikiem. Diwne, że akurat na niego chcesz stwiać.

Z resztą się zgodze. Emerson to już nie ta klasa co jeszcze niedawno. Gra ociężale i bez pomysłu. Nedved na którego tak Capello liczył w rewanżowym meczu z Arsenalem zawiódł na całej lini. Thurama bym zzostawił w drużynie, gdyż gra ona dalej jak profesor.
Nie jestem zadowolony również z pracy Capello. Stawia ciągle na tych samych zawodników, w drużynie nie ma żadnych rotacjii. Ustawia zespół za bardzo defensywnie (rozgrywający Emerson ==> śmieszne) i są tego efekty. Myślę, że również źle przeprowadził okres przygotowawczy. Juve na początku sezonu grało z polotem ale z każdym meczem grają coraz słabiej - ospale i bez koncepcji. Trzeba się nad Capello poważnie zastanowić.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 06 kwie 2006, 9:12

Nedved na którego tak Capello liczył w rewanżowym meczu z Arsenalem zawiódł na całej lini.
Chyba meczu nie oglądałeś, bo Nedved był jedynym zawodnikiem któremu coś wychodziło, ale sam meczu nie wygra. Strzelał zza pola karnego, podawał, dośrodkowywał - robił wszystko co mógł ale jak się ma w ataku Zlatana to sztuką jest strzelić gola. Nedved dał z siebie wszystko i to było widać, mu najbardziej zależało na zwycięstwie...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2006, 9:19

Pawel18 pisze:drugi mankament to starzejace sie co niektore ogniwa w druzynie: Thuram,Nedved nastal czas aby ich wymienic a nastepnym sezonie ja proponuje Barzagli i Malouda
Malouda to oczywiście świetnie zapowiadający się zawodnik wielkiego kalibru, jednak już chciałbyś zastepować nedveda ? Wczoraj pomimo czerwonej kartki, był, obok Buffona, Eboue, Cesca, czy Titiego najlepszym graczem ... uwaga - NA BOISKU. Walcył za całą linię obrony Juventusu i jeszcze za całą formację ataku.
Po co go zmieniać ? może młody już nie jest, ale jeszcze grać potrafi na wysokim poziomie.
Chyba, że sam ogłosił już odejście - ale o tym to ja już ne wiem.
I dlaczego Del Piero ma siedzieć na ławce ? Przeciez w przyszłym sezonie już zdrowy będzie.

W pierwszej połowie ne było znów tak tragicznie, mieliście swoje sytuacje. Na początku II - tez atakowaliście. Ale później juz zabrakło pomysłu na dobrze broniących się Kanonierów, a same długie podania nie wystarczały.
Marq pisze:O dziwo dobrze zagrał Gianicheda, który sporo przerywał akcji Arsenalu, ale w ofensywie zupełnie nie widoczny
Marq pisze:Wczorajszy mecz to dno w wykonaniu Juventusu.
bo to działa równeiż w drugą strone - jego akcje były przerywane przez Cesca i Gilberto.

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 06 kwie 2006, 13:20

człapuś pisze:Nedved na którego tak Capello liczył w rewanżowym meczu z Arsenalem zawiódł na całej linii
Oglądałeś mecz???
Nedved był jednym z najlepszych na boisku.
ale sam meczu nie wygra
I właśnie o to chodzi jeśli cały zespół grał tak jak on to Juve miało by duże szanse na zwycięstwo.
Słabiutko zagrał Ibrahimovic na którego tak bardzo liczyłem.
Ogólnie Juve zagrało tragicznie. :(

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 kwie 2006, 13:37

Wszyscy mówia ze Nedved zagrał dobrze itd zgoda miał udział w wiekszosci akcji JUVE, ale nic z tych akcji nie wynikło. Patrząc na przebieg spotkania to Arsenal mial lepsze sytucaje podbramkowe. Cappello w przeciagu juz dwoch lat w JUVE jednym z najwazniejszych meczow sezonu kaze grac dlugimi pilkami na napastnikow( rok temu taka sama sytuacja była w meczu z Liverpolem) nie rozumiem jego toku myslenia ... jak dla mnie Fabio liczy tylko i wyłacznie na to ze 2 z 30 dlugich pilek na mecz trafia droge do bramki. Nie rozumiem w meczu nie widzialem gry skrzydlami no moze poza gra Zambrotty no ale dlaczego w pierwszej polowie na skrzydle nie byl uruchamiany Mutu. Bede pewnie juz nastepnym ktory upomni sie o gre ofenswnym pomocnikiem ... nie ma czołowej druzyny w Europie gdzie graja dwoma defensywnymi pomocnikami nawet we Wloszech ten system zanika:Inter,Milan. Pora na zmiany i to duże najwieksze w systemie gry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2006, 13:46

Pawel18 pisze:Wszyscy mówia ze Nedved zagrał dobrze itd zgoda miał udział w wiekszosci akcji JUVE, ale nic z tych akcji nie wynikło. Patrząc na przebieg spotkania to Arsenal mial lepsze sytucaje podbramkowe.
Oba zespoły miały swoje okazje - tylko, ze Juve swoje zawdzięcza właśnie Nedvedovi - gdyby nie on, Lehmann nie musiałby w ogóle bronić - a przecież wybronił kilka dobrych, clenych uderzeń, głównie Nedveda.
Pawel18 pisze:ale dlaczego w pierwszej polowie na skrzydle nie byl uruchamiany Mutu.
po tam Eboue rządził 8) więc po co miał ise dodatkowo kompromitowac nieudolnymi zagraniami, cyz tez stratą piłki ?
Wystarczy, ze zepsół jeden rzut wolny, po którym mogło byc goraco pod naszą bramką

Awatar użytkownika
Cyco
Junior
Junior

:0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cyco » 06 kwie 2006, 13:56

W lecie trzeba zrobic rewolucje w Juve bo inaczej nie wygra sie LM nigdy.
Co do meczu to pozytywny wystep oceniam :
Buffon Zambrotta Chellinii Nedved ale przez pewien czas gry,
negatywnie:
Emerson Mutu Ibra choc przez 15 minut 2 polowy ral najlepiej z
Juve
Inni tez nic nie pokazali ale grali na swoim poziomie
Powtorzylo sie mecz z Liverpolum dlugie pilki, tak sie meczu nie wygra trzeba bylo pograc dolem z klepy i bysmy wygrali bo obrona arsenalu jest wysoka i drewniana.

W lecie przeba dokonac transferow:
Sprzadac:
GG, Blasi,Zebine,Kovaca, Thurama( ma swoje lata wiec trzeba szukac mlodych)Zalayete,Camoranesiego,Oliviere, Nedveda ma swoje lata, chyba tyle
Przechodza po sezonie:
Marchioni
Zanetti niewiem poco ale ja bym go oddrazu strzedał
Kupic
Pomocnika ofensywnego:Rosickiego albo Riqelme
Jednego mlodego defensywnego pomocnika np Maduro
Napastnika bramkostrzelnego np.Podolski
2 pomocników bocznych np. z wypozyczenia wroci Kapo dac mu pograc bedzie gral dobrze i Cristiano Ronaldo albo Juaqima z Betisu
i 2 obroncow jednego bocznego prawego drudiego srodkowego tutaj bardzo niewiem kogo mozna kupic ale ktos by sie znalazł napewno mlody i dobry

bez tych transferow Juve nic nie osiagnie. Moze nie takie jak ja powiedziel transfery ale na te pozycje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”