Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 112

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 kwie 2006, 10:13

Jak juz pisalem, wczoraj nie mialem czasu ogladac zadnego z meczy, ale dzisiaj obejrzalem powtorki.
Zwycieztwo Barcy udowodnilo ze nie sa w takiej formie jak byli jeszcze pare miesiecy temu. Brakowalo im predkosci i troche jakosci prawdziwej Barcy. Benfika wogole sie nie postarala, myslalem ze sa w stanie zrobic duzo wiecej, ze moga nastraszyc Katalonczykow i wygrac.
Drogiego meczu nie chce mi sie komentowac, bo juz wszystko tutaj powiedzieliscie...

Arsenal do boju, musicie wygrac w tym roku :arrow:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 kwie 2006, 10:14

Tomusmc pisze:No niestety taka prawda bo Barca mało znaczy (zresztą tak samo jak Juve) na Europejskiej arenie chociaż Barca ma szanse o 100% większe niż Juve na zdobycie LM w tym sezonie
Aha. Skoro tak to napisz kto się liczy obecnie w LM. Serio. I napisz od razu dlaczego ta drużyna a nie Barca używając przy tym argumentów mających przełożenie na obecną chwilę a nie 'x' lat wstecz.
Tomusmc pisze:Niggaz całym sercem jestem za Barcą w pojedynku z Milanem dlatego mnie nie cytuj
Mogłeś to napisać na początku :P :lol: :wink:
Łukasz[ACM] pisze:To że na to patrzy cały świat to + dla Milanu bo oni na takie mecze są zawsze najlepiej przygotowni i lepiej im się gra gdy nie są faworytem i mają coś do udowodnienia za Istanbuł.
Taki sam plus dla Milanu jak i dla Barcy conajmniej. Najgroźniejszym przeciwnikiem dla Barcelony jest sama Barca właśnie. Kwestia motywacji. Jeżeli zawodnicy podejdą do spotkania w pełnie zmobilizowani z nastawieniem, że będą chcieli zniszczyć przeciwnika to będą w stanie zagrać wspaniale. Mają odpowiedni skład i możliwości, aby tego dokonać. Trzeba to tylko wykorzystać a do tego trzeba odpowiedniego nastawienia psychicznego. Takiego nastawienia na pewno nie było w meczu z Benficą a nie zabraknie go w spotkaniach z Milanem. Barca ma też bardzo dużo do udowodnienia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2006, 10:39

Pierwszy mecz 1/2 finału Champions League [historczny, Kanonierzy awansowali do 1/2 pierwszy raz w historii] z Villarreal odbędzie się na Highbury 19 kwietnia w środe a rewanż 25 we wtorek oczywiscie. Mecze zapewne pokaże TVP - bo nie ma dużego wyboru :lol: choc jak się uprą to mogą wcale nie pokazać :P
Niestety ... daty meczy 1/2 nie sprzyjają kanonierom. Villarreal coprawda gra 16 kwietnia [3 dni przed meczem] z barcelona na wyjeździe, a my 15 z WBA. Ale przed rewanżem wcale różowo nie jest. Villarreal zagra z Sociedad przed rewanzem z nami. a my mamy ciezki mecz z Tottenhame w lidze, w którym nie odpuscimy, bo nie dosyć, ze derby - to jeszcze walka o 4 miejsce z nimi w lidze :? Mecz z Tottenhamem wypada akurat pomiędzy mecze LM.

19 środa Villarreal
22 sobota Tottenham Hotspur
25 wtorek Villarreal

Hiszpanie przyjada osłabienie brakiem bramkarza - Sebastiana Viery, kttóry przed sezonem był blizki przejścia do nas. Z powodu kartek pauzowac bedzie również nasz zawodnik - Jose Reyes.
Warto byłoby wykorzystać brak ich bramkarza i jechac do hiszpanii z pewną zaliczką.

Po faulu Materazziego na Sorinie, chyba zespół z Villarreal nie będzie już chiał pozyskać tego obrońcy :P bo podobno chcieli go kupić

:lol:
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2006, 11:22 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 kwie 2006, 11:13

Co wy wypisujecie koniec epoki po porażce Barcy w 1994 r.:roftl3: :roftl3:, sorry ale jakąż to epokę zapoczątkowała Barca :?: :?: jednokrotnego zwycięstwa w LM? Ja wiem że ktoś jest fanatykiem, sama jestem do tego patrzę subiektywnie bo oczami Milanu i się do tego przyznaję, to powiedz mi HB co ma powiedzieć Real, po 1960r., Bayern, Ajax, Milan, a nawet Real przełomu XX i XXI w., co oni zakończyli erę świetlną :rotfl: Jako kibic Barcy rzeczywiście powinieneś byćzałamany bo zmarnować taką drużynę..., bo jak dla mnie jedno zwycięstwo w LM z taką drużyną to jest "tylko", a nie "aż". Sama się złoszczę na Milan że "Wielki Milan" lat 90- tych, tak szybko zakończył żywot, ale w porównaniu z "żywotnością" tamtej Barcy to jest to napewno epoka. Dzięki tak mnie rozbawiłeś, a miałam zrąbany humor bo muszę iść do pracy, ale dzięki Tobie nawet moja wredna szefowa mi go dziś nie popsuje :lol:
A co do finału, inni nie oglądali ale ja tak. I pamiętam że była dokładnie taka sama atmosfera. Teleexpress przeprowadził wtedy sondę uliczną na temat wyniku. I nie było NAWET JEDNEJ osoby która by jakiekolwiek szanse dawała Milanowi, bo to Barca, bo tam jest Romario, Stoitchkov, Koeman, bo wielki trener na ławie, a w Milanie powoli grają sami emeryci (zbieżność :?: ), a Milan tyle wygrałi nie mają po co grać, a są wypaleni, szybkość szwankuje, motywacja szwankuje, grają antyfutbol, to tylko niektóre cytaty. Przypuszczalny wynik nie tylko przez fanatycznych kibiców ale i "exprtów" sięgał od 2:0 dla Barcy (jak okaże litość) do nawet 4, 5 do Zera, i będzie to najwyższe zwycięstwo w historii pucharu, bo jak dowodzili dawno nie było takiej różnicy w poziomie gry pomiędzy obydwoma zespołami.
Może poprostu Milaniści to wszystko widzieli i poprostu wtedy pojechano im po ambicji równo z ziemią, stąd nawet ten wynik :?: Nie wiem zbyt duży upływ czasu.
Cytaty znam stąd że nagrywał mi je mój braciszek fanatyk Barcy, który chciał za wszelką cenę udowodnić mi że Milan zostanie zmieciony z powierzchni ziemi, bo nawet experci tak twierdzą.
Nie ma u mnie hurraoptymizmu, zdaję sobie sprawę że możemy przegrać, ale Barca nie jest teraz w najwyższej formie, twierdze to nie ma podstawie jednego meczu, to Barca jest faworytem dla Milanu to bardzo duży plus, no i Stambuł, a poza tym Carletto, nie znoszę gościa, chociaż szacunek za to co osiągnął, ale w Milaniw wszyscy wiedzą że jak drugi rok z rzędu nic nie wygramy, to do widzenia. Milaniści go uwielbiają widać to było po meczu z Lyonem. Jak Gattuso podbiegł do Carletta, ścisnął go niemalże widoczne było że grali do końca o wszystko w pierwszym rzędzie dla niego. Trzeci plus uogólniając Włochom dobrze gra się z Hiszpanami (w przeciwieństwie do Anglików), ja wiem że teraz podadzą kibice Barcy pełno wyników w których Włosi polegli i to będzie prawda. Ale tak patrząc ogólnie to piłce ofensywnej ciężej jest z defensywną bo to wygląda jakby się odbijała od ściany, po dugie jest ułatwienie przy kontratakach, dlatego Włosi wygrywali częściej. To są tylko plusy, czy Milan je wykorzysta nie wiem, boisko pokaże

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 kwie 2006, 11:26

AgaM
prosilbym cie o nie przypominanie tragicznego 94 roku :evil:
Prawda jest taka ze wloskie druzyny nie leza Barcelonie ze swoja defensywna pilka i szybka kontra. Lecz ten Milan nie jest juz na tyle dobry co chocby sezon temu. A przypomne ze rok temu bylismy w obu meczach pilkarsko lepsi i licze na powtorke tym bardziej ze wrescie zagra Messi :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2006, 11:49

wole Wilkowicza czytac niż ogladać w TVN

Skoro Villarreal w poprzednim sezonie jako debiutant awansował do półfinału LM, teraz w tej samej roli powtarzajac ten wynik - może czuc się usatysfakcjonowane :D

i co ? znowu przewidziałem skład :P
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2006, 14:42 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 kwie 2006, 12:57

Bienias napisał:
A przypomne ze rok temu bylismy w obu meczach pilkarsko lepsi i licze na powtorke
.

No cóż będę szczera ja też :D , przyznam się że o to nawet się modlę :wink: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2006, 15:57

Niggaz pisze:Taki sam plus dla Milanu jak i dla Barcy conajmniej.
Chodzi o to że Milan ma często problemy z przygotowaniem najwyższej formy na teoretycznie słabszego rywala. Teraz tak napewno nie bedzie i powinien wyjść Milan taki jak lubie oglądać. Cały Twój post to prawda ale Milan również ma takie plany i nie brakuje mu nieczego. Wielki mecz, dwa wielkie kluby i wygra lepszy :!:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 kwie 2006, 22:53

AgaM pisze:Bienias napisał:
A przypomne ze rok temu bylismy w obu meczach pilkarsko lepsi i licze na powtorke
.

No cóż będę szczera ja też :D , przyznam się że o to nawet się modlę :wink: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
Oczywiscie wyniki beda inne :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 06 kwie 2006, 23:46

Łukasz[ACM] pisze: Wielki mecz, dwa wielkie kluby i wygra lepszy :!:
Oby lepszy okazal sie Milan :) Swoja droga, trzeci final w ostatnich 4 latach :?: To by bylo cos :) I niech mi ktos powie, ze Ancelotti to slaby trener. Inna sprawa, ze majac takich pilkarzy o sukcesy znacznie latwiej, jednak przyklad mojego klubu pokazuje, ze pilkarze to nie wszystko.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 07 kwie 2006, 0:01

Bienias pisze:A przypomne ze rok temu bylismy w obu meczach pilkarsko lepsi i licze na powtorke
z tego co pamietam to Milan przegral na wyjezdzie 2:1 a na San Siro bylo 1:0 dla Milanu... i w takim wypadku to Milan gra dalej 8)

starczy tylko/az zajac sie dobrze Ronaldinho :twisted:

pewnie bedzie wiele goli bo Dida w obecnej formie = Valdes :D

FORZA MILAN :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2006, 9:39

robur pisze:pewnie bedzie wiele goli bo Dida w obecnej formie = Valdes
Szkoda tylko, że Dida broni obecnie gorzej od Valdesa, ale co tam :spoko:
robur pisze:starczy tylko/az zajac sie dobrze Ronaldinho
:spoko:
Oby tak właśnie było. Wtedy nie obawiam się o korzystny wynik. Dzwoń do Ancelottiego.

FORZA :!: :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 kwie 2006, 10:03

Jak się łatwo omyśłić widziałem obamecze Milanu z Lyonem, a potyczki Barcy ogladałem na obszernych skrótach :D

I już na podstawie tego co zauważyłem w grze Milanu - wydaje mi się, że Barca powinna dać sobie radę. Nie iwem dlaczego piłkarze Milanu tak sąłbo się zaprezentowali. Można się spierać, ze awansowali [byli efektywni :P] jednak gra pozostawia wiele do zyczenia. NIe iwem czy jest to tylko przejściowa zadyszka, czy może taki stan rzeczy bedzie się utrzymywał dalej [dlatego cięzko mi prorokować, choć to robię - do odwaznych świat należy :P ]
Barca gra dobrze [jeszcze jak powrócą podstawowi zawodnicy - będzie w ogóle świetnie] Okazje są stwarzane, a problemy są tylko ze skutecznością, w kilku meczach gol tylko z karnego, następnie przestrzelony karny przez Ronniego [ciekawe czy wtedy wierzyli że jeszcze strzelą :D] ale w końcu trafili, widac było ulge na twarzy Ronniego.

Milan gra obecnie zgoła inaczej niż Barca - męczy sie niemiłosiernie przez całe spotkanie, stwarza mało okzji, ale ma lepszą skuteczność.

Mecz bedzie ciekawy, ale nie aż tak jak Arsenalu z Villarrealem [debiutanta z klubem o wiecznie nie spełnionych marzniach w europie]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 kwie 2006, 12:52

fieldy ddo meczu jeszczce 2 tygodnie i jestem prawie pewien ze obie druzyny do tego czasu zlapia lepsza dyspozycje i raczej nie sugerowalbym sie obecna forma

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 07 kwie 2006, 13:06

Ja czuje że Milan wygra dwumecz z Barcą. Po pierwsze w ciągu dwóch tygodni powinni złapać lepszą formę. Po drugie Milan to jest zespół któremu w Europie co roku idzie bardzo dobrze. Po trzecie mają bardzo dużo szczęscia i dlatego uważam że przejdą Barce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”