League One i niższe ligi angielskie (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 lut 2023, 21:10

:rotfl4:

Widziałem coś tam z rana ale myślałem, że to fake. A to oficjalnie :o

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 09 kwie 2023, 23:25

Angielskie Espresso pisze:Ipswich Town wygrało wczoraj swój ósmy mecz z rzędu, nie tracąc gola. Ostatnie wyniki wicelidera League One:

✅ 4-0 Forest Green (H)
✅ 1-0 MK Dons (A)
✅ 4-0 Burton (H)
✅ 3-0 Accrington (H)
✅ 2-0 Bolton (A)
✅ 2-0 Shrewsbury (H)
✅ 2-0 Derby (A)
✅ 4-0 Wycombe (H)

Warto dodać, że w czterech profesjonalnych ligach w Anglii ostatni raz taka sztuka udała się Manchesterowi United w 2009 roku.

źródło: OptaJoe
Warto dodać, że managerem Ipswich jest Kieran McKenna mocno chwalony za pracę jako trener drużyn młodzieżowych i asystent ... w Manchesterze United :)

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 01 mar 2024, 8:45

Widziałem to kilka dni temu, ale dziś znów mi się wyświetliło. Pozytywny chłop na dobre rozpoczęcie słonecznego dnia :witam:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 mar 2024, 8:56

Taki Tomasz Tułacz tylko otyły.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 07 kwie 2024, 20:08

W finale Football League Trophy Peterborough United pokonuję 2-1 Wycombe Wanderers

Przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby mecz zwieńczyła świetna końcówka. Gdy Harrison Burrows strzelił bramkę na 1-0 w 85 minucie wydawało się, że jest już po meczu ale chwilę później po stałym fragmencie gry zawodnicy Wycombe wyrównali. Wówczas gracze Peterborough nie zamierzali czekać na dogrywkę i ruszyli do ataku. Mecz zrobił się twardy i dużo ciekawszy, co zwiastowało emocjonującą dogrywkę, ale w doliczonym czasie gry, strzelec pierwszego gola Harrison Burrows centro-strzałem umieścił piłkę w bramce rywali i fartowny gol wychowanka Peterborough dał ostatecznie zwycięstwo na Wembley.

Peterborough United po raz drugi zdobywa Football League Trophy, co ciekawe drugi raz pod wodzą tego samego trenera czyli Fergusona juniora. Dokładnie 10 lat temu w 2014 Darren Ferguson i Peterborough pokonali w finale Chesterfield F.C.

Osobiście mam nadzieję, że Peterborough w następnym sezonie nie będzie już brać udziału w rozgrywkach EFL Trophy :)

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 25 kwie 2024, 21:35

Fajna historia w League Two. Na początku marca Doncaster zajmowało dwudzieste miejsce w tabeli, ale wzięli się w garść i wygrali 10 kolejnych spotkań. Na kolejkę przed końcem sezonu zasadniczego zajmują miejsce premiowane play-offami.

Swoją drogą, ładnie punktuje też lider Stockport, który notuje passę 8 zwycięstw z rzędu.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 25 kwie 2024, 22:15

Zygmunt-1 pisze:
25 kwie 2024, 21:35
Fajna historia w League Two. Na początku marca Doncaster zajmowało dwudzieste miejsce w tabeli, ale wzięli się w garść i wygrali 10 kolejnych spotkań. Na kolejkę przed końcem sezonu zasadniczego zajmują miejsce premiowane play-offami.
Totalnie kozacka seria Doncaster. Ciekawe jest to, że nie doszło tam do żadnej zmiany trenera czy coś. Po prostu pierdolneli serie zwycięstw, niesamowite.
Zygmunt-1 pisze:
25 kwie 2024, 21:35
Swoją drogą, ładnie punktuje też lider Stockport, który notuje passę 8 zwycięstw z rzędu.
Stockport też super sprawa. Punktowali średnio w National League, przyszedł nowy trener, Dave Challinor, pocisneli serię zwycięstw i awansowali do League Two. Jako beniaminek zajeli czwarte miejsce a teraz awansują do League One.
Z piątego poziomu rozgrywek na trzeci w trzy sezony.

W ogóle jeszcze Wrexham ma już awans do League One a przecież są beniaminkiem :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 kwie 2024, 11:25

Tennessee pisze:
25 kwie 2024, 22:15
W ogóle jeszcze Wrexham ma już awans do League One a przecież są beniaminkiem
Wrexham mega sympatyczny klubik, właścicielem jest tam Deadpool, a na ytb jest filmik jak gromią kilkanaście do zera jakąś kobiecą drużyną piłkarską.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 26 kwie 2024, 16:32

Ryan Reynolds zawsze na propsie :)

Awatar użytkownika
Milena
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 36
Kibicuję: Celta Vigo Wisła Płock

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milena » 19 maja 2024, 14:12

Wczoraj W finale baraży Play - off o jeszcze jedno miejsce w The Championship drużyna Boltonu przegrała z Oxfordem Utd 0:2 co oznacza że zostaje na kolejny sezon w league One.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 23 gru 2024, 23:21

Przy małym natężeniu meczowym można było odpocząć od futbolu na najwyższym poziomie i obejrzeć coś dla koneserów tegoż sportu, czyli spotkanie Crawley Town vs Birmingham City.
Sam mecz dość ciekawy, choć nie łatwy do oglądania. Crawley raczej prosty futbol, nastawiony na neutralizację rywala, natychmiastowy odbiór z próbą wyprowadzenia szybkiego ataku, ale i tak jestem pod wrażeniem intensywności biegania i inteligencją niektórych piłkarzy, a przypominam, że mówimy o drużynie która broni się przed spadkiem z League One.
Dla Birmingham to nie był łatwy mecz, byli stroną przeważającą, różnicę zrobili po prostu wyższą jakością, jest tam kilku piłkarzy przewyższających ten poziom.

Oczywiście jak zwykle robotę w niższych ligach robi atmosfera. Szczególnie takie właśnie mniejsze, typowo brytejskie stadiony jak ten Crawley, do tego wieczór, delikatna mgła i piłeczka chodzi.

Szkoda, że viaplay wypierdala z Polski, dzięki nim można było obejrzeć stosunkowo dość dużą liczbę takich spotkań. :(

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 gru 2024, 23:39

Tennessee pisze:
23 gru 2024, 23:21
Szkoda, że viaplay wypierdala z Polski, dzięki nim można było obejrzeć stosunkowo dość dużą liczbę takich spotkań
W końcu ktoś się ze mną zgadza.
Nie jestem fanem angielskiej piłki, ale przez te 2-3 lata udało mi się obejrzeć z 3-4 mecze właśnie 3 ligi. Spoko klimat.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 24 gru 2024, 8:34

Przecież na strumyku możecie sobie ile chcecie oglądać takie mecze :mrgreen:

A swoją drogą w League One jest aktualnie 6 klubów które w XXI wieku grały w Premier League - Birmingham, Charlton, Bolton, Wigan, Huddersfield i Reading. Nieźle.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 gru 2024, 8:37

1234 pisze:
24 gru 2024, 8:34
Przecież na strumyku możecie sobie ile chcecie oglądać takie mecze
Ja oglądam tylko w tv.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 gru 2024, 9:05

1234 pisze:
24 gru 2024, 8:34
A swoją drogą w League One jest aktualnie 6 klubów które w XXI wieku grały w Premier League - Birmingham, Charlton, Bolton, Wigan, Huddersfield i Reading. Nieźle
Ja też to lubię liczyć i patrzeć jak się zmieniają ligi, kluby e nich.

W Anglii przemiał jest spory bo z Championship kojarzę 17 drużyn na 24 które grały w PL od kiedy się interesuje.
cloner pisze:
24 gru 2024, 8:37
Ja oglądam tylko w tv.
Ja też. Dlatego irytowało mnie viaplay, wchodzenie na aplikacje, tym bardziej że u mnie to bardzo powoli działało.
No i jak był weekend F1 to nie wiedziałem czasem że jadą, a 11 jest przeważnie reklama tego. Także cieszę się że tam wraca sporo sportu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”