AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 99

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2006, 23:20

Jonathan_NJ pisze:Czy młody Argentyńyk będzie gotowy na pojedynek półfinałowy ?
Tak. Będzie gotowy a nawet już. Być może zagra już w niedzielę z Racingiem w lidze.

W Barcelonie może i nie ma typowego defensywnego pomocnika, ale to nie ma znaczenia. Deco gra bardzo dużo w destrukcji. Iniesta również ostatnimi czasy zalicza świetne występy jak DM właśnie. W poprzednim sezonie na tej pozycji z powodzeniem grał Marquez, ale nie wiadomo czy będzie gotowy na mecz z Milanem (przynajmniej ten na San Siro). Tak czy inaczej linia pomocy Barcelony jest bardzo silna i trudno powiedzieć, aby w czymkolwiek ustępowała linii pomocy Milanu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 kwie 2006, 23:25

Jakbys Niggaz nie chcial polemizowac z tym ze Milan ma lepsza pomoc to bym pomyslal ze jakas ciezka choroba tropikalna Cie dopadla :P

Co do Valdesa to na pewno problem jest zlozony a lezy po czesci w psychice po czesci w braku umiejetnosc (jest dosc mlody jak na bramkarza wiec sie moze wyrobi tym bardziej ze trener Barcy konsekwentnie na niego stawia chociaz chyba wielkiej alterntywy nie ma) i braku koncentracji bo raczej nie byl myslami na boisku gdy podawal Villi pilke.

Naturalnie Milan nie moze liczyc na jakiegos jakby to powiedzial Franek Smuda babola Valdesa bo to by bylo zgola bez sensu.Tutaj wszystko zalezy od Ancelottiego.Obawiam sie jednak ze dla niego priorytetem bedzie nie stracic bramki.Strzelic jedna potem "difens" i kontrowac w celu podwyzszenia wyniku.

Czekamy na Zaze napinka musi byc a ja za bardzo nie lubie sie sprzeczac.Doroslem :P.
Chlopak nie ma szczescie do zdobyczy wspolczesnej techniki.Oby zdazyl na czas.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Jonathan_NJ
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jonathan_NJ » 07 kwie 2006, 23:31

Niggaz pisze:Tak. Będzie gotowy

Choć nie powinienem, to bardzo się cieszę , gdyż chcę zobaczyć jak poradzi sobie ten fantastyczny nastolatek na tym szczeblu rozgrywek. To spore wzmocnienie Barcy i osłabienie Milanu, jednak mam nadzieję , iż Rossoneri poradzą sobie ze wschodzącą gwiazdą. Do spotkania nie daleko a kontuzji nabawił się Stam, którego wspaniały występ przeciwko Bayernowi pozostał w mojej pamięci. Choć to typowy środkowy defensor , poradził sobie znakomice na boku. Mam również wielką nadzieję , iż powróci Cafu i zagramy w najsilniejszym składzie. Ciekawy tylko będe jego formy , gdyż po przerwie jaką miał a także po zabiegu medycznym nie wraca sie szybko do wysokiej , stałej formy ...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2006, 23:46

Chlopaczek pisze:Co do Valdesa to na pewno problem jest zlozony a lezy po czesci w psychice po czesci w braku umiejetnosc (jest dosc mlody jak na bramkarza wiec sie moze wyrobi tym bardziej ze trener Barcy konsekwentnie na niego stawia chociaz chyba wielkiej alterntywy nie ma) i braku koncentracji bo raczej nie byl myslami na boisku gdy podawal Villi pilke.
Ja tam stawiam zdecydowanie na psychikę. Brak odpowiedniej koncentracji również jest z tym związany. Umiejętności mu nie brakuje. W tym wieku powinien już wszystko umieć co trzeba. W kolejnych latach już tylko może nabierać doświadczenia co dla bramkarza jest oczywiście bardzo ważne i bezpośrednio związane z zachowaniami w czasie meczu.
Umiejętności mu nie brakuje na pewno. Bo niby jakich?
Chlopaczek pisze:Czekamy na Zaze napinka musi byc a ja za bardzo nie lubie sie sprzeczac.Doroslem Razz.
Chlopak nie ma szczescie do zdobyczy wspolczesnej techniki.Oby zdazyl na czas.
Brakuje go właśnie :roll: Oby zdążył przynajmniej na kilka dni przed pierwszym spotkaniem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 kwie 2006, 23:58

Niggaz pisze: Umiejętności mu nie brakuje na pewno. Bo niby jakich?
Uwazam ze Valdes jest zdecydowany lepszy na linii niz na przedpolu.Ma dobry refleks pamietam jak dwa lata temu (czy jakos tak) wyciagal niesamowite pilki gdy Barcelona grala z Realem.Na jest olbrzymem jak na bramkarza moze z tego to wynika.
Odnosze tez wrazenie ze po eksplozji talentu jakby sie zatrzymal.Nie robi postepow albo robi tak niewielkie ze ja tego nie dostrzegam.Moze Ty powiesz na ten temat cos wiecej bo sila rzeczy ogladasz wiecej spotkan Barcelony.
Zawsze to dobrze znac wady i zalety rywala z pierwszej reki :)

Na koniec taka ciekawostka.
Niedawno Berlusconi powiedzial ze jest Jezusem Chrystusem polityki.Pewnie tylko przez skromnosc nie dodal ze jest tez Jezusem Chrystusem pilki noznej ale i tak powinniscie sie bac :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2006, 0:09

Co do tego, że jest zdecydowanie lepszy na linii niż na przedpolu to rzeczywiście nie ma wątpliwości, ale to nie znaczy, że ma jakieś tam specjalne problemy z grą dalej od bramki. Zdarzały mu się w tym sezonie nie do końca dobre wyjścia przy dośrodkowaniach, ale było tego naprawdę niewiele. Ogólnie jego pewność siebie pomaga nawet kiedy wyjście z bramki jest nie do końca dobre. VV praktycznie zawsze wychodzi do piłki bardzo zdecydowanie i jeżeli widać, że zabiera się do piąstkowania to lepiej uciekać :wink: Refleks ma znakomity. Fenomenalnie broni w sytuacjach 1 na 1. Ma bodajże 187 cm wzrostu. Nie robi to może wielkiego wrażenia jak na bramkarza, ale wystarczy. Czy nie robi postępów? Trudno powiedzieć z racji tego, że wiadomo czego mu na dobrą sprawę brakuje poza stabilnością w głowie. Poprawił chyba nieco grę nogami bo według statystyk prowadzonych na stronie AS-a (madryckiego) jest w tym najlepszy wśród wszystkich bramkarzy La Liga. Dwa podania do Villi tego nie zmienią. Nie bawi się też w przyjmowanie piłki i zbędne oczekiwanie. Dzięki temu jest nie tylko bezpieczniej, ale i szybciej co jest ważne dla rozgrywania akcji zwłaszcza, że Valdes potrafi dokładnie wykopać piłkę bez jej przyjmowania.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 08 kwie 2006, 12:29

Niggaz
a może by tak odzdzielny temat o meczu Milanu z Barcą? Napinki byłoby tam co nnie miara :P . Co do Valdesa i Didy zgadzam się z wami że ich problem leżyw psychice.Zauważyem w meczu z Lyonem po katastrofalnym błedzie brazylijczyka obrońcy bali się do niego podawać piłki, stracili zaufanie.To niedobrze. Valdes na pewno umiejetnośći ma, ale jest to bramkarz bardzo nierówny. Potrafi wybronić w nieprawdopodobnej sytuacji ale tez puścić bramkę której nie puściłby bramkarrz 5-ligowej Fornetti Fajsławice 8) .

Ale nie czas na to. Juz pojutrze mecz z Chievo.Jak każdy kibic Milanu wie, ta druzyna nam po prostu nie leży. Jest to ekipa nastawiona na mecze z wielkim ultra-defensywnie nawet nie probuje przejsc naszej połowy. Jak to sie skonczylo w zeszłej rundzie raczej nie muszę przypominać. Carlo ma do sypozycj wszystkich zawodników. Pewnie wystapią ci co w meczu z Lyonem ale problem bedzie z linią ataku. ja obsrtawiam ata Pippo_Gila. Sedzią spotkanie bedzie Paolo Bertini który nasz ostatni mecz sedziował z Juve(3:1) więc to jest dobra wiadomość. Trzeba sie oszczędzac po mecz z Interem zostanie rozegrany nie w sobote a w piatek(jak tu sie urwać z kościoła :think: ). trzeba zmazac plamę z poprzedniej rundy i roznieść Chievo że by nie poczuli sie zbyt pewnie no i jescze walka o wicemistrzostwo włoch.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2006, 13:16

Kendo pisze:a może by tak odzdzielny temat o meczu Milanu z Barcą?
Jasna sprawa. Miałem zamiar go założyć, ale nie wiedziałem czy czekać jeszcze trochę czy nie. Nie ma co jednak dłużej zwlekać :P W wolnej chwili założę.
Kendo pisze:Valdes na pewno umiejetnośći ma, ale jest to bramkarz bardzo nierówny. Potrafi wybronić w nieprawdopodobnej sytuacji ale tez puścić bramkę której nie puściłby bramkarrz 5-ligowej Fornetti Fajsławice
Bez przesadyzmu. Valdes nie jest bramkarzem bardzo nierównym. To taki głupi stereotyp, który utarł się po jego wpadkach z Valencią. Popełnił jeszcze kilka pomniejszych błędów, ale to tyle. Nie przypominam sobie większej ilości szmat o których piszesz :roll: Nie uważam go za geniusza, ale nie przesadzajmy też w drugą stronę.

Awatar użytkownika
Lega Calcio
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lega Calcio » 08 kwie 2006, 13:24

Słaby z Ciebie kibic Barcy. Pomyśl na spokojnie, a przypomnisz sobie, że taki błąd, jaki popełnił z Valencią, to nie jedyna taka "szmata". Puścił jeszcze jedną taką bramkę, prawie identyczny błąd, więc nie "filozuj".

pozdr. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2006, 13:42

Lega Calcio pewnie masz rację. Słaby ze mnie kibic Barcy, ale nic na to nie poradzimy. Ty jako ten lepszy na pewno podzielisz się swoją wiedzą i przytoczysz ten błąd Valdesa podobny do meczu z Valencią. Chodzi jak sam napisałeś o prawie identyczny błąd. Czekam :]

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 kwie 2006, 13:46

Niggaz pisze:Lega Calcio pewnie masz rację. Słaby ze mnie kibic Barcy, ale nic na to nie poradzimy. Ty jako ten lepszy na pewno podzielisz się swoją wiedzą i przytoczysz ten błąd Valdesa podobny do meczu z Valencią. Chodzi jak sam napisałeś o prawie identyczny błąd. Czekam

W bodajze przedostatnim meczu z Valencia tez podobna bramke wpuscil...
Dla mnie Valdes to bramkarz przecietny jak na Barcelone. Jest niepewny, ma slabe wyjscia do pilek...W meczu z Osasuna rowniez sie nie popisal...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2006, 13:50

Martinho
Przecież pisałem o tych błędach w meczach z Valencią :roll: Chodzi mi o bardzo podobne wpadki w innych spotkaniach.

Z Osasuną popełnił błąd wypuszczając piłkę na piątym metrze po dośrodkowaniu.

Z Betisem źle ustawił mur i Joaquin strzelił z wolnego.

Z Chelsea popełnił błąd do spółki z Mottą.

Jednak błędu podobnego do spotkań z Valencią sobie nie przypominam. Na szczęście Lega Calcio zaraz nam wszystko wyjaśni prawda?

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 08 kwie 2006, 13:56

A czemu o Valdesie i Barcelonie piszecie w "AC Milan"
Nie lepiej założyć Nowy temat : Barcelona : Milan? :lol:
A powracając do wcześniejszych wypowiedzi to Valdes, żeczywiście ostatnie stracił formę. Ale myślę, że do meczu z Milanem odzyska formę i oglądniemy wspaniałe widowisko :D

[*] :?[/color]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2006, 13:59

Jey pisze:A powracając do wcześniejszych wypowiedzi to Valdes, żeczywiście ostatnie stracił formę.
Ale zonk. Akurat tak się składa, że Valdes nie stracił żadnej formy ostatnio, ale co tam. Każdy pisze co mu tam pasuje bez względu na to czy to prawda czy nie :roll:

Najlepsze jest jednak :arrow:
Jey pisze:żeczywiście
:rydzyk:

fetko
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fetko » 08 kwie 2006, 13:59

Smiem twierdzić że ostanio złapał formę, zaczał bronić pewniej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”