FC Barcelona - AC Milan (dwumecz)

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

FC Barcelona - AC Milan (dwumecz)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2006, 13:40

Mecz o finał Ligi Mistrzów. Tutaj nie mowy o żadnych kalkulacjach. Obie drużyny dadzą z siebie absolutnie wszystko, aby pokonać rywala. Dla obu ekip zwycięstwo w tych rozgrywkach jest obecnie sprawą priorytetową. Barcelona zapewniła już sobie na dobrą sprawę zwycięstwo w La Liga. W Serie A z kolei po tytuł zmierza Juventus i trudno będzie już ich dogonić. O ile Milan w ostatnich latach regularnie zachodzi bardzo daleko w LM to Barcelony dość dawno nie oglądaliśmy na tak wysokim szczeglu tych rozgrywek. W roku ubiegłym drużyna prowadzona przez Franka Rijkaarda wydawała się już ekipą kompletną, która spokojnie może walczyć o triumf w LM. Na drodze stanęła jednak londyńska Chelsea i marzenia o podboju Europy trzeba było odłożyć na przyszły rok. Teraz Barcelona jest jeszcze silniejsza niż w roku ubiegłym. Już w 1/8 finału los ponownie skrzyżował ze sobą drogi Barcelony i Chelsea - faworytów rozgrywek. Tym razem jednak to Barca była zdecydowanie lepsza i zasłużenia awansowała dalej. Dwumecz z Benficą 1 /4 finału nie było może iedalny w wykonaniu Barcy, ale ostatecznie awansowali oni dość pewnie. Milan z kolei w 1/8 finału wyeliminował w bardzo dobrym stylu Bayern Monachium. W kolejnej rundzie ich przeciwnikiem był Lyon i tutaj nie było już tak lekko i przyjemnie. Nie mniej jednak Lyon nie zagrał tak dobrze jak przewidywano i musiał uznać wyższość Rossonerich.

Pojedynek między Barceloną a Milanem zapowiada się szalenie emocjonująco. Obie ekipy są na tyle silne, że mogą z powodzeniem myśleć o zwyciestwie w całych tegorocznych rozgrywkach. W poprzednim sezonie obie ekipy rywalizowały ze sobą w fazie grupowej. Na San Siro gospodarze wygrali 1:0 i ten wynik zapewne satysfakcjonowałby ich również w tym roku. Na Camp Nou przegrali 2:1. Takie wyniki w systemie pucharowym dałyby awans podopiecznym Ancelottiego, ale jak będzie tym razem dopiero się okaże.

O obecnej sytuacji klubów podyskutujemy wspólnie. Sam się nie będę produkował :P Zapraszam do pisania :wink:
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2006, 17:26 przez Mentor, łącznie zmieniany 3 razy.

Jey
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 08 kwie 2006, 14:26

Trudno powiedzieć kto wygra.
Ja obstawiam na Barcę, ale Milan też pokazuje, że stać ich na zwycięstwo.
Obie drużyny są bardzo silne jednak Barca wydaje się być silniejsza. Milan ma już dosyć starych zawodników (nie wszystkich) i niewiadomo czy dadzą rade mocnym Katalończykom.
Mój typ : Bracelona
ale nie zdziwię się jeśli do finału dojdzie Milan. :)

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 08 kwie 2006, 14:35

wszystko raczej będzie zalezało od pierwszego meczu w którym jak wiadomo nie zagra DECO :? i jeśli Barca przegra ten mecz to cienko widze rewanż na CAMP NOU najgorsza jest nieobecność DECO w pierwszym meczu ale będzie MESSI i Marqez więc może Barcelona nie przegra. Milan to chyba najtrudniejszy przeciwnik barcelony w tym Sezonie to bedą napewno bardzo wyrównane mecze miejmy nadzieją że BARCELONA wygra

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 kwie 2006, 14:45

LAtifa_19 pisze:wszystko raczej będzie zalezało od pierwszego meczu w którym jak wiadomo nie zagra DECO Confused i jeśli Barca przegra ten mecz to cienko widze rewanż na CAMP NOU
:rotfl4: Prawda jest taka czlowieku, ze na tym etapie gra na swoim boisku jest wielkim atutem. I zwyciestwo Milanu na San Siro jest bardzo prawdopodobne.Ale nie rozumiem, czemu ich zwyciestwo odbiera nam szanse w rewanzu na Nou Camp? :roll:
Jak dla mnie zadaniem we Wloszech bedzie strzelenie bramki. Gol na San Siro moglby nas ustawic w dobrej sytuacji
LAtifa_19 pisze:wszystko raczej będzie zalezało od pierwszego meczu w którym jak wiadomo nie zagra DECO Confused i jeśli Barca przegra ten mecz to cienko widze rewanż na CAMP NOU najgorsza jest nieobecność DECO w pierwszym meczu ale będzie MESSI i Marqez więc może Barcelona nie przegra. Milan to chyba najtrudniejszy przeciwnik barcelony w tym Sezonie to bedą napewno bardzo wyrównane mecze miejmy nadzieją że BARCELONA wygra
Ogolem Cie prosze o uzywanie interpunkcji. No chyba, ze nie wiesz co to jest "przecinek, srednik"...

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 08 kwie 2006, 14:59

a ja ci powiem że jeżeli Barca przegra na SAN SIRO nie strzelając przy tym bramki tooooo ma nikłe szanse na CAMP NOU. I zdaniem że jeśli Barca wygra na San Siro to ma doże szanse na awans Ameryki nie odkryłeś :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 kwie 2006, 15:01

LAtifa_19 pisze:I zdaniem że jeśli Barca wygra na San Siro to ma doże szanse na awans Ameryki nie odkryłeś Wink
gdzie ja to napisalem?? :roll:

Pisalem, ze wazne jest strzelenie bramki...ale, o zwyciestwie nic tam nie wspomnialem :roll:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 kwie 2006, 16:51

Juz gdzies wczesniej pisalem o tym meczu i napisze cos jescze raz.
Milan-Barcelona to jest taki przedwczesny final. Wolalbym zeby te dwie druzyny spotkaly sie w finale, ale tak tez jest dobrze.
Od poczatku ligi mistrzow w tym sezonie myslalem, ze tylko dwie druzyny byly w stanie wygrac z Hiszpanami: Chelsea i Milan. Anglicy juz odpadli i pokazali ze sa gorsi od Katalonczykow. Teraz nadszedl czas na Milan. Wlosi juz pare razy wygrywali LM i w tym roku moga wygrac jeszcze raz. Problemem jest Barca i tylko Barca. Ja bym nawet nie myslal z kim mogliby grac w finale gdyby wygrali, bo final jest jeszcze daleko. Jest oddalony o dwa mecze (okolo "180 minut drogi i z przeszkodami") :wink: , bardzo trudne mecze. Pelna koncentracja i dobra strategia moga pomoc Milanowi w wyeliminowaniu Barcelony. Nie wyobrazam sobie zeby Barca wygrala w tym sezonie LM, chociaz ze jest to bardzo mozliwe. Poprostu nie chce zeby wygrali, chociaz ze na to zasluguja. :twisted:
Pozatym to jest dopiero polfinal, co bedzie potem :roll: , to juz inna historia...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 kwie 2006, 18:18

Jak dla mnie będzie to najlepszy mecz jaki narazie miał miejsce w Lidze Mistrzów. Spotykają sie dwa wielkie utytułowane kluby które poważnie myślą o awansie do finału i zrobią wszystko aby tego dokonać. Barcelona która przez wielu uważana jest za głównego faworyta oraz za drużyne która gra najładniejszą piłke na świecie nie będzie miała łatwego zadania. Milan postawił już sobie tylko jeden cel, zwycięstwo w Lidze Mistrzów i rewanż za porażke sprzed roku w Istanbule. Włoska drużyna skutecznością nie odbiega od swojego rywala, napewno nie grają tak równo i ładnie dla oka ale jeżeli trafią z formą są w stanie pokonać każdego. Do meczu troche czasu jeszcze pozostało ale jestem pewien że w ekipach Milanu i Barcelony już głosno mówi się o tym jak mamy zagrać i odpowiedni ludzie już pracują nad rywalem.

Rok temu w meczach z Barcą wyniki które padły dały by nam teraz awans, mam nadzieje że się powtórzą ;)

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 08 kwie 2006, 18:27

Mecz ten będzie zapewne wielki. Będzie on dla mnie najbardziej emocjonującym widowiskiem, poniewaz moj najlepszy przyjaciel jest od dawna za Milanem...oczywiscie napinka już sie zaczela :) A mecz rzecz jasna ogladamy razem :lol: :lol: :lol:

Według mnie to dobrze, że Deco dostał kartkę teraz. Jesli bowiem zarobilby kartkonik w meczu na San Siro to nie zagralby w drugim meczu, gdzie jego spryt bedzie chyba bardziej potrzeny...

Liczę oczywiscie na zwycięstwo Barcy, choc sadze ze mecz na San Siro bedzie najtrudniejszym w tym sezonie...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 kwie 2006, 18:32

Mich@lG oglądanie mecz z przyjacielem " rywalem " to głupota :P Ja osobiście bym nie patrzył kto siedzi obok, coś nie tak... i różne rzeczy mogłyby się dziać :]

Nieobecność Deco w pierwszym meczu to duża strata dla Barcy bo Milan u siebie będzie chciał wygrać a Deco sporo by przeszkadzał i może groźną kontre wyprowadził. U siebie Barcelonie gra się łatwiej jak każdemu i brak Deco jakoś by załatali.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 08 kwie 2006, 18:37

Co do kartek DECO to troche mnie bolą bo nie zostały pokazane po jakis FAULACH tylko 1 za dyskusje a 2 za zaczepienie bramkarza nogą(w sumie to lekki kopniak w głowe ale podkreślam lekki) i to wielka szkoda że DECO nie zagra bo jest według mnie zawodnikiem dzięki któremu sie wszystko w Barcelonie kręci. W tym sezonie DECO osiągna wielką formę(chyba najlepszy sezon w jego kariaerze) i jakby to odemnie zależało to w meczu na SAN SIRO zamienił bym MESSIEGO na DECO bo DECO oprócz Ronaldinho to najbardziej produktywny zawodnik BARCY.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 kwie 2006, 18:44

LAtifa_19 pisze:jakby to odemnie zależało to w meczu na SAN SIRO zamienił bym MESSIEGO na DECO bo DECO oprócz Ronaldinho to najbardziej produktywny zawodnik BARCY.
Taa i co jeszcze? Messiego dac do odbierania pilek?chyba nie widziales zadnego meczu Barcelony :roll: albo przeczytales gdzies, ze Deco umie sie kiwac :roll: Dla Twojej swiadomosci, Deco wykonuje niesamowicie wielka robote w srodku pola...walczy, kopie, haruje, rozgrywa...no i sa wazniejsze rzeczy niz gra pod publiczke. Jeden Ronaldinho w zupelnosci wystarczy. Reszta ma zadania na boisku i sie z nich musi wywiazywac. Deco ma rozgrywac i walczyc w srodku boiska...wiec po co go dawac na skrzydlo, gdzie notabene chyba nigdy nie gral???Rok temu gdy bylo pelno kontuzji, to Iniesta predzej byl wystawiany na skrzydle niz Deco.A co do produktywnosci to Ronni traci czesto duzo pilek...jest geniuszem, ale jesli chodzi o produktywnosc to juz Iniesta wiecej robi, noi Deco. Nie wspomne o Puyolu, Edmilu itd...

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 08 kwie 2006, 18:47

berik pisze:
LAtifa_19 pisze:jakby to odemnie zależało to w meczu na SAN SIRO zamienił bym MESSIEGO na DECO bo DECO oprócz Ronaldinho to najbardziej produktywny zawodnik BARCY.
Taa i co jeszcze? Messiego dac do odbierania pilek?chyba nie widziales zadnego meczu Barcelony :roll: albo przeczytales gdzies, ze Deco umie sie kiwac :roll: Dla Twojej swiadomosci, Deco wykonuje niesamowicie wielka prawde w srodku pola...walczy, kopie, haruje, rozgrywa...no i sa wazniejsze rzeczy niz gra pod publiczke. Jeden Ronaldinho w zupelnosci wystarczy. Reszta ma zadania na boisku i sie z nich musi wywiazywac. Deco ma rozgrywac i walczyc w srodku boiska...wiec po co go dawac na skrzydlo, gdzie notabene chyba nigdy nie gral???Rok temu gdy bylo pelno kontuzji, to Iniesta predzej byl wystawiany na skrzydle niz Deco.
Dokladnie, Deco jest zupelnie innym typem zawodnika niz Messi...Niesamowicie szanuje tego zawodnika, gdyż w każdym innym klubie poza Chelsea bylby kims pokroju Ronaldinho...wystarczy sobie obejrzec jakis jego mecz z Porto...a on pogodzil sie z rola zawodnika drugiego planu w Barcelonie..i za to go lubie :D

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 08 kwie 2006, 18:49

Ja nie chciałem dawac DECO na skrzydło tylko wolał bym ABSENCJE MESSIEGO krórego nieźle naztępuje LARSSON niz absencje DECO :wink:

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 08 kwie 2006, 18:53

Łukasz[ACM]
Moze nie bedzie tak zle..... :D

My sie czesto klocimy o to kto lepszy...Mam nadzieje ze mu udowodnie ze Barca lepsza :D :D :D
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2006, 19:02 przez Mich@lG, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”