Plebiscyt forumowy - 2024

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1672

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 05 sty 2025, 15:33

Zgodnie z ankietą (choć wygrana była niewielka) jest nowy plebiscyt forumowy za cudowny rok 2024!

Zasady te same jak zawsze: nie można głosować na siebie. Nie można oddawać głosów grupowych (w stylu: "wszyscy fani Arsenalu"). Jedynie konkretne nicki, mile widziane uzasadnienie wyboru - zawsze takiemu użytkownikowi się milej zrobi (chyba, że dostał głos na najsłąbsze ogniwo ;) ). Wyjątkami są kategorie "Wydarzenie roku na forum" oraz "Największe zaskoczenie".
"Największe zaskoczenie" to nowa kategoria (zobaczymy jak się przyjmie) i można tu wrzucić cokolwiek. Może poznaliście użytkownika forum osobiście i okazał się kimś innym niż się spodziealiście. Może jakiś użytkownik, którego nie traktowaliście poważnie, okazał się być wziętym adwokatem, a może ktoś się tu przyznał do zrobienia czegoś odjechanego w swoim życiu.

Z kwestii organizacyjnych:
- będę starał się zliczać głosy na bieżąco. Więc jeśli ktos zmieni zdanie po oddaniu głosu to obok edytowania wpisu niech napisze do mnie również wiadomość prywatną.
- temat służy wyłącznie do oddawania głosów. Ewentualne dyskusje, pytania czy propozycje mają oddzielny temat na forum: viewtopic.php?f=88&t=4740
- głosy można oddawać do 15 stycznia. Mam nadzieję, że 10 dni każdemu wystarczy

Tegoroczne kategorie:

1. Najbardziej wartościowy forumowicz -
2. Debiut roku -
3. Największy znawca -
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
5. Największy dowcipniś -
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum -
7. Najlepszy avatar -
8. Najbardziej irytujący avatar -
9. Wydarzenie roku na forum -
10. Kto poczynił największy postęp -
11. Najbardziej pomocny użytkownik -
12. Najfajniejszy użytkownik -
13. Największy dziwak -
14. Najsłabsze ogniwo -
15. Największe rozczarowanie -
16. Największe zaskoczenie -

Miłej zabawy.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 2938

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 sty 2025, 19:30

1. Najbardziej wartościowy forumowicz
1234 - fajny foruming, posty w wielu tematach, zarówno o piłce klubowej, reprezentacyjnej jak i innych sportach. Nie zawsze się z nim zgadzam, ale to znaczy, że ma swoje zdanie :) Stara się również rozkręcać miejsca, gdzie czasem tego ruchu brakuje.
7lechus - kiedyś napisałem, że przez większość czasu rozmawia sam ze sobą. Cóż, czasem trzeba pogadać z kimś na poziomie ;) Również wielotematyczność.
moody - w sumie to przez niedoceniany użytkownik (również przeze mnie). No ale jak przestał maniakalnie pisać o Ronaldo to okazało się, że to całkiem sensowny gość, bez potrzeby zaspokojenia uwagi, który zna się na rzeczy.

2. Debiut roku - w tym roku dużej konkurencji nie było, dosłownie.
Milena - szkoda, że zniknęła z forum po Euro. Jak na kobietę całkiem ciekawe obszary piłki ją interesują, nie tylko City, Barca, PSG. Autorka postów o Championship i 2. Bundeslidze a tych całościowo nie było zbyt wiele, zwłaszcza o tych drugich rozgrywkach :)
Kuba199292 - jest bardzo aktywny, w wielu miejscach. Momentami trochę brakowało treści, ładu składu. No ale na zachęte, może się wyrobi ;)
Erve - też nie odzywa się od czasu ME a składanie zdań i wyrażenie swojej opinii szło mu całkiem zręcznie.
(olivstone) - próbowała się podłączać do dyskusji, na różne tematy. Spokojnie by się załapała, ale są tylko 3 miejsca.

3. Największy znawca
7lechus - ekspert w wielu dziedzinach, zwłaszcza tych niszowych, aczkolwiek nie tylko.
1234 - w sumie podobnie co lechus.

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać
ryba_82
HMK
Ilka

Nie dałem ich w innych kategoriach a wydają się być przyjemnymi, luźnymi ludźmi do pogadania, więc oczywista nominacja.

5. Największy dowcipniś
Boromir
Diamen23
matt_ pisze:
31 gru 2023, 16:01
Lubię niewymuszony humor bez ścisku w dupie i szukania atencji.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum
janop
MK92 - dobrze pisał, nikt go nie wyganiał. No ale skoro musiał podjąć taką decyzję.
Dr.Football1 - ostatni post 26 maja 2023. Szkoda, bo jak już pisze to duża wartość dodatnia, i pod kątem merytoryki i kolorytu.

7. Najlepszy avatar
emski - biegnący Ronaldo, klasyk
Precel - King na propsie
(pośmiertnie Tennessee za herb Blackpool)

8. Najbardziej irytujący avatar
sickstick - choć akurat ten i tak jest jeszcze do przeżycia :P

9. Wydarzenie roku na forum
"coming out" yedraza - osobiście miałem różne teorie, skąd yedraz ma tyle czasu na organizację wszystkiego. Szacun za odwagę, mimo że to nie zmienia tego, jak bardzo jest zaangażowany i ile wnosi w życie forum.
występ DDK w Lidze Mistrzów - kto by nie chciał zagrać w Lidze Mistrzów, w dowolnej dyscyplinie? Świetna przygoda, super się to śledziło i nie mam pojęcia, dlaczego wyleciało mi to z głowy.

10. Kto poczynił największy postęp
Tennessee - napisał kilka postów w 2022 i 2023, ale teraz stał się w pełni aktywnym użytkownikiem i na praktycznie każdy temat ma coś do powiedzenia. Mocny punkt forum, moim zdaniem nieznacznie za Top 3.
Zygmunt-1 - utrzymał formę z zeszłego roku. Nadal pisze często, z głową, na różne tematy :)
RedMan10 - nieszczególnie wypowiadam się o polskiej piłce, ale on tak jak robi swoją robotę.

11. Najbardziej pomocny użytkownik
venomik - za ogarnięcie Plebiscytu, ale też za całokształt, styl bycia.
czubatka - za trzymanie forum przy życiu.
yedraz - za czas i chęci jakie ładuje w forumowe zabawy, nawet jeżeli gdzieś mnie nie ma.

12. Najfajniejszy użytkownik
Boromir - fajny ziomek, do pogadania o wszystkim, zwłaszcza reprezentacjach i innych ciekawych zagadnieniach.
1234 - jak wyżej w sumie

13. Największy dziwak
Kuba199292 - momentami odnoszę wrażenie, że jego posty to taki "strumień swiadomości". No ale jest aktywny, angażuje się.
Piekie(L)ny - kiedyś się łudziłem, że ma coś do przekazania a nie tylko żeby zwrócić na siebie uwagę, zrobić zamęt. Cóż :P

14. Najsłabsze ogniwo
W tym roku nikt mi na tyle nie podpadł, serio. Przynajmniej w tematach piłkarskich, sportowych.

15. Największe rozczarowanie
Bernabeu - szkoda, że trochę się wyłączył z dyskursu, nie chce nawet pisać z pierwszego konta + jeszcze to, że się podpiął pod tą płytką narrację o przepłaconej Premier League.
_the_firefly_ - bo zniknął z forum.
Bassu - trochę się nakręcił pod koniec roku. Rozumiem go, że zależy mu na dobru klubu i w przypadku United trzeba mieć mnóstwo cierpliwości aż coś w końcu ruszy, ale zaczął walić na oślep.

16. Największe zaskoczenie
Mr. Chris - zaraz mu stukną 3 lata na forum i cały czas trzyma poziom, pisze sensownie, rozważnie i nie robi niczego na siłę + szczerze mówiąc nie mam dla niego innej kategorii a jak najbardziej zasłużył na pozytywną nominację za dobry rok.

Bonus:
Spoiler:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 4974

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 sty 2025, 21:18

U mnie tradycyjnie po jednej nominacji. Gdybym dawał trzy wielu użytkowników by się powtarzało, np matta można nominować do minimum pięciu kategorii a uważam, że nie w tym rzecz.

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - matt_ - moderator, Szkot, Islandczyk, Serb, Wyspoowczanin. Człowiek do wszystkiego w tym najlepszym wydaniu.
2. Debiut roku - Kuba199292, no jednak te ponad 750 postów nastukał, trzeba to docenić
3. Największy znawca - (L)okczerson, ładnie nam rozpisał przed sezonem taktykę Motty. Nic się nie sprawdziło :D Ale nominację daję już bez ironii. Fajnie, że wrócił.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - oj nie wiem
5. Największy dowcipniś - sci
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - Diamen23 dość nagle zniknął, był jaki był no ale jednak był
7. Najlepszy avatar - Przema z Santosem, nostalgia
8. Najbardziej irytujący avatar - cycki Ojca Dyrektora
9. Wydarzenie roku na forum - nie przychodzi mi do głowy żadna większa awantura (szkoda). Było Euro ale też raczej bez historii. To niech będzie foto yedraza, zwłaszcza że to mnie akurat bardzo pozytywnie zaskoczyło wtedy.
10. Kto poczynił największy postęp - Tennessee, tu akurat zaufam mattowi bo faktycznie ostatnio widzę ten awatar bardzo często
11. Najbardziej pomocny użytkownik - Mr. Chris - bo przypomniał
12. Najfajniejszy użytkownik - Pietro Bosman, dużo ogląda włoskiej piłki ale nigdy nie prowokuje. Poza tym warto docenić tę szczecińską mniejszość etniczną tu na forum.
13. Największy dziwak - Eyesmon, mam pewien dysonans bo ma fajne, bogate we wrażenia życie no ale jednak czasem wjeżdża taki boomer i kiedyś było lepiej.
14. Najsłabsze ogniwo - Conrado z tematu politycznego. Conrado z tematu Milanu jest spoko.
15. Największe rozczarowanie - DelPiero14 - za wieczne narzekanie. Jeszcze rozumiem że Juventus nie zachwyca i można coś skrobnąć, ale jak od dziesiątej minuty w temacie latają placki, leszcze, drewna to ciężko się to czyta. Poza tym wiadomo, pogoda do dupy, programy w tv głupie itd. Więcej uśmiechu w tej uśmiechniętej Polsce.
16. Największe zaskoczenie - Zygmunt-1, nie spodziewałem że ktoś tu jeszcze będzie pisał posty o Chrobrym. Szkoda, że trafiliśmy w taki marny okres że nie za bardzo chce się o tym pisać :(

Podsumowując, to był naprawdę niezły rok, lepszy niż kilka poprzednich gdzie wydawało się, że umieramy. Może nie tańczymy kankana ale jednak ciągle żyjemy :beer:

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 532

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 09 sty 2025, 8:06

No dobra, to czas na mnie :) Ciężki wybór, bo np. w kategorii z najfajniejszym użytkownikiem śmiało mógłbym wytypować jeszcze z 2-3 inne osoby. Chciałem żeby w miarę możliwości się nie dublowało, więc wyszło coś takiego:

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @matt_ - użytkownik, którego często widać. Piszę sensownie, na różne tematy, wydaje się spokojny i opanowany, nie kojarzę go z jakichś konfliktów czy prowokacji. Często udziela się w tematach powiedzmy niszowych, czasem lubię poczytać jak tam radzi sobie Wietnam w eliminacjach lub inny Laos i użytkownik matt_ jest w tej kwestii niezawodny :)

2. Debiut roku - szczerze nie kojarzę za dużo debiutantów, w sumie to nic nie przychodzi mi do głowy.

3. Największy znawca - tutaj wyróżnię dwie osoby. @7lechus prowadzi swój forumowy blog na temat kobiecej piłki :wink: ale widać, że jest kompletnie ześwirowany na jej punkcie. Nie znam drugiej takiej osoby. Druga osoba to @Cement - lubię czasem zerknąć na jego opis meczu, który akurat oglądał, nieistotne czy to był pojedynek Las Palmas z Elche czy Den Haag z Venlo. Jest też prawdopodobnie jedynym w tej części Europy kibicem Cementarnicy Skopje, a także jednym z kilkunastu w ogóle :P

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - bez głosu, nie chcę nikogo wybierać, pewnie kilka osób, by się znalazło do podyskutowania o różnych tematach. Albo dobra, wybieram @19B10 - myślę, że przy piwku byłoby o czym podyskutować :witam:

5. Największy dowcipniś - @Boromir - lubię jego poczucie humoru, nienachalne i w dobrym guście :wink:

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - powiedzmy, że @Bernabeu - w sumie nie znam historii powstania drugiego konta i ten użytkownik czasem się udziela, ale kiedyś było go więcej. Trochę te "Realki" i "Belisie" irytowały, hiszpańska piłka też koło wuja mi lata, ale pisał merytorycznie i często było to podparte sensownymi argumentami, czytało się nieźle.

7. Najlepszy avatar - @Boticelli :wink:

8. Najbardziej irytujący avatar - @Ojciecdyrektor - mimo, że cycki to trochę oczojebne i za mało widać.

9. Wydarzenie roku na forum - myślę, że wpis użytkownika @yedraz bez dwóch zdań. Przyćmił Euro i Igrzyska razem wzięte :)

10. Kto poczynił największy postęp - @Tennessee trochę sugerowałem się wpisami poprzedników, ale w sumie ma to sens. Pisze dość sporo, może nie zawsze zgadzam się ze wszystkim co pisze, ale pisze fajnie i merytorycznie.

11. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka - forumowa złota rączka.

12. Najfajniejszy użytkownik - @PietroBosman - kojarzę go jeszcze z czasów Forum Piłki Nożnej, jak miał w avatarze Szamotulskiego z L na głowie (chyba, że coś pomieszałem, wszak to było z 10-15 lat temu chyba), pisze dość sporo, nawet jak są to krótkie posty to są sensowne, dużo czyta, nie prowokuje, da się lubić.

@Eyesmon - może dziad i boomer, ale na pewno nie bambik :) lubię czytać jego posty, bardzo pozytywnie go odbieram, nie mam kompletnie nic do zarzucenia.

13. Największy dziwak - @Kuba199292 - pisze dość sporo, ale czasem tak pokręcone są to posty, że czytam po 3-4 razy :mrgreen: mimo wszystko fajnie, że się udziela, barwna postać.

14. Najsłabsze ogniwo - nie mam pomysłu.

15. Największe rozczarowanie - @Diamen23 - zniknął bez śladu, skończyło się Euro i przestał do nas zaglądać.

16. Największe zaskoczenie - tu muszę dać głos na uż. @yedraz - zaskoczenie bez dwóch zdań, pozytywny gość, udziela się sporo, organizuje gry i zabawy, fajny chłop :witam:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 3458
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 09 sty 2025, 10:27

No to i ja się wypowiem :)

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @matt, chyba w zeszłym roku najbardziej zasłużony człowiek tego forum

2. Debiut roku - @Kuba199292, na bezrybiu trochę i rak ryba ale najwięcej postów nabił jako debiutant, no i przede wszystkim dalej jest aktywny, tak trzymać

3. Największy znawca - @Mr.Chris, @7lechus i @Cement - piszą w najszerszym zakresie tematów

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @sci, @Mr.Chris, @Zygmunt-1

5. Największy dowcipniś - @cloner

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @seba82, wracaj do tematu Milanu

7. Najlepszy avatar - @DDK

8. Najbardziej irytujący avatar - @sickstick sorry ziom ale ta gęba śni mi się po nocach

9. Wydarzenie roku na forum - @yedraz wyjście z szafy

10. Kto poczynił największy postęp - @Zygmunt-1, @Mr.Chris, @masacra

11. Najbardziej pomocny użytkownik - niezmiennie @czubatka i @Keres

12. Najfajniejszy użytkownik - @Keres, @DDK, @Mr.Chris

13. Największy dziwak - @sickstick, jak czasem pierdolnie tekstem to nie wiem czy się śmiać czy płakać ale ogólnie w porządku ziom, w końcu zza miedzy :)

14. Najsłabsze ogniwo - już ich się pozbyliśmy :)

15. Największe rozczarowanie - Reprezentacja Polski

16. Największe zaskoczenie - @yedraz i jego coming out

Awatar użytkownika
19B10
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1019
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 09 sty 2025, 10:51

1. Najbardziej wartościowy forumowicz -
2. Debiut roku - -
3. Największy znawca - Tu głos na @cloner, który uczy i przypomina zasady języka polskiego- chwała mu za to.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @NoName1989, @RedMan10, @DDK i kilku innych użytkowników też by się jeszcze znalazło, w tym wszyscy pijący piwo 8)
5. Największy dowcipniś - -
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @MK92. Już dawno go nie ma, ale lubiłem go jeszcze z czasów PN, szkoda że przepadł.
7. Najlepszy avatar - @masacra
8. Najbardziej irytujący avatar - -
9. Wydarzenie roku na forum - Nie będę odkrywczy, oczywiście wstawienie zdjęcia przez @yedraz
10. Kto poczynił największy postęp - -
11. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka- wiadomo, a mnie osobiście pomógł jeszcze @DDK i @coco
12. Najfajniejszy użytkownik - @Mr.Chris, @DDK
13. Największy dziwak - -
14. Najsłabsze ogniwo - W tematach, w których się udzielam, a nie jest ich zbyt wiele, nikt sobie na takie miano nie zasłużył. Można by teoretycznie wyróżnić MazurXIII za działalność w temacie Polityka, ale może lepiej nie.
15. Największe rozczarowanie - Kolejny sezon bez MP dla Widzewa, a dodatkowo PP też przepadł.
16. Największe zaskoczenie - @yedraz po raz drugi.

Awatar użytkownika
7lechus
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 2047
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 13 sty 2025, 13:55

Trochę na szybko i na kolanie oraz z zastrzeżeniem, że wybory poniżej uczynione są w oparciu o jedynie parę wątków, które przeglądam na forum.

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @matt_, @Boromir, @Eyesmon i @venomik - "wszędzie" ich pełno, piszą z sensem i zawsze coś ciekawego do konwersacji dorzucają.
2. Debiut roku - nie mam pojęcia
3. Największy znawca - @Hannibal za wątek historyczny, @Kluchman, @PietroBosman i @dias - za recki książek, oraz @Samuraj za recki gier
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - was wszystkich... tylko czasu brak :wink:
5. Największy dowcipniś - @Ojciecdyrektor
7. Najlepszy avatar - @Boromir, @Eyesmon, @19B10
9. Wydarzenie roku na forum - awans Biało-Czerwonych na ME w Szwajcarii
10. Kto poczynił największy postęp - @Zygmunt-1, @1234 - udzielają się częściej niż pamiętam
11. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka, @venomik
12. Najfajniejszy użytkownik - wszystkie forumowe "dziady".... łącznie ze mną :peace:
13. Największy dziwak -
14. Najsłabsze ogniwo -

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 13 sty 2025, 16:03

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @venomik, @Vol'jin
2. Debiut roku - na zachętę @Kuba199292
3. Największy znawca - @(L)oczkerson, @7lechus@Cement i jeszcze @futbolowa za książki
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @Leszek, @1234 @dias@sci
5. Największy dowcipniś -@Delpiero14 i @cloner
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - Babinicza vel. @Pinturicchio
7. Najlepszy avatar - @Zygmunt-1- ale mam na myśli ten, który miał przez większość 2024 roku- bokser w stylu retro i bawi mnie niezmiennie avatar @Sh00t - kermit po każdym meczu Juve :)
8. Najbardziej irytujący avatar -@sickstick- sorry ,ale żart kojarzony był miesiąc, góra dwa.
9. Wydarzenie roku na forum - pamięć zawodna więc najświeższe wydarzenie związane z uż. @yedraz i jego fotą najmocniej mi utkwiło w pamięci.
10. Kto poczynił największy postęp -@Tennessee
11. Najbardziej pomocny użytkownik -@czubatka
12. Najfajniejszy użytkownik -@Boromir@Przema@piotrcies
13. Największy dziwak - @MazurXIII- ale nie zmieniaj się!
14. Najsłabsze ogniwo - Michał Probierz oraz Cezary Kulesza
15. Największe rozczarowanie - Polska i Francja na Euro 2024
16. Największe zaskoczenie - Szczęsny w FC Barcelona

Awatar użytkownika
dias
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 13 sty 2025, 16:58

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @PietroBosman @Chlopaczek @7lechus @venomik za książki, U @Przema doceniam zdrowy dystans, którego mi często brakuje.
2. Debiut roku - nie śledzę debiutantów. Jak ktoś pisze sensownie, to staż nie ma znaczenia.
3. Największy znawca - @cloner. Niemal w każdej dziedzinie.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - nie wiem. Na pewno kogoś, z kim mógłbym pogadać nie tylko o książkach czy piłce. Może o polityce? Ale nie wskażę.
5. Największy dowcipniś - brak
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - Romana Kołtonia.
7. Najlepszy avatar - ten Widzewiak z Bałut, @19B10
8. Najbardziej irytujący avatar - żaden aż tak mnie nie wk... ale lekko mnie irytuje ten @sickstick
9. Wydarzenie roku na forum -nie śledzę forum aż tak, żeby znać choć jedno wydarzenie, które mogłoby wystartować w tej kategorii.
10. Kto poczynił największy postęp - Cezary Kulesza. Mam wrażenie, że od dnia wyboru na stanowisko Prezesa PZPN przyswoił jakieś 15 nowych słów. Po polsku.
11. Najbardziej pomocny użytkownik - bezapelacyjnie @czubatka
12. Najfajniejszy użytkownik - chyba @futbolowa
13. Największy dziwak - @cloner
14. Najsłabsze ogniwo - należy potępiać czyny, a nie człowieka.
15. Największe rozczarowanie -należy potępiać czyny, a nie człowieka.
16. Największe zaskoczenie - @yedraz

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3023
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 13 sty 2025, 17:33

Pierwsza mysl spisana, bez zastanowienia

1. Najbardziej wartościowy forumowicz -@yedraz @Eyesmon @cloner
2. Debiut roku -
3. Największy znawca - biore pod uwagę tylko futbol: @Bernabeu @moody @Boromir
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @Eyesmon @kieres @DDK
5. Największy dowcipniś - @sci
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @Tomusmc @Diamen23 @seba82
7. Najlepszy avatar -
9. Wydarzenie roku na forum - fotazo @yedraz
10. Kto poczynił największy postęp -
11. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka @matt_ @piotrcies
12. Najfajniejszy użytkownik - @yedraz @Eyesmon @moody
13. Największy dziwak - @Piekie(L)ny @johny batonik
14. Najsłabsze ogniwo -
15. Największe rozczarowanie - słaba aktysnosc w tego typu plebiscytach!

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2144
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 13 sty 2025, 21:32

1. Najbardziej wartościowy forumowicz
Mój zamysł jest taki, żeby co roku wyróżniać tu kogoś innego, ale że nie pamiętam kogo dawałem wyżej, a użytkownik HMK jest bardzo leniwy i nie chce się dla jego sprawdzić głosów sprzed roku to lecimy na spontanie. Na pierwszym miejscu użytkownik @yedraz, który nie dość, że pokazał się i rozbił bank bijąc rekord ilości lajków to jeszcze jest aktywny w życiu forum i dokłada do tego organizację typowań. Mój faworyt i mały plusik za miejsce zamieszkania, moja fascynacja gwarą podlaską rośnie z dnia na dzień, więc to dla jego wędruje pierwszy głos i najwyżej punktowane miejsce w pierwszej kategorii. Druga osoba, która moim skromnym zdaniem zasługuje na głos to @cloner, za całą ciągłość kariery forumowej, aktywność w wielu tematach, i choć pewnie jeszcze nieraz się z Kostkiem nie zgodzimy w niektórych tematach, zresztą nie tylko pewnie ja, ale też i inni tak wypada mocno docenić ilość postów i czas poświęcony na foruming, bo właśnie takie osoby nam dyskusje napędzają. Na ostatnim stopniu podium umieszczam @futbolowa, nie mylić z użytkownikiem @Futbolowa Rebelia, również za wiele lat na forum, aktywność w luźniejszych tematach i choć nie pisze nasza Częstochowianka wielu postów stricte piłkarskich tak wypada ją wyróżnić w jakiejś kategorii.
2. Debiut roku
Postawię na @Kuba199292, bo pisze. Nie zatrzymał się na 100 postach tylko coś tam skrobie głównie w angielskich tematach, nie mój świat, ale w obliczu debiutanckiej biedy, którą mamy rok po roku wypada docenić każdego kto jednak zostaje z nami na ciut dłużej niż kilka tygodni (tylko przestań mi użytkowniku Kuba199292 Madryt szkalować).
3. Największy znawca
Wszyscy się znamy, no prawie. @(L)oczkerson, @Wojtekb oraz @Magnum
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać, co roku to samo mam dawać, nuuuuuuda, zmieńmy :badziewie: niech będzie @matt_, bo z racji wieku myślę, że moglibyśmy się dogadać. Dalej chętnie poznałbym @sicksticka, wymiana zdań na linii sympatyk Tottenhamu-kibic Arsenalu mogłaby być ciekawa, a poza tym chyba nigdy go tu nie nominowałem. i ofc @Bernabeu/@Bernabeu2.
5. Największy dowcipniś
W sumie to chyba nikt mi nie przychodzi do głowy, serio. Ale jak już wszędzie chcę kogoś wskazać to rozśmieszył mnie @Boromir, m.in. wpisem o tym jak Loczek rozpisał taktykę Motty (kilka postów wyżej xD).
Z tego to by można zrobić kategorię na 10 pozycji. @Diamen23 na pierwszym, bo był i zniknął, szkoda :(, na drugim @ubek/@Rojiblanco, a dalej @galeriasromu, tęsknię. :cry:
7. Najlepszy avatar klaszczący Miś Belliś użytkownika @Bernabeu/@Bernabeu2
8. Najbardziej irytujący avatar @sickstick, który ma ogólnie fajne avki, ale na gigachadową szczękę gigachadowego Artura nie mogę już patrzeć xD
Yedraz się pokazał, matt i bukmacherskie gry oraz EURO i "futbol znów nie wrócił do domu"
Trochę ściąga od kolegów wyżej, ale @Tennessee oraz @Realista69 2.0 (to chyba jego main konto), bo przestał atakować Brahimka.
@czubatka
<liże jaja>@venomik za chęć organizacji Plebiscytu ofc</liże jaja>
13. Największy dziwak
@Kuba199292 za atakowanie mi Madrytu o czym pisałem wyżej, przestań to robić to i w przyszłym roku będą głosy. A kibice klubów niewspieranych przez arabskie fundusze powinni się wspierać.
14. Najsłabsze ogniwo
Nikt mi nie wadzi szczególnie, może tam czasami się powymieniamy zdaniami w politycznym z drugą stroną, ale idąc do innego tematu tamtą furtkę zamykam.
@Boromir nie ubrał czapki Mikołaja
Osoba użytkownicza (bo nie wiem jakich zaimków używa, nigdy tego otwarcie chyba nie powiedział) @piotrcies, bo nadal każdą nową osobę w MUFC wstawia w podpis i avatar. Zaskakuje mnie ta ciągłość.

Uff, koniec.

Awatar użytkownika
1234
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 796

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 14 sty 2025, 9:46

Tegoroczne kategorie:

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - koledzy z tematu szczecińskiego :witam:
@ciernisty
@Przema @PietroBosman
2. Debiut roku - nie było zbyt wielu debiutantów, więc głos na jedynego który mi sie rzuca w oczy @Kuba199292
3. Największy znawca - @7lechus @matt_
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - znamy się wszyscy z forum, to wystarczy :P
5. Największy dowcipniś - @cloner
7. Najlepszy avatar - @PietroBosman
8. Najbardziej irytujący avatar - @Boromir
9. Wydarzenie roku na forum - nuda, nic sie nie dzieje
10. Kto poczynił największy postęp - @Zygmunt-1
11. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka
12. Najfajniejszy użytkownik - @matt_
@Mr.Chris
13. Największy dziwak - @Ilka @yedraz ale to nie musi być w negatywnym sensie, nie obrażajcie się xd
14. Najsłabsze ogniwo - @Ilka tzn. sympatyczna dziewczyna, aktywna, ale czasem skala braku logiki czy merytoryki aż wywala ponad wszelkie normy ;)
16. Największe zaskoczenie - post wszechczasów @yedraz

Za brak głosów w niektórych kategoriach sorry, ale nie będę na siłę wymyśłał :D

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4490
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 14 sty 2025, 16:07

Zawsze się rozpisywałem, ale w tym roku będzie krótko. Coraz mniej się udzielam, praktycznie w tematach sportowych jest pewnie 5% moich postów, więc też ciężko mi z czystym sumieniem oddawać głosy. Niemniej jednak to dzięki Wam to forum istnieje, więc postaram się kilka osób wymienić:

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @piotrcies @Delpiero14 @matt_
2. Debiut roku - BRAK
3. Największy znawca - BRAK
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @Hersk @19B10 I @NoName1989
5. Największy dowcipniś - @Diamen23
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @Dr.Football1 @Tomusmc @emdżej
7. Najlepszy avatar -@Boromir @19B10 @Rezus
9. Wydarzenie roku na forum - Post @yedraz
10. Kto poczynił największy postęp - BRAK
11. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka, @venomik
12. Najfajniejszy użytkownik - @Eyesmon @Rezus @Sergek
13. Największy dziwak - BRAK
14. Najsłabsze ogniwo - BRAK
15. Największe rozczarowanie - BRAK
16. Największe zaskoczenie - BRAK

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2266
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 sty 2025, 17:26

To teraz moja kolej.

1. Najbardziej wartościowy forumowicz.
@matt_ za
- całokształt pracy jaką wkłada w to forum
- wiedzę na temat nie tylko piłki nożnej ale i innych wielu dyscyplin oraz życiowych tematów
- bycie miłym i sympatycznym facetem, którego chyba wielu z nas chciałoby poznać na żywo i wypić z nim piwko przy dyskusji o sporcie
@Boromir za
- dużą wiedzę na tematy sportowe, zwłaszcza kolarstwo, które lubię, a na które niestety brakuje czasu. Ale posty Boromira na ten temat czytam zawsze i dzięki temu wiem co się dzieje u kolarzy i na trasie
- za poczucie humoru, którym tutaj nas zaraza
@DDK za
- chyba największą aktywność fizyczną na tym forum: biega, gra w piłkę, rusza się za nas wszystkich
- organizowanie zbiórek i pomoc zwierzakom ze schronisk
- bycie po prostu spoko ziomkiem z którym można konie kraść mimo, że w wielu kwestiach się nie zgadzamy

2. Debiut roku
@Kuba199292 - jako jeden z niewielu nowych, który jest aktywny
@Milena - myślałam, że zadomowi się u nas na dłużej i będzie trzecią aktywną babą. Szkoda, że tak szybko zniknęła

3. Największy znawca

@7lechus za
- wiedzę na temat piłki nożnej kobiecej i cierpliwość z jaką tutaj wstawia wszystko co związane z tą dyscypliną
- wiedzę na temat innych dyscyplin
@futbolowa za
- wiedzę na tematy piłkarskie
- wiedzę na temat żużla, tej dla wielu dyscypliny sportowej nie sportowej
- książki i seriale o których lubi tutaj pisać
@BadBoy za
- darta, który jako jeden z niewielu (tutaj) się tą dyscypliną interesuje

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać

@venomik
- fajny i bardzo sympatyczny facet z którym pewnie bym tematy do pogadania przy piwku znalazła
@NoName1989
- Widzewiak z którym na meczu toast za zdrowie naszego klubu z przyjemnością bym wzniosła
@matt_
- 🏐zgoda tomaszowsko - bydgoska mile widziana 🏐

5. Największy dowcipniś
@sci
@sickstick

Niezmiennie
@kaczy i jego żeglarskich opowieści
@Tomusmc i dyskusji oraz sprzeczek we włoskiej robocie

7. Najlepszy avatar
@PietroBosman
- za moją jedną z ulubionych bajek
@piotrcies
- wydoroślał nam chłopak ;)
@czubatka
- lubię czubatki i inne ptaki

8. Najbardziej irytujący avatar
-
- nie ma takiego

@DDK i jego udział w Lidze Mistrzów
@yedraz i ukazanie się całej naszej społeczności

- nie mam pojęcia

@fillion
- za wrzucanie co, gdzie i kiedy
@Eyesmon
- za pomoc singlom i nie tylko w odnajdywaniu się i nowych znajomościach
@cloner
-za cierpliwe nauczanie nas języka ojczystego

@Mr.Chris
- nie wiem czemu ale wydaje się być fajnym i sympatycznym facetem
@Hersk
- czasem marudny, czasem niegrzeczny ale ogólnie fajny no i wierny jednemu
@Cement
- za całokształt i za wrzucanie opisów meczyków, czasem nie trzeba oglądać

13. Największy dziwak

@Bassu
-za ciągłe marudzenie na Manchester United, co prawda dużo ma racji ale ciężko się czyta każdy post na nie ..

14. Najsłabsze ogniwo
@Piekie(L)ny

- brak

- ciężko mi stwierdzić

Ufff dobrnęłam do końca! Przy okazji usunął mi się post, ale w porę kopie zapisałam ... :lol2:
Reklamacje niezadowolenia przyjmuje tylko do 15 minut po wysłaniu posta. Rozpatrze je na przyszły Plebiscyt ;)
Ciężko było, ale się udało.

Awatar użytkownika
yedraz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 652
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 15 sty 2025, 17:56

Tym czerwonym tak bije po oczach, że czuję się zobligowany żeby napisać parę zdań na temat najciekawszych osób i wydarzeń na naszym forum...
Od kilku już lat obiecuję sobie że zrobię tabelkę w exelu i skrupulatnie będę przyznawał wybranym forumowiczom punkty, zarówno dodatnie jak i ujemne. :mrgreen: I wtedy mógłbym od razu wrzucić roczne podsumowanie, a nie czekać z tym do ostatniej chwili, gdyż do samego końca mam problem z przyznaniem nominacji w wielu kategoriach. Nie mając wyżej wspomnianej tabelki posłużę się w pewnej mierze Waszymi głosami, bo one w niektórych przypadkach wskazują mi odpowiedni kierunek. :wink:
Bowiem z moją sklerozą, niewiele jestem w stanie zapamiętać z Waszych pozytywnych i negatywnych zachowań (o dziwo te drugie jakoś łatwiej) w przeciągu dwunastu miesięcy.

1. Najbardziej wartościowy forumowicz:
@matt_ - ekspert praktycznie we wszystkich tematach, które są poruszane na forum, no może właśnie poza polityką (co niekiedy może dziwić).
@DDK - za całokształt wszelakich działań i osiągnięć na forum (i nie tylko).

2. Debiut roku - nie jestem aż takim ekspertem, żeby wskazać kogokolwiek.

3. Największy znawca:
@7lechus - za penetrowanie tak egzotycznych rejonów piłkarskich jak Azja czy PNK.
@moody - za wiedzę, którą też się z nami dzieli, na temat jednego z moich ulubionych klubów. :arrow:
@Cement - za chęć opisywania wybranych spotkań, tak szczegółowo, że wydaje mi się że je oglądam. Sam kiedyś o tym myślałem (parę nawet się udało), więc wiem ile to wymaga czasu i cierpliwości.

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać:
@Ilka - kobieta, która interesuje się piłką i do tego pracuje w bukmacherce. :spoko:
@cloner - na początku wydawał się bardzo irytujący, a z biegiem lat widzę, że faktycznie zna się na wielu rzeczach, już odczytuję jego poczucie humoru (przynajmniej sam tak to widzę), no i lubi narciarstwo alpejskie.
@Hersk - za jego upór w promowaniu najlepszego polskiego piłkarza, bo niektórzy próbują pomniejszać wkład RL9 w światową piłkę. :arrow:

5. Największy dowcipniś:
@MazurXIII - za jego czarnowidztwo pod rządami Uśmiechniętej Koalicji.

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - aż tak nie ogarniam forum, gdyż śledzę tylko kilkanaście wątków (a szczególnie omijam tematy klubowe, bo z czytaniem ich byłbym może w roku 2022). :angry2:

7. Najlepszy avatar:
@Chlopaczek - tęczowe barwy mają u nas w plecy, więc chociaż takie wsparcie niech im będzie.

8. Najbardziej irytujący avatar:
@sickstick - już od ponad roku te oczy wywołują lekkie ciarki na moim ciele. Już wtedy (gdy się pojawił) miałem zagłosować na ten avatar, tylko że w poprzednim roku nie udało mi się zabrać do tej roboty.

9. Wydarzenie roku na forum:
Rzeczywiście najbardziej zapamiętaną akcją w minionym roku, było pobicie rekordu Wilmore'a, ale przecież nie będę głosował na siebie, :wink: dlatego wybieram udział @DDK w Lidze Mistrzów.

10. Kto poczynił największy postęp:
@Mr.Chris - faktycznie wydaje mi się że coraz ciekawiej czyta się jego posty i wyciąga z nich najczęściej pozytywne wnioski.
@cloner - i znowu ten kolega, ale poziom sympatii do niego wzrósł ponad skalę (o czym też wcześniej pisałem), zatem to jest tylko takie moje subiektywne odczucie.

11. Najbardziej pomocny użytkownik:
@czubatka - zdecydowanie od niego dowiaduję najwięcej o technicznych kwestiach działania forum, które bez jego wiedzy mogłoby zniknąć z eteru? :P
@Conrado - jeden z nielicznych obrońców obozu liberalnego w dziale politycznym. Bez niego musiałbym tylko czytać (a bardzo lubię tam zaglądać) o nieudolności obecnego rządu, co odrobinę mnie wkurza, chociaż sam też mam im wiele do zarzucenia. :whistle:

12. Najfajniejszy użytkownik:
@Eyesmon - sam chciałbym tyle podróżować, no ale za bardzo nie mam jak, to przynajmniej sobie poczytam opisy obieżyświata (no ido tego jest prawie w moim przedziale wiekowym).

13. Największy dziwak:
@1234 - ponieważ w grach, które na forum prowadzę nie potrafi się jednoznacznie określić, czy chce w nich brać udział czy nie?

14. Najsłabsze ogniwo - Naprawdę wyeliminowaliśmy (czy też oni sami się wyeliminowali) wszystkie, okaże się za rok?

15. Największe rozczarowanie - Tylko jeden złoty medal na Igrzyskach w Paryżu!

16. Największe zaskoczenie - Forma FC Barcelony (i jej sinusoida) pod wodzą Hansiego Flücka. :blow:

Może w końcu zrobię tę tabelę i za rok błysnę jeszcze ciekawszymi opisami?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”