Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 sty 2025, 14:29
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 13 sty 2025, 15:15
Żulczyk to tłumaczyl chyba na swoim peju, mówiąc, że to głównie orzez wymogi serwisów streamingowych, które uderzają do użytkowników, a oni najczęściej oglądają w słuchawkach, gdzie tego problemu nie ma.Eyesmon pisze: ↑13 sty 2025, 14:29Ja skończyłem wczoraj Wzgórze Psów
Książkę bardzo lubię, serial niestety skraca pewne wątki mocno i dla nieznających książki może być czasem trudny w odbiorze. Ale te 6/10 dam głównie za Więckiewicza
Natomiast nie sposób nie wspomnieć o fatalnym udzwiekowieniu. Myślałem że te problemy odeszły do lamusa wraz z wkroczeniem platform jak MAX czy N bo tam nie pozwolą sobie na takie druciarstwo ale jednak twórcy Wzgórza pokazują że można i to obejść:)
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 sty 2025, 15:29
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 sty 2025, 15:44
Żulczyk pierdzieli bez sensu (pisał też żeby wyłączyć Dolby czy Stereo i włączyć jakieś zwykłe ustawienia) bo jakoś inne seriale są dobrze udźwiękowione. Po prostu polskie seriale i filmy mają taką przypadłość od lat.dias pisze: ↑13 sty 2025, 15:15Żulczyk to tłumaczyl chyba na swoim peju, mówiąc, że to głównie orzez wymogi serwisów streamingowych, które uderzają do użytkowników, a oni najczęściej oglądają w słuchawkach, gdzie tego problemu nie ma.Eyesmon pisze: ↑13 sty 2025, 14:29Ja skończyłem wczoraj Wzgórze Psów
Książkę bardzo lubię, serial niestety skraca pewne wątki mocno i dla nieznających książki może być czasem trudny w odbiorze. Ale te 6/10 dam głównie za Więckiewicza
Natomiast nie sposób nie wspomnieć o fatalnym udzwiekowieniu. Myślałem że te problemy odeszły do lamusa wraz z wkroczeniem platform jak MAX czy N bo tam nie pozwolą sobie na takie druciarstwo ale jednak twórcy Wzgórza pokazują że można i to obejść:)
Zreszta ten problem coraz częściej jest słyszalny równiez w zagranicznych produkcjach.
Eyesmon
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 sty 2025, 15:49
Do tego jest to forma nauki języka.Delpiero14 pisze: ↑13 sty 2025, 15:29Ja gdy tylko jest to możliwe to poza lektorem ustawiam również napisy, wtedy jak czegoś nie dosłyszę to dozobacze na ekranie.
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 sty 2025, 16:03
Bardziej nieudolnie się bronił niż tlumaczył (to fajny gość, ale z dużym ego - bardzo wrażliwy na punkcie wszystkiego, co od niego wychodzi, zwłaszcza w tej pierwszej fazie recepcji). Pewnie to raczej kwestia przyciętego budżetu. Takie "Idź przodem, bracie", mimo, że scenariuszowo jest jak ser szwajcarski (co dziwne, no to robota Wysockiego od "Klangoru"), to dźwięk (i ogólna realizacja) jest prima sort.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 13 sty 2025, 16:39
Dość przyjemny serial. Szybko mi zleciał czas na nim.
Ale to nie jest kwestia tylko polskich filmów/seriali. Marcin z "Na gałęzi" kiedyś o tym mówił.
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 13 sty 2025, 23:47
U mnie nawet w pokoju wisi grafika, która jest szkicem plakatu z 6 sezonu. Koleżankę że studiów po ASP mi odpłatnie zrobiła.Precel pisze:Top 1 u mnie.

Duma Katalonii
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 sty 2025, 4:36
BadBoy
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 14 sty 2025, 8:17
Precel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 sty 2025, 11:46
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 sty 2025, 12:13
Dla mnie z przestępczych klimatów najlepszy pozostaje "Južni vetar", ale Sopranosy to klasyka, która się nie zestarzała. Jedyny problem to lekkie rozwleczenie, ale to się chyba po prostu trzeba wkręcić w świat tych bohaterów i wtedy to przestaje tak bardzo przeszkadzać.
futbolowa
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio