Eurowizja (zbiorczy) - Strona 47

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 maja 2024, 14:16

Niestety fejsbun bardzo lubi promować te dziwactwa więc chcąc nie chcąc wyskakuje mi to :) I muszę oglądać tych pajaców. Co do zwycięzcy to sorry ale ta piosenka dupy nie urywa więc nie wiem co tu wygrało.

Z roku na rok jest coraz więcej tego. Najpierw LGBT, teraz doszli niebinarni .. za rok czy za dwa dojdzie coś nowego na co większość będzie dawała przyzwolenie.
Tobie może się to podobać. Mi nie musi. Proste. I mogę jeszcze wyrazić swoje zdanie na ten temat ;) Nawet jak obejrzałam tylko 6 piosenek na Eurowizji.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 12 maja 2024, 14:19

Mi się ta zwycięska piosenka nawet jakoś podobała (a na pewno głos kolesia). Ale to jest jedyne co przesłuchałem z wszystkich tegorocznych piosenek - poza polską - więc nie moge oceniać czy też bym jej dał pierwsze miejsce. No i słuchałem na spacerze, więc nawet nie wiem jak koleś był ubrany, więc nawet nie mogę tego skomentować :(
Może jak wrócę do domu to sobie więcej pooglądam.
Ale pewnie nie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 maja 2024, 14:20

Pewnie, ale taka opinia ma wartość równą ocenie filmu po zwiastunie.
venomik pisze:
12 maja 2024, 14:19
a na pewno głos kolesia
no właśnie gość wokalnie był bardzo dobry, nie mój klimat, ale wykonanie doceniam. Ale na koniec ludzie stwierdzą, że to przez to, że miał założoną spódnicę, choć były dużo bardziej kontrowersyjne występy (gość bez majtek lub ekipa imitująca sceny gejowskiego seksu na scenie, a ci uznania nie znaleźli), więc na pewno chodzi o to.

Ja o wiele bardziej preferowałem Chorwację, która zajęła drugie miejsce, sam utwór może idealny nie był, ale lubię, jak jest interakcja z publicznością na scenie, a tam była i fani dołączali do śpiewania. Podobnie z Hiszpanią, choć wokalistka trochę fałszowała, ale był fajny vibe. + Litwa, może lekko nijaki utwór, ale jak zwykle poszli swoją drogą + śpiewali w ojczystym języku, co niezmiennie doceniam.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 12 maja 2024, 14:26

piotrcies pisze:
12 maja 2024, 14:20
były dużo bardziej kontrowersyjne występy (gość bez majtek lub ekipa imitująca sceny gejowskiego seksu na scenie, a ci uznania nie znaleźli)
Takie rzeczy tam się dzieją teraz?
To od niedawna czy po prostu nie docierało do mnie wcześniej? :D

Awatar użytkownika
piotrcies

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 maja 2024, 14:32

Dzieją się:D

No niektórzy idą w nadmierną kontrowersję, tzn. ten Brytyjczyk to może nie miał jakichś rozbieranych scen, ale dość sugestywne. Skończyło się na nieco ponad 40 pkt od jury i 0 od publiki, tak że nie tędy droga. Ale akurat tam zawiódł utwór, bo był zwyczajnie nijaki + gość strasznie fałszował, więc pogrążyło go meritum - i słusznie.

A Finlandii to akurat nie pamiętam, co śpiewali, bo zrobili tyle dookoła, by skutecznie odciągnąć widownie od muzyki. Co prawda pindola widać nie było (całe szczęście), bo wyreżyserowali to tak, że ciągle był jakoś zakryty, a gacie założył pod koniec występu, ale tak - biegał po scenie tak, jak go stworzono haha

Tzn. ja wiem, że na Eurowizji często jest kontrowersja na siłę i niektórzy mylą ekscentryczny występ z po prostu czymś wulgarnym, licząc, że to się sprzeda, ale akurat takie rzeczy nie wygrywają. Patrząc na to, co ostatnio zwyciężało, to akurat takie rzeczy nie mają poklasku.

Wysoko u jurorów była np. Francja, a to było totalne zaprzeczenie tych dziwactw. Gość po prostu zaśpiewał spokojną piosenkę po francusku, bardzo ładnie zresztą, nawet fajny był ten fragment a capella, jurorzy dali mu drugie miejsce, gorzej u fanów (bo jednak zbyt spokojne to było).

Ogólnie muzycznie ten rok nie był jakoś porywający.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 maja 2024, 14:34

@venomik co roku coś nowego dochodzi. Było LGBT, teraz niebinarni i inni chcąc się wyróżnić. Za rok znów coś wymyślą.

I to nie jest tylko moje zdanie, że Eurowizja sięgnęła dna bo mi się nie podoba zwycięzca czy inne dziwactwa. Wiele osób tak uważa. W Europie pewnie nie. Ale nasz kraj jest jeszcze w miarę normalny i nich tak zostanie. Europa niestety już się stoczyła ..

Ale wiadomo moje zdanie się nie liczy bo nie obejrzałam całego konkursu. Także obejrzyj cały i dopiero się wypowiedz ;)

Edit: Właśnie sprawdziłam ile daliśmy punktów Ukraince! :angry2:
Co do publiczności to dużo mogli głosować biedni Ukraińcy mieszkający w PL. Ale, że jurorzy dali dychę?

Awatar użytkownika
piotrcies

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 maja 2024, 14:56

Ilka pisze:
12 maja 2024, 14:34
Ale nasz kraj jest jeszcze w miarę normalny i nich tak zostanie.
to ja ci coś zdradzę a propos tego, że Polska normalna, a zachód zgniły i wybrał takiego zwycięzcę:

Szwajcaria najwięcej punktów zdobyła (suma widzowie + jury) od:

1. (24) Ukrainy (12 od widzów + 12 od jury)
2. (22) Azerbejdżanu (10 od widzów + 12 od jury)
3. (20) Polski (8 od widzów + 12 od jury)
- Litwy (8 od widzów + 12 od jury)
- Grecji (8 od widzów + 12 od jury)
- Finlandii (8 od widzów + 12 od jury)
- Austrii (8 od widzów + 12 od jury)

Dla przykładu taka Francja była jednym z najsłabiej oceniających Francję krajów (łącznie 11 punktów), 12 Niemcy, 15 UK, 16 Belgia...

Jak dobrze, że Polska się trzyma, a zgniły zachód wybrał jakiegoś niebinarnego!!111oneone

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 maja 2024, 15:02

Czyli w sumie co roku jest gorzej. Pewnie za 5 lat już w ogóle muzyki nie będzie tylko queer-bieganie z flagami

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 maja 2024, 15:06

piotrcies pisze:
12 maja 2024, 14:56
Ilka pisze:
12 maja 2024, 14:34
Ale nasz kraj jest jeszcze w miarę normalny i nich tak zostanie.
to ja ci coś zdradzę a propos tego, że Polska normalna, a zachód zgniły i wybrał takiego zwycięzcę:

Szwajcaria najwięcej punktów zdobyła (suma widzowie + jury) od:

1. (24) Ukrainy (12 od widzów + 12 od jury)
2. (22) Azerbejdżanu (10 od widzów + 12 od jury)
3. (20) Polski (8 od widzów + 12 od jury)
- Litwy (8 od widzów + 12 od jury)
- Grecji (8 od widzów + 12 od jury)
- Finlandii (8 od widzów + 12 od jury)
- Austrii (8 od widzów + 12 od jury)

Dla przykładu taka Francja była jednym z najsłabiej oceniających Francję krajów (łącznie 11 punktów), 12 Niemcy, 15 UK, 16 Belgia...

Jak dobrze, że Polska się trzyma, a zgniły zachód wybrał jakiegoś niebinarnego!!111oneone
No dali ciała głosujący, bo zagłosowali na dwie duże kontrowersje. Jak widać wszędzie są co lubią wynalazki. A u nas być może normalni nie głosowali ;)

Ja w sumie to chyba nigdy na żadną piosenkę Eurowizji nie głosowałam. A kiedyś co roku oglądałam Eurowizję i to nawet z chęcią.

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 96

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 12 maja 2024, 15:59

11:22 Jako JEDYNY spośród wszystkich uczestników wychodzi podczas prezentacji z inną flagą niż narodowa. Na pierwszym planie jest flaga społeczności niebinarnej. Uważam, że to był też spory boost, co zaznaczyłem wczoraj. Kto na to zezwolił?
Odpowiedzi pewnie nie poznamy.
basson pisze:
11 maja 2024, 23:20
Quercus pisze:
11 maja 2024, 23:07
Najgorsza Szwajcaria zdecydowanie
Myśle, że dzisiaj wygra. Od jury dostanie sporo głosów, widzowie również chętnie zagłosują. Abstrachując, że artysta wszedł na scenę w sukience, a wcześniej podczas prezentacji z flagą niebinarych to fajnie to brzmi.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 18 sty 2025, 6:39

Spoko propozycja na eurowizje. Wchodzi jak ta lala

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 18 sty 2025, 7:23

To jest mój faworyt, szkoda że zamknięte głowy jak zawsze probuja nudnych artystów zamiast takich odkryc jak Cesarz.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 18 sty 2025, 7:56

ale to on sam sie wypisał łamiąc jakiś tam regulamin eliminacji :D

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator