Nie mam pojęcia i niespecjalnie będę się tym interesował
Zostawiając wątek złodzieja newsów, mam następujące przemyślenia.
Od dłuższego czasu jestem chory i mam więcej czasu na czytanie, ale też śledzenie różnych sportowych wydarzeń. I po raz kolejny przekonuję się, że telewizja Polsat, mimo posiadania pierdyliarda kanałów, w ogóle nie promuje rozgrywek, do którym ma wyłączne prawa. Tak jest w przypadku Polskiej Ligi Koszykówki, zwanej Orlen Basket Ligą. Dziś był mecz Legii Warszawa z Kingiem Szczecin. Na żadnym z kanałów sportowych Polsatu nie znalazłem transmisji. Znalazłem natomiast m.in. transmisję z jakiejś imprezy golfowej, bodaj w Dubaju. Pomijam już fakt, że z meczu koszykówki można było zrobić chociaż transmisję, którą można by było wrzucić do internetu, na Polsat Box Go i nikomu by się nic nie stało. Takich przypadków jest dużo więcej. Ja wiem, że czas antenowy decyduje, są kontrakty ważne i ważniejsze i nie wszystko da się pomieścić w TV, ale czemu nie skorzystać z dobrodziejstwa internetu i tam wrzucić transmisję z meczu, do którego, jak podkreślają wszędzie, ma się wyłączne prawa? Mam XXI wiek, ale Polsat nadal w latach 90-tych ubiegłego stulecia.