Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 sty 2025, 15:21
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 20 sty 2025, 15:25
No to do PO jak znalazłsickstick pisze: ↑20 sty 2025, 15:21Mój dziadek ze strony ojca był w Werhmacie i ponoć ledwo gadał po polsku (zmarł zanim się urodziłem), zaś dziadek ze strony matki był z domu dziecka i miał mulatą karnację (czyli pewnie cygan). Dodając do tego że babcia ze strony matki był za komuny w partii, to chyba wolę nie poznawać swoich korzeni, bo na pierwszy rzut oka zdaje się że jestem nazisto-komunisto-cyganem, czy jakoś tak + jeszcze mam żydowski nosW każdym razie w polityce kariery nie zrobię.
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 sty 2025, 15:28
Nie ma się czym chwalić ale za życia więcej razy zdarzyło mi się zagłosować na PiS niż PO, mówiąc szczerze to wpychanie tego PO i Tuska w co drugą moją wypowiedz dot. polityki (a jak widać powyżej nie tylko polityki) trochę mnie już zaczyna irytować.NoName1989 pisze: ↑20 sty 2025, 15:25No to do PO jak znalazłsickstick pisze: ↑20 sty 2025, 15:21Mój dziadek ze strony ojca był w Werhmacie i ponoć ledwo gadał po polsku (zmarł zanim się urodziłem), zaś dziadek ze strony matki był z domu dziecka i miał mulatą karnację (czyli pewnie cygan). Dodając do tego że babcia ze strony matki był za komuny w partii, to chyba wolę nie poznawać swoich korzeni, bo na pierwszy rzut oka zdaje się że jestem nazisto-komunisto-cyganem, czy jakoś tak + jeszcze mam żydowski nosW każdym razie w polityce kariery nie zrobię.
![]()
O tym że na forum wszyscy są przystojni, bogaci i wykształceni wie każdy, ale szlachcica to chyba jeszcze nie mieliśmyDelpiero14 pisze: ↑20 sty 2025, 15:17Ja się lata temu na pogrzebie babci dowiedziałem od kuzynostwa ojca że pochodzimy z rodziny szlacheckiej, która straciła majatek w powstaniu styczniowym. Mieli nawet swój herb "ostoja mościc". Taka tam ciekawostka.
sickstick
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 sty 2025, 15:32
Jeszcze moje nazwisko rodowe brzmi ciut inaczej niż to którym posługuje się moja rodzina ze mną włącznie, a to wszystko z powodu pomyłki jakiegoś urzędnika, który przekręcił nazwisko mojego dziadka i tak już zostało w dokumentacji. Szkoda bo to rodowe podoba mi się dużo bardziej, no i jest nieco prostsze w wymowie.
Delpiero14
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 sty 2025, 15:57
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 20 sty 2025, 16:04
Rezus
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 sty 2025, 16:11
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 20 sty 2025, 16:13
Precel
Eyesmon