Valencia CF (zbiorczy) - Strona 14

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 mar 2006, 16:19

Cai pisze:BTW: Jeśli już mówimy o wzmocnieniach na przyszły sezon, to dowiedziałem się, ze Valencia prowadzi negocjacje w sprawie transferu dwóch piłkarzy. Pierwszy z nich to oczwyiście Cani, którego transfer zamknąłby się w kwocie 8, 4 mln Euro, drugi to Iraola, za którego jak podejrzewam trzeba by wydac podobną sumę. W przypadku pomocnika Saragossy istnieje jednak mały problem, gdyz ten zażyczyl sobie 1,8 mln euro apanaży (max w VCF), co wydaje mi sie trochę za dużo jak na nowy nabytek.

Tu zgadzam się z Tobą w 100%. Obserwuję Caniego już od jakichś dwóch lat i on na prawdę jest bardzo dobrym zawodnkiem. Ostatnio czytałem, że miał on przedłużyć swój kontrakt z Saragossą więc mam nadzieję, że Twoje informacje się potwierdzą. Cani byłby lepszy od Rufete i Angulo razem wziętych (a jeszcze z pół kilo ziemniaków można by dorzucić dla równej kwoty) i wniósłby duże ożywienie na prawej flance. Jest to zawodnik bardzo kreatywny, dużo widzi na boisku. Jego atutem jest także niezły drybling co bardzo przydaje się skrzydłowemu. Nie bez znaczenia jest fakt, że może on grać również w środku pomocy (a w meczu z Barcą najczęściej jednak było go widać na lewej stronie :P ). Ogólnie to marzy mi się jego przyjście.
Cai pisze:Choś Iralola też nie byłby zły. Inne opcje to Giuly, Xabi Prieto oraz Joaquin (na którego transfer wbrew pozorem sa szanse). Włodarze Nietoperzy ponoć pytali takze o def. pomocnika Saragsssy - Zapatera, któego z chęcią zoabaczyłbym na Mestalla. Zaledwie 21- letni piłkarz, sporo już potrafi, mógłby za kilka lat z powodzeniem zastapić Albeldę (Albiol niech zostanie na obronie). Jeszcze tylko dokupić napastnika ( moje propozycję - Nene, Riki, może Luis Garcia z Espanyolu) i skłąd będzie skompletowany.

Iraola? Sam nie wiem. Swego czasu interesował się nim Juventus, ale...Jak dla mnie Iraola to dobry piłkarz, ale raczej jako Iraola prawy obrońca - w tej roli wypadał najlepiej. Tutaj znowu mamy niezłego Miguela oraz powracającego po kontuzji Curro Torresa. Nie byłoby więc sensu kupować go na trzeciego. Jakoś na prawej pomocy toon mi się nie widzi...

Xabim Prieto VCF interesowała sie już wcześniej. Trzeba przyznać, że strzela sporo goli jak na pomocnika (nie bez znaczenia jest fakt, że wykonuje z Sociedad karne), ale jednak Cani jest wg mnie lepszą opcją. Dużo lepszą...

No i zostaje jeszcze Joaquin...Też bardzo dobra kandydatura. Jeśli Betis spadnie to Hiszpan będzie do wyjęcia za naprawdę rozsądną cenę. Problemem na pewno będzie fakt, że będzie masa innych klubów, które będą mu w stanie zaproponować dużo lepsze warunki kontraktu niż my.

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 29 mar 2006, 19:39

Pisakk pisze: Nie bez znaczenia jest fakt, że może on grać również w środku pomocy (a w meczu z Barcą najczęściej jednak było go widać na lewej stronie :P ). Ogólnie to marzy mi się jego przyjście.
Cani tak naprawe moze grać na każdej pozycji w pomocy. Lewskrzydłowy, prawoskrzydłowy, mediapunta czy srodkowy pomocnik jemu nie robi róźnicy to gdzie jest ustawiony, bo zawsze jest wyróźniająca sie postacią w Zaragozie. To chyba najbardziej uniwersalny zawodnik w całej Primera Division.

A co do sprawy przedłuzenia jego kontraktu z obecnym klubem, to z tego co wiem są z tym spore problemy, bo Real oferuje mu zaledwie 400 tys. Euro. Z drugiej strony Cani to wychowanek klubu i nie raz podkreślał ze jego marzeniem jest zakończenie kariery na Romareda, wiec nie zdziwiłbym sie, gdyby w niedługim czasie zgodził sie podpisać umowę na takich albo niewiele lepszych warunakch. Trzeba działać szybko...

Aha w tych, w tych opcjach transferowych na prawe skrzydełko zapomniałem wpisać jeszcze jednej persony. Konkretnie w gre wchodzi takze Jesus Navas, którego najbardziej w druznie chcialby widzieć Subi. To byłoby coś, ale patrzać realnie, raczej nie mamy na niego kasy, bo Sevilla zapewne zażyczy zobie z 20 mln Euro albo i wiecej. Naszą jedyną szansą jest jakiś wymiana np. Marchena+Regueiro+Mista;) + 10 mln Euro = Navas na Mestalla 8) .

Obrazek

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 09 kwie 2006, 10:58

No i wczoraj Valencia odniosła bardzo ważne zwycięstwo nad jednym z jej rywali do gry w LM - Celta Vigo. Zwycięstwo 1:0 po bramce Angulo (3 gol w ciągu dwóch tygodni :shock: . Oszalał czy co? :shock: ) było w pełni zasłużone. Zagraliśmy świetnie w obronie. Nasza linia defensywna + Albelda i Baraja odebrali mnóstwo piłek graczom Celty i myślę, że było to kluczem do zwycięstwa. Troszkę słabiej wczoraj Villa - miał jedną świtną sytuację, gdy minął na pełnej szybkości obrońcę i wyszedł sam na sam z Pinto. Niestety nie uderzył zbyt dobrze i bramkarz gospodarzy wyciągnął piłkę.

Wykorzystując potknięcie Realu wracamy w końcu na fotel wicelidera. Jakby co to pozwolicie ze juz tam zostaniemy. A za rok ponownie LM i, jak dobrze pójdzie, nie będziemy musieli grać eliminacji i w końcu normalnie zaczniemy sezon, bez żadnych głupot w stylu Intertoto czy coś, tylko zwiększających liczbę meczów w sezonie.

Amunt Valencia! :wink:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 09 kwie 2006, 21:02

Brawa dla Walencji. Ostatnio cos slabo im szlo. Nie wygywali chyba w 6 meczach ligowych z rzedu i teraz wazne zwycieztwo dalo im drogie miejsce.
Juz mozna mowic o ostrej walce z Realem i Osasuna o drogie miejsce w lidze. Barcy juz chyba nikt nie ma szans dogonic, wiec wiekszosc kibicow skupi sie teraz na wojnie tych trzech druzyn o drogie miejsce logowe ktore pozwala bezposrednio gre w Chamions w nastepnym sezonie.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 10 kwie 2006, 18:52

snake pisze:Juz mozna mowic o ostrej walce z Realem i Osasuna o drogie miejsce w lidze
Osasuna ma z tej trójki najmniejsze szanse. Liczyć się będzie tylko Valencia i Real. Valencia kryzys formy ma już chyba za sobą i wyszła w końcu na prostą. Kontuzję wyleczył Ayala, niedługo wróci do gry Vicente, który na pewno zastąpi przeciętnego Regueiro. Real z kolei nie znajduje się w najwyższej dyspozycji, ale czy można mówić o jakimś kryzysie? Walka o wicemistrzostwo zapowiada się chyba najciekawiej w tej końcówce sezonu. Szkoda, że takiej walki nie ma o fotel lidera... :roll:
snake pisze:Barcy juz chyba nikt nie ma szans dogonic

Ja bym nie przekreślał jeszcze Racingu Santander.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 kwie 2006, 19:11

Pisakk pisze: Osasuna ma z tej trójki najmniejsze szanse. Liczyć się będzie tylko Valencia i Real. Valencia kryzys formy ma już chyba za sobą i wyszła w końcu na prostą. Kontuzję wyleczył Ayala, niedługo wróci do gry Vicente, który na pewno zastąpi przeciętnego Regueiro. Real z kolei nie znajduje się w najwyższej dyspozycji, ale czy można mówić o jakimś kryzysie? Walka o wicemistrzostwo zapowiada się chyba najciekawiej w tej końcówce sezonu. Szkoda, że takiej walki nie ma o fotel lidera... :roll:
Tez jestem zdania, ze miedzy tymi dwoma klubami wszystko sie rozstrzygnie. Real ma dosc trudny kalendarz - wyjazdy do Getafe i Sevilli, a takze mecz u siebie z Villarreal. Do tego wlasnie sie okazalo, ze kontuzja, jakiej doznal Ronaldo w meczu z RSSS jest dosc powazna i czeka go 2,3 tygodniowa przerwa. Jak poradza sobie Krolewscy bez swojego najlepszego strzelca? Bedzie na prawde ciezko, szczegolnie, ze tylko Roni ostatnio trafia do siatki rywali w druzynie Realu. Walka bedzie trwala do konca.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 11 kwie 2006, 8:45

Ostatnio Valencia radziła sobie bardzo słabo, jednak powoli zaczyna się podnosic. Zwycięstwa z Cadiz, a szczególnie Celtą Vigo cieszą. Mnie martwią pogłoski o odejśćiu Pablo Aimara do Realu Madryt. Uważam, że sprzedaż tak dobrego zawodnika do głownego rywala jest bez sensu. W zamian Gravesen, który nie jest nam potrzebny, bo na defensywanego pomocnika mamy juz bardzo dobrych zawodników.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 kwie 2006, 8:51

marcin90 - to info pochodzące z polskiej strony Valencii było tylko primaaprilisowym żartem :lol: . Nie martw się - zainteresowanie Realu Aimarem jest, ale nie jest to jeszcze nic poważnego. Wg mnie Pablo nie odejdzie od nas.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 12 kwie 2006, 13:33

Hehe. Wiem, ale od dłuższego czasu słychać o zainteresowaniu Pablo ze strony Realu. Choć oficjalnie ogłoszono, że nie odchodzi od nas, to jeśli pojawi się ktoś z grubym portfelem będzie źle. Trudno sobie wobrazić VCF bez Pablo Aimara.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 kwie 2006, 19:08

hehehhe To bylo piekne !! :o

Valencia wygrywa 0-3 po hattricku Villi w krotkim czasie :D

Jeszcze nie widzialem zadnych skrotow itd 8) ale jak pamietam to rekord w krotkim czasie hattricka strzelonego przez pilkarza , nalezy do Robiego Fowlera ktory zrobil to w 4.33 min.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 23 kwie 2006, 19:13

już myślałem że będzie remis a tu proszę :arrow: Villa w 82, 84 i 85 minucie...
jeśli będzie w takiej formie to powinien z Torresem na mundialu wymiatać :D
no i Hiszpania może w końcu daleko dojść...
chociaż pewnie zagrają jak nigdy.... :P

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 23 kwie 2006, 20:56

No, no jestem pod wrażeniem. O ile pamiętam takim wyczynem popisał się jeszcze Robbie Fowler, ale było to dawno.

Villa jak najbardziej zasługuje na miejsce w pierwszej 11 na MŚ.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 23 kwie 2006, 23:43

No no, gratulacje :!: Tego Villi tylko wam pozazdroscic. A moze zamiast Aimara, oddacie nam Davida :?: :lol: Warto zauwazyc, ze Valencia wreszcie ma prawdziwego strzelca. Pamietam, ze calkiem niedawno najlepszym snajperem waszej ekipy w sezonie byl pomocnik Rufete, ktory strzelil 9 goli. Z calego serca zycze Villi pichichi w tym sezonie. Rywalizowac z waszym klubem o drugie miejsce to prawdziwa przyjemnosc. Oby na koncu sezonu to Real okazal sie lepszy :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2006, 0:49

Valencia wygrywa w Bilbao po raz pierwszy od 1998 roku :!: Przed meczem liczby były tylko za Bilbao i to 0;0 wisiało długo w powietrzu... Ale David Villa zrobił to jak "wyjadacz" kanał na 1:0 pokazał jak czuje sie pewnie. A zachowanie Misty :shock: przy golu na 3:0 klasa :!: Ale ich zakrecił :!: no normalnie czapki z głów tak wyłożyć koledze piłke by ten kąsna hatricka to magia :] To przełożenie piłki i odegranie ośmiaszyło gracz Bilbao :lol: Gol kolejki z metr :lol: No może jeszcze Lopez w wolnego dla Atletico bo wolny piekny. Wiec Mista = akcja kolejki :wink:

Awatar użytkownika
el_loko
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 31 maja 2006, 22:07

„Jest to wspaniałe miasto. A w nim znajduje się również świetna druzyna. Klub, który gra na Estadio Mestalla może równać się z każdym w Europie. Graja w elitarnej Lidze Mistrzów. Wg mnie mogą sprawić ogromną niespodziankę w tych rozgrywkach. W następnym sezonie w naszej rodzimej lidze są jak dla mnie jednym z głównych faworytów do tytułu mistrza Hiszpanii.” – wypowiedział się Joaquin dla Kanału 9
Za vcf.pl

No to chyba, całkiem mozliwe ze Joaquin w przyszlym sezonie bedzie gral w klubie ze stolicy Lawentu. Wtedy juz naprawde byłoby mozliwe zdominowanie przez nasz klub Ligi Hispzanskiej i Mistrzów...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”