Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 47

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 kwie 2006, 17:29

Imitacjo frumowicza po prostu się nie znasz na piłce. :lol:

Też mi się wydaje, że powinien dostać drugą żółtą ale w tej drugiej sytuacji obaj mieli szanse na dopadnięcie piłki więc można było nie dać. Widać, że Legia ma kłopoty ze stwarzaniem sytuacji jeżeli przeciwnik jest ustawiony bardzo defensywnie. A poza tym => Nędza :gracz:
Krzysztof Jarzyna pisze:Jezeli to ma byc ta super najlepsza i najefektowniejsza druzyna w Polsce, to ja dziekuje za taka Polske.
Jeśli ogładzasz mecze innych drużyn to sam może stwierdzić, która gra najlepiej. :wink:
Krzysztof Jarzyna pisze:Fajna ranga. Dzieki Tylko ciekawe za co
Tak to się kończy ja się zadziera z Grupą Trzymającą Władze. Można do niej wejść ale wyjść to już niekoniecznie :pogrzeb:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 kwie 2006, 18:44

Zico_FCI pisze:Jeśli ogładzasz mecze innych drużyn to sam może stwierdzić, która gra najlepiej.
Nie zawsze "ogładzam", ale wyrokowanie po dwóch wysokich zwycięstwach kto jest najefektowniejszy jest... :lol:.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 kwie 2006, 15:30

piwus pisze:Nie zawsze "ogładzam", ale wyrokowanie po dwóch wysokich zwycięstwach kto jest najefektowniejszy jest...
A po pięciu ?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 kwie 2006, 15:39

Zico_FCI pisze:A po pięciu ?
Pięciu wysokich zwycięstw to Legia nie miała w całym sezonie, nie mówiąc już o rundzie wiosennej.

EDIT:
Zico_FCI pisze:
piwus pisze:Nie zawsze "ogładzam", ale wyrokowanie po dwóch wysokich zwycięstwach kto jest najefektowniejszy jest... :lol:
A po pięciu ?
Zico_FCI pisze:A gdzie napisałem, że miała. Pytam czy po pięciu meczach można powiedzieć kto gra najefektowniej.
Pogadaliśmy.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2006, 15:54 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 kwie 2006, 15:51

piwus pisze:Pięciu wysokich zwycięstw to Legia nie miała w całym sezonie, nie mówiąc już o rundzie wiosennej.
A gdzie napisałem, że miała. Pytam czy po pięciu meczach można powiedzieć kto gra najefektowniej.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 kwie 2006, 19:45

Legia pokonala dzisiaj w derbach stolicy Polonie 2:0 (0:0).Mecz zazal sie a wlasciwie nie zaczal sie na ekranach tv, bo Canal+ mialo jakies problemy w polaczeniu z Konwiktorska.Dopiero puscili mecz jak byla 15 minuta. :roll: Legia zgarnela 3 pkt i odskoczyla Wisle juz na 4...Polonia miejscami ladnie probowala cos rozegrac, ale zabraklo umiejetnosci...Pierwsza bramka zdobyl Outtara, ktory po dosrodkowaniu z rzutu roznego skierowal glowa pilke do siatki. Drugi gol to piekny strzal Edsona z rzutu wolnego. Pilka po jego uderzeniu odbila sie od slupka i wpadla do bramki. Pewnie gten gol bedzie rywalizowal o zdobycie Oscara na przyszlorocznej gali C+ :) Legia niewatpliwie przewazala. Stwarzala wiecej sytuacji niz Polonia. Gospodarze zagrali walecznie i nie bylo widac ze gra 1 z ostatnia druzyna ligi. We wtorek Legia gra z Lechem, mam nadzieje ze Kolejorz pojdzie za ciosem i urwie punkty Legii...Wisle czekaja derby Wisly z Plockiem. Plocczanie jest to chyba nieco lepszy rywal niz Krakowianie, wiec podopieczni Petrescu beda musieli zagrac jeszcze lepiej niz z Lechem, gdzie nie zagrali wcale zle. Legia wyprzedza Wisle juz o 4 pkt. Na pewno decydujacy bedzie mecz pomiedzy obydwoma pretendentami do mistrzostwa. Legia jednak nawet gdyby przegrala mecz z Wisla to bedzie miala nadal punkt zapasu, wiec sa w bardzo dobrej sytuacji. Warto zaznaczyc ze jeszcze ani Wisla, an9 Legia nie graly z tymi teoretycznie silniejszymi rywalami niz ci obecni. Zagraja jeszcze przeciez z Amica, Zaglebiem, Korona wiec zarowno jeden jak i drugi zespol ma gdzie tracic punkty. Ja mam nadzieje ze po 30 kolejce to Wisla bedzie sie cieszyc a nie Legia. Jednak narazie wiecej wskazuje na to ze ta szczesliwa druzyna bedzie zespol z Lazienkowskiej.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 kwie 2006, 16:02

piwus pisze:Pogadaliśmy.
Coś chyba nie łapiesz. Pytanie brzmi: Czy po pięciu meczach (teraz już sześciu) rundy wiosennej można powiedzieć, która drużyna gra w lidze najefektowniej ? Jeśli tak to napisz mi z łaski swojej, która to drużyna tak gra.
Martinho pisze:Na pewno decydujacy bedzie mecz pomiedzy obydwoma pretendentami do mistrzostwa.
Chyba jednak nie :P
Legioniści postanowili wejść na trybunę główną i w tym celu już pierwszego dnia sprzedaży wejściówek zaczęli nabywać bilety na sektory Polonii. Poloniści nie widząc szans na poradzenie sobie z cwanymi legionistami, postanowili wprowadzić różne obostrzenia. Kasy często były zamykane, panie kasjerki z głupim uśmieszkiem informowały, że bilety się skończyły, a na koniec trzeba było wyrecytować w kasie... polonijny hymn.
:lol:
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2006, 16:05 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wetheld
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wetheld » 10 kwie 2006, 16:05

najefektowniej..? chyba Legia;] chociaz sam juz nie wime

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 kwie 2006, 16:08

Zico_FCI pisze: Czy po pięciu meczach (teraz już sześciu) rundy wiosennej można powiedzieć, która drużyna gra w lidze najefektowniej ?

W koncowym rozrachunku nie bedzie sie liczyc ktora druzyna grala najefektowniej a ktora najefektywniej...

Zico_FCI pisze:Martinho napisał:
Na pewno decydujacy bedzie mecz pomiedzy obydwoma pretendentami do mistrzostwa.

Chyba jednak nie

Sugerujesz ze Legia ma na tyle duza przewage, ze nawet zwyciestwo Wisly nad nia nioe zagrozi w zdobyciu mistrzostwa :?:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 kwie 2006, 16:24

Martinho pisze:Sugerujesz ze Legia ma na tyle duza przewage, ze nawet zwyciestwo Wisly nad nia nioe zagrozi w zdobyciu mistrzostwa
Sugeruje, że przed ostatnią kolejką będziemy już znali mistrza. :P
Martinho pisze:W koncowym rozrachunku nie bedzie sie liczyc ktora druzyna grala najefektowniej a ktora najefektywniej...
Wiadomo, że tak ale nie oto chodzi. :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 kwie 2006, 16:30

Zico_FCI pisze:Sugeruje, że przed ostatnią kolejką będziemy już znali mistrza.

Czyli sugerujesz. Ja powiem Ci ze wszystko sie moze zdarzyc bo zarowno Legia jak i Wisla nie graly z tymi rywalami teoretycznie silniejszymi od poprzednich czyli z Korona, Amica, Zaglebiem. Wiec punkty maja gdzie tracic. Wiec nie mozna nawet przypuszczac ze Legia przed meczem z Wisla bedzie juz mistrzem.
Zico_FCI pisze:Wiadomo, że tak ale nie oto chodzi.

W takim razie o co? Kto za 5 lat bedzie pamietal ktory zespol gral efektowniej :?: Liczyc sie beda poszczegolne miejsca.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 kwie 2006, 16:38

Martinho pisze:Czyli sugerujesz. Ja powiem Ci ze wszystko sie moze zdarzyc bo zarowno Legia jak i Wisla nie graly z tymi rywalami teoretycznie silniejszymi od poprzednich czyli z Korona, Amica, Zaglebiem. Wiec punkty maja gdzie tracic. Wiec nie mozna nawet przypuszczac ze Legia przed meczem z Wisla bedzie juz mistrzem.
Niby tak. Ale Jeśli Legia straci z tymi drużynami punkty to Wisła podobnie (a może i więcej). Wisła ma bardzo trudny wyjazd do Wronek. Obie ekipy zagrają w Kielcach z Koroną, którą jak najbardziej można ograć (dodatkowo legioniści będą pałali chęcią rewanżu za PP). Legia z tymi najgroźniejszymi rywalami (Amica, Zagłębie) gra u siebie. Stąd mój optymizm. Choć wcale nie napisałem, że to Legia będzie miała już zapewnione mistrzostwo. :wink:
Martinho pisze:W takim razie o co?
Oto, że piwusowi nie podoba się, że ktoś tam napisał, że Legia gra najefektowniej. No to ja mu zadaje pytanie – Kto tak gra ?
Martinho pisze:Zaglebie Lubin
Taaa ... zwłaszcza z Pogonią, Polonią, Koroną i Lechem 8)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2006, 16:51 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 kwie 2006, 16:45

Zico_FCI pisze:Oto, że piwusowi nie podoba się, że ktoś tam napisał, że Legia gra najefektowniej. No to ja mu zadaje pytanie – Kto tak gra ?

Zaglebie Lubin

Zico_FCI pisze:Niby tak. Ale Jeśli Legia straci z tymi drużynami punkty to Wisła podobnie (a może i więcej). Wisła ma bardzo trudny wyjazd do Wronek. Obie ekipy zagrają w Kielcach z Koroną, którą jak najbardziej można ograć (dodatkowo legioniści będą pałali chęcią rewanżu za PP). Legia z tymi najgroźniejszymi rywalami (Amica, Zagłębie) gra u siebie. Stąd mój optymizm. Choć wcale nie napisałem, że to Legia będzie miała już zapewnione mistrzostwo.

To ze gra u siebie czy na wyjezdzie to niewielka roznica. Nieco to pomoze Legii ale nie na miare pewnego zwyciestwa :) Amica jak i Zaglebie na wyjazdach przeciez tez potrafia grac... Zreszta obydwie druzyny walcza o miejsca w PUEFA wiec zarowno Wisla jak i Legia mimo ze gra na swoim stadionie bedzie miala spore problemy...

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 12 kwie 2006, 13:11

Nawet jeśli Legia nie gra najefektowniej, to gra najefektywniej i to ona zdobędzie w tym sezonie mistrza Polski. Cudem będzie zabranie im chociaż 2 punktów. Może Wiśle uda się z nimi zremisować, ale to i tak będzie już za późno. Legia ma to, co potrzeba. Najlepszego trenera w Polsce (obok Franka Smudy), najlepszego bramkarza ligi, najlepszą obronę i pomoc oraz atak, który zawsze strzeli tyle bramek, ile trzeba. Tak więc tytuł będzie jak najbardziej zasłużony dla Legii. To moja obiektywna ocena (zauważcie, iż jestem kibicem Widzewa)

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 12 kwie 2006, 14:47

Wie ktoś czy w meczu z Lechem zagra Janczyk??Dzięki za odpoweidź.
P.S-Życzę Legii Mistrzostwa no i dzisiejszej wygranej nad Lechem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”